User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
78 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Bağcılar esnafı galeri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bağcılar esnafı galeri

arkadaşlar merhaba bir araç almayi düşünüyoruz. Bağcılar esnafından araç alınır mı? Güvenilir midir ? İlerde aracin arkasında dururlar mi? Baktığım araçların çoğu Bağcılar'da. FikirleriniZi ve ya daha önceden bagcilardan araç almış kişiler fikirlerini beyan edebilir mi?

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim son tercihim olurdu genel olarak galeri arabaları. Bağcılar (istoç) da onların içinde son tercih.

Çok çok ince eleyip hem araç üzerinde hem sigorta kayıtları anlamında inceletip almak lazım, hatta alırken söylenenler dışında bir şey; sonradan bi hasar kaydı eklenmesi vs. durumlar için sözleşme de imzalatırdım ama TR'de hiçbir galerici bununla uğraşmaz sanırım, almıyorsan dükkanı meşgul etme der gönderir

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önyargılıyım galiba ama ben de Bağcılar ve Mahmutbey esnafının ilanlarına bakmıyorum. Gerçi daha 3 gün önce bunun önyargı olmadığını anlamama sebep olan bir olay dinledim bir kardeşimden ama 5 parmağın 5'ide bir değil derler..

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Galeriden araba almak mı? Aman aman uzak olsun eksik olsun.. Yeri gelirse fazladan veririm ancak galeriden almam.. Çok beğendiğim araç olsa da gidipte galeriden almam.. Kesin ve net..

Tabiki istisnalar vardır ancak istisna bulmak için de riske girmem.. Geneli yalan dolan üzerine kurulmuş..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arada illaki düzgünleride vardır ama adı çıkması denen hikaye var

1- şehitkamil 2-bagcılar 3'de konya oldumu süpheyle yanaşıyorum ilanlara
    1881 - 193

HarunToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben oto alım satım işi yapıyorum fakat galeride değil bayi bünyesinde. iştoç esnafı ile de zaman zaman çalışıyoruz. Arkadaşların dediği gibi 5 parmağın 5 i bir değil.
    Ama artık insanları kandırmakta kolay değil,aracı beğendiysen git bak ekspertiz firmasına götür aracın detaylı ekspertizini yabancı ağızdan duy. Tramer kayıtlarını da kontrol et sonuç söylenen gibi ise,içine sindiyse hayırlı olsun

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen forumda okudum çok hoşuma gitti.

Babam galeri açsa hayırlı olsun demem

Mesleğini dürüstçe yapanlara saygım sonsuz ama galericinin sermayesi 1 para 2 yalandır

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse sattığı malın arkasında tabi ki durmaz, ben de durmam, sıfır km araç satan yetkili bayi miyiz biz?

Aracı alırken güzelce bakacak/baktıracaksınız. Hasar sorgulamasını eksper bürosundan yapacaksınız 300 400tl verip. Varsa servis kayıtlarına bakacaksınız, sanayide yapılıyorsa bakımlar kayıt olmaz tabi ki o yüzden mekaniğe de iyice baktıracaksınız. Araç satıldı mı iş biter arkadaşım. Ben 5 yıldır bindiğim, sıfır km aldığım aracımı sana satayım istersen, benden aldıktan sonra debriyaj kullanmadan vites at şanzıman insin, ben bunun arkasında niye durayım? 150bin kmde dizel araç al, aldığın gibi uzun yola git rampa yukarı gazlayarak çık dakikalarca dinlenme tesisine gir, girdiğin an kontak kapat, turbon kırılsın. Ben bunun sorumluluğunu niye alayım?

Düzgünce baktırılıp her yerden araç alınır. Eğer ki kazıklanırsanız da sizin eksikliğiniz, tecrübe olacak bir daha aynı hatayı yapmayacaksınız.

Sadece konu sahibine değil, genel konuştum.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse sattığı malın arkasında tabi ki durmaz, ben de durmam, sıfır km araç satan yetkili bayi miyiz biz?

Aracı alırken güzelce bakacak/baktıracaksınız. Hasar sorgulamasını eksper bürosundan yapacaksınız 300 400tl verip. Varsa servis kayıtlarına bakacaksınız, sanayide yapılıyorsa bakımlar kayıt olmaz tabi ki o yüzden mekaniğe de iyice baktıracaksınız. Araç satıldı mı iş biter arkadaşım. Ben 5 yıldır bindiğim, sıfır km aldığım aracımı sana satayım istersen, benden aldıktan sonra debriyaj kullanmadan vites at şanzıman insin, ben bunun arkasında niye durayım? 150bin kmde dizel araç al, aldığın gibi uzun yola git rampa yukarı gazlayarak çık dakikalarca dinlenme tesisine gir, girdiğin an kontak kapat, turbon kırılsın. Ben bunun sorumluluğunu niye alayım?

Düzgünce baktırılıp her yerden araç alınır. Eğer ki kazıklanırsanız da sizin eksikliğiniz, tecrübe olacak bir daha aynı hatayı yapmayacaksınız.

Az önce başka bir konuda da ( Dolandırıcılıkla ilgili olan ) bu tarzda sert bir mesajınızı okudum.Hukuk devletinde yaşadığımızın farkında mısınız? Yok kazıklanmayın,yok dava açmayın,yok adam gibi bakın,yok adam tabii sattığı malın arkasında durmaz,bende durmam!! Nasıl bir millet olduk böyle? O zaman herkes çalsın - ÇALDIRMASAYDIN diyelim.. Adam öldürsün - KENDİNİ ÖLDÜRTMESEYMİŞ diyelim.. Adam benim alın terimi türlü namussuzluklarla çalacak ve bir şekilde yanına kalacak öyle mi? İŞTE O SIKAR!

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Katılıyorum.Beş parmağın beşi bir değil bazı kişiler çok önyargılı bakıyor.Bizde galeriyiciyiz bize sahibinden.com'dan çok dost tavsiyesi ile müşteri geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az önce başka bir konuda da ( Dolandırıcılıkla ilgili olan ) bu tarzda sert bir mesajınızı okudum.Hukuk devletinde yaşadığımızın farkında mısınız? Yok kazıklanmayın,yok dava açmayın,yok adam gibi bakın,yok adam tabii sattığı malın arkasında durmaz,bende durmam!! Nasıl bir millet olduk böyle? O zaman herkes çalsın - ÇALDIRMASAYDIN diyelim.. Adam öldürsün - KENDİNİ ÖLDÜRTMESEYMİŞ diyelim.. Adam benim alın terimi türlü namussuzluklarla çalacak ve bir şekilde yanına kalacak öyle mi? İŞTE O SIKAR!
    Bakın olayı anlamadan hemen sinir stres yok sıkar yok bilmem ne yapar.

Diyelim ki ben aracımla kaza yaptım. Sonra tamir ettirdim, sonra da sattım. Satarken de söyledim, dedim ki ben bunu böyle vurdum, şurası değişti burası boyandı. Açık açık neyi varsa söyledim. Alıcı arkadaş da sorguladı, beğendi aldı. Her şeyi biliyor.

Sonrasında öbür konuda olduğu gibi, tuttu dava açtı. Sayan adam bana söylemedi dedi, davayı kazandı.

Hukuk devleti bana mı girdi şimdi? Benim hakkım nasıl korunacak?

Bir yerden bakıp öbür tarafı düşünmüyor kimse.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

diğer konuda da benzer bişey yazmışsın, bu nasıl bir bakış açısıdır. Adamın sorduğu satın aldıktan sonra çıkacak mekanik sorun değil ki.

Zaten saçma sapan araba kullanıp zarar veren adam gidipte "bana bozuk" mal sattın diyorsa "karaktersiz" dir.

Galeri = risk. Yakın zamanda galeriden 2 adet araba aldık. İstediğimiz özelliklerde sahibinden den bulamadığımız için.

1 tanesinde gelecek denen anahtar gelmedi. Forumda konusu da var hatta. Diğerinde de mazot şamandıram çalışmıyordu bilerek aldım.

Ama satarken galerinin söylediği basit bir arızadır min 400 TL (Benim hatam düşsene fiyattan )

Konu sahibi arkadaş eğer galeriye yakın isen, gidip zaman/para kaybetmeyeceksen git bak. Eksper yaptır,

satış sonrası 5664 ile ilgili sıkıntı olmayacağına dair sözleşme yap aracı al derim.

Bu sözleşmeyi yapmaya yanaşırlar mı dersen hiç sanmıyorum Esnaflık o düzeye 50 yıl sonra belki gelir.

Yakın lokasyondan araç bakmak en güzeli. 10 arabaya baktıysam 9 tanesi söylenenin tersi çıkıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanılan tabirler belki sert olabilir fakat hukuk devletinde yaşıyoruz ama hukuk ne kadar doğru ilerliyor orası tartışılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Diyelim ki ben aracımla kaza yaptım. Sonra tamir ettirdim, sonra da sattım. Satarken de söyledim, dedim ki ben bunu böyle vurdum, şurası değişti burası boyandı. Açık açık neyi varsa söyledim. Alıcı arkadaş da sorguladı, beğendi aldı. Her şeyi biliyor.

Sonrasında öbür konuda olduğu gibi, tuttu dava açtı. Sayan adam bana söylemedi dedi, davayı kazandı.

O sıkar kısmını size yazmadığımı biliyorsunuz. Diyelim ki satmak istediğiniz araç yazdığınız gibi hasarlı,kusurlu vs her neyse,satarken bunu belirtiyorsanız ve evrağa dökerseniz sizin açınızdan hiçbir sorun olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teknoloji çağında yaşıyoruz araç alacaksınız kesinlikle 5664 kayıtlarına bakacaksınız hem şaseden hem plakadan yetkili servis kayıtlarına bakacaksınız.Sonrasında expertiz yapan hem özel firmalar hem özel ve yetkili servisler var.Araç kayıtlarınada bakacaksınız.Sıkıntı varsa illa birinde çıkacaktır zaten.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çok basit korunma şekli var 2 satır yazıya bakar.

..... plakalı aracı x kişisinden x km de x bedel ile tüm hasarlarını bilerek ve satıcının araç geçmişi ile ilgili verdiği bilgileri kabul ederek ...... tarihinde satın aldım .

Hasarlar:
    Ön kapı değişmiş, arka sağ çamurluk boyalı, airbag ışığı yanıyor. ....

Alıcı...................(imza) Satıcı............(imza)

Al sana korunma şekli Hatta istersen mailini ver sana bununla ilgili bir sözleşme örneği hazırlayıp göndereyim. Madem bu işi yapıyorsun bir faydam olsun.

Hukuk devletiyiz (bazı noktalarda inanmasam da) bir sözleşme hele ki yazılı ise sizi çok güzel korur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GuneyOnur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullanılan tabirler belki sert olabilir fakat hukuk devletinde yaşıyoruz ama hukuk ne kadar doğru ilerliyor orası tartışılır.
    Peki en basit örnek; Evinize hırsız girse veya kapkaç mağduru filan oldunuz.Polise gitmeyecek misiniz? Hukuk ne kadar doğru ilerliyor diye.. Biliyorum verdiğim örnek gibi bir olaydan hukuk yoluna gidersiniz,hırsız ya ceza almayacak yada çok az bir ceza alacak ama biz de hakkımızı aramaya devam edeceğiz değil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok basit korunma şekli var 2 satır yazıya bakar.

..... plakalı aracı x kişisinden x km de x bedel ile tüm hasarlarını bilerek ve satıcının araç geçmişi ile ilgili verdiği bilgileri kabul ederek ...... tarihinde satın aldım .

Hasarlar:
    Ön kapı değişmiş, arka sağ çamurluk boyalı, airbag ışığı yanıyor. ....

Alıcı...................(imza) Satıcı............(imza)

Al sana korunma şekli Hatta istersen mailini ver sana bununla ilgili bir sözleşme örneği hazırlayıp göndereyim. Madem bu işi yapıyorsun bir faydam olsun.

Hukuk devletiyiz (bazı noktalarda inanmasam da) bir sözleşme hele ki yazılı ise sizi çok güzel korur.
    Ben bu işi yapmıyorum ki. Bir yerde çalışan adamım ben. Sadece bindiğim araçlardan çabuk sıkılıyorum ve sık değiştiriyorum, 7-8 ayda bir. Birinden birinde böyle bir salak sorunla karşılaşmak istemem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki en basit örnek; Evinize hırsız girse veya kapkaç mağduru filan oldunuz.Polise gitmeyecek misiniz? Hukuk ne kadar doğru ilerliyor diye.. Biliyorum verdiğim örnek gibi bir olaydan hukuk yoluna gidersiniz,hırsız ya ceza almayacak yada çok az bir ceza alacak ama biz de hakkımızı aramaya devam edeceğiz değil mi?
    İyi de eve hırsız zorla girip sizin malınızı zorla çalıyor. Aynısı tecavüzde cinayette de geçerli. İkinci el araçta satıcı gelip zorla size 'benim bu aracımı şu paraya sorgulamadan satın alacaksın' demiyor. Siz gidip adamı bulup kendi elinizle parasını verip arabayı alıyorsunuz. Burada hata sizin elin adamına güvenmeniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)