User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
66 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: yurtdışı çıkış harcı 100 dolara çıkabilir

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazdım yazdım sildim. neyse.

yapsınlar yapsınlar. iyidir. canlanır.
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    su tutan itfayenin hortumunu....
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    hepsinin kokune kibrit suyu evimde otururum yinede sark kurnazina goturmem o parayi.

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yurda gelenlere de 50$ dolar versinler, bana uyar..

SieRRa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçtiğimiz yıl bayram tatilinde 3-4 geceliğine Akdeniz bölgesindeki otel fiyatlarına baktığımda 2000 liradan aşağı fiyat görmedim. Aynı tarihte Bulgaristan'a 500 liraya otel rezervasyon yaptık. Hizmetten bahsediyo bira diye suyu, viski diye savoy'u yaslıyolar insanlara. Kişi başı günlük 250-300 liranın karşılığındaki hizmet her sabah çarşaf değiştirmek. Gönül ister paranın yurtiçinde kalmasını ama malesef şartlar bunu gerektiriyo.

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında yabancıya odayı 50€ dan Türke 250-300 TL den yaslarken düşüneceklerdi....

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Demir perde ulke uygulamalari bunlar!
    Demek ki %50 durumdan memnun...
    Herseye vergi yada kisitlama....

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Demir perde ulke uygulamalari bunlar!
    Demek ki %50 durumdan memnun...
    Herseye vergi yada kisitlama....
    %50'nin %2 si 100$ da olsa verir çıkar umurlarında olmaz. %42'ye yakını zaten hayal bile etmiyordur. Geri kalan %6 da problem etse ne olur etmese ne olur.
    Everyday I ** Çapulling!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim tanıdıgım ruslar yine antalyada tatile gelicekler mayıs ve haziran aylarında.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaparlarsa çıkmayanin... çıkmak istedikleri sonra burda tatile teşvik mi bu nerde saçma fikir hepsi bizde alıştık tabi gecirilmeye

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o verilecek 100 dolar bilsem ki bana fayda sağlayacak, birşeyleri düzeltecek yemin ederim sorgulamam bile ama, gram inancım yok
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hem s.ken hem bağıran cins bunlar oluyor heralde. ben niye kendi ülkemde dolar veriyorum oda başka bir kısım
    1881 - 193

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Sen önce verecek 100$ sonra duj" felsefesini benimsemiş adam bunlar..

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşgüzarın birisi öneri vermiş böyle bir şeyin mantıklı açıklaması yok yapamazlar.Turizm sektörü zaten Türkiyede yıllardır oturmamış.Otel sahipleri işgücü maliyetlerini düşürmek için sezonluk eğitimisiz elemanlar çalıştırıyor turiste sarkanmı ararsın kavga edenmi ararsın hizmet kalitesi oldukça düşük.Bunu telafi etmek içinde herşey dahil paketler çıkardılar bu rus turistlerde herşey dahil paket alıp dışarıda bir tane sakız parası harcamadan geri dönmeye başladılar.Kaliteyi yükseltmeden turizmden bir şey beklememek lazım.Şimdi rusların gelmemesine ben olumlu bakıyorum bu açık araplarla kapanır Kendilerine çeki düzen vermeleri açısından bu rus krizi güzel bir fırsat olur gözüyle bakıyorum. Asıl hedef 1.sınıf avrupa vatandaşları olmalı yoksa ha arap ha rus gözümde ikiside aynı

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ülkece genel sıkıntımız bence kimsenin sıkıya gelmek istememesi, asla bırak uzun vadeyi orta vadeli bile düşünmek istememesi.

Turizmde sıkıntı çok büyük ama neden diye düşündüğünde çıkan cevap aslında daha korkutucu, neden turistler gelmek istemiyor ülkene ? Rus uçağı düşürdün diye değil, genel olarak tüm dünyada ülken artık terör destekçisi, başkentin ve istanbul dahil şehirlerinde canlı bombalar patlayabilen muhafazakar ve tutucu bir ortadoğu ülkesi olarak görülmeye başladığı için.

Sen turizmciler olarak bunun tersini savunacak, ülkenin güvenli olduğu, bunların münferit olaylar olduğu yönünde global anlamda reklam ve tanıtım çalışmaları planlamak yerine ne yapıyorsun ? Şak yerli turiste yurtdışı harcını çakalım 100 dolardan bize gelsin. Hesap etmiyorsun bu açıklamanın zaten tepkili olan yerli turistin sana daha da tepkili olacağını ya da kamuoyu tepkisini, küçük kar peşindesin günü kurtarma peşindesin.

İşte vizyonsuzluk, cahillik, gıdım yöneticilik vasfının olmaması böyle bir şey... o yüzden ne yazık ki bir b.k düzelmiyor bu ülkede ve düzelmeyecek...

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya yazılan tüm mesajları okudum. Bazı cevaplarım var. Önce şu ön bilgiyi vereyim 10 sezon Antalya Kemer Bölgesinde turizmindeyim. Otel işletmeciliği yapmaktayım. Şuan yaşanan sıkıntılar, sebepleri çok iyi biliyorum. Burada yazan birkaç arkadaşın TV daki haber problemlerinden çok daha büyük şeyler var. Mesela Antalya şuan şehir olarak battı batacak. Antalyanın en önemli 2 geliri Turizm ve Sebze-Meyve ihracatı bitmiş durumda. Sektorun büyüklerinden Tez Tour un başka sebeplerden 2 yıl önceki batışının henüz karşılanamamış olmasının ardından, Rusya-Ukrayna savaşından sonra hem ukr grivni sindeki değer kaybı, Hemde Rus Ruble sinin 85'lere kadar çıkmasıyla rus halkının paket tur almakta zorlanması. Ayrıca Rus hükümetinin Petrol ve Doğalgaz fiyatlarının aşırı düşmesi ülke ekonomisi üzerinde ki etkisi var. Rus Hükümeti yurtdışına para çıkışında en büyük rakamlardan turizmi iç turzime çevirmeye çalışıyor. Son seçimlerden 1 gün önce düşen Sharm-StPetersburg uçuşuyla ölen 224 kişiyi bahane gösterip Mısırı uçuşa kapattı. Arkasından Türkiyeyle olan savaş uçağı kriziyle Türkiyeye olan charter uçuşları yasakladı. Türkiyenin sezon dışına geldiği için henüz çok hissedilmedi. Türk vatanşaaı Ramazan Akpınara ait Pegas Touristik 8(şirket merkezi ingiltere) in çok sayıdaki oteli mısırda ve her 2 ülkedeki uçaklarının uçmaması bu firmaya büyük zarar veriyor. Bunları yazıyorum çünkü Rus Turizm sektoru %85ı Türklerin elindeydi 5 sene önce. 2 yıldır %60 ı. Eğer böyle devam ederse %20 ye geçecek. Rus asıllı Tez Tour ve Biblio Globus kontrolune geçecek.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orhansah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen kendi yurttaşına geçirip yurtdışından gelenlere yarı fiyatına tatil yaptır, sonra da bik bik bik öt ordan. Yerli turisti çekmek için bulduğun yönteme sokıyım.
    Böyle bir inanış var, yabancı turiste ucuz yerliye pahalı diye ama gerçek değil. Sezon içinde bir çok otelin fiyatını takip ediyorum. Fiyatlar aynı gider %5 fark oynamaz. Buradaki 2 hata turist fiyatını sezonun en başında yada sonunda almak, yerli fiyatını en üst noktadan hesaplamak. Örn; 40 eur -300 TL sezon başına o fiyatlara sizde alabiliyorsunuz. Ayrıca 40 ve 300 ün rakamsal büyüklüğü farkı büyütyor. O yüzdenuçak firmaları 49.90 eur dan başlayan fiyatlaarla der.

Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çözüm bu di mi... Harç 100 dolar olsun diyene kadar o tek haneli IQ'ya sahip beynini biraz daha geliştirip "bu insanlar neden yurtdışına çıkmayı tercih ediyor, benim neyim eksik" diye sakın sormasın..

Turiste 30-40 Euroya verdiği odayı yerli turiste 300 TL'den itekle, yerli turiste hayvan gibi davran, çevre işletmelerde fahiş fiyatlarla parmaktan omuza kadar sok, beachlerde 1 lahmacuna 40 lira iste ondan sonra vay efendim yerli turist neden yunana gidiyor, oraya buraya gidiyor, auww auww.. Adam olmaya niyetleri yok belli ki.. Sürünsünler, beter olsunlar.

15 değil 100 de olsa 1 hafta her şey dahil bodrum tatilinden daha ucuz 1 hafta yunan tatili.. Yunanda yaşadığın, aldığın kalite farkı da cabası..
    Burada bir kaç doğru var birkaç ta yanlış. Evet Yunanistanda o fiyatlara tesisler var. Buradada var. Ama ülkemizde pek tercih edilmiyor. Ana 2 sebep Lokasyon ve alternatif. aynı kalitedeki tesis Bodrum-Kaç gibi lokasyonlarda pahalı oluyor. ve özel tesis değilse oda+ kahvaltı oluyor ama türkiye fiyatlarına herşey dahil fiyatlar bakılıyor.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reklamın iyisi kötüsü olmazmış.

https://eksisozluk.com/belek-beach-r...hotel--5038181

Year One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bursa merkezine yapılan yeni Uludağ teleferiği için 4 kişilik aile gidiş dönüş 150 TL ye yalnızca yola veriyor. 15-20 dakikalık teleferik. Arkadaşlar geçen sene Bulgaristan Bansko ya araba ile gittim. 140 TL lik yakıt ile. 50 Km lik uzun pistler var. Allahtan çifte vatandaşım. eşime de D tipi yaptım birde schengen var. zırnık koklatmam bu ülkede hiç birine. bu yaz da doğu avrupa turu yapıcaz kısmetse. 5-6 ülke 8-10 gün araba ile. Kişi başı yemek hariç 1500 TL civarı hesapladık.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)