User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
79 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Araba alirken iyi pazarlik edelim..

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alım satımlarda bu kadar pazarlık meraklısı bir millet ne duydum ne gördüm.
    Aklınızda olan veya ederi olan neyse yazarsınız, uyan,beğenen gelir alır. Yok! İlla pazarlık yapılıp gerilecek ortalık, "dip fiyat ne", "araç başında nolur", "noterde noolur" vs vs...
    Bu kadar boş bir muhabbet bi burda,bi Meksika'da bir de Romanya'da vardır. Bu tür arkadaşlar bakkaldan gofret alırken de pazarlık yapıyor diye düşünüyorum "abi burda yiyip,ikinciyi evde yesem ilkinin fiyatı noolur"

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karsinizdaki insanin size yaptigi onun kalitesini, karsilik olarak sizin ne yaptiginiz da sizin kalitenizi gosterir.

O yuzden yorum yazarken ve hareket etmeden once durumu degerlendirirken hep bunlari dusunun, daha basarili ve kaliteli bir insan olursunuz. Kalite dogustan gelmez, parayla pulla satin alinamaz, sadece insanin kendini yetistirmesi ve davranislari ile ilgilidir.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşın konusuna dönersek az önce leonun sahibini aradım. Arabayı detaylıca anlattırdıktan sonra konu fiyata geldi. Nakit 15 binim var kalanı gübre olarak öderim dedim. Ne gübresi diye sordu insan gübresi dedim. Yüzüme kapattı terbiyesiz

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bundan önceki arabamı satarken benzer durum geldi başıma. Cumartesi günü aradı adam beni abi bakmaya geliyoruz falan neyse geldi bu arkadaşıyla beğendiler dediler işte baktıralım falan dedim tamam götürdük bizim tanıdık servise baktılar ettiler tamam dedi kaporayı verdi bana nasıl heyecanlı adam anlatamam. Neyse benim kapı direkleri falan solmuştu boyatalım abi bunları falan dedi iyi dedim boyattım hemen serviste, kaportada bi kaç ezik vardı onları çektirelim falan dedim tamam onlarıda hemen orda boyasız düzeltmeyle yaptırdık neyse eleman fotoğraflarını falan çekti pazartesi şurda buluşuruz dedik sözleştik. Pazar günü yazdı işte bana kardeşim stepneyi unutma, yedek anahtarı unutma falan heyecanlı eleman belli. Neyse herşeyi koydum arabaya çıktım sözleştiğimiz yere gittim sabah arıyorum bunu uykulu sesi, işten izin almışım rica minnet neyse geldi bu yarım saat sonra kusura bakma uyuya kalmışım falan dedim ee napıyoruz noter nerde var ya para babamda parayı gidip alalım ondan falan dedim tamam gittik babasının durumdan haberi yok arkadaş kim falan dedim bunlar beni kafayamı alıyo neyse bi daha gösterelim dedi babası dedim tamam gösterdik ustalarıda okey dedi neyse babamı hastaneye bırakalım dedi ordan notere geçelim falan dedim bak izin öğlene kadar aldım sabah dedin bu saat oldu tamam tamam falan derken hastaneye gittik parkettim arabayı dedi babamdan parayı alıp geliyorum hemen indi bunlar aga 10 dakika oldu konuşuyolar hala kıllandım ben dedim bunlar beni kafalıyomu falan indim arabadan dedim bi sorun mu var ya yok Ali babam arabayı beğenmemiş falan dedim senmi bincen baban mı? Sonra yok ben vazgeçtim kaporadan benzin parasını kes ben işsizim falan, 200 lira vermişti bana 50 lira kesip üstünü vercekmişim. Dedim hee gönderirim sen bana hesap bilgilerini gönder. Kusura bakma falan dedim yok canım ne kusuru bana ders oldu bastım döndüm parayıda göndermedim sonra utanmadan mesaj atıyo göndermemişsin falan. Hiçbişey yazmadım üstelemedi. Buna ne yapmalı?

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyadada söz sahibi sadece bu maglum site butun piyasaya bu sitedeki ilanlar yol gosterıyor burda bu işlere kafa yoran bu kadar ınsanız bence piyasa bu siteden nasıl kurtarılır ne gibi alternatifler yaratılabilinir bunları konusalım bence
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi sahibinden mesaj atıyorum temizse 30 vereyim diye sizde abuk subuk fiyat verin oda sinir olsun patates
    ÜLKEMİN TOPRAĞINA GÖZ DİKENE KURŞUNDUR TEK SÖZÜM !!!

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    düzeltiyorum mesajı kapatmış şimdi arıyorum
    ÜLKEMİN TOPRAĞINA GÖZ DİKENE KURŞUNDUR TEK SÖZÜM !!!

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40 günlük araç bayi 52 veriyor
    şu anda 3 tane galerici görmeden 50000 verdi. sıfırda 2 ay araç yok,led paketli araç çok az kaldı
    Yeni gelecek araçlar yüzde 2 zam görecek ve bir kaç donanım eksik olacak
    seat bayisine sorun lütfen. mesela arka cam koyulaştırılma için 600 tl alacaklar
    Euro biraz daha çıkarsa araç bulamazsınız
    ciddi ciddi soruyorum şunu verdiler bunu verdilere inanan varmıdır gerçekten?
    Ayrıca merak ettim Seat İspanya veya Doğuş oto çalışanımısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla şehir dışı araç alırken sağlam referansla eş dostta. Almak lazım.izmir içi bir araca bakmaya gittim adam sadece tamponlarda boya var başka hiç bişey yok dedi ustama götürdüm 5 parça boya çıktı expere fln soksak bir ton sıkıntı oyüzden şehir dışı alışverişe soğuk bakıyorum ben

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hazır Konya Altındayım Bulup Totoşun İndireyim mi lastiklerini sibop iğnelerini çıkartmak suretiyle )

Hayır bu tip tırtıllardan sonra Leona karşı bakış açısı değişti allahtan Mk2 kadar sükse yapmadıda (yada yaptı paraları yetişmedi) o 35 yaş altı ergenlikle gençlik arasındaki girdapta sıkışmış kalmışlardan kurtulduk..

ta_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çöllü Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hazır Konya Altındayım Bulup Totoşun İndireyim mi lastiklerini sibop iğnelerini çıkartmak suretiyle )

Hayır bu tip tırtıllardan sonra Leona karşı bakış açısı değişti allahtan Mk2 kadar sükse yapmadıda (yada yaptı paraları yetişmedi) o 35 yaş altı ergenlikle gençlik arasındaki girdapta sıkışmış kalmışlardan kurtulduk..
    baskan cocuk 30 yasında abısı 37 yasında ergenlıkmı kalmıs bunlarda sence ...senın oldugunu bıleydım yanına gelırdım abı konyadan bagırsan duyulur antalya

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok ADİl biriymiş

DeliceBirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerçekten söylüyicek hiçbir şey bulamadım yazık ya bu insanlara gerçekten çok yazık

Sebring - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle çok geçmiş olsun.Moralinizi bozmayın,herşeyin hayırlısı vardır.
    Şimdi,herkesin birtakım tecrübeleri,başından geçen abuk subuk olayları vardır mutlaka.Başımıza gele gele öğrendiğimiz bazı tecrübelerden sonra,bazı dikkat ettiğimiz konuları sizinle paylaşmak istedim.Lafım kimseye değildir.
    -Önce almak istediğim marka-modeli belirlerim.Olmazsa olmaz aksesuar ve şartlarıma karar veririm.Bilmediğim markalarda tecrübelilerden + ve - lerini soruştururum.
    -Önce yakın çevreme 'şu marka araba arıyorum,var mı tanıdıkta' diye sorarım.Sonra İnternet sitelerine başvururum.
    -Kafama yatan 2.el alternatifleri elerken,önce uzak şehirdekileri elerim.Var ise yaşadığım şehirdekileri incelemeye başlarım.Ancak bulamazsam şehirdışına yönelirim.
    -Önce arabayı değil,sahibini incelemeye başlarım.Biliyorsunuz sosyal medya çok gelişti,kimin adını guguli'ye yazarsanız illa ki bir şey çıkıyor.Feysbuk profili,instagram resimleri gibi datalar size satıcının nasıl bir insan olduğu hakkında fazlasıyla fikir verecektir.(Kimsenin yaşam tarzı,eğitimi,siyasi görüşü beni ilgilendirmez.Ben sadece insanlığa bakarım.)
    -Sonra internet ilanını incelemeye başlarım.'Kızımı satıyorum' ,'Alemin gralı' gibi cümleler var ise,sigara paketli,içki şişeli fotolu ilanlar direkt değerlendirme dışı kalır.
    -Sonra telefonla görüşürüm.Son derece seviyeli ve mesafeli konuşurum.Satıcı da seviyeli ise kendisinden arabayı görmek için randevu isterim.
    -Randevu saatine biraz erken giderim ki,uzaktan kendi kendime sakin kafayla arabayı şöyle bir 'keserim'.Eğer bildiğim bir semt ise,tanıdığım da varsa önceden bakmasını isterim.
    -Eğer sahibi bana arabayı anlatırken yemin etmeye başlarsa,Allah-Kitap demeye başlarsa,sormadığım halde bana 'ben emekli polisim-istihbaratçıyım-siyasetçiyim' falan derse o ortamdan direkt olarak uzaklaşırım.İş yapılan yerde hata olabilir,olur da.Yemin etmeye,Allah-Kitap demeye gerek hiç yok.Mesleği de beni bağlamaz.İnsan adam her meslekte insandır.Arabaya bakmaya giderken de ya tek,ya da 2 kişi giderim.Ben geldiğimde karşımda 'çakal sürüsü' görürsem direkt uzaklaşırım.
    -Aklıma yattıysa,ustaya gitme talebimi söylerim.Anlattıkları ile ustanın dedikleri tutuyorsa seviyeli ve ticaret ahlakına uygun bir şekilde teklifimi sunarım.Arayı bulmaya çalışırım zaten.
    -Anlaştıysak kesinlikle nakit para vermem,satıcının Adı-Soyadı,TC no ve araç plakası ile verdiği hesaba havale yapılır.Sonra noter.Ondan sonra herkes yoluna.
    Çok bilmişlik etmeyelim.Biliyorsunuz ortalık terbiyesiz dolu.Kendime göre aldığım tedbirleri sizinle paylaşmak istedim.
    Tekrar geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan dolayı 2. elde güvenilir kurumsal yerlerden almak gerekli sorun yaşamamak için. Kimseye güven olmaz bu devirde.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan dolayı 2. elde güvenilir kurumsal yerlerden almak gerekli sorun yaşamamak için. Kimseye güven olmaz bu devirde.
    Ben 2000 yılında ilk arabamı DOD'dan aldım, inan piyasadan farkı yoktu..........
    Okumadan imzalamam.....

blackjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kaç ay önce alacak olsaydınız benim 37 bindeki 2012 fr ı size 40 a verirdim..style paketlerin yol tutuşu ve fren olayları iyi değil..fiyatı fazla yani

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce aradım elemani arabanin durumunu anlattı etti dedim kardes ckale den gelicem en son ne olur ? 39 dedi. Sen hayatın da 39.000 i bi arada gordunmu lan dedim kapattım teli kendi çapım da al satcilik yapıyorum artık insanlara güven diye bişey kalmamış daha geçen hafta 95 Renault 9 um için birinle pazarlık yapmıştık 10 dedim 9500 e bıraktım 500 tl kapora aldım ptesi paranin geri kalanini verecek, alicakti satışıni. Neyse noter de buluştük adam yanına birini almış gelmiş arabada klima varmi hava yastigi var mı Abs varmi diye soruyor dedim abi o donanım olanlar 17-19 arası ben sana 9 liralık araba veriyorum yanindaki dayı hemen atladı ben bulurum 9500 e o donanimda R19 sen kaporayi Ucla dedi.Ben de bi organımi gostererek, gel alirsin kaporayi dedim bastım gittim ordan
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 2000 yılında ilk arabamı DOD'dan aldım, inan piyasadan farkı yoktu..........
    Dodtan bahsetmiyorumda, adetleri o kadar yüksek olmayan ama güvenilir expertizli yerler var
    örneğin
    http://www.ikincielotomobilim.com/
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)