User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
56 sonuçtan 39 ile 56 arası

Konu: Dolandırıcılardan yeni taktik !!! Iban ' a son.

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba alırken iki sefer de bankaya satıcıyla beraber gittik parayı satıcının gözünün önünde çektim ve para zarfına koydurup ağzını kapattırdım. Noterde de imzadan hemen önce zarfı verdim yeniden saydırdım imzaları attık bitti gitti.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    parayı elden almak da dert... kaçımız sahte parayı ayırt edebiliriz? makine zor ayırt ediyor... bankadan gönder desen adam satışı almamış daha, bu işin çözümü bu kadar mı zor? emlak alışındaki gibi banka havuzu kimsenin mi aklına gelmiyor?
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

alperaslann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında durum yanında para sayma makinası taşımaya geçecek sanırım

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana denk gelicek ki onun kafasını o torpidoya sokucam, arabanin başına 4tane adam dikerim bırak arabayi yürütmeyi ,dokunsa elini kırar totosuna sokarm onun. Ah bana gelicek ki aaaahh
    SWAT

-Günalp- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bide böyle msj atanlar var. Ne ayaktır bilemem ama buda farklı bir yolu galiba bu işlerin. Dikkat edelim.

Merhaba inşaat ve alt yapı isinde mutahayitlik yapmaktayız yüklenici firmanın adıma kesmiş olduğu vadesi 40 gün olan hak ediş çekim bulunmakta çekim ziraat bankasına ait kabul ederseniz detaylari konusuruz saygilar

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her notere bir banka şubesi açılması lazım. bir çok bankanın istekli olacağını düşünüyorum hatta ihale bile açılır. deli para dönüyor.
    Adana vergi rekortmenleri arasında çok kez noter görmüşlüğüm vardır...

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden sahibinden satıcılarına sulanırlardı artık galerilere de sulanmaya başladılar 2006 avensis var bende gecen hafta 2 tane cakal geldi baktı etti anlastık para bankada noterden satısı alalım bankaya geceriz dediler. Tamam dedim biriniz benimle gelsin biriniz elemanla bankaya eleman aldım parayı diyince satısı veririz galeriden arabayı alırsınız dedim bunlar yok olmaz cart curt bizde esnafız böyle seymi olur diyince s.ktir ettim dükkandan. Siz siz olun bankaya paranız yatmadan satıs vermeyin. Çorlu da bi esnaf arkadasıma eline 44.000 saymışlar oda satısı verip bankaya yatırmaya gitmiş parayı 44.000 ın 25.000 i sahte cıkmıs
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nelerle uğraşıyoruz araç satıyorsan satıcıyı buldun da birde bu güven sıkıntısı çıktı. Aynı şey alıcı içinde geçerli.

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç satarken hep tedirgin oluyorum ilk önce aracı alıcak kişi ile bankaya gidiyorum hesabından parayı çektirdiğim zaman rahat bir nefes alıyorum ondan sonra satışı yapıyorum bazı kanı bozuklar ise satışı ver bankada bizim oğlan hesabına parayı yatıracak dediği zaman direk böyle tipleri es geçiyorum.Ancak çok zor duruma düşerim bir arkadaşımı bankaya gönderirim alıcının arkadaşı ile parayı çektikleri anda satışı veririm.Yaşım daha 22 fakat 3 senede çok araba alım-satım yaptım öyle tipler görüyorsunki adama güvenmek istiyorsun ama ülkemizde hergün böyle olaylar olduğu sürece kimseye güvenim kalmıyor onun için.
    Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 2.0Tquattro Manuel B7-Audi A4 1.8Tquattro B5-Audi A4 1.8Tquattro Manuel B6

OTOKAR&FOTON&İVECO
    Gaziantepli Kardeşler A.Ş

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nelerle uğraşıyoruz araç satıyorsan satıcıyı buldun da birde bu güven sıkıntısı çıktı. Aynı şey alıcı içinde geçerli.
    İki tarafın gözünden de bakıyorum çelişkiye düşüyorum.

Araç satarken parayı hesabımda görmeden imzayı atmam. Son satışımda da böyle oldu. Sorunsuz sıkıntısız hallettik.

Hatta 15 dk falan geçmedi para hesaba bekledik. Nasıl olsa düşer demedik. Alıcı da dekont attı aynı anda. (EFT ismi farkı muhabbeti olmasın diye)

Alırken de isterim ki imzayı atsın parayı göndereyim. Neme lazım bişey olur çıkar gider o anda. Adamı zorla tutamazsın ne bileyim.

Çok sıkıntılı işler. Otorite bu işe yeni bir yol bulmadığı sürece daha çok okuruz böyle hikayeleri yazık insanlara.

camsemih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortak havuz olacak aga. alıcı parayı yatıracak satış yapılırsa noter parayı çözüp satıcının önceden belirttiği kendi adına olan hesaba yatacak. satışta sorun çıkarsa yine noter iptal edip alıcının hesaba iade edecek. çok basit çözümler varken insanları madur etmeye deste deste para ile dolaşmaya mahkum ediyorlar.
    aynısını düşünenlerdenim çok basit bir işe yıllardan beri çözüm getiremediler

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden sahibinden satıcılarına sulanırlardı artık galerilere de sulanmaya başladılar 2006 avensis var bende gecen hafta 2 tane cakal geldi baktı etti anlastık para bankada noterden satısı alalım bankaya geceriz dediler. Tamam dedim biriniz benimle gelsin biriniz elemanla bankaya eleman aldım parayı diyince satısı veririz galeriden arabayı alırsınız dedim bunlar yok olmaz cart curt bizde esnafız böyle seymi olur diyince s.ktir ettim dükkandan. Siz siz olun bankaya paranız yatmadan satıs vermeyin. Çorlu da bi esnaf arkadasıma eline 44.000 saymışlar oda satısı verip bankaya yatırmaya gitmiş parayı 44.000 ın 25.000 i sahte cıkmıs
    8 bin lira üzerindeki ödemelerin,finans kurumları aracılığıyla yapılması zorunludur,diyor kanun.Bu kurala uymayıp bir de bu sebepten mağdur olunmaması için hatırlatayım istedim.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha 3 ay önce bir araç satın aldım. Satış aşamasında tanıdık/ortak arkadaşlarımız çıktı gerçi ama; noter de satış işlemini yaptık ondan sonra beraber bankaya gittik eft yi yaptık. Bitirdik.
    2 sene önce araç alımında da noterden satışı yaptık sonra yine satıcı/galeri sahibi ile bankaya yürüdük mali işlemleri hallettik.
    Yine 2006 da İstanbul a sti almaya gittiğimiz de dediler ki bu satıcı arkadaş para hesabına geçmeden imza atmaz. Neyse notere gittik tam imza atacağız dedim hesap no ver eft havale ne ise yaptırım, beyefendi, kardeş hele bir satışı yapalım sonra ofise geçeriz o sırada havaleyi halledersin dedi.
    Demem o ki bu iş biraz da karşınızda ki insanın verdiği veya veremediği güven duygusu ile alakalıdır.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha 3 ay önce bir araç satın aldım. Satış aşamasında tanıdık/ortak arkadaşlarımız çıktı gerçi ama; noter de satış işlemini yaptık ondan sonra beraber bankaya gittik eft yi yaptık. Bitirdik.
    2 sene önce araç alımında da noterden satışı yaptık sonra yine satıcı/galeri sahibi ile bankaya yürüdük mali işlemleri hallettik.
    Yine 2006 da İstanbul a sti almaya gittiğimiz de dediler ki bu satıcı arkadaş para hesabına geçmeden imza atmaz. Neyse notere gittik tam imza atacağız dedim hesap no ver eft havale ne ise yaptırım, beyefendi, kardeş hele bir satışı yapalım sonra ofise geçeriz o sırada havaleyi halledersin dedi.
    Demem o ki bu iş biraz da karşınızda ki insanın verdiği veya veremediği güven duygusu ile alakalıdır.
    Dayı sen 'normal' insanlardan bahsediyorsun, işte bu dolandırıcılar ise güven oluşturarak seni kandırıyorlar, ya paranı ya da malını alıyorlar...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan arabayi almak bi dert, satmak ayri dert. Alirken ulan pert arabayi itelemesinler diye gozumuzu dort aciyoruz, satarken de para sahte mi degil mi diye.

Ben yetkili serviste baktirarak arac aldim ama adamin sirf tipi yuzunden ulan dolandirildik mi acaba diye dusundum sonra ki gunler de. Ileri ki aylarda sonra sirf icimin rahat etmesi icin tramere tekrardan mesaj attim.

Ne paranoyak hale geldik ya. 3 saniye gardimizi indirsek dolandirilacakmis hissiyatindayiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belki de sen haklısındır. -

Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dayı sen 'normal' insanlardan bahsediyorsun, işte bu dolandırıcılar ise güven oluşturarak seni kandırıyorlar, ya paranı ya da malını alıyorlar...

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes en az burda 2-3 sefer araba alıp satmıştır. Artık alıcı satıcı tipinden konuşmasından anlaşılıyor az çok ama her ihtimale karşı bence almayada satmayada her zaman 2 kişi gidilmeli. Birimizin göremediğini diğeri görsün diye. Ülke olarak belden yukarımız beyin ama kafa bunlara basıyo işte.
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar bu adamlar bugun benide aradi karabük veya zonguldaktan gelicez aracının neyi var neyi yok diye ağız ucuyla sordu. Ama konuşması falan tam bir esrarkeş tavrindaydi bi araç alicaktik aracin hacizi cikti 22000 TL param
    yandi satışı vermeden parayı torpidoya atarız satışı alıncada araçtan parani alirsin diye konustular bende imza asamasina gelince gider bankaya parayi yatirirsin sonra gelirsin imzalar atilir dedim biz dusunelim diyip telefonu kapattilar isin aksi yani arayan numarayi sildim aman dikkat edin bu serefsiz kansizlar emeklerimizle aldigimiz gözümüz gibi baktıgimiz araçlarimizi bi çirpida alip gitme heveslisi o.... Çocuklarindan baska bisey degiller.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)