User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
38 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Balıkesir "Garage Tunning" Vakası..

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Balıkesir "Garage Tunning" Vakası..

Bu güne kadar yaklaşık 5-6 tane arabaya film çektirdiğim Balıkesirde tunning konusunda hızlı adımlarla yükselmeye çalışan sanayi esnafı ve benimde bu konuyla olan ilgi ve alakamla tanıdığım Yasin ve Arif kardeşlerle yaşadığım bir hoşnutsuzluğu paylaşmak isterim Sizlere... uzun yıllardır chip tunning işinde adı duyulan megachips inde bayiliğini alan bu arkadaşlara 2011 eylülünde Eniştemin Mazda 3 marka Aracını yaptırmaya gittik..

Arkadaşlara durumu anlatıp beni enişteme karşı mahcup etmemeleri için ne gerekiyorsa yapmalarını söyledim; onlarda bana ön cam dahil ucuz marka olursa 250 liraya 3M olursa 300 liraya yapacaklarını söyleyip 20 lirada indirim yaparak 280 liraya ön cam dahil tüm camlara 3 Numara Cam filmi çekeceklerini söylediler ve Anlaştık.. .bu esnada Aracın 2 sene kıbrısta kalacağını defalarca söyleyip tembih ettik ve burunlarından kıl aldırmayarak sözümüze aldırış bile etmeden tüm becerilerini camfilmlerine sarf ettiler ve hakikaten çok güzel bir işçilik yaparak hiç bir camda bir tane bile pütür ve kabarcık bırakmadan işi bitirdiler.. 2 yıl solmaz garanti verip 2 gün boyunca camları açmamamızı tembih edip bizi uğurladılar.. araç ilk anda beyazda olması hasabiyle süper duruyordu itiraf etmeliyim.. buraya kadar herşey normal..

Ardından geçen yaz yani 2012 eylülünde eniştem beni arayıp Senin o arkadaşlar varya filmci onların yatacak yeri yok diye serzenişte bulunmasıyla bizim maceramız başladı;

inanamadım öyle olduğuna ve üzerinde de durmadım taki bu seneye kadar Eniştem geçen ay Kıbrıstan kesin Dönüş yaptı Aracıyla birlikte.. geldiği İlk anda gözlerime İnanamadım Araca yapılan filmler üzerinde yoktu resmen..

Enişte bu nasıl oldu dedim.. Walla onu senin arkadaşlara sormak lazım dedi..

Baktım araştırdım kıbrısın Sıcağından olabilirmi ***** güneş altında kalıyor diye, merdiven altında satılan markasız yeşil filmler bile orda en az beş sene solmuyormuş.. gene şaşkınlık içerisinde doğru garage tuningin yolunu tuttum.. aracı gösterdim Arif isimli arkadaş işi kabullenmedi biz yapmış olamayız dedi..

Sinir krizi geçirdiğimizi görünce Abisi yasini çağırdı.. Oda Eniştemi ve beni Tanıdığını Söyledi İşide kendilerinin yaptığını fakat bunları Söküp yenilerini takmayı Bırakın bu konuda Hiçbir yardım uygulamasının kendilerinde olmadığını söyledi ve dahi 2 yıl garanti verdiğini hatırlattığımızda iki yılın dolmasına 15 gün kalmış diyerek neredeyse bizimle dalga geçti..

Bunun üzerine söylenecek tek Söz vardı bende onu dedim paramız sana haram olsun hakkımızda öbür tarafta Sorulsun bu dükkandanda kazandığın lokma Boğazından geçmesin..

Adam pişkin pişkin Allah razı olsun Dedi.. Sinir küpü halinde ordan ayrıldık..

Üzerinden onca sene geçmiş niye bunu yazıyorsun demeyin, bildiğim ve girdiğim tüm forumlarda paylaştım burda da paylaşmak bilinçlendirmek istedim gidecek olanları hoş balıkesirden kim var kim bu forumu takip edipte bu yorumu okuyacak derseniz onu bilemem.. ben üzerime düşeni yazmakla mükellefim.. nasıl ki memnun kaldığımız bir yeri ballandıra ballandıra senelerce yazıp çiziyor tatlı tatlı anlatıyorsak hoşnutsuzluk yaşadığımız olayları ve esnaflarıda unutmamalıyız zira ayan beyan müşteriyi suçlayan esnaf olmasın bu söktörde..

Tavsiyem Garage Tunning adlı Esnaflara iş yaptırırken bir daha düşünün arkadaşlar.. Dini imanı para olan Esnaflardan ve Sizin Malınızı ve Memnuniyetinizi hiçe Sayan Böyle kaptı kaçtı tiplerede paranızı hiç Ettirmeyin.. bundan Sonra garage Tunning yazısından değil lafından bile uzak dururum allaha yakın bana uzak olsunlar allahta yollarını açık etsin Balıkesir gibi herkesin herkesi tanıdığı ve esnaflığın gönül almadan geçtiği bir yerde esnaflık hayatlarına 5 seneden fazla biçmiyorum..

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasada birçok fason 3m ve llumar filmleri var, çoğu kullanıcı bunları kısa vadede asla ayırt edemez. işi yapanın tamamen dürüstlüğüne güvenerek olacak iş bu. ayrıca 280 lira gibi bir rakama 3m yapması imkansıza yakın birşey. işçilik hariç maliyeti onun üzerinde

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyattan belliymiş zaten sadece on cama o rakama yapıyorlar nerdeyse

ustunde 3m yazsada gerçek olmuyor malesef

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam filminden nasıl bi para kazandılarsa yada cam filmindeki kar marjı nasıl bi yüksekse yahut bu pazarda üç-kağıda getirecek müşteri portföyünün sonuna geldikleri içinmidir bilinmez; Müteahhitliğe başlamışlar şimdilerde..

Bizde enayi gibi o paralara pazarlık yaptık 3M cam filmi için..

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle paylaşım için teşekkürler.

Ben her zaman şunu derim, eğer ki şu gün ikinci el arabaların çoğu genel olarak sorunları varsa bu sana bu sanayideki ustacıkların payı büyüktür. Sallama iş yapan, yapıp zannedipte bi b.k beceremeyen ustacık sayısı çok fazla sanayide.

İnternetin ve sosyal medyanın gücü yeni yeni anlaşılıyor. Artık insanlar çok bilinçlendi, birşey yapmadan önce internette araştırma yapabiliyor, daha önce aynı tip şeyi tecrübe eden bir kimsenin başından geçenleri okuyup, kararını ona göre verebiliyor. Sadece olumsuz değil, olumlu bir çok şeyde paylaşılıyor internette.

Şuna eminim ki yakın gelecekte yukarıda dediğiniz firmaya iş yaptırmayı düşünen kimse, google yazıp buraya geldiğinde, sizin olumsuz tecrübenizi okuduğunda, fikrinden vazgeçebilir.

Bu tip esnaf görünümlü tipler yavaş yavaş elimine olacak inşallah. Ancak bu konuda biz tüketicilere çok iş düşüyor, olumsuz şeyler kadar olumluları da yazmalıyız ki, insanlara fikir verebilelim.

Madem o kadar yazdım, ben de son 6 ayda uğradığım garajlardaki tecrübelerimi aktarayım ve ben de bir huy var eğer geçen yaptığı işten memnum kaldıysam bir işletmenin bir sonraki işimde yine tercih ederim, çevremden de soran olursa tavsiye ederim. Sadece sanayi eşrafı için değil, lokanta veya berber bile olabilir bu işletme.

Florya - Mr. Garage - Tampon ve 2 adet iç trim boyattım, işçilik, ilgi 10 numara.
    İkitelli - Sistem Honda - Çözülemeyen bir problemim için gittim, Murat Usta göz açıp kapayıncaya kadar sorunu çözdü, fiyat olarak bi tık pahalı ama değiyor.
    Topkapı- Star Honda- Rutin bakım için gitmiştim, ilgi, alaka, kullanılan malzemlerin kalitesi gayet üst düzey.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla gecmis olsun yazik gunah, yani 5 liralikta urun satsa 2 yil garanti veriyorsa esnaf dediginin isinin arkasinda durmali,5binlirada olsa 50binlirada esnaflik budur.Agizdan laf bir kere cikar.Ne sizi zengin eder o 280 lira nede sizi ama esnafsan urununun/isciliginin/malinin arkasinda duramayacaksan ne kadar zaman gecerse gecsin senin laf agizdan bir kere cikar.Bununla gecmis olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem Beğendiğimiz ustalarıda Sıralıyoruz Bende hemen Yazayım; (ki konunun akıbeti anlaşılsın)

Göcük Ustam; Serhat OTO-Mustafa YETİŞ (nam-ı değer Hacı Amca Ayrıca Bir konu Başlığı açacağım onun için) İkitelli Güngören-Bağcılar sanayi Sitesi 20. Blok 10 Numara..

Mekanikçim; KARAKUŞ OTO-Engin Usta VW rekorun eski UstaBaşı, şimdilerde Ümraniye Sanayi OTO2000 Karşısında..

Amortisörcüm: BAŞARAN AMORTİSÖR-Adil Usta, ümraniye sanayide kime Sorsanız Söyler..

Elektrikçim: DURSUN Usta-Maltepe Gülsuyu RS'in karşısında

Yeni Camfilmcim: ÜMRANİYE Tepeüstünde Harun-Erhan ekürisi SEAT KAYADİBİNİN işlerini yaparlar.. (Balıkesire Tayin olduğum için burda Yeni bir tane bulmam gerekecek)

Bu yukarda Saydıklarım Emeğine acımayan ilgi ve alakada müşteriye saygıda kusur etmeyen ve dahi ayrıca en önemlisi Yaptıkları işi Bilinçli Yapan, Bilmediklerini Saklamayan, samimiyetle dürüst olmaya özen gösteren şahsiyetler..

Herkese Tavsiye ederim Allah işlerini-Güçlerini Rast Getirsin..

kasırqa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam öncelikle geçmiş olsun, arif abiyle yasin abiye şimdiye kadar bikaç arabaya film çektirdim kendilerini de tanırım iyi kötü. ben 150 liralık film çektirdim herhangi bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, keza diğer işlerde de bi sıkıntı olmadı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kasırqa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam öncelikle geçmiş olsun, arif abiyle yasin abiye şimdiye kadar bikaç arabaya film çektirdim kendilerini de tanırım iyi kötü. ben 150 liralık film çektirdim herhangi bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar, keza diğer işlerde de bi sıkıntı olmadı.
    Bahsi Geçen Arkadaşlarla Yapılan İş konsunda sorun Yaşamaman Sevindirici, Keşke banada 150 liralık cam filmi teklif edilseydi; üzerinde bile durmaz bu paraya bu kadar olur derdim.. Soldu dediğimiz filmeler bize 300 liradan 3M diye satıldı.. Öncesinde bende 5-6 defa gilm çektirmiştim başka araçlara.. İş-işçilik iyiken problem yok sıkıntı sıfır. Esas dert Soldu diye geri götürdüğünüzde.. Arif dediğim şahıs "ne bileyim ben hocam benden çıkıp başka bi yerde tekrar yaptırmadığını" diyecek kadar alçaldı..! Anlatabilmişimdir Umarım..

İsabet oldu Araç kapımda Şu an Yarın Görselini Çeker Koyarım Bayram-mayram demeden Onun üzerinden konuşuruz ispatıda elimizin altında olur.. Ha bu saatten sonra bişey değişirmi hayır, ancak Ben yandım Eller Yanmasın diyerekten dikkatli olmanı tavsiye ederim Alışverişlerinde bu kişilerle..

kasırqa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam ben sizin dediklerinizin doğruluğunu sorgulayacak değilim sizinki şanssızlık olmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kasırqa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam ben sizin dediklerinizin doğruluğunu sorgulayacak değilim sizinki şanssızlık olmuş
    Eywallah başlangıç için öyle diyebilir ancak sonuç Tamamen Memnuniyetsizlik ve hüsran oldu paylaşmak sorumluluğunda hissettim kendimi dikkat etmenizi öneririm..

Edit yarın Görselleride yükleyeceğim takip etmek isterseniz abonu olun konuya hayırlı geceler.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bu yaptıgınızı tasvip etmiyorum ön cam dahil 280 lira bi fiyata flim cektirmissiniz 2 yıl kullanmıssınız ki kıbrıs sıcagında 280 lirayi haram edicek duruma nasıl gelebiliyorsunuz anlamıyorum.Daha iyileri belkide 2 katı olan yerler varken burda yaptırmıssınız,Arastırmak gereklimiş zaten neyse umarım sorun cözülür

Levent Y. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duzgun yapılan cam filmi, yapıldıgı saniye camı indirebildiginizdir. Maslak Tanzer i herkese tavsiye ederim. Tekrardan gecmis olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsi Geçen Araç; ön Cam Dahil 3M Film Kaplatılan(Kıbrısta Güneşten Sakınılarak sadece 1 Yaz geçirdi: Eylülde gitti bir sonraki yazı geçirip diğer Yaz Başında geri Döndü)

Bunlarda Araçta şu An Film Olduğunu inandırabildiğimiz tek delilller:

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu yaptıgınızı tasvip etmiyorum ön cam dahil 280 lira bi fiyata flim cektirmissiniz 2 yıl kullanmıssınız ki kıbrıs sıcagında 280 lirayi haram edicek duruma nasıl gelebiliyorsunuz anlamıyorum.Daha iyileri belkide 2 katı olan yerler varken burda yaptırmıssınız,Arastırmak gereklimiş zaten neyse umarım sorun cözülür
    Oncelikle herkese hayirli bayramlar, olay anladigim kadariyla gidip bu kabahatin soylendiginden sonrasinda basliyor, yani benim cektigim film boyle olmaz sen baska yerde sonra cektirmissin, 2 yil garanti veriyorsun AGIZINLA, ki esnaflik burda basliyor. Sozunu tutmuyorsun. Helal haram o rabbimizin bilecegi bir is ama bende olsam ayni tavri tutardim
    TR - B13

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam filmi icin konumu acilir dedim ama fotolari gorunce cidden şaşırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş herkes parayı kolay kazanmıyor muhtemelen sen kolay kazanıyosun fakat adam 2 sene garanti wermiş ve sonucta ortada film yok...eee o zman garanti verdiğin şey film değilde cam mı?

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baya baya seffaf olmuslar. Merdiven alti dedigimiz yerlerde film cektiren arkadaslarimda oldu hic bu kadar kisa surede bu hale gelebilenini gormemistim... Cok gecmis olsun. Bu arada bircok cakal esnafin agzindan 3m dusmuyor. 3m 3m diye israrla bastirandan korkun kacin

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun nerede ise 2016 geldi bunu da aklınızın kenarına yazın.

2. ve 3. fotoğraflarda dükkan penceresi her şeyi özetliyor.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)