İstermisiniz bunlar satın alma garantisi versinler üretici firmaya. Yaparlar mı yaparlar.
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
BMC yi SANCAK lar aldı. Otobüs Kamyon bölümünü motor üretim tesisi haline getirdiler. bi taraftan KİRPİ ler üretilmeye devam ediliyor.
4 adet motor geliştirdiler 2 benzinli 2 dizel bi düşük hacim bi yüksek. 2 yaz 2 kış testinde makinalar.
motorlar yerli otomobilde kullanılırmı kullanılmaz mı bilmiyorum, motor mekanik açısından BMC olaya çok hazır görünüyor.
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
araç satın alım garantisi vereceklerse, üretim sürecinde kullanmak için Türk bankalarından da kredi vereceklerse hemen şirket kuralım biz de girelim![]()
Yalnız şuan hali hazırda şehir içi kullanımında dahi 100km garanti gidiyor demeleri güzel. Extra motor gerekirse takılacakmış şehirler arası kullanım isteyenlere özelolsun oda bir yaklaşım.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
konuda yurtsever yorumlar çokta açıkcası şüphelerim var kaçımız gerçekten bu araçlar üretilince masaya oturup gerçekten el sıkışıp muhtemelen piyasadaki araçlarla ancak %10-15 fiyat farkına ok diyecek?
ne iş ahlakımız kaldı ne kalitemiz üretilecek araçları japon yapıştırıcı ile birleştirseler şaşmam, ha güzel işler çıkaran firmalarımız varmı varda sağlam bir azınlık..
Bence devlet araba filan üretmesin. Biraz aklı varsa yurtdışından araba getirtsin ve yaş sınırını kaldırsın.
Burada 15bin TL olan 1.0 opel corsa 2000 model olanlar 500-600 euro. Buraya getirtmeleri vergileri vs 10bini bulmaz bile. Eee sat bunları piyasanın 1-2 altına. O halle bile yerli araç üretmiş gibi para kazanır. Şimdi diyeceksiniz ''ulan asıl hedef dışarıya ihracat.'' valla k bakmayın şu an ki siyasi konumu geregi Türkiye kimseye hiç bişey satamaz. Anca ruslara ton ton domates satarız o kadar
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
Otomobil treni kacali cok oldu. Katma degeri olan farkli sektorlere girmek gelecek acisindan daha iyi bir noktaya tasir bizi.
Dolayisiyla otobil uretmekten ziyade otonom surus sistemleri ve yazilimlarina, iha, siha uretimlerine kaynak ayirsak daha mantikli olacagina inaniyorum.
"Korkmadık, savaştık"
Eğer ülke olarak ekonomik kriz yaşamamak, ileride dışa bağımlı olmak istemiyorsak üretim yapıp satmalıyız ve bu satışı yurt dışına yapmalıyız. Bunun sebebi ise şu,
Sen yurt dışından bir malı getirip kendi halkına sattığında ülkene yeni para sokmuş olmuyorsun, kendi halkının cebindeki paranın bir kısmını yurt dışındaki birilerine, bir kısmını da devletin kasasına koyuyorsun. Sonra devlet o kasadaki parayla maaş ödüyor vs. Bu durumda yeni para kazanmış olmuyorsun ve zenginleşmiyorsun, sağ cebimden al sol cebime koy oluyor.
Oysa ülkende bir şeyler üretip yurtdışına satarsan, kendi cebinde çıkmayan, yurt dışından gelen dövizi ülke topraklarına sokmuş oluyorsun ve topraklardaki zenginlik oranını arttırıyorsun. Sonra o parayı vergi olarak devlete verdiğinde kasaya vatandaşından çıkmamış ek para girmiş oluyor. Böylece sol cebine sağ cebinden çıkmamış dışarıdan gelmiş bir para koyuyorsun.
Ha bu üretim araba mı olmalı diye tartışırsak, açıkçası savunma sanayine ve zırhlı araçlara yatırım yapmanın daha mantıklı olduğu aşikar, sonuçta yapılmış ar geler var, hali hazırda üretim bantları satış anlaşmaları vs var. Otomotiv sektörü opel gibi bir markanın 2 milyar dolara satıldığı bir sektör, sıfırdan marka yaratıp global çapta rekabetçi olmak bence anlamsız bir yatırım ve efor. Bizim ülkede yapılan ve yarım bırakılan bir çok yatırım gibi bunun da bazı yandaş firmalara para kazandırmak için yapılacağı aşikar.
Savunma sanayisinde bile sıkıntı yaşıyoruz, çok geç kalmış da olsak bir ucundan bu işe girmek lazım, en azından kriz anında hareket kabiliyetimiz kısıtlanmaz.
Suriye’de yara alan Leopard 2a4 tanklar için yedek parça sıkıntıları yaşadık, eldeki bazı tanklar sadece yedek parça olması için sipariş edilmişler, onlardan sökülen parçalar kullanıldı, Avrupa ile aramız bozuk ma.lum, tedarikte sorun yaşıyoruz.
Tümosan, kendisine destek verecek yabancı firma bulamadığı için Altay Amt projesi için aldığı motor ihalesini feshetmişti, komiktir yeni ihale sürecinde yine Tümosan var, tank için Ukrayna malı motor düşünüldü, Cummins dizel motorlar da düşünüldü, yine Altay’ın neredeyse aynısı olan ve bizim blueprintlerini aldığımız Kore tankı K2’nin güç sağlayıcısı Hyundai Rotem’le de görüşüldü ama uygun transmisyon ve aktarma olmadığı için anlaşamamışlardı sanırım.Ukrayna motorunu da bizim iklimimizde el verişli görmemişler.Tankların ilk partisi Alman malı Leo’lardaki benzer ünite olacaktı, Mtu tarafından üretilen 1500 beygir bir dizel motordu ama Almanlar çıkıntı yapınca, 2. partide takılacak yerli motorlar, 1. parti için de takılmalı dendi, bu üniteyi de sözde Tümosan yapacaktı, 1800 beygir olacaktı, bu yüzden proje savsaklandı ki zamanı ötelensin vsvs....
Tümosan’ın teknik altyapısı yeterli gelmedi, yabancı şirketler de destek vermeyince elinde patladı.Aktif savunma sistemi Akkor haricinde tank her şeyiyle tamam, sadece elde motor yok ve sırf bu yüzden öylece bekliyoruz.20 sene önce jilet olması gereken M48 Patton’ları çıkartacaktık envanterden, Altay ortada yok diye daha hala bu tankları kullanmaya devam ediyoruz.Bu tarz projeler bizi artık dünya markası yapmaz, üçkağıt dönmezse halk ucuza biner belki ama asıl etkisi, böyle konularda olur.Bir tank motoru üretmek çok kolay değil fakat bu kadarı da rezillik, rezalet.Bir şeyler yapıp bu kabiliyete kıyısından köşesinden de olsa erişmek lazım.Yurtdışından alınan ucuz araba ülkeye fayda sağlamaz zarar verir, zaten paramız tuvalet kağıdından hallice kıymetli, bir de devlet buna izin verirse bizim paramız resmen akar ülke dışına, çöp olur.
1000+hp dizel motor yapmanın ilk adımı yakıt sistemidir. O güçleri destekleyen sadece 2_3 marka var. Alman ve Amerikan! kilitkendikleri nokta bu
Ortaya yerli bi dizel motor işletim sistemi çıkarmalıyız. Bu önemli bi adım olur..
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
Çatısı güneş enerji panelleriyle donatılan şarj istasyonları yapmak lazım. Her yere temiz enerji gerekiyor. Rüzgar gülleri , güneş enerji panelleri. Enerji kazanacak o kadar çok nokta var ki . Spor salonlarındaki bazı bisikletler dahi üzerinde spor yaparken elektrik üretiyor. Geçenlerde koşu parkurundan elektrik üretmeye çalışıyorlardı.
Çok geç kalındı ancak ne olursa olsun bir şey üretmemiz lazım, ki gün geçtikçe üstüne koyabilelim. Ayrıca umarım araba üretmeyi sadece üretmek sanmıyorlardır. Araba üretim bandına başladığı an bir kültür yaratmamız lazım. Yoksa gerekli verimi alamayız.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)