Oncelikle cok gecmis olsunda bizim insanlarimizda akillanmayacak para almadan satismi verilirmis
Bunca yaşanan benzer durumlara rağmen hala böyle durumlar yaşanıyor, çok geçmiş olsun umarım aracı geri alabilirsiniz.
Hayır adamların tipini görseniz zaten birakın araba vermeyi yüzüne bakmassınız cahillikmi diyelim o anki arabayı satma hevesimi diyelim aptallıkm diyelim bilemedim söylediğiniz gibi bu kadar çok olay olasına rağmen hala inanıyorlar pes demekten başka diyecek birşeyim yok benimde
Bunun hakkında detaylı bılgi alabılırmıyız? Hangi banka ? Daha once yaptınız mı?
Bu en guvenılır yontem. Cunku noterde para sayma makınlerı yok. Eeee noterde elden alıcagımız 20 30 mılyarın ıcınde ufak ufak sahte para olmuyacagı ne malumm? Bunun için bir cozum bulabılen , yada arklı bır sey dusnunen oldu mu ?
Benim bildiğim bankadan blokeli çek kestirebiliyorsun belli bir ücret karşılığı en güvenilir yollardan birisi bu bence.
noterde sahte para verende çıkıyor en temizi önce banka sonra satış veya bankada parayı saydırıp orjinalliğini kontrol edip noterde alışverişi bitirmek.
Bi ara benide benzer taktikle ankaradan aradilar polomu satarken.Arabayi buraya getir begenirsem alayim dedi.E begenmessen ne olucak dedim, e o zaman almam dedi![]()
Bayada ciddi konusuyodu benimki ne rahat insandi ya baya kufur ettiydim
Çok geçmiş olsun arkadaşınız büyük hata yapmış.
Noter zaten soruyor paranı aldın mı diye.
Bankada öyle satış blokesi olduğunu sanmıyorum.
Geçen sıfırı 150 olan arabayı bi mal tanıdık 193 yazdı adamlar al sana kapora getir arabayı, vekalet ile satış alacaz, müşteride görünce nakit ödeyecek durduramadık kalktı gitti. Bide para kazanmasını istemiyoruz gibi bizi suçlu çıkardı
Sonra direkten döndü malözellikle çok isteyen uyanıkları seciyorlar.
yukarda arkadaş çok önemli bi bilgi verdi ,noterde sahte para bile veriyolar diyor,noterde parayı almadan satış vermem diyen arkadaşlar yeni tecrübe kaxandı tabi bende![]()
Yanlış anlamayın ama bu kadar kolay tufaya düşülmez ki.. Hayatında alı-sat yapmayan ben(babam ilgilenmiştir hep) düşmem bu duruma yani
Abi iyi işi bilen noter imzayı atmadan para işi tamam mı diye soruyor al canlıyı at imzayı.