KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı
Yapılan hareketi eleştiriyor olmak boklama olarak algılanmamalı bence. Ben Sinan Koç'un çektiği videoyu izledim, tesisin kabası bitmiş duruyor, ki hala inşaat işleri var belli ki.
Robotlar yığılmış oraya ne kadar güzel, ama bilmeyen adama güzel. Bir üretim hattını kurmak o kadar kısa süren bir iş değil. O hücrelerin kurulması layout ların çıkarılması, robotların teaching'i vs vs gerçekten büyük iş. 10+ robot / 10+ pres olan bir üretim işletmesinde çalışıyorum, 1 adet yüksek tonajlı presi devreye almak neredeyse 1 sene sürdü.
Kaldı ki bu parçaların kalıp tasarımları, kalıplarının yapılması edilmesi ciddi süreler alıyor.
İzlediğim video da gördüğüm propaganda amaçlı gündemi değiştirmek için (videodaki söylemi aktarıyorum) 2022 aralık banttan araba inecek tarzında bir bilgi verildi.
Şahsen 2022 aralıkta banttan araba ineceğine inanmıyorum. Ha keşke inse ben de isterim.
Şu topraklarda bunun yapılmamasını isteyecek adam yoktur, ama siyaset malzemesi olarak kullanılıyor olması hiç güzel değil.
Hedef kitlesi belirlenmemiş, halk tarafından ulaşılabilir olmayan bir araç olacak.
Bunu yarın üretip sokağa çıkardığımızı varsayarsak x firma arabasından %150 ötv alırken bundan almazsan olmaz, ötv alsan halk ulaşamaz.
Kaldı ki maliyet olarak 40 bin euro gibi rakamlar konuşuluyor, 40 bin euro ya ürettiğin aracı kaç paraya satacaksın da insanlar bunu alacak ?
Bu aracın satış adedi konusunda hiç açıp odd nin verilerinden ülkenin tüketim eğilimine bakmadın mı demezler mi ?
Eleştirmek bence boklamak değildir. Belki birileri okur da feyz alır aa bak böyle de bir düşünce tarzı olabilir diye kendini sorgular.
+ ben aynalara da takıldım, protototip de kameralı ayna vardı, bunda bildiğin normal ayna var o kısım değişik geldi.