Bana Güngören trafik şube bu plakayı bastı verdi ben ekstra bir talepte bulunmadan. Şimdi kendi verdikleri bu plaka yasaya aykırı mı ? Mühürlü ıvırlı kıvırlı tüm belgeleri de duruyor.
http://i1201.photobucket.com/albums/...pssnbeli8x.jpg
Printable View
Bana Güngören trafik şube bu plakayı bastı verdi ben ekstra bir talepte bulunmadan. Şimdi kendi verdikleri bu plaka yasaya aykırı mı ? Mühürlü ıvırlı kıvırlı tüm belgeleri de duruyor.
http://i1201.photobucket.com/albums/...pssnbeli8x.jpg
her şehrin fontu puntosu farklı zaten.
APP falan diye kimse tribe girmesin.
Eskişehir orjinal plakaları da farklı karakterde arkadaşlar atmış yukarda farklı şehirlerden örnek.
Artık istanbulda 2-3 şube zaten direk APP basıyor plakayı.
yani bu konuda DEVLETİN KENDİSİNDE BİR TEKDÜZELİK YOK zaten.
Bence bir deli bir kuyuya taş attı, burda bin techturkey li çıkaramıyoruz :)
ben böyle bir olayın gerçekliğine inanmıyorum.
fransız kesik küsük veya kabartmalı plakalar hedef alınmıştır en fazla, beşiktaş baskı standart APP lere birşey yapacaklarını sanmıyorum, koçanları yetmez zaten :)
rahat olun (:
Önce plakasız gezen adamları toplasınlar, sonra APP lilere sarsınlar. Özellikle uzun yolda sürekli plakasız araçlar görüyorum, 70lik sabit radarın altında adam arkamdan selektör atıyor.
Yontma taş devri fontlu plakalar oldukça fazla trafikde. Hedefin bunlar olması gerekiyor.
http://www.temizisplaka.com/resim/ap...649079886.jpeg
http://www.caddeplaka.net/wp-content...app-plaka.jpeg
http://www.ozelappplaka.com/wp-conte...4%B1z-app.jpeg
Yakın zamanda araba alıp plakasını 16 ya çevirdim. Resmen app gibi duruyor plaka tabi diğer arabayla yan yana koyduğumda biraz farklı duruyor. Çok merak ediyorum benim şu an orjinal plakaya ceza keserler mi? :)
Hatta plakacıya gittim 3 tane örnek vermişler bir gördüm şok oldum babam dedi bak senin applerden yapıyor adamlar diye :D dedim bi vernik geçeriz bir ara olur biter :D
Siz mor u seviyorsanız kendiniz e bastırın evde arada bakarsınız :) Körü körüne devletçilik yapmaya gerek yok . Araba topluyorsunuz ruhsatta 110 kw ama siz motorunu yüklüyorsunuz motor oluyor 160kw motor aynı motor , sadece gücü yükselmiş , ozaman o da sizin dediğinizle aynı kapıya çıkar, hiç birşey ellenmeyecek ozaman . Mantıklı açıklama yapılınca zorunuza gitmesin bukadar. İnsanlar şube kendi app veriyor diyor , siz hala terör olayları hırsızlık diyorsunuz , açıklama yapıyoruz beğenmiyorsunuz yok o illa böyle olacak diye diretiyorsunuz .Siz öyle yapın kurallar a uyun , aracınıza da 1 çivi çakmayın uymak istiyorsanız. Bu ülkede devlet katil ve halkını bu denli sömürüyorsa kimse kusura bakmasın da yasaya uymak gibi zorunluluğum yok.
yok bence sen kendin evde printerdan bas kartona tak arabana gez nasıl olsa ruhsattaki ile aynı... sen daha resmi evrakta sahteciliğin ne olduğunu anlamamışsıni bir gün gelir başına anlarsın, devlet APP falan basmıyor zaten uygulama 'emniyet haricinde basılanları' kapsıyor, bunu anlamayıp da 'emniyet te basıyor' demenin bir esprisi yok.. arabaya modifiye yapmakla sahte plaka basmanın farkını idrak edemiyorsan, plaka modifiyenle mutlu mesut olursun...
Mor renk ben sevmiyorum , siz sevmeseniz önermezdiniz . App bastırsaydım , plaka modifiyemle tabiki mutlu olurdum abi merak etme :) Olay ı saçma sapan mevzular a çevirmeye gerek yok , madem bu olay var siz de gidip aracın gücünü yazdıracaksınız ruhsat a 2 si de aynı olay , plaka görünüyor ama motor gücü gözükmüyor bu mu mantık yani ? Fahri trafik memur u olun ozaman ceza yazın . Diyecek birşey yok.
aracın motor gücü, aracın teşhis edilebilmesine etki mi ediyor? sen sakal bırakınca kimlikteki fotoğraf aynı değil diye içeri mi alınıyorsun? sakalını kes ge öyle teşhis edelim mi diyorlar? olayın saçma sapan kısmı işte senin yazdıkların, devlet sevsen de sevmesen de kendi verdiği plakanın takılmasını istiyor, bunu bir çok sebebi var, en önemlisi ise mobese lerin bazı plakaları okuyamaması... devlet bununla ilgili düzenlemesini yapar, sen uyarsın uymazsın seni bağlar ama uygulama yanlış demek apayrı bir şey...
bu arada merak edenler şu şartnameyi bir okusunlar:
http://plakatanimasistemleri.com/oto...mi-sartnamesi/
burada plaka tanıma sisteminin nasıl olması gerektiği açıkça yazıyor, bu işi yaptığınızı düşünün, ihaleye giriyorsunuz devletin şartlarını yerine getiriyorsunuz ama devlet bu plakaların bazılarını okuyamadığı için kayıt edemiyor... araç çalındığında mobese ye nasıl bakıldığını zannediyorsunuz? memurun birini monitörün karşısına verip 'aha şimdi geçti' diye bağırmasını mı? yoksa plakayı sisteme girip hangi mobeseden saat kaçta geçtiğinin bulunmasını mı?
hayata sadece 'aracıma yakıştı yakışmadı' gözüyle bakmayın...
bence burdaki asıl sorun , birçok trafik şubesinin standartta app plaka vermesi bu yaz i30 u aldığımda plaka değişikli talep ettim , işlemleride babam yaptı eve bi geldi bakırkoyden beşiktaş baskı app vermişler gorunce şaşırıp sordum nerden aldın diye plaka kağıdı verip gidip şurdan al demişler :)
şimdi babamı çevirip bu plaka yasalara aykırımı dicekler ciddi sıkıntı yaşarlar
korayın verdiği orneklerdeki gibi plakalar + uzerlerine plastik vs yapıştırıyorlarya onlara yazıcaklardır diye düşünüyorum
Nevşehir öyle basıyor, İstanbul'daki şu şube böyle basıyor olayını bir kenara bırakmak gerek. Kimin plakasını trafik bastı, kim dışarıda bastırdı trafik polisi baktığında gayet iyi biliyor. O nedenle kimse haksız yere ceza yemez kolay kolay. Benim de aracımda APP plaka var, yakalar ceza keserlerse, söker şubeden yeni plaka bastırır takarım.
Ben kabullenmiyorum diyen de cezasını öder aracına trafikten men işlenir süre verilir. Kararında ısrar ederse de bir sonraki çevirmede aracın üzerinde men için verilen süre aşılmışsa aracı bağlanır. Gider nizami plaka bastırır, aracını parktan alır yada APP siz araca binemem der arabasını parka terk eder.
O bu değilde bu sabah önümdeki passatı plakası yüzünden çevirdi polis. şu kabartmalı plakalar dışında hiçbir şey yoktu arabada. Zaten çevirdikten sonrada direk arka plakasına elini attı.
Yahu devletin APP plaka tanimi, yetkilendirdigi ve belge ile basilan plaka imalathaneleri disinda basilan her plakadir.
Fontu degil, muhuru ve belgelerinin tek duzeligi gerekmektedir. Tekduzelik derken, mevzuata uygunluktur orada cerceve capi-plaka yazi capi vs belirtilmistir.
Siz gidip direk subede cikan plakanin ayni fontunu, boyutunu yani goruntu olarak aynisini alsanizda oda APP plakadir. Bunu basmakda suctur, 2 sayfa geride attigim linki okuyabilirsiniz.
Aynen abi abuk subuk karakterlere vs yazicaklardir ki haklilar dolu var piyasada