Bu güne kadar yaklaşık 5-6 tane arabaya film çektirdiğim Balıkesirde tunning konusunda hızlı adımlarla yükselmeye çalışan sanayi esnafı ve benimde bu konuyla olan ilgi ve alakamla tanıdığım Yasin ve Arif kardeşlerle yaşadığım bir hoşnutsuzluğu paylaşmak isterim Sizlere... uzun yıllardır chip tunning işinde adı duyulan megachips inde bayiliğini alan bu arkadaşlara 2011 eylülünde Eniştemin Mazda 3 marka Aracını yaptırmaya gittik..
Arkadaşlara durumu anlatıp beni enişteme karşı mahcup etmemeleri için ne gerekiyorsa yapmalarını söyledim; onlarda bana ön cam dahil ucuz marka olursa 250 liraya 3M olursa 300 liraya yapacaklarını söyleyip 20 lirada indirim yaparak 280 liraya ön cam dahil tüm camlara 3 Numara Cam filmi çekeceklerini söylediler ve Anlaştık.. .bu esnada Aracın 2 sene kıbrısta kalacağını defalarca söyleyip tembih ettik ve burunlarından kıl aldırmayarak sözümüze aldırış bile etmeden tüm becerilerini camfilmlerine sarf ettiler ve hakikaten çok güzel bir işçilik yaparak hiç bir camda bir tane bile pütür ve kabarcık bırakmadan işi bitirdiler.. 2 yıl solmaz garanti verip 2 gün boyunca camları açmamamızı tembih edip bizi uğurladılar.. araç ilk anda beyazda olması hasabiyle süper duruyordu itiraf etmeliyim.. buraya kadar herşey normal..
Ardından geçen yaz yani 2012 eylülünde eniştem beni arayıp Senin o arkadaşlar varya filmci onların yatacak yeri yok diye serzenişte bulunmasıyla bizim maceramız başladı;
inanamadım öyle olduğuna ve üzerinde de durmadım taki bu seneye kadar Eniştem geçen ay Kıbrıstan kesin Dönüş yaptı Aracıyla birlikte.. geldiği İlk anda gözlerime İnanamadım Araca yapılan filmler üzerinde yoktu resmen..
Enişte bu nasıl oldu dedim.. Walla onu senin arkadaşlara sormak lazım dedi..
Baktım araştırdım kıbrısın Sıcağından olabilirmi ***** güneş altında kalıyor diye, merdiven altında satılan markasız yeşil filmler bile orda en az beş sene solmuyormuş.. gene şaşkınlık içerisinde doğru garage tuningin yolunu tuttum.. aracı gösterdim Arif isimli arkadaş işi kabullenmedi biz yapmış olamayız dedi..
Sinir krizi geçirdiğimizi görünce Abisi yasini çağırdı.. Oda Eniştemi ve beni Tanıdığını Söyledi İşide kendilerinin yaptığını fakat bunları Söküp yenilerini takmayı Bırakın bu konuda Hiçbir yardım uygulamasının kendilerinde olmadığını söyledi ve dahi 2 yıl garanti verdiğini hatırlattığımızda iki yılın dolmasına 15 gün kalmış diyerek neredeyse bizimle dalga geçti..
Bunun üzerine söylenecek tek Söz vardı bende onu dedim paramız sana haram olsun hakkımızda öbür tarafta Sorulsun bu dükkandanda kazandığın lokma Boğazından geçmesin..
Adam pişkin pişkin Allah razı olsun Dedi.. Sinir küpü halinde ordan ayrıldık..
Üzerinden onca sene geçmiş niye bunu yazıyorsun demeyin, bildiğim ve girdiğim tüm forumlarda paylaştım burda da paylaşmak bilinçlendirmek istedim gidecek olanları hoş balıkesirden kim var kim bu forumu takip edipte bu yorumu okuyacak derseniz onu bilemem.. ben üzerime düşeni yazmakla mükellefim.. nasıl ki memnun kaldığımız bir yeri ballandıra ballandıra senelerce yazıp çiziyor tatlı tatlı anlatıyorsak hoşnutsuzluk yaşadığımız olayları ve esnaflarıda unutmamalıyız zira ayan beyan müşteriyi suçlayan esnaf olmasın bu söktörde..
Tavsiyem Garage Tunning adlı Esnaflara iş yaptırırken bir daha düşünün arkadaşlar.. Dini imanı para olan Esnaflardan ve Sizin Malınızı ve Memnuniyetinizi hiçe Sayan Böyle kaptı kaçtı tiplerede paranızı hiç Ettirmeyin.. bundan Sonra garage Tunning yazısından değil lafından bile uzak dururum allaha yakın bana uzak olsunlar allahta yollarını açık etsin Balıkesir gibi herkesin herkesi tanıdığı ve esnaflığın gönül almadan geçtiği bir yerde esnaflık hayatlarına 5 seneden fazla biçmiyorum..