sen kaza yap araç sahibinede söyleme benim başıma gelse keşke şu tarz olaylarda mahkemelerde uğraşsak ne tatlı olur araç değer kaybından varınızı yoğunuzu almak ne tatlı olur :)
Printable View
sen kaza yap araç sahibinede söyleme benim başıma gelse keşke şu tarz olaylarda mahkemelerde uğraşsak ne tatlı olur araç değer kaybından varınızı yoğunuzu almak ne tatlı olur :)
Bu tarz adamlar hiçmi kıllıya denk gelmez alırlar adamı aşşa.
Geçmiş olsun öncelikle.
Alihan böyle el ense g*te parmak muhabbetinden uzak dursaydı mesafesini korusaydı, her arabayı kontrole gittiğinde yanında sıkıntı tipli gergin 3-4 adam götürseydi, 'gardaş,yeğen,aslan' havada uçuşsaydı. Ha bide tam onlardan biri ayakkabısını bağlamaya eğildiğinde Murat ceketin köşesinden emaneti görseydi...
Şimdi size soruyorum;
1- Murat arabayla çıkmazdıda hadi diyelim çıktı, 'test' adlı kullanımda oraya buraya gider biyere patlayacak kadar sıkar mıydı? Bence hayır.
2- Şanzıman kırıldığında bu işi kim hallederdi? Bence vites kimin elinde kaldıysa o.
3- Bırak habersiz kaza yapıp arabayı orda bırakmayı, ruhsat kaybolmasını, çıtayı.. Fıskiyesinin F si kaybolurmuydu? Bence hayır.
Demek istediğim şey; İnsanlar korkak yaratıklardır. Başına dert getirecek hiçbişeyin altına girmezler.
Benim hep savunduğum konu ise biriyle işe başlamadan önce kesinlikle onu baştan aşşağı tanımak gerekir. Sen hadi diyelim tanıyamadın, arkadaş seni 5 kere 10 kere dürtmüş sen inatla devam etmişsin. Ya ona onun davrandığı gibi davranacaktın yada alıp arabanı çekip gidecektin. Burda malesef giden paranın, sinir harbinin, derdinin, sıkıntının sorumlusu sensin. Kimseyi kendin gibi olmasını beklememek lazım çünkü, iyi niyeti hakeden adama göstermek lazım.
Belki giden para 5-10 bin lira bu tecrübe için yüksek bi miktar ama bundan sonra attığın adımı daha dikkatlı ve daha sorgulayıcı şekilde atacağın kesin olayın bide bu yönünden bakmak lazım.
Merhaba ;
Gerçekten Özgür'ün çevresinden beklediğim ve ne zaman yazılacak diye sabırsızlandığım yazı gelmiş :)
Arkadaşınızı korumanız gayet normal... Tanımıyor da olabilirsiniz. Burası tartışmaya açık özgür bir forum...
Eleştrileriniz için çook teşekkür ederim lakin yanıtlamak istediğim birkaç detay var, izninizle onları sıralayayım...
1. Memnuniyeti yüze vurmak kısmına gelirsek. Memnun olduğumuz iş-işçiliği de yazdık dikkatinizi çekiyorsa " PPR Kaandan memnun kaldık problem yaşamadık. Allah razı olsun" dedik hatta.
2.Yok yağ kapağı yok fıskiye konusuna gelirsek de her ne olursa olsun, benim arabam oraya nasıl girdi ise,öyle çıkmak zorunda. Buna esnaflık değil , sorumsuzluk yahut hırsızlık denilebilir. Parçaların nereye gittiğini bilmediğim için Hırsızlık diye adlandıramıyorum fakat seçenekler arasında.
3.Facebook meselesine gelirsek, Sonuç olarak arabayla kaza yapılmış ve bunu karşı taraf kabul etmiş. Bunu ispatlamak gibi bir ihtiyacım yok. Bu yüzden bu tarz facebook oyunları çevirecek kadar işsiz değilim. İşsiz olsaydım zaten aracın yanında yatar kalkardım. Ne çıkarı olabileceğine gelirsek de, duyduğuma ve anlattıklarına göre "özgürlerin" tek madur biz değiliz. daha önce 3-5 sefer kaza yapmışlar işi batırmışlar vb.
4.Burada benim de suçlu olduğum konular tabii ki var , güvenmek, olanlara ramen aracı çıkartmamak gibi. Belki başka suçlarımda vardır bilemiyorum. Varsa da farkında değilim.
Umarım kafanızda oluşan "senaryo" diye adlandırdığınız bu olaya biraz açıklık getirebilmişimdir. Eğer getirdiysem ne mutlu bana :)
Kesinlikle haklısınız, nasıl bizim hukuki haklarımız var ise, onları mahkemeye verebilmek, bu işin peşini bırakmamak gibi, aynı şekilde karşı tarafın da hukuki hakları mevcut...
Bize, vaktimi çaldılar, dükkanımı kötülediler, techturkey.com isimli foruma konu açıp rezil ettiler. Google'a GT Performance Ümraniye yazında 2. sırada şikayetimiz çıkıyor diye bizi dava edebilirler...
Açıkçası benim de anlayamadığım konu burada başlıyor, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz...
Bu kadar madur edildikten (affedilmesi aşırı güç hatalar ile) ve bunları da karşı taraf kabul ettikten sonra;
Nasıl olur da bir kaç arkadaş çıkar da hala orayı savunur anlamıyorum. " Kesinlikle istediği şekilde savunabilir, sözüm o şekilde algılanmasın" ama neden ?
İlginiz için teşekkür ederim.
Merhaba dachosen;
Şimdi burada değindiğin nokta için öncelikle sana çok teşekkür ederim..
Bu adamlara başta bu saydıklarını yapmış olsaydık, bırak arabaya binmeyi kapısını açamazdı.
Ki olaylar sonrasında dükkana siyah camlı siyah vito ile gittiğimiz için, sadece araçtan 2 kişi inmişken 15 kişi gelip dükkanımı bastılar dedi arkadaş...
4 Kişi gittiğimizde gelip burda şekil şükül yapıyorsunuz diye konuştu.
İnanoğlu gerçekten korkak... hele ki yumurta kapıya dayandıysa...
Yazınızın Benim hep savunduğum konu ile başlayan kısmında çok haklısınız, bırakmamız gerekir yada muameleyi terse çevirmemiz gerekirdi. Ama başta da yazdığımız gibi, yeni esnaflar düzen oturana kadar olur böyle şeyler
niyeti ile yaklaştığımız ve bu niyetinde bu arkadaşlar farkında olduğu için, niyet suhistimal edilerek olay buralara kadar geldi malesef...
giden para biraz büyük olabilir, para motor için harcandı, memnunuz da bi problem yok... Lakin bu meblalara bu kadar büyük bir tecrübe kazanmış olmak da inanın pahabiçilemez.
Daha hayatlarımızın başlarında sayılırız, düşünsenize gençliğinizde size mal olan bir olay ömrünüz boyunca belkide kazıklanmanızı engelleyecek..
İnsanları yaşlandıkça daha iyi tanımaya başlıyoruz... ama işte malesef denilecek tek şey "Keşke olmasaydı" ama bunu en azından ben değil, şu olaylar sonrasında gram pişman olmayan ve gram yüzü kızarmayan arkadaşlar söyleyebilseydi...
İlginiz için teşekkürler :)
Yerli film izlemem, yabancıda nadir.. Verdiğim örnekte çok film seyretmiş olduğum kanısına vardıracak herhangi bişey göremiyorum aksine o çalışanların basitliğine değiniyorum ki bana verdiği cevaptan anladığım kadarıyla konu sahibi yazımı gayet net anlamış fakat sen anlayamamışsın veya dikkat etmemişsin.
Ne izleyip ne düşündüğümü öğrenip konuşmak istersen postun tamamını okumanı öneririm.
Hala insanlar benim özgürün yancıdı olduğumu idda ediyor. Hepsine sadece gülüyorum. Ben sadece şahsi görüşümü belirttim. Kalkıp hakaret etmenin anlamı hiç yok edene de aynı şekilde iade ediyorum ve şikayet edip bildirdim. Yönetimin görmezden gelmiyecegini bildiğim için onlara bildirdim. Ben sadece facebook konusuna inanmadım onu belirttim yorumların arasında görmediğim için söyledim kapak konusunu. Geriye kalan dediklerim içinde herkes benimle mütabık çünkü adam başta uyarmış kaç demiş kurtar kendini demiş önce şu ustayı yollayalım demiş sana
Benim imzama boşuna yazmadım o cümleyi bakın aslanların hepsi konuda
Sonuca bakmak gerekirse eğer, yapılan esnaflık değil. Konu yoruma açık ve istenildiği yöne çekilebilir. Siz de kendi istediğiniz yöne çekiyorsunuz... Birşey diyemem istediğiniz gibi çekebilirsiniz.
Buradaki her birey okuma,anlama,yorumlama ve çözümleme yetisine sahip. Herkesin fikri herkesle uyuşmayabilir...
İyi akşamlar dilerim.
Gecmiş olsun kardesim cok zor bi durum
Merhaba arkadaşlar, konusu geçen araç sahibi olarak, buraya üyelik başvurusunda bulunmuştum, geçtiğimiz cuma onaylanmış.
Bildiğiniz üzere ruhsat kayıp, İstanbul'a geldim, kısa zamanda çıkarmak için nasıl bir yol izlemem gerekir, bileniniz var mı acaba?
Teşekkürler