dışarda APP plaka bastırıp takmak suçtur zaten bu itiraz etmenin anlamı yok , Ancak hiçkimse bana bu denetimlerin amacının tekdüzeliği sağlamak olduğunu söylemesin kendinide kandırmasın :)
Printable View
dışarda APP plaka bastırıp takmak suçtur zaten bu itiraz etmenin anlamı yok , Ancak hiçkimse bana bu denetimlerin amacının tekdüzeliği sağlamak olduğunu söylemesin kendinide kandırmasın :)
Yıllardır Kadirli içinde filmli araba kullanıyordu polisler de usturuplu kullanınca filme müsade ediyordu.Uygulamalar dahil sıkıntı olmuyordu.Dün bir arkadaşıma önceki gün diğer arkdaşıma filmden ceza yazmışlar.Şu noktaya da dikkat çekmek istiyorum cezayı yazan polisler daha önce uygulamalarda filmi sorun etmeyen polisleri, ***** Kadirli küçük yer herkes birbirini tanıyor.Yukardan dürtüklüyorlar belli ki..
Edit niye yok yahu mobilden yazıyorum otomatik düzeltici yazıyı mahvetmiş
Ben boyle işin kardeşim plaka çıkartırken trafiğin verdiği makbuzla gittim kendi plaka basim yerlerine ordan bana bunu verdiler nasil oluyor bu iş?
Beşiktaş baskıya bişey diyeceklerini sanmıyorum bir çok polis anlamaz bile normal plaka ile arasındaki farkı.
Eds cezalarından yırtmak için flaşta, ışıkta parlayıp okunamayan plakalar var, saçma sapan fontla yazılmış plakalar var onları hedef alırlar diye umuyorum
Yıl sonu geldi, bütçeyi iyileştirmek için, emniyet kemeri, telefonla konuşma, plaka, eksoz, cam filmi ve hız cezalarında patlama yaşanır.
http://i63.tinypic.com/35cqzc7.png
Fotoğrafı 10 dakika kadar önce çektim iki ekip 7 8 memur uçanı kaçanı durduruyorlardı bende app ve film var son anda farkederek kaçtım.Cam filmine kesin yazıyorlar app yi bilemiyorum.Arkadaşlarla oturup 2-3 bira içtiğimiz şehiriçinden uzak mekanlara da hep polis gelmiş bugüne kadar hiç bir gece içinde bu kadar çok sivil görmemiştim.Büyükşehirlerde yaşayanlara normal gelebilir ancak bizim hiç alışık olmadığımız bir şey
birde piyasada harf yada rakamı silik gezenler var.
Kımse kusura bakmasında
Pıyasada bır suru swap araba var
farklı motorlu farklı kasa da
ve artık herkes bu ısı ulu orta yapıyor swap arabam dıye konu acıyor
App nasıl patladı facebook ınstagram da mılyonlarca App plaka yapan kısıler cıktı ortaya
sadece bızmı goruyoruz bunlar tabıkıde degıl emnıyet mensuplarıda goruyor
muhursuz plaka basmak suc oldugu ıcın buna el attılar
Yukarıda yazdıgım gıbı yakında motor sase tesbıtı de yapılacak durum bunu gosterıyor.
Benim arabam muğla plakalı, app beşiktaş baskı dediklerinden.
Mobese de bulabiliyor, siteye girerken kapıdaki kamera da okuyabiliyor, çalıştığım şirketteki garaj kamerası da okuyabiliyor.
Yani beşiktaş baskıyı zaten okuyabiliyor sistem.
Memurlar devletin kendi verdigi app plakayla sonradan yapilmis app plakayi ayirt edebiliyorsa , insanlari orjinal plakaya ceza yazarak magdur etmiyorlarsa sikinti yok bence. Genellemeyeyim ama bir suru memur goruyoruz ortada bi sebep yokken ceza kesen hatta keserken yapicak bisey yok itiraz et hakliysan iptal ederler zaten diyen. Bence kafayi app ye takarlarsa bir suru kisiyi haksiz yere magdur edecekler. Yil sonlarina dogru tipik kamu ekonomisi refleksleri bunlar.Ayrica kimliginin tipatip aynisini basip kullanan kisi evrakta sahtecilik yapmis olmuyor mu? Bu plakalarda arabalarin tc kimlik nosu gibi bisey.
bu işin kaynağı ne?
konuyu açan arkadaşı tenzi ederek yazıyorum delinin biri kuyuya taş atmış bizde forum olarak çıkarmaya çalışıyoruz
şimdi ben trafikteki beyaz arabalı topluyorlar diye exelden bir dosya yapsam haydaaa diyip onumu tartışıcaz
olay teröre kaçakçılığa kadar gitmiş memlekette onca olan onca aptalca şey varken APP yemi gelmiş olay
bukadar düşmüşlerse bukadar açlarsa buyursunlar neyse parası verelim kessinler cezayı
gece gündüz ön arka sis yakan , 86K xenon takıp geçiçi körlük yaratan sol şeritte 60 la giden neyse liste bitmez hiç uzatmim en iyisi kessinler cezamızı APP büyük olay :)
Yaw ayrıca bu devlet bu kadar saf mı?
APP diye eds o plakayı okumamasına imkan yok. Eğer gercekten okumasaydı piyasada 1 tane appli araç olmazdı. En buyük gelir kaynaklarından birisi olan trafik cezası yazmayı engelleyecek en ufak olumsuzluğa asla göz yummazlar.
En basit otopark girişlerindeki giriş çıkış ücretlerini hesaplayan plaka okuma sistemleri bile app yi okurken devletin o kadar gelişmiş kamera sistemleri her türlü o plakayı okur. Bu haber yapmak için yapılmış bir haber bence.
yada gözünün üstünde kaşın var bahanesi.
Beşiktaş APP mühürlüsü ile bence bir sıkıntı olmayacak.Bazı trafik şubeleri kendisi öyle veriyor.
Ama abuk subuk fontla yazılmış plaka ve rakamların üstüne yapıştırılmış pleksi onlara ceza yazarlar bence.
Öncelikle kendi iş verdikleri cemiyetleri, APP üzerine basılan mühürü üretenleri denetlesinler. Oradaki açıkları düzeltsinler.
Kendi yönlendirdikleri cemiyet bana örnek göstererek teklif etti abi ekstra para ver yapalım diye. APP nin ne olduğundan haberi olmayan adamda gidip ekstra parasını verip almış olabilir.
Bu iş yasaksa bütün app basanların elindeki mallara ve aletlere el koyduktan sonra desinlerki 1 ay içinde plakasını düzelttirmeyenin aracını bağlar düzeltene kadar bekletiriz desinler.
Sadece bu konuda bahsedildiği gibi bir uygulama bütçe açığı kapatmaktır. Yada uygulamayı yapan polisin cebini doldurmasıdır.
''Her kuşu öptük leylek kaldı ''
Harika bir ülkeyiz :).
Neden böyle bir uygulama hortladı?
Bence 2 ana sebebi var.
Major sebepler,
- Trafikteki farklı fontlu plakaları ayıklayarak ceza üzerinden gelir etmek,
- EDS vs radar kameralarının yazılımları sebepli okuyamadığı plakaları düzelterek ceza sisteminin kolay uygulanabilirliğini sağlamak,
Minör sebep;
- Plakaların standartlaştırılmasını sağlamak.
Polisin yaptığı uygulama hakkında ise;
Bizim tanımladığımız APP plaka ile trafik polislerinin tanımladığı APP nin farklı şeyler olduğunu düşünüyorum ben.
Fransız font dediğimiz font var, bir de bunun kesiklisi var, düzü var,
Beşiktaş baskının kalını var incesi var,
Köşeli bir fontla yapılan plakalar var.
Onu da geçtim, pleksiden harf ve rakam kesip plakalarının üzerine yapıştıranlar bile var. Fontları kabartma olan plakaları var adamların baya..
Bir de dikkatimi çeken şu var.
Otomobil üreticisi klasik uzun plaka takılması için tasarım yapmış tamponda, ona göre ışıklandırmasını vs yapmış, bizim insanımız gidip oraya kare motosiklet plakası takar, ona da eciş bücüş bir fontla yazdırır 10hp aldığını sanır.
B.ku çıkmış durumda anlayacağınız..
Hal böyle olunca (biraz da kendime hayret ederek) bu uygulamayı destekliyorum.
Klasik beşiktaş baskı dediğimiz fontlarla yazılan plakanın bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Tabi bu sadece benim öngörüm.
App plaka kontrolü Ankara'da başladı delinin kuyuya taş atması diye bir durum yok. İstanbul besiktas baskıda sorun olacagını sanmıyorum.
Ankara plakalı araba besiktas baskı yaptırana sorun olacaktır.
Font bu degil diye cevirmede sıkıntı yaşayanlar var şimdiden duymaya basladık