User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yarışmak hiç bukadar kolay olmamıştı !!!

  1. #20
    MatraX_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    37
    Şehir
    Antalya
    Mesaj
    1.661
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmkanı olanlar ve güzel bir anı için güzel fırsat

  2. #21
    Smt_Krblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2011
    Yaş
    29
    Şehir
    Edirne/keşan
    Mesaj
    452
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samimi konuşmak istiyorum. Yarış sonuçta bunun adı tabiki belli bir miktar olması normal ve hatta bunun yüksek bir miktar olması da normal. Çanakkale'de gokart

    açılmış. İlk turnuva, yaş 13 ''nfs'' serisinden gerekli tecrübe mevcut. Ailemden aldığım harçlık 20 tl. (haftalık bazda) Turnuva 60 tl (gün bazında) O cumartesi

    turnuvaya gelen insanları ikna edip kendime birden fazla sponsor bularak yarışa katıldım, kupamı hala saklarım. O gün bu gündür de pistte olmayı hayal ettim.

    Hikaye buraya kadar güzel Show tv'de 2 bölüm oynar sonra fox tv'de şansını dener belki ama 20 bin lira'ya yakın para veriyorum belki çok yetenekliyim belki

    benden çok daha yetenekli insanlar var, neden otomobil sporlarından da ''sıkıntı yok kardeş sileriz'' diyebilicek Dünya' ya adını duyurabilecek birini çıkartamıyoruz ?

    Olay sadece hobi olarak kalabiliyor, ki pahalı bir hobi. Hadi isim duyurmayı yarışçı olmayı da geçtim, Türkiye'de ciddi anlamda hızlı araba ciddi anlamda hızlı sürücü

    var. Ne olurdu sanki bir hafta sonu ''vti cup'' diğer hafta sonu ''gti cup'' düzenlenseydi ? ne olurdu pist ücretleri bu denli pahalı olmasaydı ? insanlar sokaklarda

    ölmeseydi.

    20 bin çok abi sponsor yoksa ben gelemem.


    Sürçi-lisan ettiysem affola konuyuda kirletmiş olmadım umarım. Katılan yarışmacılara başarılar

  3. #22
    ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.776
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O iş biraz tanıdık ile yürüyor. Çok aşırı yetenekli değilsen sponsorun seni fark etmesi zor. Yiğit diye bir arkadaşımız var. Forumdan bir çok kişi tanır. Maşallahı var çocuğun. 2012'de aynı klasmanda yarışıyorduk. Grup N Palio ile Sınıf 9'da. O kadar iyi gidiyorduki bir sonraki sene aynı etaplarda evo 10 sektiriyordu TR'nin McRae'i bence adam. Doğal yetenek.

    Birde işin para çokomel ilişkisi var. Etapta aman araba kırılmasın bütçe kısıtlı diye ayak çektiğimi çok bilirim. Sponsor olayında ise en basiti benim zamanımda yarışan x kişisi sponsorundan 200bin lira para alıp (resmen dolandırıp) 50bin lira bütçe ile yarışabileceği 1 sezon yarıştı. Kalan parayla 996 kasa Porsche aldı. Herkesi kışkırtıp itiraz verdiriyordu. Arkasından konuşmadığı ara bozmadığı adam kalmadı. Şimdi bu spor böyle tiplerle nasıl yürüsün? Beni tanıyanlar kimden bahsettiğimi anlamıştır zaten. Adam yüklü arabayla beni geçiyor. Ertesi yarış bu işe para yatırdık geçmen lazım diye sponsor teşviki ile bana 106 aldırıyorlar. beni yüklü arabasıyla geçen vatandaşın aracını yaptırdığı kankalarının hazırladığı aracı alıyorum. Araçtaki homologe olmayan kendi taktıkları benim haberim olmayan parçalar yüzünden beni diskalifiye ettirdiler. Üstelik aracı satın aldıktan sonra ilk defa yarış anında koltuğuna oturdum desem yalan olmaz. Bu ortamda kim yarışır?

    Allahtan bu şekilde Cup yarışlar oluyor. Araçlar tek garajda hazırlandığı için eşit, dolayısıyla pilotaj öne çıkıyor. Maliyet düşük. Başlamak için iyi fırsat. Düşünen kaçırmasın.

  4. #23
    snrk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2015
    Yaş
    39
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    689
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıralama + antrenman + yarış tek günde bitiyor mu, yoksa cumartesi ve pazar şeklinde ikiye mi bölünüyor? Teşekkürler.
    "life is too short to drive boring cars"

  5. #24
    B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2009
    Yaş
    30
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    9.282
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samet kardeşim Maalsef sen ben veya yaşıtlarımız diğer arkadaşlar bu tip organizasyonlari sadece tribünden izleyebiliriz

    Sonuçta araçların da belli bir bütçesi var
    E imkanlar dahilinde bu bütçeden kar da edilmek zorunda ki isler yürüsün
    Sen ben o veya daha da iyileri
    Arkada destek olmadığı surece dediğim yere devam
    İnan sen kadar bende çıkmak isterim piste
    İnsallah ilerde


    Can abi ye de su husus ta katılıyorum
    Yalan söyleyen dürüst olmayan
    Comolokko tipler yüzünden ülkemizde motorsporlaru adına düzenli bir seyler yapılamıyor

  6. #25
    mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2011
    Yaş
    49
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    1.093
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birazdan konu açacağım:
    "Sponsor olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı !!!"


  7. #26
    Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2012
    Yaş
    36
    Şehir
    Turkiye
    Mesaj
    2.758
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Can_t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 Tükiye Pist şampiyonası 1600 grup şampiyonluğum var. Sene içinde topladığım kupalar haricinde İnce uzun camdan bir kupa verdiler kardeşim Talip olurum dersen seni yarış pilotu sendikasına başkan yapalım. Her ayın 15'inde yatan maaşlarımız oldukça az. Araçlarımızın benzinine yetmiyor.

    Buğra Abi bu arada fiyat gerçekten iyiymiş. Caterham'larda fiyat bellimi peki? Birde basın reklam vs ancak TPŞ kadarmı olacak yoksa Seat cup gibimi? ekstra birşeyler yapılacakmı? Sponsor ararsak elimizde sunabileceğimiz bir program tanıtım dosyası tarzı birşey olacakmı?
    Bu lazım olacak Buğra.

  8. #27

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    47
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.251
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazı arkadaşlar kazanacakları ödülü sormuş sesli güldüm. Ortalama 13000 lira gibi bir ücret karşılığında uluslararası bir pistte 7 yarış yarışacaksınız. Ne arabaya ne de garaja para vereceksiniz ve de kazanırsam ne alıcam diye düşünüyorsunuz. Hayatınızda hiç profesyonel olarak bu sporla ilgilendiniz mi? Normalde Avrupada bu tip organizasyonlara katılmak için ciddi paralar ödüyorsunuz bunları da ya sponsorlar bir kısmını karşılıyor eğer geleceğiniz varsa ki bunu daha önce katıldığınız yarışlara göre değerlendiriyorlar ya da kendi cebinizden karşılıyorsunuz ve genelde katılanlar çok zengin olduğu için kendi şirketinin reklamını yapıyor araba üzerinde. Bu büyük ihtimalle bir başlangıç ve her sene bundan sonra devam edip hem isim yapabileceğiniz hem de genç yarışmacıların fark edilmesini sağlayacak bir oluşum. Profesyonel yarış değil tamamen scouting türü bir yarış. Zamanında çok yakın arkadaşım Türkiyenin en hızlı pist arabalarında F3 lerde şampiyon oldu 2 sene. Kazanabildiği para 0 harcadığı paralar astronomik ki sponsoru olduğu halde harcadı. Şu anda THY da pilotluk yapıyor. F3 te yarışana kadar katılmadığı gokart yarışı vs kalmadı. Ama o zaman şu andaki gibi bir motorsporları bilinci olmadığı için başarısı ülke dışına çıkamadı. En hızlı pistler körfez ve izmir pistiydi.

    Jason elinde her türlü imkanı kullanıp çok iyi yerlere geldi. Sorsan ne harcadın ne kazandın diye o da güler. Motorsporlarında yarış kazanarak para kazanamazsın. İlk önce para harcayarak yarışlara katılıp isim yapacaksın. Daha sonraki yarışlara katılabilmek için sponsor arayacaksın. Yarış kazandıkça daha üst yarışlara çıkacaksın uluslararası yarışlarda yer alacaksın işte o zaman zaten para kazanmaya başlarsın kalıcı olursan.
    IN BOOST WE TRUST

  9. #28
    HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    4.291
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araçlar nedir tam olarak reno clio mu ?

  10. #29
    TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    46
    Şehir
    İstanbul / Newjersey
    Mesaj
    11.645
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaza durumunda pist masraflarını sigorta karşılıyor mu?
    Çarptığımız karşı araçta herhangi birine fiziken zarar verirsek veya yaptığımız kaza bir başkasının sağlına sebep olursa hukuki bir yaptırımı var mı? Yoksa poligonlarda yaşanabilecek kötü durumlar gibi iki tarafta yarıştan önce muvakkat name imzalıyor mu?
    Her yarış ekipmanı 1 kişi için mi? 4,5 kişi kayıt olup her yarış bir farklımız kullanabilir mi?
    Fatura kesebiliyor musunuz ?eğitim gideri vb.

    Teşekkürler.
    Kısaca özetliyeyim kaza durumunu .
    Araçlar sigortalı , Allah korusun kaza yaptınız her kaza başına ödeyeceğiniz max. 1000 TL. Geri kalanı sigortanın sorumluluğu.
    TOSFED Ulusal pist lisansı ile yarıştığınız için Lisanslı sporcuların sorumlulukları ne ise odur. Neticede bu bir spor ve katılanlarda katıldıkları an itibariyle Ulusal Sporculardır. ( sağlık bedenen zarar vb. konusu ile ilgili )
    Tabiki bizim sözleşme sürecimiz var ve bu sözleşmenin birçok maddesi var . Kayıt için geldiğinizde inceleyebilirsiniz .
    1 araca 1 pilot kaydolabilir. Ekipmanları sadece 1 pilot kullanabilir ve başka biryerde kullanamaz yada emanet veremez kullanılması amacı ile .
    Bahettiğimiz bir tek marka kupası ve ciddi bir sportif aktivitedir kuralları şartları net ve açıktır. Dediğim gibi kayıt öncesi zöleşme ve regülasyonu işnceleyebilirsiniz .


    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. sorunun cevabının evet olduğuna istinaden "intercity ve/veya temsilcileri hukuki olarak sorumlu tutulamaz" şeklinde mi? yoksa "yarış pistine giren her yarışmacı bu riskleri göze almış sayılmaktadır her hangi bir kaza durumunda hukuki olarak sorumlu tutulamaz" şeklinde mi?
    Lisans / sporcu konseptinde sorumluluk ne ise sizin sorumluluğunuzda budur. Bizde bir motorsporları klübü ve tesis olarak kısıtlı sorumluluğa sahibiz ki buda gerekli güvenlik önlemlerini sağlamaktan ibaret .

    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araçların specleri nedir ?
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araçlar nedir tam olarak reno clio mu ?
    1.500 Dci CLio
    90HP @4000d/d
    220Nm @1750d/d,
    5 ileri manuel vites kutusu
    Hava kanallı disk ön frenler
    205/50-16 Bridgestone lastikler
    45 lt yakıt deposu
    OMP güvenlik ekipmanı
    FIA homologe roll-cage, 6 nokta yarış kemeri, yarış
    koltuğu, otomatik yangın söndürücü.

    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vakit ayrılabilse harika bir organizasyon olmuş aslında

    fatura kesilebiliyormu ? birde ne olarak faturalıyorsunuz ? sponsor bulduğumuzda tamamı için gider gosterebilirlermi veya kendi şirketimizde

    sigortada sanırım 1000tl ye kadar her durumda biz gerisi sigorta şirketi tarafında karşılanıyor , kaza anında çevreye verdiğimiz zararların kapsamıda dahilmidir ?
    Fatura kesmeden 1 tl lik ticaret dönmez bizim çatımız altında . Tabiki fatura kesilmekte. Tamamı gider gösterilebilir .
    Çevreye verilen zararlarda sigorta kapsamında.

    Alıntı Smt_Krblt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazmaya başlamadan belirtmek istiyorum ''yanlış anlamayında''

    Bahsettiğiniz miktar 11 milyar gibi türk parası yapıyor. Üstüne birde kdv'si var. Üstüne 3.200 tl kıyafet ücreti var.

    -Ödül nedir ?
    Şu şekilde sorayım nedemek istediğimi anlamış olun sizde ;
    Türkiyede güzel futbol oynayan kaç kişi var ve futboldan para kazanan kaç kişi var .
    Bunun cevabı ile sorduğunuz sorunun cevabı aynı.Diğer yazına yanıt vermiyim ama bir ara bir ortamda yanyana olursak saatlerce anlatabilirim usanmadan. Dünyanın her yerinde bu iş böle hatta bundan çok daha pahalı. En basiti Türkiyede Profesyonel olarak kartingde yarışmanın bir sezonu 10 bin euro civarında ....

    Alıntı Can_t Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde mesela ekipman olarak Hans, Kask, Eldiven, Ayakkabı, Nomex içlik v.s. herşey var. Tulumun herkesle aynı olması gerektiğinden satın alma zorunluluğu dışında bunları almaya gerek yok sanırım doğrumuyum?
    Tam takım satın alınması gerekmekte Cancım . 1000Euro+kdv ye tam takım Omp fiyat olarakta başarılı.


    Alıntı snrk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıralama + antrenman + yarış tek günde bitiyor mu, yoksa cumartesi ve pazar şeklinde ikiye mi bölünüyor? Teşekkürler.
    Hepsi aynı gün oluyor. Cumartesi yada pazar günlerinden birtanesinde .

    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Samet kardeşim Maalsef sen ben veya yaşıtlarımız diğer arkadaşlar bu tip organizasyonlari sadece tribünden izleyebiliriz

    Sonuçta araçların da belli bir bütçesi var
    E imkanlar dahilinde bu bütçeden kar da edilmek zorunda ki isler yürüsün
    Sen ben o veya daha da iyileri
    Arkada destek olmadığı surece dediğim yere devam
    İnan sen kadar bende çıkmak isterim piste
    İnsallah ilerde


    Can abi ye de su husus ta katılıyorum
    Yalan söyleyen dürüst olmayan
    Comolokko tipler yüzünden ülkemizde motorsporlaru adına düzenli bir seyler yapılamıyor
    Bi nontada düzelmeye ihtiyaç var. Intercity Kupası Çok net şekilde sosyal sorumluluk projesidir.
    Belirlenen ücret verilen hizmetin neredeyse 3 te biridir.

    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birazdan konu açacağım:
    "Sponsor olmak hiç bu kadar kolay olmamıştı !!!"

    Hadi bakalım hayırlı olsun

    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu lazım olacak Buğra.
    Olacak olacak Başvuranlara yollamaya başladık zeki bana bi mail at yollıyım sanada hemen
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

  11. #30
    HUSNU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2008
    Yaş
    40
    Şehir
    İSTANBUL
    Mesaj
    2.213
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bir proje . Emeği geçenlerin ellerine sağlık . Katılma imkanı yakalayabilecek arkadaşlara şimdiden başarılar. Sponsor arayışlarına başlayalım. Belli mi olur

  12. #31
    crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ıstanbul/bakırkoy
    Mesaj
    2.605
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla çok isterim ama bu sene maddi olarak çok zorlar ama seneye neden olmasın

  13. #32
    Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2012
    Yaş
    36
    Şehir
    Turkiye
    Mesaj
    2.758
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buğra detaylı bir mail sende yazdıklarım için haber bekliyorum senden

  14. #33

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    47
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.251
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buğra detaylı bir mail sende yazdıklarım için haber bekliyorum senden
    ziko arabalar dsg diil uyandıriim.
    IN BOOST WE TRUST

  15. #34
    Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    May 2012
    Yaş
    36
    Şehir
    Turkiye
    Mesaj
    2.758
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ziko arabalar dsg diil uyandıriim.

    En soldaki pedal gaz mıydı bizimde sol ayak basacak yer arıyor az pas atarız

  16. #35
    TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    46
    Şehir
    İstanbul / Newjersey
    Mesaj
    11.645
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En soldaki pedal gaz mıydı bizimde sol ayak basacak yer arıyor az pas atarız
    En çok ben eğleneceğim ahhahahahha
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

  17. #36
    onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2006
    Yaş
    38
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    18.376
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi valla çok avantajlı ciddi düşünüyorum ama ayak uydurabilirmiyim kestiremiyorum , dokuman için mail bende alabilirmiyim? onur@onursumer.net

    teşekkurler

    psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

  18. #37
    TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    46
    Şehir
    İstanbul / Newjersey
    Mesaj
    11.645
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    144 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi valla çok avantajlı ciddi düşünüyorum ama ayak uydurabilirmiyim kestiremiyorum , dokuman için mail bende alabilirmiyim? onur@onursumer.net

    teşekkurler

    Böle fırsat birdaha zor gelir Özellikle amatörler ve bu işe yeni başlayanlar için Intercity Kupası mükemmel bir fırsat yaratıyor.

    Caterham R300 Cup ve Porsche Trophy Turkey ile birlikte muhteşem bir organizasyon başlıyor Mart itibariyle ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

  19. #38

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    47
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.251
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En soldaki pedal gaz mıydı bizimde sol ayak basacak yer arıyor az pas atarız
    ayıp ediosun gel paspasın olayım beni çiğne.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •