User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Dolandiricilar hakkinda!!

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neler oluyo abi ya neler duyuyoruz şuraya bak, sorsan o karaktersize Elhamdurillah Müslümanız der.

Ben parayı hesabıma havale istiyorum, en son arabamı babamın hesabına EFT yaptı yanımda arkadaş notere evrakları verdim satışı yapma evrakları hazır olsun dedim babam bankacısını aradı para hesaba geçince satışı verdim. Ben kesinlikle para almam noterde, adam giderken çıkışta iter bi yere alır kaçar falan diye düşünürüm hep.

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben elden para alma taraftarıda değilim, elinizde bi dünya para olacak noter çıkışı vs. Gelip onu zorla almayacakları ne belli? En temizi para bankaya yatar sonra notere gidilir. Bu güne kadar hep böyle yaptım. Elinde nakitle gelen oldu, götürdüm şubeye hesabıma yatır burdan dedim sonra notere gittim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde şöyle birşey var, bırakın başka şehire başka semte gitmem. Alacak olan adam ayağıma gelir ben neden gideyim ?

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bloke çek diyor, sen teminat yatırıyorsun karşılığı kadar çek veriyor, yani çek defteri olmayanlar için olabilir.

Biz satışa gidiyoruz adamın hesabına para yatırıcam ama altına not düşün satış yapılana kadar bloke olacak, noter satış evrağı ile parayı çözebilirsiniz gibi bir sistem var mı?

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E yuh be adamın resmen basireti bağlanmış. Canlıyı cebimde görmeden noterden içeri bile girmem.

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki parayı alana karşı alıcı kendini nasıl koruyacak ? Diyelim ki satışta pürüz çıktı ? Yada adam bir şekilde kacti giitti o zaman ne olacak ? Su su plaka nolu araca satış bedeli diye mi yatırmak en doğrusu ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecen bır akrabama kazalı bır arac aldım. Gıttıık notere işlemlere başladık. Baktım aracçta satısında puruz yok. Sonra dedım hesaba dusurun parayı hesaba yatıırldı.

20 dk bekledık ama cep telefonundan sorgulamasını yaptı. Sora satısı verdı. .Tertemız. Ama yatırtrkende 34.xxx xxxx palakı aracın satıs bedeli diye notta dusduk.
    Hatta gıdınce de soyle bır baktım notere boş mu dolu mu noter? kaç kişi calışıyor felan .

Cunku adamlar ıkı kişi ile bır sahte bır noter kurup ne dolandırıcılıklar yapılıyor. Çok uyanık olmak lazım cokk..

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki parayı alana karşı alıcı kendini nasıl koruyacak ? Diyelim ki satışta pürüz çıktı ? Yada adam bir şekilde kacti giitti o zaman ne olacak ? Su su plaka nolu araca satış bedeli diye mi yatırmak en doğrusu ?
    ben bunun için hem alırken hem satarken notere evrakları veriyorum / verdiriyorum. aracın satışında herhangi bir problem olup olmadığını sorup, yok ise evrakları imzaya hazırlar mısınız biz bankayı halletmeye gidiyoruz diyorum. bankada para işini halledip sonrasında noterde bekleyen ve hazır olan evraklara da imzalayıp satışı veya satın almayı bitiriyorum.

böylelikle hem satışta sorun olup olmadığını ticaret öncesinde öğrenmiş oluyorum, hem evraklar kimlik vs noterde oluyor. Hem de bankayı halletmiş oluyorum imza atmadan. Alırken de satarken de dürüst olan kabul ediyor zaten.
    M. The most powerful letter in the world.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Walla bu dolandırıcılık olaylari patladi gitti, cok dikkatli olmak lazim
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Doom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok dikkatli olmak lazım..
    memlekette ADAM kalmadı...

iyiçalışmalar
    EMRE

TEQUILA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arkadaşın başına gelen dolandırıcılıktan ziyade gasp olmuş.

Para bloke olayı emlakta oluyor. Araç hadisesini araştırmak lazım. Araba alırkende satarkende insan hep tedirgin oluyor.
    '05 Honda CBF 600 SA
    '16 Qashqai

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usta adam sizin arabaya talipse cagirin tekrar temiz bi dövün ondan sonrasi size kalmis .
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun bir cevap yazmıştım cepten gönderene kadar login hatası vs. Kayboldu kusura bakmayın tekrar yazamayacağım

Bu işlemlerde bence en kesin yöntem "bloke çek"
    Çalıştığınız bankadan çok rahat alabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TEQUILA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arkadaşın başına gelen dolandırıcılıktan ziyade gasp olmuş.

Para bloke olayı emlakta oluyor. Araç hadisesini araştırmak lazım. Araba alırkende satarkende insan hep tedirgin oluyor.
    Arkadaşlar karıştırıyorsunuz emlakta da sizin yazdığız gibi bloke diye birşey yok .
    Emlaktaki bloke kredi kullandığınız için banka tapu satışı yapmadsn ve kendi ipoteğini tesis etmeden krediyi serbest bırakmamasıdır ve kredinin amacı dışında kullanılmasını engellemek için parayı satıcı dışında bir kimseye ödememesidir. Bu özünde konut kredilerinde %15 KKDF ve %5 BSMV olmadığı için devletin vergi kaybını önlemek için bankalara yaptırımıdır

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen hafta aracımı sattım. imkan varsa bu iyi bir alternatif. adamla beraber banyaka gittik o parayı çekti koydu poşetine sonra notere gittik orda parayı verdi bana aracın satışını verdim.parayı zaten bankadan aldığımız için sahte olma sorunu yok.
    he ondan önceki haftada araç alırken mecburen adama önce parayı yatırdık hesabına bankadan araç plakasını yazarak satış bedeli diye sonra noterde satışı verdi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen hafta aracımı sattım. imkan varsa bu iyi bir alternatif. adamla beraber banyaka gittik o parayı çekti koydu poşetine sonra notere gittik orda parayı verdi bana aracın satışını verdim.parayı zaten bankadan aldığımız için sahte olma sorunu yok.
    he ondan önceki haftada araç alırken mecburen adama önce parayı yatırdık hesabına bankadan araç plakasını yazarak satış bedeli diye sonra noterde satışı verdi.
    İlk yöntem özünde hepimizin yaptığı yöntem, spot satış-nakit ödeme.
    İkinci önerizde satıcı notere giderken olda kaçsa, yada bir sebeple satışı yapmasa parayı geri almanız min 2 yıl ve bence %25 ihtimal.
    Şöyle örnek vereceğim siz düşünün gerisini, bir müşterimizin hesabı hacklendi, para bizim "bu işlem dolandırıcılık işlemidir, parayı bize iade edin bununla ilgili yasal bir aksi karar çıkarsa banka olarak biz size ödemeyi taahhüt ediyoruz" diye yazı vermemize rağmen karşı banka parayı bize iade etmedi. Sadece tedbir amaçlı bloke koyup mahkeme kararı istedi. Hacker başkabir işleminden yakalanıp hapise girince bulundu. Kendisi ilk duruşmada suçunu kabul etmesine rağmen müşterinin parayı geri alması 1 yıldan uzun sürdü. Düşünün adam sadece bana borcu var onu ödedi dese dava deliller,muhasebe kayıtları, hesap hareketleri vs. Enaz 3 yıl sürer. Bu sürede para zaten dolar ve euro karşısında pul olur üstüne de min 3.000 4.000 avukat ücreti ödersiniz

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orasida oyle her turlu muamma.en guzeli nakit veya arkadaslarin dedigi gibi evraklar hazir olur havale yapar imzayi atarsin.gerci yapan herturlu yapar...karsindaki insanda tipinden belli ediyor az cok

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nakit iyidir arkadaşlar yokmu yakın arkadaşınız akrabanız tek niye gidiyorsunuz alım satıma

aybarsdnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben aracı alırken de satarken de, önce bankaya parayı yatırıyorum veya yatırmalarını rica ediyorum. 34 xxx zz plakalı aracın satış bedeli diye yazdırıyorum. Banka içerisinde ya anahtarı ve ruhsatı veriyorum ya da alıyorum. Yasal olmasa da bir güvence yine de. Adam arabanın parasını alıp kaçsa en azından anahtarı ruhsatı bende, saklarım arabayı bir yere ikimizde uğraşır dururuz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)