Yarbay Nickli Üyeden Alıntı
Levent burdaki videoda sen mühendisin ama pistonun tdc de olmadığı noktaları göremiyorum diyorsan sana bir şey demiyorum :)
diğer dalga geçen, alay eden intihar etti diyen arkadaşlara zaten yorumum yok adamlar mühendis olduğunu zaten iddia etmemiş insanlar canları saolsun çok bilen çok ama sen mühendis olduğunu iddia ediyorsun :)
37sn ortası, 40ın başı, 41in ortası vs vs vs bana allah aşkına tdc 'de 1 pistonun olmadığı anı göremediğini söylüyorsan cidden okula yeniden dön derim kardeşim.
TDC pistonun en tepede patlama sıralamasındaki adımda olur ve 4 silindirli motorda her daim bir piston en tepededir ve patlama adımındaddır.
burada sayısız noktada tüm pistonların aşağıda ve üstün tamamen boşta kaldığı nokta çok ama çok rahat görülüyor özetle bu animasyonu kendini değil benim söylediğimi haklı çıkartmış oluyorsun eğer gerçektende mühendis gözlerle bakabiliyorsan.
zaten soruda emme,sıkıştırma,patlama,egsozlamayı gösterdi, burada sadece pistonların nasıl çalıştığını görüyoruz adımları değil :) ?