User Tag List

Sayfa 5/42 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
785 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: VW ve AUDİ'ye 18milyar dolar ceza kapıda

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu millet 136hp dizel motor satarlarken 105hp tdi sattılar daha yeni 120hp ye çıktılar ona rağmen nasıl becermişler bu kadar emisyon çıkartmayı?

Ceo gitti sırada audi var seat ve skodaya sıçrar bu alayında aynı motorlar var.

30 milyar avro erimişler borsada daha da eriyecekleri gün gibi ortada.. 7 milyar dolar geri çağırmalar için ayırmışlar ama 11 milyon araç daha fazlası ceplerinden çıkabilir.. 18 milyar da ceza öderlerse vay vag grubunun haline. Yaptıklarına karşı sevinmedim değil..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun 1.6 tdilarda degil 2.0 tdilarda,gerci Amerikada hic 1.6 TDI Satilmadigi icin bilinmez belki bizim motorlardada vardir.Hatta bide arabayi direkt roller test bench moduna bile solabiliyorsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun 1.6 tdilarda degil 2.0 tdilarda,gerci Amerikada hic 1.6 TDI Satilmadigi icin bilinmez belki bizim motorlardada vardir.Hatta bide arabayi direkt roller test bench moduna bile solabiliyorsun
    O daha da komik olur.. Bmw 245 hp 2.0 dizel satarken vw hala 140-150-170 hp dizel motor satıyordu yine az güçle çok emisyon.. Daha da güç kısarlarsa nerde kaldı mühendislik nerde kaldı ar-ge?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vw avrupada da hile yaptığını itiraf etmiş. Şimdi başlıyor eğlence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobilden baktığım kadarıyla amerika sitesinden dizel araçları kaldırmış görebilen var mı?

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bildiğim kadarı ile 1.6 ve 2.0 motorlar.
    ortalıkta dolaşan haberler vw yaptığına göre diğer markalar da yapmış olabilir şeklinde.
    Almanya'da bu iş kapanmaz, sonuna kadar giderler.
    bakalım seat ve skodaya ne zaman sıçrayacak?

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bmw ye de sıçramış, iddaaları reddediyor ama bir motorunda ab standartlarının kat kat üstünde çıkıyormuş emisyon değeri. Hisseleri %10 düşmüş..
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usa da satilmayan araclari artik tr ye saplarlar
    Nasilsa bizde sira var!

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vw bunyesindeki birtakim markalar satisa cikacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu işin yalnızca vw ag bünyesinde kalmayacağını düşünüyorum. Muhtemelen tüm otomotiv piyasası bir şekilde elden geçecektir. Bmwde de böyle bişi çıktıysa ateş fiata sıçrar sırada

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'de VAG grubuna hiç bir şey olmaz. Ne de olsa Doğuş üstüne VW arması taktığı boku bile sayar bu ülkede. Bu haberler de yarına unutulur gider. Bu devletin, bu cumhuriyetin koca cumhuriyet savcısını öldürdüler 1 hafta sonra haber niteliği kalmadı, unutuldu, gitti.

Şahsen VW'in sahibi olsam komple Türkiye ve 3. Dünya ülkelerine yönelirdim şu saatten sonra. Fiyatlardaki bindirimimi biraz azaltsam, zaten bayram ederler. Yazık sevindi sabiler derdim

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O daha da komik olur.. Bmw 245 hp 2.0 dizel satarken vw hala 140-150-170 hp dizel motor satıyordu yine az güçle çok emisyon.. Daha da güç kısarlarsa nerde kaldı mühendislik nerde kaldı ar-ge?

Ya mesele guc degil ona kalirsa su anda passatta 2.0 tdi 240hp satiliyor.140-150-177-190 secenek cok fazla.Demek istedigim mesele guc degil.Simdilik sadece 2.0 TDIlarda kabul ettiler ama 1.6 tdi yada 3.0 tdi hakkinda bilgi yok.Hatta bazi yazilarda araba dyno modunda oldugunu algilayinca adblue basiyormus.1.6TDIlarda adblue yok mesela bazi 2.0 TDIlardada yok.Testle de atiyorum soyle oluyormus salliyorum
    20km/h hiza 10snde hizlan
    10km/h hiza 5snde yavasla
    50km/h hiza 30 saniyede cik gibi 5-6 km yol yapiyorlarmis iki testte.Araba bunu algilayinca basiyormus adblue sivisini.Adblue olmayanlarda ise yakiti falan kisip birseyler yapiyordur.

Ben bunun sadece vwe ozgu olmadigini dusunuyorum,birde gecen sure kisa bir sure degil neredeyse 4 yildir satiyorlarmis.Bunu fark etmemek zor olmasa gerek kimlere ne para verildi yada nasil susturuldu bilinemez.Yazilim yapan firmalar bile boyle haritalar oldugunun farkindadir bence kaldiki diger test kurumlarinin 4 yil sonra kesfetmesinr anlam veremedim.Baska markalarada sicrayacagindan eminim ben bekleyip gorecegiz

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw icin iddialar X3 xDrive 2.0 Tdi icin, ancak BMW kesin bir dille yalanladi.
    Zaten henuz iddia asamasinda, Auto BILD dergisinin iddiasi bu. Ama bana zamanlama cok manidar geliyor, yeni nesil kur savaslari oldugu konusunda bir cok finans makalesi var. Bakalim , bekleyip gorecegiz.

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TSI motorda da bu olayın çıkacağını düşünüyorum ben açıkçası. Euro 4-5-6 geçişlerinde hep yazılımla oynandı, güç kısıldı. Güç kısma dışında ekstra yazılımsal aksiyonlar mutlaka yapılmıştır emisyonla ilgili.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vw bunyesindeki birtakim markalar satisa cikacak.
    Öngörü mü, söylenti mi ?

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TSI motorda da bu olayın çıkacağını düşünüyorum ben açıkçası. Euro 4-5-6 geçişlerinde hep yazılımla oynandı, güç kısıldı. Güç kısma dışında ekstra yazılımsal aksiyonlar mutlaka yapılmıştır emisyonla ilgili.
    bi ara tsı 170 ler dynoda 190+ çıkıyodu . 140 lar da aynı şekilde yüksek çıkıyodu, alakası olabilirmi acaba bu aksiyonlarla . ? neden 190 beygir arabayı adam 170 diye satsın dimi .

konuyu takipteyim forumumuzun adına yakışır, güzel yorumlar var .

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    160 HP olan Twincharge TSI Euro 4 ve 5'e uyuyordu, bu sene gelen Euro 6 olanlar 150 HP'ye düştü. 140 HP olan singlecharge TSI Euro 4'ten 5'e geçerken 122 hp'ye düşmüştü. Aynı şekilde 180 hp olan Polo GTI motoru gitti.
    Sıkıntı daha büyüyecek gibi duruyor. Ben usul usul ilan açayım arabama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    160 HP olan Twincharge TSI Euro 4 ve 5'e uyuyordu, bu sene gelen Euro 6 olanlar 150 HP'ye düştü. 140 HP olan singlecharge TSI Euro 4'ten 5'e geçerken 122 hp'ye düşmüştü. Aynı şekilde 180 hp olan Polo GTI motoru gitti.
    Sıkıntı daha büyüyecek gibi duruyor. Ben usul usul ilan açayım arabama
    VW'de şu an satılan 140lık act ve actsiz tsı sayılmazsa hiç singleşarj 140lık olmadı.Eski 140lıklarda turbo+kompresör.Aslında sanılanın aksine euro6 geçişlerinde hiç güç düşmesi olmadı aksine arttı.105lik 1.2tsı 110hp, 1.6tdı 105 oldu 110hp, 122lik tsı 125, 140lık act ise 150hp oldu.

160lık twincharge 150lik tek turbo ile yer değiştirdi.

Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya mesele guc degil ona kalirsa su anda passatta 2.0 tdi 240hp satiliyor.140-150-177-190 secenek cok fazla.Demek istedigim mesele guc degil.Simdilik sadece 2.0 TDIlarda kabul ettiler ama 1.6 tdi yada 3.0 tdi hakkinda bilgi yok.Hatta bazi yazilarda araba dyno modunda oldugunu algilayinca adblue basiyormus.1.6TDIlarda adblue yok mesela bazi 2.0 TDIlardada yok.Testle de atiyorum soyle oluyormus salliyorum
    20km/h hiza 10snde hizlan
    10km/h hiza 5snde yavasla
    50km/h hiza 30 saniyede cik gibi 5-6 km yol yapiyorlarmis iki testte.Araba bunu algilayinca basiyormus adblue sivisini.Adblue olmayanlarda ise yakiti falan kisip birseyler yapiyordur.

Ben bunun sadece vwe ozgu olmadigini dusunuyorum,birde gecen sure kisa bir sure degil neredeyse 4 yildir satiyorlarmis.Bunu fark etmemek zor olmasa gerek kimlere ne para verildi yada nasil susturuldu bilinemez.Yazilim yapan firmalar bile boyle haritalar oldugunun farkindadir bence kaldiki diger test kurumlarinin 4 yil sonra kesfetmesinr anlam veremedim.Baska markalarada sicrayacagindan eminim ben bekleyip gorecegiz
    Adblue 2.0 tdı 190 ve 240lıkta var diye biliyorum.En azında TR'de ki araçlarda.Zaten VW sitesinde de yazıyor adblue kullanıldığı.Araba tekerleklerin dönmediğini algılayıp motora gaz verildiği an yakıtı kısıyor olabilir.Ayrıca bence vw yeni beyin sistemine bu yazılım yüzünden geçti.Yeni nesil tdı lara yazılım çok geç çıktı çünkü.Kıramadılar beyni bir türlü.Bu bir önlem olabilir.

Diğer markalarda da çıkarsa bu emisyon konusunda ciddi bir zaaf var derim.

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Detaylari ney ogrenince yazacagim özgur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)