User Tag List

Sayfa 23/42 İlkİlk ... 13212223242533 ... SonSon
785 sonuçtan 419 ile 437 arası

Konu: VW ve AUDİ'ye 18milyar dolar ceza kapıda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acep bize yanlış yapmayan varmıki

sanırsam tek elle tutulur bize tokat atmamış araba üreticisi olan ülkeler Japonlar ile Koreliler olur tabi yanlışımda olabilir.

aslında birçok Ortadoğu ülkesinde aynen Amerika gibi İnfinityler, Lexuslar, üst model Mazdalar ,Hyundai ,Kialar çok tutulurken neden bizimkiler kalkıpta bunca yıldır Almanlara bukadar merak sarmış anlamadım gitti.

şahsen aranızda Lexus'a binen oldumu bilmiyorum ama gerek tasarım,gerek kalite bir üst segment Almandan geri kalır yanı yokki gayet başarılı araçlar eminim burda piyasası olsaydı tutsaydıda bizim vergilerimize özel motorlarlada getirtilirdide.

yazık biz halen yüzümüze güle güle mediniyet ordaymış gibi potre çizip masa altından bize kelek yapanlarla ticaret yapıyoruz.
    Japonun değerini daha iyi anlıyorum abicim bu günlerde seviyorum kerataları ne yalan söyleyim . Ki haklısın dünyada Japon ve Kore daha önde bildiğim kadarıyla

Amerika

Avrupa

G.Amerika

Asya

Afrika

Bunlar en çok aranan araçlar mantıken satışta buna orantılıdır diye düşünüyorum
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi adıma konusuyorum hiç bir boykotla adamları sarsamayız bu aşikar ama ben Vw tarafından daha doğrusu Doğuş Oto tarafından titretilmek istemiyorum ve almıyorum ve ailemin çoğu araç kullanıcısı bu durumda
    güzel kardeşim orada bir problem yok, kişisel tercihlerinden ötürü almazsın o çok normal fakat boykot edeyim ekonomiye darbe vurayım deyince komik oluyor.
    bu mantıkla kimsenin malını almamak lazım, bize tokat atmayan mı var?
    araplarda arkamızdan az hainlik yapmadı, o zaman boykot edip kimse Yakıt almasın vs vs uzar gider konu.

yaşı olanlar hatırlar biz zamanında bakkaldan tekel2000 Marlboro alamıyorduk çünkü hep tezgah altıydı, varsa bile bakkallar yok diyordu.
    bakkala kızıp marlboroya sövmüyorduk.
    burda da satış sorumlusunun kendini bilmez tavırları yüzünden neden vw batsın deniyor onu anlamış Değilim.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kalipson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O değil de; artık Doğuş grubundan bi bayiye gittiğimizde "seve seve(!)" yüzümüze bakacaklar ya en çok ona seviniyorum. O aşırı öz güvenden, o "alırsan al, almazsan kapı şu tarafta" havalarından geriye ne kalacak hep beraber göreceğiz.
    Porsche varken bir gün Ankara Doğuş'a gittim... girdim içeri anahtarlık bakacağım porsche hediyeliklerden alacağım vs... pardon dedim 'Porsche anahtarlıkları nerede?' satıştaki çocuk hiç kalkmadı bile 'onları biz dağıtmıyoruz canım yaaa!' dedi ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi, adamlar daha alışveriş yapacak müşterisiyle, fuarda plastik anahtarlık bekleyen adamı bile ayırt edemiyorlar, daha ne diyeyim?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Porsche varken bir gün Ankara Doğuş'a gittim... girdim içeri anahtarlık bakacağım porsche hediyeliklerden alacağım vs... pardon dedim 'Porsche anahtarlıkları nerede?' satıştaki çocuk hiç kalkmadı bile 'onları biz dağıtmıyoruz canım yaaa!' dedi ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi, adamlar daha alışveriş yapacak müşterisiyle, fuarda plastik anahtarlık bekleyen adamı bile ayırt edemiyorlar, daha ne diyeyim?
    Dövseydin abi ben bazen zor tutuyorum kendimi dayımın arabasını götürürken gevşek gevşek konusuyorlar
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz üretemediğimiz için Almanlar batsın istiyoz,, Sittin sene birşey yapamıyacaz gibi.... Alman'dan önce Abd düşman ama malesef gücümüz yetmiyor Adamların tek şirketi bizdeki tüm borsanın değerinden fazla hımına..... Ab zaten hikaye Almanya ayrılsa biterler.
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sayfaları karıştırdımda kim Almanya'yı batırmaya çalışıyor bulamadım o sebeble sözünüz kime bilemedim ama şu bir gerçek bir yeri gelip ilk adımı atmadan bir yere varamayızki.

kim Almanları batırmak gibi bir yorum yapmışsa sadece gülerim, hani onlara bir şey olmayacağı çok açık ama burada lafımız bize kelek yapanlarla ticaret yapmamızda daha mantıklı olmamız gerektiği.

bugün gidin Almanya'yaki siz orda yaşıyorsunuz hayatınızda gördüğünüz en milliyetçi yapıyı görürsünüz, ben firmamızda dış ticaret biriminede yardım ediyorum ve zamanında bir alman senden 7e almaktansa komşumdan 14e alırım ama Almandan alır bu ekonomiğe destek veririm bilirimki oda bana destek verecek dedi.

bu kötümü? kesinlikle hayır aksine gerçektende öyle olmalı ama bizim ürünlerimiz,kabiliyetmiz kısıtlı olduğundan dışarı üretimi ürünlere muhtaç kalıyoruz fakat bu demek değilki git sana ülkene kazık atanla çalış onca farklı ve kaliteli seçenek varken?
    bu konuda Almanlar PKK'ya füze veriyor diye vwyi topa tutan bile oldu, Alman ekonomisini batıranlar çıktı, önce ki sayfalarda mevcut.

milliyetçi olmayan toplum var mı Dünya'da,diğer yandan beş parmağın beşi bir değil, evet aşırı milliyetçilerde var ılımlı olanlarda.
    Hadi bende kendi çapımda milliyetçilik yapayım fakat var mı benim yerli malım burada kullanabileceğim?
    Burada Italyanlar mesela kendi Ülkelerinin araçlarını kullanıyorlar, olsa ben kullanmaz mıyım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda Almanlar PKK'ya füze veriyor diye vwyi topa tutan bile oldu, Alman ekonomisini batıranlar çıktı, önce ki sayfalarda mevcut.

milliyetçi olmayan toplum var mı Dünya'da,diğer yandan beş parmağın beşi bir değil, evet aşırı milliyetçilerde var ılımlı olanlarda.
    Hadi bende kendi çapımda milliyetçilik yapayım fakat var mı benim yerli malım burada kullanabileceğim?
    Burada Italyanlar mesela kendi Ülkelerinin araçlarını kullanıyorlar, olsa ben kullanmaz mıyım ?

hocam aynı şeyi söylüyoruzki zaten

bende katılıyorum sana, maalesef ülkemiz üretimi,tasarımı,kabiliyeti kısıtlı burda hemfikiriz.

fakat gel görki:

1) aslında üretimimiz hiçte yok değilki Hidromek manyak bir iş makinası ama fiyatı iyi olmasına rağmen,servisi kral olmasına rağmen, ikinci eli iyi olmasına rağmen sağlam olmasına rağmen vede tamamen Türk üretimi olmasına rağmen Cat iş makinası dolu.

neden ben gidip allahın Amerikalısını güçlendireyim? sizce bu boyutda güçlü bir firmanın devletle alakası yokmudur? Cat, VW bunların muhakkak devletle öyle yada böyle alakası vardır artık aile firması değiller haliyle.

yani diyeceğim aslında yok diyoruz ama kötü olanıda olan, iyi olanıda olan birçok ürün var türkiyede .

2) hayır alacağım eşyanın türkiye üretimi yoksada ben neden gidip benim ülkeme ters adımlar atmış bir ırk ile çalışayım, gider Japon arabası alırım, kore arabası alırım, golf yerine ful Ceed çokmu uzak yada zor? yada Mercedes C serisi Lexus IS serisinden çokmu başarılı, benim şahsi fikrim lexus istisnasız her anlamda daha bile başarılı.

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'ye ben olsam Japon Kore arabalarını alırım... Almanları s...ederim --- Türkiye'nin uzak doğu ile işbirliği yapması şart , Güney Koreyi örnek almalı yoksa sonumuz iyi olmayacak.
    Zaten , Ab yavaş yavaş çöküyor artık rekabet var hele bi Çinliler arabaları bi geliştirsin iyice o zaman görürüm Almanya yı araba satabiliyormu... 3 te 1 Parasına satarlar valla.
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    419. Mesaja baktım ve dünyada fransızlar haricinde bizden başka kimsenim Renault'a ilgi göstermediğini anladım �� Kendi sömürgeleri Cezayir dahil.
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrekuzdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    419. Mesaja baktım ve dünyada fransızlar haricinde bizden başka kimsenim Renault'a ilgi göstermediğini anladım �� Kendi sömürgeleri Cezayir dahil.
    Ne kadar doğru ne kadar uanlış topspeed den alıntı yaptım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kendi gözlemlediğim İngilterede biraz var, fransada elbetdeki var, Bulgaristan, romanyada abartılı olmasada var ama neredeyse bunun haricinde yok gibi bir şey (buna güney amerikayı dahil etmeden oralara pek gitmiyorum)

Almanya,,Norveç,Filandiya,Danimarka,İsveç buralarda resmen yok oğlu yok o boyutdaki gördüğünde şok oluyorsun polonya,İsviçre,litvanya,Lüksemburg,belçika bunlardada tek tük hani piyasada kaç tane mazda görüyorsan o sayıda diyim tabi yok değil ama varda denemez..

zaten Fluence miş, Clio Symbolmuş bunların bildiğim kadarıyla satışı bile yok çoğu normu dahil geçemiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verildi mi bilmiyorum ama, Greenpeace'ciler boş durmamış..

https://www.youtube.com/watch?v=nXndQuvOacU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu OLAY gereğinden çok abartılıyorsa, medyada sürekli haber çıkıyorsa Almanlara, Abye ve sürekli büyüyen vag grubuna darbe vurmak içindir.
    Başka açıklaması yok gibi geliyor bana...
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

R.S.C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yahu bazı yorumlara gerçekten gülüyorum,
    yok vwye dava açacaklarmış yok ürünlerini almayıp Alman ekonomisine darbe vuracaklarmış mış mış mış.
    almayın arkadaş adamların umurunda sanki!!
    hani bir ara İsrail ürünlerini boykot ediyordu millet? İsrail ekonomisi yerlerde sanki, boykot edelim diyenler bile hala severek alıyor.
    Türkiye ekonomisi dışa bağımlı olduğu sürece seve seve herkes gidip alacak,almayacakta ne yapacak?
    gitsin herkes Reno Citroen alsın sanki Fransızlar sütten çıkmış ak kaşık!!
    sanki onlar pkkya az yardım etmedi!!

konuşmadan önce mantıklı olmak lazım, yerli üretimin var mı ki yabancıları boykot edip ekonomisine darbe vuracaksınız?
    Ustat kimseye vw almayın. Almanlar batsın sürünsün diyen yok keske olsa ayrı mesele ama ortada bi oyun varsa bırakında bı seferde ihale almanlara kalsın . Bu ne alman aşkıdır arkadaş benim sahsı görüşüdür katılak size kalmış ama denk getirdinmi affetmeyeceksin. Devlet ölçeğinde bu işler boyle yürüyor. Rolleri değişsek şimdiden ambargoyu koymuştu almanlar . Misal rusyanın sebze meyve ithalatında arada bir bize yaptıgı gibi

emrekuzdere - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle katılıyorum. +1
    98'ies - 05'vtec2 - 93'Accord - 08'Accord - 05'Jazz - 98'Twingo - FD6 - E39 - G5Prelude - 99'Crv - 08'Auris - W204 - W176 - W164 - F20
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı biz mi getirelim yoksa siz gelip bağlar mısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok saçma ama adamalar yıllar oncesınden gelıp yatırım yaptılar buralara onun meyvelerı yenılıyor hala daha. Aslında bnm gozlemledıgım renault bır nevı alışkanlık.
    Parcası bulunuyor, bozulusa herkes dılındne anlıyor......vb durumlar.

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 milyon aracı geri çağıracaklarmış...

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/30189477.asp

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu araçları geri çağıracak yazılım değiştirecek ee sonra ? Benim 100 beygir diye aldığım 80 olacak. Bu sefer bireysel davalar açılacak.

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katalizör değişimiyle çözülüyordu sanki? Öyle birşeyler yazılmıştı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)