Unuttugunuz bir sey var galiba sis fari frene basarmis gibi yaniyor x2 yani birde gunduz yaksa bile adam sanki frene basar gibi gorunuyor uzaktan! Sis fari sis var iken yakilir okadar basit iste bu. Amaci disinda gunduzde kullananlar goz almasada kufuru yiyor malesef.
gündüz sis farı ve lambasından rahatsız olan varsa bence lütfen yanlış anlamasın doktora bir görünsün.böyle saçma bir laf duymadım. nası pohpohluyolar nası abartıyolar. beyler kimse yakıyorum kime ne falan diyip laf dalaşına girmesin boşverin.herkes kendine.
Benimde anlamadığım arabanın orjinal beyaz xenonlarını değiştirip 9876543k xenon takanlar? birincisi beyaz diye taktığını o xenonlar mavi yanıyor kardeşim ve uzaktan kalitesiz araba izlenimi veriyor ikincisi özellikle ışıksız yollarda karşıdan gelenin gözünü almasını geçtim yakıyor resmen. Birde farlara taktığı 98765432k xenonun aynısını sislerede takıyolar onlarıda açıyor tabi. Yemin ederim lunaparklardaki atlı karıncadan farkları yok ışık yumağı. Neden yaptın diye sorduğundada yakınca flaş gibi patlıyomuş öndeki adamın gözünü alıyomuş bir iki kerede selektör atıncada çekiliyomuş öndeki rahatsız oluyomuş. Gülerek anlatılar bide marifetmiş gibibu tarz arkadaşlarımızın arabalarına bindiğimizdede ilk gösterecekleri marifetleri genellikle bu olur. Önüne gelen her arabada sana canlandırmalı olarak gösterir nasıl olduğunu, beğenip beğenmediğini sorar. Genelliklede ön camlarında stance nation ve ya kral tacı şeklinde bilimum stickerlar mevcuttur
Arka camlarında facebook, twitter adresleri olan türler bunların bir üst versiyonlarıdır
her iki türde arka sislerini açıp dışarıdan gelen yüksek markalı araçların sözde tehditlerine karşı kendilerini hazırda tutarlar ve ne hikmetse o yüksek markalı güçlü motorlu hiç bir arabaya şimdiye kadar hiç geçilmemiştir ve aynadan arkaya baktıklarında adamın onu geçmek için ciddi uğraş verdiğinide sözlerine ekler
![]()
valla benim gözlerim gayet sağlıklı. ön sis zaten göz almıyor gecede yağmur yoksa ön sis benim gözümü almıyor ama başkasının alabilir almıyorsada yakamaz... arka sis yakından göz alıyor ve fren basma hissiyatı yaratıyor. arkadaşlarda söylemiş audinin falan led stopları frene basınca acayip göz alıyor trafikli yerde arkasından çıkıyorum yapcak birşey yok fren lambası dikkat çekilmesi içindir.
sis farıda sis te kullanılması içindir. görsellik düşünenler arkasında tek sis yansa ne zevk alıyorlar gündüz açanlar? çoğu arabadada ön arka ayrı yanıyor açıyosan gündüz önleri aç. arka sadece benim gözümde amacı dışında kullanıldığında serseri edası apaçi edası yaratıyor başka bir şey değil. ama polis birşey demiyor orasıda ayrı illa demesi gerekmez ama bizim millete bu şekilde çin işkencesi şart
Ne yani şimdi bu yazın üzerine göz doktorunamı gitmeliyim? Herkesin göz yapısı, kulak yapısı vs. farklıdır. Benim gözlerim oldukça sağlıklıdır ama ben rahatsız oluyorum. Gözlerim bozuk anlamına mı geliyor bu şimdi? Çok iyi duyarım ama yüksek sesten de çok rahatsız olurum. Düğünleri filanda hemen terk ederim ya da mümkün mertebe salonun dışında takılırım. Kulaklarımdadamı arıza var? Esas bu saçma olmuş kardeş.
Zevk meselesine gelince : İnsanın bir şeyden zevk alması ya da zevk aldığı şeyi yapması, başkasına rahatsızlık vermesini gerektirmez. Hatta başkalarına rahatsızlık vermemek adına, zevk aldığı şeyi yapmaması bir erdemdir. Örneğin : Ben silah kullanmaktan zevk alırım. Ama canım her sıkmak istediğinde, çıkıp dışarıya sıkmam. Çünkü, mahallede hasta olan olabilir, uyuyor olan olabilir, korkan olabilir ya da birini vurabilirim. Hatta bu zevk değil gereklilikte bile geçerlidir. Örneğin ağaç motoruyla odunları kesmem gerekiyor. Bunu pazar günü saat 16-17 civarlarında yaparım ki insanların en az yattığı saat ya da piknikte filan oldukları saate denk gelsin. Evvelki yıl portakal ağacımı gençleştirmem gerekiyordu. Gövdeyi bırakıp bütün kolları kesiyorsun gençleştirme için. Ağaca bir kumru yuva yapmış ve kuluçkada olduğu için 1 yıl ertelemek zorunda kalmıştım. Tavuklarıma bir karga dadanmıştı. Havalı silahla vuracaktım ama karganın arkasında sera olduğu ve seranın naylonunu delme ihtimalim olduğu için kargayı vurmaktan vazgeçmiştim.
Sözün özü : Başkalarına rahatsızlık ve ya zarar verme ihtimalin varsa, zevkinden vazgeçmelisin. Saygı gösterirsen, saygı görürsün. Rahatsızlık vermezsen, daha sonra rahatsız olduğunda itiraz hakkın olur. Yoksa karşıdaki şahıs "sende şöyle bir rahatsızlık vermiştin" deme hakkına sahiptir. Forumda bir konu var eskidende böylemiydi diye. Eskiden böyle değildi çünkü insanlar sadece kendilerini düşünmüyordu. Başkarını da düşünüyorlardı. O yüzden sen sis yakacaksın diye ben göz doktoruna gitmek zorundaysam, sen de ben doktora gitmeyeyim diye o sisi yakmamalısın.
Nadide şeyler değerlidir.
Bi gün çevirmede öndeki jipin arka sislerinin yandığını, rahatsız ettiğini güzide polisimize söyledim, bişey yok onda ondan mı rahatsız oluyorsun diye cevap geldiTürkiye de bişey yapcaklarını sanmıyorum.
Yaşınız bizden oldukça büyük hepimizden fazla görüp geçirmişsinizdir tabi ki, geçenlerdede aynı konu tartışıldı.ben kimseye yakın gezin demiyorum.üstüne basa basa gündüz bile bundan rahatsız olduğunu söyleyenler var.bilmiyorum benim gözlerim rahatsız olmuyor.bende 999999k xenon takandan rahatsız olurum.mercek yoksa sarı tak derim.sis lambası mevzusu da adam yakıyorsa tutup taciz etmem ne uğraşıcam,türlü türlü insan var.geç git. yok adam sis yakıyo diye taciz ederim vs bunlar mantık çerçevesinde gelmiyor.asıl sen tehlikeye atıyorsun o zaman trafiği. madem rahatsız oldun yanına gelip kornaya basarsın açarsın camı söylersin böyle böyle diye.küfür edeceğine yanına gelip insan gibi söylemek şahsen daha mantıklı.kaldı ki sis konusu gibi binlerce mevzu var hayatta.bu kadar abartılmamalı.
Kardeş ben de senin gözlerin rahatsız olur demiyorum. Ama benim oluyor. Ha haklı olduğun nokta, taciz yanlış. Ama yanına gidip söyleme olayı mümkün değil. Çünkü ben ön sislerden bahsediyorumFakat arka sis meselesinde de vatandaşı uyarmaya kalktığın zaman absürt tepkiler alabiliyorsun ve iş iyice çıkmaza giriyor. İşte bütün bu sebeplerden ötürü bu işe devletin el atması gerekiyor. Huku sistemi neden var? Vatandaşın kendi arasında halledemediği meseleleri çözüme ulaştırmak için. Bunu da devlet sağlamalı. Yasa sis farını sis haricinde yakma diyor. Ama bunun sonucunu takip etmiyor ve biz de burada tartışıyoruz. Aferin Çin'e. Onlar takip ediyor demekki.
![]()
Nadide şeyler değerlidir.
İstersem tek farımı iptal ederim tek farı yakarak dolaşırım.Gündüz yakılan insanları rahatsız etmeyen sis farına kimsenin ileri geri konuşmaya hakkı yok.Amaç dışı olsun yada olmasın.Gelmişsin 35 yaşına uluorta kullandığın kelimelere bak.Lafını aynen iade ediyorum sana.
Bu nasıl bişiydir böyle?
![]()
Dün yada ondan önceki gün yağmurda çektim. biraz titredi ütü kıvamında cıktı resim amabu halde bile muhteşem focusun muhteşem sisini parlaklığı ortada
![]()
1881 - 193∞
Gündüz fark edilmek amacıyla ön sis farlarını yakanlara pek birşey demiyorum. Ama normal hava ve yol koşullarında gece arka sis lambalarını açanlara bende arkasından uzunları ve sis farlarını yakıyorum öyle geziyorum. En azından gözümü daha az alıyor ve böyleliklede başıma ağrılar saplanmıyor.
Seni rahatsız etmiyor diye başkasını da rahatsız etmeyecek anlamına gelmez, sen normal hava ve yol koşullarında hava karardığında arka ve ön sis farlarını açıp bana ne istediğimi yaparım mantığı ile geziniyorsan rahatsızlık duyup tepki olarak arkandan sana bi-xenon, led...vs yakanlara da laf etmeyeceksin.
Bende bir ara piaa'nın sis farları vardı; bir yaz akşamı e-5'te normal hava ve yol koşulunda ne var ne yok yakıp gezen vatandaşın birine uzunları, orijinal sisleri birde piaa'ları yakmıştım eleman 5dk sonra normale dönmüştü. Niye çünkü beyimiz rahatsız olmuştu; dikiz aynasından gözüne gözüne yansıyan farlardan önünü göremez kıvama gelmişti. Bende o normal hayatına dönünce sadece kısaları yakmaya devam etmiştim, yanından geçerken bana cins cins bakmıştı ama öyle değil böyle rahatsız edilirin cevabını almıştı.
Adam hava kararır kararmaz çakma xenon'lu ön sis farlarını açıyor. Sıkışık trafik zaten canımı sıkıyor birde bu umursamaz çıkmış aşırı yansıyan ışıkları gözüme sokuyor. Sırf bu umursamazları kör etmek için arka cama iki tane hella, piaa, halı saha aydınlatması,uçak farı, gemi projektörü, yüksek güçte flaş...vs takacağım vereceğim coşkuyu öyle kör edilmez böyle kör edilir diyeceğim, trafik açıldığında o orada çakılı kalacak ben yoluma devam edeceğim, sonra herifi dürtecekler ne oldu ne oldu hadisene birader yürü diyecekler, demin burada birşey oldu bir ışık huzmesi gözüme gözüme girdi sonra da geçici kör oldum diye cevap verecek.
sis farının tasarım amacı siste karşıdan gelenin aracı fark etmesi gecede olsa gündüzde olsa fark edilmesi için yapılmış. bu nedenle gündüzde gecede her daim göz alıyor. yinede ben gündüzü geçtim gece açmayın şu arka-ön sislerinizi. git gide yayılıyor bu alışkanlık bayanlar, yaşlı amcalar falan full sis açık geziyor. burdaki herkes eşine dostuna arkadaşına gereksiz sis açma diye uyarsa büyük çoğunluk uyarılmış olur belkide hatasını anlar. ben şöförle giderken bile uyarıyorum sisleri açtığında
Romeo <3 Giulietta
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)