User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
95 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: KYK Kredisi ile ilgili imza kampanyasına desteğinizi bekliyorum.

koRay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burs çıkmayıp hem de krediyi almayanların ne günahi var? Böyle saçma bir olay olur mu adı üstünde kredi bu.

AdemAr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaCtk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaynak gösterebilir misiniz?
    Kaynak şuan okuduğum okulda sınıfımdaki arkadaşım ve okuldan başka bi arkadasım Hatta yeni öğredim yemek parası bile veriliyormus.

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz sitelerdeki kampanyalar hükümet politikları üzerinde işe yaramaz,keşke yarasa.

Ama adı üzerinde be ağabeylerim kardeşlerim.Kredi yani bu borç olarak alıyorsun bu parayı.Benimde etrafımda vardı burs günü parasını çatır çatır yiyen insanlar.Hep gıpta etmişimdir.Aynı şekilde öğrenim kredisini de keyfi harcamalarında kullanan çok kişi gördüm,ki krediyi yazın okulun tatil olduğu dönemde bile alıyorduk.Ama öteki taraftan son günlerde bu tarz kampanyaları sosyal medyada gördükçe gülüyorum.Ha diyeceksiniz ki çok mu zenginsin ? Alakası yok , şöyle izah edeyim.

Forumda kredi ile en basit tabiri ve forumla doğrudan alakası olması nedeni ile araç alanlar var.Madem öyle bunlara da çıkarsınlar imza kampanyası.Kredi ya niye ödicekler geri salak mı bu millet ?Banka çalışanları (seviyelerine göre) ve yakınları düşük oranda daha kârlı kredi alırken normal oranda faizli kredi alanlar da gerizekalı hadi onların hakkını da korumak için başlatalım.Tamam mevcut yönetimden rahatsızım şu son 1200 tl olayı da bambaşka sinir bozucu bi olay ama genel olarak problem sadece mevcut hükümette değil ki.Büyük çoğunluğun bu krediyi aldığı dönemde yine hükümet aynıydı,mevzu az çok belliydi.Yani adamların bu parayı öyle ya da böyle geri alacakları belliydi.

Tepki gösterilecek boyut şu olsa bi nebze daha doğru , gerçekten bursa ihtiyacı olanların alması ve bu kriterlerin ciddi derece incelenip belirlenmesi.Zira ayda bir miktar parayı alıp , gereksiz harcıyan adamın bursa ihtiyacı yok gibime geliyor.Hepimiz gördük bunu ve aksini de gördük , gerçekten ihtiyacı olup kredi almak zorunda kalanları.

4 yıl boyunca bu krediyi aldım kredi ile sadece ev kirası'nın bir kısmını anca ödeyebildim,yaz aylarında keyfi olarak harcadım.Şimdi söyeleceğim şeyle belki çok tepki alacağım ama söylemeden geçemem , ağabeylerim kardeşlerim 2 yıl veya 4 yıl sonra ne olacağınızı belirleyemiyorsanız bu krediyi almayacaktınız.Zira bu kadar süreli zamanda önünüzü görmeniz sadece planlamanızdan geçer.Eğer ki bu süre zarfında o krediyi ödeyemiyorsanız bazı şanssızlıkları tenzih ederekten söylüyorum,oturduğunuz sıraların hakkını vermemişsinizdir veya vizyonunuz çok dardır.

Yanlış anlaşılmasın öyle harıl harıl ders çalışan ortalaması yüksek bir öğrenci değilim.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ben üniversite hayatımı aldığım burs sayesinde bitirmiş biri olarak, adı üstünde kredi almasaydınız demenizi öğrenci kardeşlerimizin durumunu bilmeden söylediğinizi varsayıyorum.
    Sakarya üniversitesinden mezun oldum, üniveersiteden 5 tl ye muhtaç olan arkadaşım da oldu, her gittiği mekanda hesaba bakmadan 5-10 tl bahsis bırakan arkadaşım da, dolayısıyla insanları adı üstünde kredi bilerek aldınız diyerek yadırgamayın.
    Emin olun ne ihtiyacı olmayanlara burs ne ihtiyacı olanlara kredi çıkıyor ve insanlar bunu almak zorunda kalıyor. Küçük illerde ev sahiplerinin öğrencilere bakış açısını($) bilseniz eğer öğrenciler için her kuruşun ne kadar değerli olduğunu bilirdiniz.

Türk insanındaki ön yargı hesaplansa dünya genelinde ilk 3'e gireriz sanırım.

Not: Ablam da öğrenim ve harç kredisi aldı, şuan hala ödemekte.
    Instagram: mutusgarage

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel iş valla bunlar türkiyenin yine iyi günleri bu suriyeliler ileride parayı bulucak ( bulmak için pis işlerede giricekler) ondan sonra onlarında altında köpek gibi çalışıcak kendi vatandaşımız. Gelin gidelim suriyeye zaten devlet mevlet kalmamış kişi başı bin dolardan vatandaşı olalım ne sicilimiz kalır ne para derdimiz oh mis. Sonra buraya geri döner beleşten yaşarız
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış anlaşılan bir şey var kimse ilk başta krediyi ödemeyelim demiyor. Madem ki Suriyelilere 1200TL veriyor kendi vatandaşına 400ü de ödetme o zaman deniyor. Yani Suriyelilere 1200verilmemiş olsa kimse krediyi ödemeyelim demez zaten bilerek aldık.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’deki devlet üniversitelerinde lisans eğitimi gören Suriyeli öğrencilere Destek Bursu veriyor. Suriye Destek Bursunun finansal kaynağı 2007-2013 dönemi mali işbirliği kapsamında AB tarafından Türkiye'ye ekonomik ve sosyal uyum alanına yönelik olarak tahsis edilen mali kaynaktan sağlanmakta olup mali kaynağın 'i ulusal kaynaklardan, %85'i Avrupa Birliği tarafından karşılanmaktadır1. Destek Bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler 11 Ocak 2016 gününe kadar internet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elbette ihtiyacı olup almak zorunda olanlar var , benim değinmek istediğim noktayı kaçırmışsın sadece.Bak lisans eğitimini okulda alan kişi bu süre zarfında kendini en azından borç miktarını çalışırken ödeyebilecek kıvama getirecek şekilde kalifiye edemiyorsa , okumasa da olurmuş diyorum.

Okula gidip geleyim süper notlarım olsun,okul bitince işsiz kalayım veya az kazanayım.Bu denklemi iyi hale getirmenin asıl yolu ne onu söylüyorum sana.
    Diğer husus gerçekten burs desteğine ihtiyacı olanlar var ne yazıktır kredi almak zorunda kalıyorlar veya krediyi almıyolar.Asıl bununla ilgili imza kampanyası olmalı.
    Yoksa sende çok iyi biliyorsun şu imza kampanyası içinde o parayı karıyla kızla çatır çutur yiyen kardeşlerimiz de var yani

Ayrıca Sadık kardeşim çok önemli bir noktaya değinmiş,şimdi suriyelilere para veriyolar vs ama sen bir yurtdışında eğitime karar ver bak sana ne burslar veriliyor.Ne imkanlar sağlanıyor,biraz araştır inan bunları bizim ülkemiz mi yapıyor diye şaşırırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ILongBoardDude Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elbette ihtiyacı olup almak zorunda olanlar var , benim değinmek istediğim noktayı kaçırmışsın sadece.Bak lisans eğitimini okulda alan kişi bu süre zarfında kendini en azından borç miktarını çalışırken ödeyebilecek kıvama getirecek şekilde kalifiye edemiyorsa , okumasa da olurmuş diyorum.

Okula gidip geleyim süper notlarım olsun,okul bitince işsiz kalayım veya az kazanayım.Bu denklemi iyi hale getirmenin asıl yolu ne onu söylüyorum sana.
    Diğer husus gerçekten burs desteğine ihtiyacı olanlar var ne yazıktır kredi almak zorunda kalıyorlar veya krediyi almıyolar.Asıl bununla ilgili imza kampanyası olmalı.
    Yoksa sende çok iyi biliyorsun şu imza kampanyası içinde o parayı karıyla kızla çatır çutur yiyen kardeşlerimiz de var yani

Ayrıca Sadık kardeşim çok önemli bir noktaya değinmiş,şimdi suriyelilere para veriyolar vs ama sen bir yurtdışında eğitime karar ver bak sana ne burslar veriliyor.Ne imkanlar sağlanıyor,biraz araştır inan bunları bizim ülkemiz mi yapıyor diye şaşırırsın.
    %15 lik bir kısmı devletten çıkıyorsa buda ne yapar 180 tl .. çalışan kazanır elması kızarır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ILongBoardDude Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben geneline yazdım, baştan sona okursan fark edersin neden yazdığımı. =) O sebeple kimseden alıntı yapmadan yazdım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben geneline yazdım, baştan sona okursan fark edersin neden yazdığımı. =) O sebeple kimseden alıntı yapmadan yazdım.
    Yok ben anladım zaten neticede buluştuğumuz nokta aynı.Yanlış anlaşılmasın tepki falan göstermedim.

emrullahkrtpe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmzaladim, destekliyorum. Bende öğrenim kredisi alıyorum kyk dan fakat şöyle bir durum var istanbul gelişim üniversitesinde burssuz okuyan bir arkadaşıma geri ödemesiz burs çıktı. Çocuğun durumu benimkinden bin kat daha iyi. Nasıl oluyorda böyle birşey mümkün oluyor aklım almıyor. Ben daha aldığım bu parayı geri nasıl ödeyeceğimin derdindeyim. Değişik bi sistem ne diyelim.

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı koRay* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burs çıkmayıp hem de krediyi almayanların ne günahi var? Böyle saçma bir olay olur mu adı üstünde kredi bu.
    Almadan okuyabildiysen ihtiyacın yokmuş demektir. Sonuçta kimse sana başkasının kredisini öde demiyor ki, iptal olmasının sana ne gibi zararı var?
    Banada kredi çıkmıştı, almamıştım ama ben almadım diye alanlar ödesin gibi bir mantık gütmüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Almadan okuyabildiysen ihtiyacın yokmuş demektir. Sonuçta kimse sana başkasının kredisini öde demiyor ki, iptal olmasının sana ne gibi zararı var?
    Banada kredi çıkmıştı, almamıştım ama ben almadım diye alanlar ödesin gibi bir mantık gütmüyorum
    alanlar ödeyecek tabi almayanlar niye ödesin .

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okumayanlar var galiba. 1200 liranin 180 lirasi devletin kasasindan cikiyormus.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "AB tarafından Türkiye'ye ekonomik ve sosyal uyum alanına yönelik olarak tahsis edilen mali kaynaktan sağlanmakta"

Türkiyenin ekonomik ve sosyal uyum sağlaması için verilen bursun "Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" tarafından suriyeli kardeşlerimize burs olarak verilmesi. Sonra biz de deprem vergileri nereye gitti dediğimizde yol yaptık lafına şaşırıyoruz. Neyse ben suriyeye sığınıp, vatandaşlığı alıp öyle geleceğim ÜLKEME!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilongboarddude kusura bakma ama herkes okulunu bi yandan calisirken bitiremeyebilir.

Neyi, nerde okuduguna bagli, son donemimde hesaplamistim, donem boyunca 3 gune 2 tane odev,vize,final, labrotuar dusuyordu.

Bi yandan calisacaksin diyorsun Isyerleri min 3 gun orda olmani istiyor, nasil hem calisip hem de okulunu bitireceksin, nasil olucak bu

1 yillik yeni mezunum suan o kyknin verdigi bursun 15 kati kazaniyorum, ama okurken ona oyle bir ihtiyacim vardi ki, olmasa ac kalirdim

Davulun sesi uzaktan guzel

Parasi cok olup burs alanlar da var ama o da istikrarimizin teknolojiyi kullanmasiyla endeksli. Bu devirde cok zor degil bir kisi ve onun cekirdek ailesinin mal ve mulkunu bulmak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazi kisimlari yanlis anlamisim,
    Okurken, mezun oldugunda bunu odeyebilecegini dusunuyorsa alsin dedin galiba.

Yine diyecegim ki eskiler cok cekmis, okumadiklari icin ezildiklerinden, ne olursa olsun oku oglum oku kizim diyor, ama suanin sartlari oyle degil. Duzgun bi yer okumazsan bu istikrar sayesinde issizsin.

Neden istikrar suclu bunda, her yere uni acip, uni mezun sayisini arttirmaya calisirken, bu mezunlarin ne olacagini dusunmedigi icin.

edebiyat fakultesi mezunu guvenlik gorevlisi diye bir kavram var bu ulkede

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kunteper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazi kisimlari yanlis anlamisim,
    Okurken, mezun oldugunda bunu odeyebilecegini dusunuyorsa alsin dedin galiba.

Yine diyecegim ki eskiler cok cekmis, okumadiklari icin ezildiklerinden, ne olursa olsun oku oglum oku kizim diyor, ama suanin sartlari oyle degil. Duzgun bi yer okumazsan bu istikrar sayesinde issizsin.

Neden istikrar suclu bunda, her yere uni acip, uni mezun sayisini arttirmaya calisirken, bu mezunlarin ne olacagini dusunmedigi icin.

edebiyat fakultesi mezunu guvenlik gorevlisi diye bir kavram var bu ulkede
    Bu ülkenin eğitimi daha dün bozulmadı ki ama işte demek istediğim o.Sistem hep belliydi.Kimse sistemi düzeltmedi herkes sistem kötü diyor zaten.E madem sistem kötü sen iyi olacaksın onu diyorum.Misal ben turizm okuyorum.Beni bölümdekilerden bir adım öteye taşıyacak niteliklerim olmalı.Ve inan itimat bu yabancı dil değil.Yabancı dil zaten olmayan boşuna uğraşmasın.Okul varken kendine kattığın değerler,tecrübeler ve iş çevresi gibi bir sürü örnek verilebilir.Bir çok bölümde böyle ekstralara ihtiyaç var.İstikrar bugüne kadar hiç kimseyi zaten düşünmedi ama yine halk bizzat kendini daha çok düşünmedi.

En basitinden sen şuan anlattığına göre çok iyi konumdasın.Bana şunu söyleyebilir misin " ben kesinlikle sadece okulda aldığım eğitimle şuan olduğum konumdayım " ?
    Cevabı ikimizde biliyoruz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)