Demedi demeyin. Sene 2023:
http://img.lum.dolimg.com/v1/images/...C900&width=768
Printable View
Demedi demeyin. Sene 2023:
http://img.lum.dolimg.com/v1/images/...C900&width=768
Bu uçak gemisi ihalesini koç grubu kazandı diye iptal etmemişlermiydi :)
Son durum nedir? Saab'ı mı aldık? Hacettepe'yi kutlarım bu arada araç çok hoşuma gitti..
son durum SAAB 9-3 platformunu ve AR-GE aşamasında NEVS firmasının desteğini aldık bütün mesajları okumadım ancak bağzı arkadaşlar bilmem kaç yıl önceki araç olduğundan bahsetmiş, evet ilk haberi duyduğumda cadillac benzerliğinden bende rahatsız olmuştum ancak bir platformu satın almış olmak bence mantıklı üzerinde gördüğümüz BLS kasaları v.s.'de geliştirilecek olan donör kasalar çoğu firma bu işlemi yapıyor, volkswagen mqb platformununu araştırın bakalım kaç yıldır kullanılıyor hangi araçlarda kullanılıyor
amma siyasi takılmıssınız boş muhabbetler kırlaaa
laan saabı almısız gurur duyun biraz rte akp yandası degilim vallahi sevindim en azından motorları motor gibi karoseri karoser gibi cadillactn iyi yani sevinelim yani yapmayın öldürmeyinde bukadar zaten bu zamana kadar böyle boksladıgımız için bu haldeyiz
saab iyidir inşallah daha iyi yapıcaz
sıfırdan üretmek yerıne üretim bandı argesi olan bı fırmayı almak bence daha mantıklı saab kaliteli bı arac. ustune koyularak gıdılırse mantıklı olur. sıfırdan araba üretmek yılları alır cok gec kalındı.
bu arada bılmedıgımden soruyorum saab nıye batmıstı yahu :D
Her açıklama farklı anlayamadım önceki haberde babayiğit aranıyordu üretimi babayiğit nerde isterse orada yapacaklardı, bugün sakaryada yapılacak üretim deniliyor
Arabanın kasası sadece donördü, şimdi üretimde ufak tefek farklılıklar olur deniyor.Motoru test ediyorduk denildi daha ortada motor yok motora Vestel talipmiş ben anlamadım bu işi
Babayiğit değil aslında eşek arıyorlar, tonla vergi vericek,istihdam sağlayacak,hükümete ters gittiğinde türlü vergi cezası yiyecek,para kazanmayacak...
Çok geçte olsa yarım yamalakta olsa bir adım atıyor devlet. Bize oluşuma destek vermek düşer. İnşallah devlet kendi üretir böylece hükümet degisincede devam eder
Hakkımızda hayırlısı yıkalım artık su duvarları ve kendi aracamızı üretelim
Bize bisey ogretmelerine gerek yok. Biz yillardie entegre uretim yapiyoruz. Hatta entegre uretim yapan en buyuk ulkelerdeniz. Montaj bizim isimiz :) bizde icraat yook. Saabin ustune eklerseler bence cok hizli atilim olur. Saab herzaman donanim konfor ve yalitim olarak cok iyi kasalara sahip oldu. Güvenlikte var babalar gibi. Sifirdan uretilseydi güvenlik standart olsa bile izolasyon konfor eksikleri olabilrdi bunlarda zamanla geliştirilirdi fakat iyi ooan biseyi daha iyiye getirmek daha kolaydir. Hizli sonuç
Saab 9-3'ü aldılarsa bunlardan beklenmeyecek kadar mantıklı hareket etmişler demektir. Başta isveçten alıp yerli diyorsunuzu diye düşündükleri için böyle aptal saptal hareket ettiler demek ki baskı artıp bu sefer cadillactan yerliye dönünce iş açıkladılar heralde, ya da ben en azından böyle düşünmek istiyorum koskoca bakanlık tübitak yani bir olayı bu kadar kötü idare edemezdi heralde. Altı üstü yerli otomobil için yaptıkları atılımı paylaşacakları ama koyun seçmeni %100 yerli diye uyutayım derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Neyse..
Ben hatırlıyorum geçen sene SAABın battığı konusunda bir çoğumuz saabı alsak v.s ne güzel diye konuşmuştuk. Fiatın saçma sapan platformlarını kullancağımıza saabı kullanmamız gayet mantıklı olmuş, eğer bu saab haberi doğru ise tabi. Daha önceki haberlerde hep albeaın platformu kullanacaız diye geçiyordu. Geçen sene daha saab keşke bizim olsun derken şimdi neden bu kadar karşıyız anlamadım ? En azından GÜVENLİ eli yüzü düzgün kaliteli bir seçenek albeanın yanında. Ben gerçekten yine bu salaklar her bir boku batırdı iki cadillacı alıp kaplatıp allayıp pullayıp oy peşindeler demiştim. Ama böyle bir olayın altından saabın platformunu almamız açıkcası sevindirdi beni gayet, umarım doğrudur(en azından inanmak istiyorum) süreci doğru yönetiriz Saabın bilgi birikiminin üzerine koyarak devam ederiz.
Saab ın fabrikasının devir alınmasına karşı çıkanların dedesi devrim arabasını engelleyendir...
22 Aralık 2011, Perşembe
Hafta içinde iflasını açıklayan İsveçli otomobil şirketi Saab'ın Koç Holding'e 'bizi alın' teklifi götürdüğü ortaya çıktı. Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, "İflas etmiş bir markayı neden alalım, bu projeyle ilgilenmediğimizi kendilerine ilettik." dedi. Saab'ı, son olarak Çinli Zhejiang Youngman Lotus şirketi de almaktan vazgeçti.
Kolları bile yerli dökülmüş devrim ile bu olayı bağlayan arkadaşlara helal olsun.
Bari bir şey söyleyecekseniz anadolu engellemeye çalışanlar, tofaşı engellemeye çalışanlarla aynı kafa diyin.
Sanki tüpsüz 1.2 den yukarısnı tüplü 1.8 den yukarısını alcak kitle varmış gibi motorları iyidir diyorsunuz. Orjinal kasası v6 ile çıkmış. Bir tek elektrikli iş görür ama onlarda şu anda bize 10 gömlek fazla. Bir adımdır, evet. Ama çok iyi yönetilmediği sürece verilen örnekler ile sonu aynı olmaz. Anadol ne oldu? Tofaş ne oldu? Seri üretim için ucuz basit araba lazım. Pardon seri montaj için demek istedim.
Kesinlikle ayni fikirdeyim. Ve gecen sene hayeliyorum keske biz alsak saab cok koklu kaliteli bi firma falan demistik. Albea platformu kullanilir ondanda cacik olmaz demistik. Saabi komple minaliyo yoksa sadece modelini almis oluyo?. Umarim dogru haberdir. Saab 9 3 dedigimiz arac piyasadaki cogu araci kalitenolarak ciddi bozar. Bizdeki sacma fanatikleri ve yuksek 2.el piyasayi bozar ins.tabi fiyat cok onemli. Makul olmali. Kendi ülkesinde yine ayni 'gecireyim' mandalitesinde giderlese kimse bulasmaz.
Edit: Bozuk cümle.Yav şu düzenlemeyi geri getirin eyyy yönetim
Xenon ampulu takinca devrim yaptigini zanneden arkadaslar yine elestirmen olmus , begenseniz sasardim :D
Volvo yeni platform gelistirmis.
https://www.youtube.com/watch?v=Ly-W...ature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=Ly-W...ature=youtu.be
Herhangi bir basari bulunmayan teknolojiler pesinde kosacagimiza, bu tarz önü acik gelistirmelere ortak olsak daha mantikli olmaz mi?
Vatandaş için maddi durumuna göre xenon takmakta devrimdir bir arabayı alıp stroker yapmakta yada ne bileyim gidip sıfır araba almakta..
Kaldıki vatandaş hükümeti beğenmediği bir icraat için eleştirir bu gayet normaldir bunu yapmak içinde eleştirdiği işin daha iyisini yapmış olması gerrekmez.. böyle bir zorunluluk olsa zaten kimse eleştiremez..
Burda 37 sayfadır eleştirilen şey ortaya çıkarılan ın beğenilmemesi değil bu net anlaşılıyor aslında.. 2-3 yıldır yerli otomobil yapıyoruz diyorlar ortaya çıkan Başka bir firmanın üretimden kaldırdığı model..
Ee hani yerli otomobil diyorsun
biz bunu deniyoruz evet kasası şasisi bizim değil diyorlar olay patlayınca..
Ne deniyorsun kardeşim?
Motor..
hani motoru koy ortaya madem nedir ne değildir ne yakar gücü ne teknik verileri ne diyorsun?
tamam ama 2020 de çıkarıcam diyor.
Kısaca Mesele Hükümetin aslında olmayan birşeyi varmış gibi sunmaya çalışması , Halkını kandırması , Yalan söylemesi ve bunları sadece Oy için yapıyor olması.. Ve inan şu an sokakta yüzlerce insan dolaşıyor yerli araba yaptık oğlum borumu bu diye...
Tek istediğim ülke olarak bir yerden başlamamız. Marka model umrumda değil başlangıç olarak sıfır doğan şahin üretsinler ona bile razıyım hemen alırım yeter ki bir yerden başlasınlar artık
Maddi imkanla alakasi yok , S350'ye binip de sislerine xenon takinca da kendini alman muhendislere ders verdigini zanneden cokca arkadas mevcut illa maddi kisma cekmeye gerek yok . Ayrica hukumetin basinda kim olursa olsum belki bu donemde oldu diye bu kadar tepki topladi orasi da umrumda degil sahte ya da kopya bile olsa aktif olmadigimiz bi alana adim atilmistir halkinda bunu "ya kopya hahah cadillac cakmasi" diye sacma sapan otomotiv sektorunden bi haber olup da elestirmesi yerine en azindan cadillac gibi basarisini kanitlamis bir markadan almis yapilacak is belli tarzindan bakmasi lazim .. Ha ama yok boyle devam edersek de her cikani ilkokul cocuklarinin mantigiyla elestirirsek birakin otomotivi hic bir sektorde verim alamayiz
bahsettiğin zümre için birşey diyemem şimdi s350 ye xenon u aksesuarcıda taktırıp ben yaptım diyenler e yorum yapmak olmaz :)
Anlatmak istediğim şu ortaya ne koyduk? Biz otomotiv sektöründe yoktuk artık varız.. neyinde varız? neye göre adım attık? bak hacettepe üniversitesinde üretilen araba baştacıdır ağzımı açıp bir kelime etmem.. Gelişir elbet eksiksede kötüysede..
Ama hükümetin yaptığı Oy kazanma hamlesidir.. Bu konuda daha önceki mesajlarımdada yazmıştım belki gerçekten o motor için birşeyler için emek veren insanlar var şu anda ve o emekleri heba ettiler..
esasen eleştirilende budur.. Arabanın nesi var ortada nesini eleştireceğiz?
ortaya son teknoloji gerçekten elle tutulur ne olduğu belli birşey çıksada eleştirsek diycemki biz ilkokul çocuğumuyuz yahu bunu eleştiriyoruz adamlar emek sarfetmiş bi bekleyelim... Ama gerçekten ortada birşey yok..
Dogrudur , ortaya ne koyduk kismina gelince haklisiniz . Onceki mesajlari okumadim geneli tasarim odakli elestri oldugu icin , ama bence ortaya Turkiye adina bisey koyulacaksa motor , tasarim artik gelistirmemiz gereken her ne ise olumsuz ve devam ettirmemeye yonelik elestiri yerine nasil daha iyi olabilir ? Eksik yonleri neler ? Sunlari soyle yaparsak daha iyi olur gibisinden yapici yorumlarda bulunmaliyiz en azindan biz vatandas olarak kandirilsak bile kendi gorevimizi destegimizi esirgemeyelim ki birileri de bunu gorup biseyler yapmasa bile kendini yapmak zorunda hissetsin
böyle bir haber var. en baştan daha biz ürettik yerine adam gibi bu şekilde açıklama yapsalardı kimse itiraz etmez aksine desteklerdi
http://otomobil.haber7.com/otogundem...ni-satin-aldik
saab ı koç holdingin almaması çok doğal ekonomik yönden bakıyorlar olaya ve bir getirisi onlara olmaz.. çinliler bütün iflas etmiş zor durumda olan markalara atlıyor onların amacı sosyalist bir mantık devlet var arkalarında.. bunu ilerliyen yıllarda görüceksiniz..
çin çok büyük zararlar ederek volvo yu satın aldı 1.9 milyar dolara satın aldı.. o fiyata çıkan avrupa markası bile olmadı..
bir şeyleri bilmeden sap ile samanı karıştırmamak lazım.. koçholding özel bir şirkettir milli duygularla hareket etmesi için çinliler gibi devletin bütün koç holdingin o markayı alıp harcadığı masraflarda dahil zararını tanzim etmesi gerekir..
o yüzden milli duygularla konuşmakla olmuyor..
cebinde 100 tl var sana arızalı bozuk mal satsam al bunu tamir edersen 600 tl ye satarsın desem ama masrafında 400-500 tl bulur desem alırmısın kim alır.. uğraşdığına değmez..
arabaya gelince 98 yılının platformunda üretilmiş bir araç bls .. vectra saab 9-3 alayı aynı platformun aracı kötü değil ama vadesi dolmuş zaten 2008 dede komple bu platform üretim bandından kaldırıldı.. epsilondu yanlış hatırlamıyorsam platformun adı.. neyse 98 yılının projesini 2015 yılında üretip üstelik yerli demek benim mantığımla çelişiyor.. fiat regata hesabı bunuda panter kaplan atmaca gibi bir isimle sanırım üreticekler..
Bir zamanlar torukcars diye bir oluşum vardı. baya iddialı geliyorlardı, o da yerli elektrikli araç üzerineydi. hatta forumdan bir arkadaş proje ortağı olmuştu. Ne oldu o proje bilen var mı?
yerli otonun tasarımı,
üretim hattı,
teknoloji unsurları,
"yapılmıyor", onun yerine "satın alınıyor".
devamı için denen geliştirilecek, eklenecek, elektrikli olacak, hidrojenli yapılacak.
bir ara uydu konusunu takip ettim; orada da böyle dendi; yeni uydumuz yerli olacak milli imkanlarla yapılacak, yapacağız, turksat 3 yerli olacak, turksat 4 milli olacak, turksat X özbeöz türk olacak denildi.
bir sürü uydu ihalesi açıldı; yabancı firmalara yaptırıldı, yine yabancı firmaların fırlatma istasyonlarından gönderilip devreye alındı. KÂR yurtdışına gitti.
iş nedeniyle telekom sektörünün içinde bulundum, halen de takip ederim; 2000 yılları İSS olayını yaşadım, 2004 serbestleştirmesini yaşadım; artık Internet hizmetleri yerli olacak, milli olacak, telefon yerli olacak hizmetler özel sektör tarafından verilecek, kendi telefonumuzu yapacaz, kendi donanımımız yapılacak diye konuşuldu.
telekom sektöründe milyonlarca dolar donanım ve yazılım lisansı satın alındı, KÂR yurtdışına gitti.
cek cak'ların sonunda bütün piyasa yurtdışı firmalarının eline geçti. şirketlerin adında "turk" var, ortakların çoğunluğu yabancı. KÂR yurtdışına gitti ve gidiyor.
yenilenebilir enerji konusunu takip ettim; sudan, güneşten, rüzgardan, biyoatıktan muhteşem elektrik üretilecek, kendi kaynağımız bedava, harika petrole denk olmasa da iyi bir alternatif dendi; durum ortada. paso doğalgaz, fueloil benzeri yakıtlardan elektrik üretiliyor. KÂR yurtdışına gitti ve gidiyor.
yerli rüzgar türbini imalatı için devlet proje başlattı, burada yapılacak, tasarlanacak vs. dendi. hiçbir şey olmadığı gibi santraller anahtar teslimi baştan ayağa yabancı firmalara ihale edildi ve ediliyor. KÂR yurtdışına gitti ve gidiyor.
zaten ülke bu ürün ve servisleri üretseydi, yurtdışından almasaydı enerji, haberleşme fiyatları bu kadar artmazdı ki. bunu anlamak için google'a yazdım bilmemne buldum şeklinde aleyhte ya da lehte birşey bulmaya gerek yok ki. herkese ay sonunda kütür kütür fatura geliyor. zam yemediğimiz bi yer yok.
aynı filmi yerli otoda görüyorum. şimdiden yurtdışına milyar doları sıkıp üretim hattı ve teknolojiyi satın almışız. bol bol cekcak var.
hadi olumlu bir laf edeyim, inşallah yapılır...
pure elektrik oyalanma faslı şu anda hidrojen üstüne çalışıyor bütün firmalar.. hyundai hidrojenle çalışan araçlarını üretti tanıttıda honda hidrojen hybrit elektrikli aracını tanıttı.. bmw zaten hydra 7 yi yaptı.. bunu göremiyen zihniyetler pure elektrikde inat ederlerse zaten yanlış kulvarda kaybetmeye mahkumlar.
istermisin aracın markasıda " DEVRİM " olsun :)
Devrim olmaz, komunizmi çağrıştırıyor.... RABIA en güzel araba ismi hemde anlamlı "Dört" anlamına geliyor , sonuçta araba 4 kapılı - silindir 4 tane - 4 lastik vs. vs.
Devrim olsun, reklam slogani tek yol Devrim olsun, reklamda cb ile bb birlikte tek yol devrim diye bagirsin yumruklar da havaya.. Super olur:))