User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Balık Baştan Kokar

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://medium.com/@guvenindahouse/t...i-e7b170699056

Benimde aklıma bu geldi.

Sadece senin için değil kardeşim memlekette bir stabil işleyiş mevcut değil. Özveri yook. Geçen günlerde bir post okumuştum burda arkadaşında dediği gibi insanlar mutsuz ek olarakta cahil.

Hüzünlü bir tabloda yaşıyoruz ve eğitimli yahut görgülü bir insansan bu ülkede yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor bu bir gerçek.
    Alışıyoruz sadece hiçbirşeyi düzeltemiyoruz çünkü sayımız az ve hergeçen gün azalmakta. herneyse başlığın herşeyi adam akıllı açıklıyor zaten.
    Kesinlikle doğru..

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçtiğimiz hafta cuma günü arabanın ruhsatını yenilemem gerekti muayene yeri kalmadı için. yaklaşık 1 hafta randevu alabilmek için uğraştım.
    hergün 8:30 da randevu açılıyor bitince kapanıyor. ertesi gün tekrar denemen gerekli. günlük toplam verilen randevu adeti en fazla 20dir. oda sabah akbaba gibi siteye üşüşüldüğünden dolayı 15dk da bitiyor. neyse cuma günü 9:30a a alabildim randevuyu. gittik saatinde işlemleri yaptık sonra dediki memur 12:30-13:00 arası gel ruhsatını al. illa günü piç edecek. hiç düşünmüyor bunların işi varmı izin alabiliyormu diye git gel.
    sonra cazgırlık yaptım ailem arabada bekliyor aşağıda ben il dısına tatile cıkıyorum gelemem öğlen diye. hemen diğer memura dedi arkadaş il dışına çıkıcakmış yardımcı olun diye. siz biraz oturun hazır olunca seslenicez dediler. 10 adım atıp oturup telefonu elime almamla çağırdılar verdiler ruhsatı aldım gittim.
    la hıyar 2dk sürmeyen iş için ne eziyet ediyon vatandaşa. bitir işlemleri ver ruhsatı gönder herkesi.
    üşeniyor beyfendi her seferinde ruhsat basmaya. evrak biriktiriyor toptan basıp dağıtıyo.
    Allahtan onu bildiğin için sana sökmemiş.. Bilmeyen saf yurdum insanı gitsin gelsin..

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://medium.com/@guvenindahouse/t...i-e7b170699056

Benimde aklıma bu geldi.

Sadece senin için değil kardeşim memlekette bir stabil işleyiş mevcut değil. Özveri yook. Geçen günlerde bir post okumuştum burda arkadaşında dediği gibi insanlar mutsuz ek olarakta cahil.

Hüzünlü bir tabloda yaşıyoruz ve eğitimli yahut görgülü bir insansan bu ülkede yaşamak gün geçtikçe zorlaşıyor bu bir gerçek.

Alışıyoruz sadece hiçbirşeyi düzeltemiyoruz çünkü sayımız az ve hergeçen gün azalmakta. herneyse başlığın herşeyi adam akıllı açıklıyor zaten.
    Ekteki yazı ya cuma namazı kısmı hariç sonuna kadar katılıyorum. Cuma namazı kısmında da farklı bir sıkıntı var bence. 27 yıldır istanbuldayım daha hiç YOL ÜZERİNDE cuma kılınıyor diye trafikte kalmadım. Sadece cuma ya geldiğinde arabasını caminin önüne 3 sıra yaparak park eden insanlarımız ya da etraftaki 40 camii boş iken inatla Ataşehirdeki RTE nin açılışını yaptığı camii ye gitmek isteyen insanlar yüzünde park ve trafik problemi oluyor. Yoksa cuma namazı kılıyo insanlar yola taşıyo bu ülkede polis çağırıcam mantığı yanlış bence

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kafamı yaşasan kafana sıkarsın hesabı..

Zor, dayanmak şart.
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vallahi bundan sonra adimlarimi cok dikkatli aticam kiimseye guvenmemek de pek iyi bir sey degil ama yapicak bir sey yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    27 yıldır istanbuldayım daha hiç YOL ÜZERİNDE cuma kılınıyor diye trafikte kalmadım. Sadece cuma ya geldiğinde arabasını caminin önüne 3 sıra yaparak park eden insanlarımız ya da etraftaki 40 camii boş iken inatla Ataşehirdeki RTE nin açılışını yaptığı camii ye gitmek isteyen insanlar yüzünde park ve trafik problemi oluyor. Yoksa cuma namazı kılıyo insanlar yola taşıyo bu ülkede polis çağırıcam mantığı yanlış
    henüz %100 arabistan compatible olmadık da ondan görmedin.

ben gördüm mesela; geçen yaz Basra'da havaalanının içinde, bir bekleme salonunun yanında, basbayağı bildiğin YERDE, BİNANIN İÇİNDE, ETRAFINDAN BAGAJIYLA İNSANLAR VS. GEÇERKEN, GÜNLÜK HAYATIN TA ORTASINDA 2 tane eleman kıldı. terlikleri ortaya atmışlar, seccade yok, yere mendil gibi bişey koydu. aramızda yarım metre vardı.

yakında burada da yayılır...

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam sanki masturbasyon yyapmis ne var bunda bu kadar rahatsız olacak? Yarım metre bi metre ne farkede?
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phantom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    henüz %100 arabistan compatible olmadık da ondan görmedin.

ben gördüm mesela; geçen yaz Basra'da havaalanının içinde, bir bekleme salonunun yanında, basbayağı bildiğin YERDE, BİNANIN İÇİNDE, ETRAFINDAN BAGAJIYLA İNSANLAR VS. GEÇERKEN, GÜNLÜK HAYATIN TA ORTASINDA 2 tane eleman kıldı. terlikleri ortaya atmışlar, seccade yok, yere mendil gibi bişey koydu. aramızda yarım metre vardı.

yakında burada da yayılır...
    mescit yok muymuş? İnsanlarımız ibadetle reklam olmayacağını anladığı anda her şey düzelmeye başlayacaktır elbet. Fakat cumayı ara yol'da kılınıyor diye serzenişte bulunmakta çok büyük gaflet olur. Bulunduğum ilde merkezdeki camiler küçük olduğu için ister istemez avlusu bile alamıyor ve önündeki ara sokağa taşılıyor bunu da bütün ahali biliyor. Tabi ki ana cadde üzeri olanlar bu sözümün dışında. Ama lütfen araplaşmakla ibadet etmeyi birbirine karıştırmayalım.
    TR - B13

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hatta sizde de var 4 tane kitap için değermiydi senet yaptırmak dışardan falan yada tek bir tane alabilirdiniz hadi basiretiniz bağlandı senetlere imza atarken baksaydınız keşke ne kadarlık olduğuna.

Müslümanlık için ise tabiki kişinin ibadeti başkasını rahatsız etmez ama bazıları işi reklama vurunca insan sinirleniyo adamın teki geçen otobüsle yolculuk yaparken molada çıkmış namaz kılmaya diye geri gelmeyince otobüs gitmiş adam gazeteye haber vermiş vay efendim namaz kılıyorum otobüs beni beklemiyo lan dinimizde oturduğun yerdende kılmana izin veriyo hadi onu geçtim otobüste seni bekleyen bir çok kişinin hakkına giriyosun öyle ibadetmi olur birde reklam yapıyo biz ailemle hep kılarız diye böyle insanlar işte çileden çıkartıyo insanı
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam sanki masturbasyon yyapmis ne var bunda bu kadar rahatsız olacak? Yarım metre bi metre ne farkede?
    ibadet etmek ne demek? Allah'la aranda bir bağ kurmak, iletişime geçmek demek. kutsal tarafı olan, bir değer taşıyan, tamamen şahsi bir iş gerçekleştirmek demek.

cami/kilise/sinagog gibi yerler neden sessiz ve dış ortamdan izoledir? ibadet edenler niye çoğu zaman tek başlarına, sessiz bir yerde ibadet etmek isterler? kimsenin onu bilerek/bilmeyerek rahatsız etmemesi için, konsantre olarak yaradanla bağlantı kurmak için. diğer insanlar ibadet eden bir insan gördükleri zaman onunla konuşmazlar, önüne geçmezler, ses yapmazlar, onu rahat bırakırlar.

bu davranış pek çok dinde var ve "din kültürü" dediğimiz şeyin bir parçası. kültür de beyin çalışa çalışa oluşuyor.

sen ne olacak ki ne var ki yaklaşımınla ibadet eyleminin rezilini çıkarmayı normal bir şeymiş gibi kabul ediyorsun.

kıbleye dönen kişinin önüne geçmeyiz, neden? Kabe'ye döndüğünü farzederiz de ondan. ibadet eden kişinin gözlerinden döndüğü yere doğru lazer ışını gittiğinden dolayı değil, onun eylemine saygı duyduğumuz için önüne geçmeyiz. ama havaalanı gibi bi yerde her taraftan yüzlerce insan geçiyor, eleman geçiş koridorunda kıldığı için mecburen önünden bile geçiyorlar. tepeden bir sürü anons geliyor. bagaj taşıyanlar, telefonla konuşanlar, ağlayan çocuklar bir sürü ses çıkartıyor.

yani din kültürünü hiçe sayan bir durum ortaya çıkıyor. ibadeti, dini, kutsal değerleri günlük alelade işlerle bir tutan bir zihniyeti kabul etmiş oluyorsun.

ne olacak ki nedir yaaa diyorsan mesela süpermarkette kasanın yanında ibadet et. bi yandan müzik çalar, sevdiğin bişey varsa dinlersin, sen dua ederken müşteriler yanında ödemelerini yapar. senin açından bişey farketmediği için kasayla arana yarım metre, 1 metre mesafe koy. belki o zaman alışveriş sepetleri sana çarpmaz.

veyahut süpermarkette ibadet etmek yerine evinde, odanda veya cami de ibadetini gerçekleştir. sence hangisi doğrusu?

sorumu süpermarket iyimiş diye cevaplıyorsan zaten yapıştır gitsin, her türlü takıl. ama ev/cami doğrusu diye cevaplıyorsan rahatsızlık yaratan durumun aradaki mesafe değil de ne olduğunu anlamışsın demektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama lütfen araplaşmakla ibadet etmeyi birbirine karıştırmayalım.
    birbirine karışan şeyler ibadete saygı, ibadetin şahsiliği, ibadetin kutsal olmasından dolayı değerli olması ile ibadeti millet ortasında DJlik yapıyor benzeri bir hale getirmek.

Yaradanla bağ kurmaya çalışmak yerine bak ben namaz kılıyorum şovu. tabii ki mescit var, tabii ki cami var. sormaya da söylemeye de gerek yok.

arap ya da yeni zelandalı, milliyet önemli değil.

painkller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    H
    Müslümanlık için ise tabiki kişinin ibadeti başkasını rahatsız etmez ama bazıları işi reklama vurunca insan sinirleniyo adamın teki geçen otobüsle yolculuk yaparken molada çıkmış namaz kılmaya diye geri gelmeyince otobüs gitmiş adam gazeteye haber vermiş vay efendim namaz kılıyorum otobüs beni beklemiyo lan dinimizde oturduğun yerdende kılmana izin veriyo hadi onu geçtim otobüste seni bekleyen bir çok kişinin hakkına giriyosun öyle ibadetmi olur birde reklam yapıyo biz ailemle hep kılarız diye böyle insanlar işte çileden çıkartıyo insanı
    giden otobüste oturduğun yerden kıblemi kalır ? adamın yaptığı öküzlük bu kıstasta cahillik olmuş resmen. Gemi bir rota üstünde gidiyor bu hesap edilir ama giden otobüs yollar hep düz bir çizgide değil.

@phantom

sayın abim, değindiğin bütün noktaları ben yorumumda yazdım fakat tek noktamız araplaşmayalım derken dinimizdende kopmayalım çünkü yeterince araplaşmış zihniyet mevcut kendini müslüman diye lanse edip reklamını yapan bizde bunlardan uzak duracağız diye dinimizden soyutlanmayalım.

saygılar. iyi forumlar.
    TR - B13

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aslında birazda kendimize baksak biz düzgün iş yapıyormuyuz ki
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatta sizde de var 4 tane kitap için değermiydi senet yaptırmak dışardan falan yada tek bir tane alabilirdiniz hadi basiretiniz bağlandı senetlere imza atarken baksaydınız keşke ne kadarlık olduğuna.

4 kitap değil 4 set kitap yaklaşık 60 tane kitap sözde daha uyguna aldık işte...

BurakOzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    camide oy istendiğinden beri her hafta cami değiştirir oldum düzgün imam arıyorum.
    ALLAH'tan korkan...

bunuda ekleyelim

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    giden otobüste oturduğun yerden kıblemi kalır ? adamın yaptığı öküzlük bu kıstasta cahillik olmuş resmen. Gemi bir rota üstünde gidiyor bu hesap edilir ama giden otobüs yollar hep düz bir çizgide değil.

@phantom

sayın abim, değindiğin bütün noktaları ben yorumumda yazdım fakat tek noktamız araplaşmayalım derken dinimizdende kopmayalım çünkü yeterince araplaşmış zihniyet mevcut kendini müslüman diye lanse edip reklamını yapan bizde bunlardan uzak duracağız diye dinimizden soyutlanmayalım.

saygılar. iyi forumlar.
    https://fetva.diyanet.gov.tr/Cevap-A...ilinabilir-mi-
    ilk paragraf senin dediğini söylüyo ama ikinci paragraf ise yarımda olsa kılınabilir diyo
    http://www.fetvameclisi.com/fetva-ot...lmak-6543.html
    http://www.zaman.com.tr/yazarlar/ahm...ir_832380.html

okadar kişinin günahına girmek yerine yarımda olsa kılınabilir önemli olan niyet ve ibadet ise
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)