kadioglu Nickli Üyeden Alıntı
Ne yani şimdi bu yazın üzerine göz doktorunamı gitmeliyim? Herkesin göz yapısı, kulak yapısı vs. farklıdır. Benim gözlerim oldukça sağlıklıdır ama ben rahatsız oluyorum. Gözlerim bozuk anlamına mı geliyor bu şimdi? Çok iyi duyarım ama yüksek sesten de çok rahatsız olurum. Düğünleri filanda hemen terk ederim ya da mümkün mertebe salonun dışında takılırım. Kulaklarımdadamı arıza var? Esas bu saçma olmuş kardeş.
Zevk meselesine gelince : İnsanın bir şeyden zevk alması ya da zevk aldığı şeyi yapması, başkasına rahatsızlık vermesini gerektirmez. Hatta başkalarına rahatsızlık vermemek adına, zevk aldığı şeyi yapmaması bir erdemdir. Örneğin : Ben silah kullanmaktan zevk alırım. Ama canım her sıkmak istediğinde, çıkıp dışarıya sıkmam. Çünkü, mahallede hasta olan olabilir, uyuyor olan olabilir, korkan olabilir ya da birini vurabilirim. Hatta bu zevk değil gereklilikte bile geçerlidir. Örneğin ağaç motoruyla odunları kesmem gerekiyor. Bunu pazar günü saat 16-17 civarlarında yaparım ki insanların en az yattığı saat ya da piknikte filan oldukları saate denk gelsin. Evvelki yıl portakal ağacımı gençleştirmem gerekiyordu. Gövdeyi bırakıp bütün kolları kesiyorsun gençleştirme için. Ağaca bir kumru yuva yapmış ve kuluçkada olduğu için 1 yıl ertelemek zorunda kalmıştım. Tavuklarıma bir karga dadanmıştı. Havalı silahla vuracaktım ama karganın arkasında sera olduğu ve seranın naylonunu delme ihtimalim olduğu için kargayı vurmaktan vazgeçmiştim.
Sözün özü : Başkalarına rahatsızlık ve ya zarar verme ihtimalin varsa, zevkinden vazgeçmelisin. Saygı gösterirsen, saygı görürsün. Rahatsızlık vermezsen, daha sonra rahatsız olduğunda itiraz hakkın olur. Yoksa karşıdaki şahıs "sende şöyle bir rahatsızlık vermiştin" deme hakkına sahiptir. Forumda bir konu var eskidende böylemiydi diye. Eskiden böyle değildi çünkü insanlar sadece kendilerini düşünmüyordu. Başkarını da düşünüyorlardı. O yüzden sen sis yakacaksın diye ben göz doktoruna gitmek zorundaysam, sen de ben doktora gitmeyeyim diye o sisi yakmamalısın.