User Tag List

Sayfa 49/103 İlkİlk ... 3947484950515999 ... SonSon
1942 sonuçtan 913 ile 931 arası

Konu: Yerli Otomobiller Geliyor!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin dediklerini the grand tour da denediler. Spor salonunda ki bisikletle elde ettikleri elektrikle 8 saatlik şarjla araba 37 km gitti abi
    Sunu da eklemeden geçmeyeyim. Elektirikli araba için yüksek voltaj veren istasyon lazım ki 5-6 saatte araba tam dolu olsun oda Günej pilleri ile alınabilecek bir şey değil. Süreklilik sağlayan santraller lazım oda ancak hidroelektrik santrallerinden alınır. Ne yazık ki yeterli suyumuz yok

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin dediklerini the grand tour da denediler. Spor salonunda ki bisikletle elde ettikleri elektrikle 8 saatlik şarjla araba 37 km gitti abi
    The geand tourun yeni sezonu geldi mi?
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında herkes sevgili büyüğüm Fadıl dayıma 100 TL yollasaydı şimdi Avrupa bizi konuşuyordu .

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sunu da eklemeden geçmeyeyim. Elektirikli araba için yüksek voltaj veren istasyon lazım ki 5-6 saatte araba tam dolu olsun oda Günej pilleri ile alınabilecek bir şey değil. Süreklilik sağlayan santraller lazım oda ancak hidroelektrik santrallerinden alınır. Ne yazık ki yeterli suyumuz yok
    Şöyle , bu sistemler günümüz teknolojisi ile belki yeteri kadar hızlı değil. Fakat örnekleri mevcut ve Tesla da bildiğim kadarı ile bu şekilde tesisler kuruyor. Aynı şekilde müstakil evlerin çatıları için de paket hizmetler veren şirketler var. Bu sistemler hali hazırda zaten ana elektrik şebekesi ile entegre. Şarjın tamamını şebekeden almak yerine bir kısmını solar paneller ile temin etmeyi amaçlıyor. Örneğin çatısında solar paneller olan bir evde , tüm gün boyunca elektrik enerjisi depolanabilir. Akşam eve geldiğinizde aracı şarja bıraktığınızda tüm gün elde edilen enerji ve artı olarak kaldığı yerde şebekeden yararlanmak şeklinde hybrid diyebileceğimiz bir çözüm bu.

Bunların yaygınlaşması , teşvikler ile özendirilmesi son derece önemli ki Almanya ve bazı avrupa ülkelerinde de teşvik veriliyor diye biliyorum. İlerleyen yıllarda zaten teknoloji geliştikçe panellerin enerji üretimi ve ayrıca üretilen enerjinin depolanma kabiliyeti artacaktır.
    Bununla ilgili Özgür Demirtaş bir programda şöyle demişti. Dünyaya 1 saatte vuran güneş ışını , Tüm insanlığın 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Portekiz yüzölçümünde bir alan panelle kaplansa tüm dünya enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Bu durum belki 10 sene sonra kıbrıs yüzölçümü , 20 sene sonra bakırköy yüzölçümü kadar yeterli olabilir diyor.

Kısaca temiz enerji önemli, desteklenmeli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli otomobil için bırakın Türkiye'yi Amerika'nın alt yapısı bile hazır değil abi Petrol devam

Aynı anda 60.000 araba Türkiye de prize takılırsa sistem çökermiş Elektrik Mühendisi bir arkadaşım söyledi
    yapmayın gözünüzü seveyim. Sanayinin kullandığı elektriğin haddi hesabı yok. Sadece bir sanayi sitesinde bile inanılmaz miktarlarda elektrik kullanılıyor. Kaynak makineleri ve tezgahlar ciddi miktarda akımlar çekiyorlar. Sizin dediğiniz şuna denk geliyor. Türkiye'de 60000 kaynak makinası aynı anda çalışırsa sistem çöker. Rakamlarla açıklanmadığı sürece aşırı saçma bir varsayım benim gözümde. Tamam ülkece bazı şeyleri maalesef başaramıyoruz. Ama o kadar da değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli otomobil için bırakın Türkiye'yi Amerika'nın alt yapısı bile hazır değil abi Petrol devam

Aynı anda 60.000 araba Türkiye de prize takılırsa sistem çökermiş Elektrik Mühendisi bir arkadaşım söyledi
    O arkadas diplomayi internetten indirip fotokopicide mi bastirmis?
    Arkadasin nezdinde demiyorum da,Yeni nesil yerli mühendis kalitemiz, uluslararasi yetkin ara eleman kalitesinden bile dusuk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    The geand tourun yeni sezonu geldi mi?
    2.sezon çıktı dediler abi ama nette bulamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O arkadas diplomayi internetten indirip fotokopicide mi bastirmis?
    Arkadasin nezdinde demiyorum da,Yeni nesil yerli mühendis kalitemiz, uluslararasi yetkin ara eleman kalitesinden bile dusuk.
    4 sene okuyan birine hakaret değil mi bu? Şuan kullanılan elektirikli üstüne ilaveten 60.000 aracı düşünün. Aynı şekilde the grand tour da Amerika'nin ve İngiltere'nin de hazır olmadığı söylendi onlar hazır değilse onlardan çok daha kötü bir alt yapıda olan Türkiye nasıl hazır olsun? Bahsettigim bölüm ya 9. Ya da 10. Bölümleri açıp izleye bilirsiniz

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı forwett Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapmayın gözünüzü seveyim. Sanayinin kullandığı elektriğin haddi hesabı yok. Sadece bir sanayi sitesinde bile inanılmaz miktarlarda elektrik kullanılıyor. Kaynak makineleri ve tezgahlar ciddi miktarda akımlar çekiyorlar. Sizin dediğiniz şuna denk geliyor. Türkiye'de 60000 kaynak makinası aynı anda çalışırsa sistem çöker. Rakamlarla açıklanmadığı sürece aşırı saçma bir varsayım benim gözümde. Tamam ülkece bazı şeyleri maalesef başaramıyoruz. Ama o kadar da değil.
    Dostum ne iş yaptığını bilmiyorum ama fabrika yöneticisi sahibi yada elektrikçi olmadığını düşünüyorum yorumundan.

Önce sorayım? O kaynak makinaları ne kadar elektrik çekiyor?

Cevap vereyim, bizim 25000 m2lik fabrikamizdaki en masraflı kaynak makinamiz 12.5kwh ve 24 saat aralıksız çalışmıyor.
    4 metreden büyük kesim yapan cnc lazerimiz Max 4.4kwh ancak bizzat ölçüm yaptım bazen 150 Wattcık bazen Max 1.5 - kwh pik yapabiliyor o an kestiğimiz malzemeye göre.

Yeni aldığımız dev gibi abkant pressimiz 10kwh bir ürün ve yine 24saat elektrik çekmiyor basma anlarında malzeme sertliğine göre 3-5 saniye çekiyor bu elektriği ve Sanayi dediğin yerlerde dev gibi trafolar var, fabrikamizdaki elektrik alt yapısı milyonluk yatırım.

Şimdi yazdıklarımı topla 10 ile çarp ki abartalım.

12.5+4.4+10 x 10=270kwh - aylık 20-30bin fatura ödüyoruz mesaiye kalinip kalinmamasina göre. Personel sayımız 300.

Simdi herkesin voleyi vurup tesla model S aldığını varsayalım

Şimdi elimizde 85kwh batarya kapasiteli teslamizdan 300 adet var.

Bu arada tesla ac dc inverter kullanır ve şarj invert verimliliği %85 dir tahmini. Yani full şarj demek 100kwh demek. Bu normalde 30 saatte şarj demektir senin evindeki prizden, ancak koca sanayi elektriği dediğin yerlerdeki elektrik ile hızlı şarj ile 2-3 saatte bu iş tamamdır

Bu 300 adamın bugün aynı anda hızlı şarj edeceği tuttu mesela yani.

300x100= 30.000kwh

Tesla sadece 1 yılda 50bin araç satışını geçti. Bu tek bir marka bunun bmw olanı var(bizim fabrikamizda 2adet), renosu pejo su, dma Toyota, Mitsubishi, vs. Vs. Günün birinde insanlar kmde 6-7 kuruşa gezmek isterse 80milyonluk ülkemizde ve sadece teslanin bugünkü kapasitesinde bataryası olan 60.000 araç aynı anda şarj etmek isterse. 6.000.000kwh yani 6.000megawatt eder.
    Kurulu gücü 76.000 megawatt olan bir ülkede ara ara elektrikler kapasite yetersizliğinden arıza yalanı ile kesilirken bir anda bir günde yada sadece birkaç saat içinde bu ülkeye bir anda 6.000megawatt (6 milyon kwh) yük bildirdiğine bu ülkenin alt yapısının kaldıracağını düşünüyorsan doların 1 lira olabileceğine neden inanmıyorsun diye soru sormak hakkımdır diye düşünürüm
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum ne iş yaptığını bilmiyorum ama fabrika yöneticisi sahibi yada elektrikçi olmadığını düşünüyorum yorumundan.

Cevap vereyim, bizim 25000 m2lik fabrikamizdaki en masraflı kaynak makinamiz 12.5kwh ve 24 saat aralıksız çalışmıyor.
    4 metreden büyük kesim yapan cnc lazerimiz Max 4.4kwh ancak bizzat ölçüm yaptım bazen 150 Wattcık bazen Max 1.5 - kwh pik yapabiliyor o an kestiğimiz malzemeye göre.

Yeni aldığımız dev gibi abkant pressimiz 10kwh bir ürün ve yine 24saat elektrik çekmiyor basma anlarında malzeme sertliğine göre 3-5 saniye çekiyor bu elektriği ve Sanayi dediğin yerlerde dev gibi trafolar var, fabrikamizdaki elektrik alt yapısı milyonluk yatırım.

12.5+4.4+10 x 10=270kwh - aylık 20-30bin fatura ödüyoruz mesaiye kalinip kalinmamasina göre. Personel sayımız 300.

Bu arada tesla ac dc inverter kullanır ve şarj invert verimliliği %85 dir tahmini. Yani full şarj demek 100kwh demek. Bu normalde 30 saatte şarj demektir senin evindeki prizden, ancak koca sanayi elektriği dediğin yerlerdeki elektrik ile hızlı şarj ile 2-3 saatte bu iş tamamdır

300x100= 30.000kwh

Tesla sadece 1 yılda 50bin araç satışını geçti. Bu tek bir marka bunun bmw olanı var(bizim fabrikamizda 2adet), renosu pejo su, dma Toyota, Mitsubishi, vs. Vs. Günün birinde insanlar kmde 6-7 kuruşa gezmek isterse 80milyonluk ülkemizde ve sadece teslanin bugünkü kapasitesinde bataryası olan 60.000 araç aynı anda şarj etmek isterse. 6.000.000kwh yani 6.000megawatt eder.
    Kurulu gücü 76.000 megawatt olan bir ülkede ara ara elektrikler kapasite yetersizliğinden arıza yalanı ile kesilirken bir anda bir günde yada sadece birkaç saat içinde bu ülkeye bir anda 6.000megawatt (6 milyon kwh) yük bildirdiğine bu ülkenin alt yapısının kaldıracağını düşünüyorsan doların 1 lira olabileceğine neden inanmıyorsun diye soru sormak hakkımdır diye düşünürüm
    Teşekkür ederim abi benim uzmanlık alanım inşaat olunca yeterli acıklamayi yapmamıştım. Demek ki neymiş ülkede kaliteli mühendis yetişmiyormusmus yapmamak lazımmış.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ülkede mühendis olsaydı

Köprüleri tünelleri çekik gözlüler yapmazdı

Bizden bu eğitim sistemi ile bir cacık olmaz

Ben ne mühendisler gördüm gözüm kanadı her seferinde
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...
    sen elektrik muhendisi misin?
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önce saman

sonra otomobil

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mechanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen elektrik muhendisi misin?
    Elektronik ve otomasyon okudum muhendis değil teknikerim, elektriği meslek lisesinde okudum. Ancak muhendislerimizde kapasitenin yetersiz olduğu fikrindeler.

Tabi şu demek değildir, böyle gidecek. Herşey değişebilir. Milyar dolarlık köprüler yapanlar isterse kapasiteyide düzeltir.

Benim tek kızdığım yumurta.... Dayanınca yapacaklar ve trafolara giren kedilerimiz ün yapacak yine.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

300x100= 30.000kwh

Rakamlar ile açıkladın. Demek ki o kadar saçma değilmiş. yanlış düşünmüşüm.

Emrecan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zamanında herkes sevgili büyüğüm Fadıl dayıma 100 TL yollasaydı şimdi Avrupa bizi konuşuyordu .

Jet fadıl denilen adam dimi
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin parmağı tetikte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elektrikli otomobilde en büyük sorun batarya . Koskoca toyota bile ilk bataryalarında çuvalladı , milyarlarca tl dökmeden geliştirmemiz imkansız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarın açıklama geliyormus.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vestel karsan ısuzu hisseleri yürüdü gitti 2 gündür
    vestelle karsan kesin gibi
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)