Aynen aile Sivas Divriği ilçesine bağlı bir köye mensup.
Printable View
"Peygamber kibre kapıldı hataya düştü yanlış yaptı biz onun gibi olmayacağız" "rahmetimiz gazabımızı aştı" diyen adamlardan hatalarını kabul etmelerini beklemek hata bence.
"Hatalı olduğunu veya yanlış yaptığını asla kabul etme"
"Asla kabahat üstlenme"
"Sadece bir rakibine odaklan. Kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine at"
Joseph Göebbels
Hepimizin başı sağolsun.
Bu konu 7. sayfada falan kitlenir can sıkmaya gerek yok deyip okumuyordum , Dün akşam baştan okumaya başladım.
Küfür hakaret olmadan , PM le adres verip semte çağıranlar olmadan , Tüm ülkede olması gerektiği gibi dayanışma ve kardeşlik içerisinde bir tartışma ortamı olmuş.
Herkese helal olsun . Herkesin morali bu kadar bozukken saçma sapan sebeplerle ortamı daha da germeden tartışan herkese teşekkürler.
Bu ülkede terör bitmez. Ne yazık ki bitmez. Ülkenin başına ne zaman amerikanın , rusyanın , israilin kısacası gladyo nun emirlerinden çıkan bir adam gelse ya da gelmeye yakınlaştı halk tarafından sevildi hemen ya itibarsızlaştırıldı , ya öldürüldü.
Şu an kim gelir ise gelsin. Ağababalar başımızdaki ne ne yap derse yapacak.
Osman Pamukoğlu gibi bir gözü kara komutan daha çıkar en fazla , o da ya görevden alınır , ya güçsüzleştirilir.
Zaten en başında da yazdığım gibi hepimiz birlik olup elimize silah alıp saldıralım ile falan bitmez bu iş ne yazık ki.
https://www.youtube.com/watch?v=gfGH_WhY6gc
Muhafazakar gazeteci çok severim senin konuşmalarını,keşke herkes senin gibi gerçeği görüp eleştirse.
Eski bir konuşma ama yıllardır doğru olan şeyler tekrarlanıyor.
aynı şeyi söyledim tekrar söylüycem. Ne dediysen haklısın samimi söylüyorum. İnsanları bilmem ama benim kızdığım sinirlendiğim şey şu, MHP nin biraz daha ılımlı olduğunu düşünerek dışarda bırakalım hadi ama gidip her fırsatta hdp ile yatak odasına CHP ye oy veren insanın gidip siz akpye oy verdiniz böyle oldu demeye hakkı yok çünkü destekledikleri parti de iktidar karşıtlığı ile terör yandaşlığını karıştırıyor. Ve bu oy verdiniz böyle oldu diyen tayyibe söven hatta ona ve iktidara oy verene söven arkadaşların çoğu aynı şeyin lacivertini yaptı. ha sen böyle bişey yapmadıysan konuş anlat düşüncelerini. Hatta doğru da düşüncelerin bana göre.
Buradaki mevzu şu bizi adam gibi yönetecek biri başa gelse bile büyük devletler bir şekilde indirir aşağı. Mevzu çaresiz olmamız başka bişey değil.
ne denir, nasil cozulur, cozum icin ne yapilmali, halk olarak ustumuze dusen gorevler neler diye dusunuyorum bazen.Ama sonra farkina variyor insan sadece dusunmekle, tartismakla kaliyoruz.Adam tam bir diktator, hic bir yanlisi kabul etmiyor, hic bir tasin altina elini koymuyor, cozum icin gozle gorulen elle tutulan bir adim yok.Sadece cetrefilli laflarla ortami yatistirmaya calisiyor.
Bir hatan varsa ki var acik ortada kabul edeceksin kardesim,onu bunu sunu suclamayacaksin.Cozum ureteceksin, icraate gecireceksin, hep ben hep ben diyerekten suruklendi ulke bu bataga.topla meclisi fikir alisverisleri yap, ne yapilabilir, nasil onune gecilebilir degerlendir, uygula vs vs.Bugune kadar iki yuzlu oynadiniz bugunden sonra bari adam olun elinizi kalbinize koyun ve kendiniz icin degil ulke icin biseyler yapin.(kopru, yol, park degil kastim)
Fakirin çocuğu askerlik yapacak zengin çocuğu yapmayacak öylemi, yok öyle yağma biz her zaman mazlumun yanında olduk vb sözler diyende tayyipti.
Ama video paralelin işidir kesin, hep bu tayyibin yükselmesini istemeyen dış güüçler.
https://www.youtube.com/watch?v=D8KHjygNihw
Düzenleme:
Geçenlerde bir derneğe gittim bunlar siyaset konuşuyorlar, milletle siyaset konuşmayı hiç sevemem normalde.
Biraz kulak vereyim dedim bunlar neyi savunuyorlar.
Savundukları şeyler aynen şu şekilde:
Adamlar bir başladı teknoloji olarak dünyanın mına koyuyormuşuz tayyip sayesinde.
-Herşeyimiz yerliymiş
-Ekonomimiz en hızlı gelişen ekonomiler arasında ilk sıralardaymışız
-imf bizden borç alıyomuş
-Diğer tüm liderler ve dünyadaki tüm ülkeler tayyipten korkuyormuş
-Türkiye"de yol yapıyorlarmış (onuda yapsın bi zahmet devletin başına yan gelip yatmayamı geçti pezevenk)
-Dış güçler tayyibi indirmeye çalışıyorlarmış
Bende dayanamadım bikaç bişey söyledim tarihleriyle beraber, adamların bana dediği şey aynen böyle:
-"Onlar paralelin işi, internetteki videolar vb herşey tayyibi istemeyen dış güçlerin oyunu".
Afedersiniz o kadar malki kodumun cahilleri, tayyipe laf attım diye nerdeyse benle kavga edecekler.
Sonuç olarak ak partinizide mikeyim tayyibinizide.
Allah rahmet eylesin vefat edenlere,güvenlik zaafiyeti yok diyenleride Allaha havale ediyorum bunca ölümden sonra 1 tane bile istifa olmaması pişkinliğin bu kadarı dememize neden oluyor,AKP CHP VE MHP hepsi aynı kişilerin adamlarının oyun alanı oldu ve bu işin Altındada dünyanın başbelası ABD ve İsrail ikilisi var,ayrıca biz artık kendimize kızmamız lazım bu kadar dürüst insan varken anasının karnından siysetci doğmamış sonrada birileri tarafından (dış güçler) seçilerek başımıza getirilen adamlar tarafından yönetiliyoruz,ülkemizde malesef yeni yapılan yollardan başka(onlarda sürekli çöküyor patlıyor) elle tutulur hiç birşey yok ,Ülkenin borcu almış yürümüş,Ülkene Ait bir tane fabrika büyük işletme kalmamış,Yandaş dediğimiz yani kendi adamları(çoğu amerika güdümlü) zenginler türedi ve onlar zenginleşiyor,Halkın tek zenginleşen yanı borcu,Asgari ücrete zam geldi diğer yandan bütün tüketim malzemelerine ondan daha fazla orandada zam geldi,piyasada nakitle iş yapan gördüğünde onu kanka ediniyor millet ,çekle senetle iş çevirenler malesef kat kat çoğaldı,terör desen artık neremizde ne zaman bomba patlıcak bilmiyoruz,acaba hangi komşu ülkemizle aramız iyi diye bir soru sorsam kim cevap verebilir?,doğumuzdaki olaylar süriye olayları herşey bizim başımıza bela olarak geldi,tamam insanız yardım ederizde 3 milyon insana biz bakıyoruz, bize sordunuzmu bakabilirmiyiz sizin paranızı onlara harcıcaz diye? bu gelenler yüzünden hastalıklarda geldi işsizlikde çoğaldı sürekli çocuk doğuruyorlarmış ,amaç belli zaten BOP eşbaşkanıyım diyen kişi doğumuzu ülkemizden ayırıp özerk bir bölge devlet yaratmak ve biz bunları gördüğümüz halde ses çıkartmıyoruz ,bu şahsiyetlere oy veren kişiler hallerinden sanırım çok memnunlar akarları yerinde herhalde ,ama birgün o bastığın toprakda yabancılar burası benim diye dolaşırsa hiç ağlama hayıflanma bu senin suçun !,kusura bakmayın çok doluyum ,bu ülkeyi bu hale sokanların ve onlar destek verenlerin tümünün Allah belasını versin!
Seviye iyiydi bozmaya gerek yok. Başa dönüyoruz bu mantık kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine adamın yerine koy kendini, bir şey destekliyorsun ama karşı taraf sana devamlı kömürcü makarnaca cahil koyun vs. diyor. O adamın düşük olan ikna edilme şansını sıfırlıyorsun. Türkiye'de ne kadar vakit geçiriyorsun bilmiyorum ama durum burada çok farklı. Yaşın 20 diye hatırlıyorum daha üniversite bitirecek ya da insanları eğitimsiz cahil diye yargılayacak yaşta değilsin zaten. Ha okumuş öküz, ilkokul mezunu zehir gibi adamlar da var ama bu durumun genel kıstası eğitim değil mi.
Sence entellektüel, eğitimli bir insanın yapacağı iş mi kendi gibi düşünmeyeni koyulaştırılmış olarak yazdıklarınla itham etmek. Bir de işe bu yönünden bak.
Ben burada savunduğum insan yapılarının (fikrini savunmadığımı belirteyim sonra yandaş falan oluyorum ne demekse o) gelip de diğerlerine hakaret ettiğini görmedim. Ah bir de o hakaret edenler alternatif sunsalar bu savunduğum insan yapılarına, onu yapma bunu yap deseler. İçlerini dökseler açık açık. Dökemiyorlar çünkü kendi oy verdikleri partinin de akpden hallice onun lacivert rengi olduğunu bal gibi biliyorlar.
Siz de ısrarla inat etmiyor musunuz tek bir partide memleketimin yüzde 90'ı gibi.
Ben size alternatif sunamıyorum maalesef akplilere de sunamıyorum çünkü alternatif yok. Alternatif derken mevcut iktidarın yerini dolduracak kapasitede biri yok demek istemiyorum. Ülkeyi yönetecek kapasitede biri yok diyorum. Olsa da güçlendirmez alaşağı ederler diyorum.
Bizim ülkemizin kaderi bu iş yapacak adam gelmez başa gelse de yaptırmazlar.
Evet o hakaret ettikleri insanları o yoldan döndürecek arkadaşlar alternatiflerinizi bekliyorum. Kim gelsin başa? Bana adam gibi bir isim sunabilecek misiniz? Sunun da hayatımda ilk kez gidip dolu bir oy atayım 4 sene sonra.
Adamın ak partiye oy vermeyen insanları vatan haini, terörist, dinsiz diye yargılaması iiide benim cahil vb dememki kötü.
Türkiye"de 19 yıl yaşadım, neyin ne olduğunu biliyorum.
Senin mantığınlada hiç kimsenin yaş olarak büyük insanları eleştirmemesi gerekiyor.
O adamların ikna olma şansı zaten yok, ha sen iyi niyetle söylemişsen bunu bilemem.
Ama bu kadar iyi niyet fazla bunlara, şu anda sokakta siyaset konuşan tayyipçi insanlara tayyibin iyi biri olmadığını söylersen ve sana vatan haini damgası vururlarsa yukarıda ne demek istediğimi anlarsın.
o bahsettiğin insanlar burada gelip kimseye hain demedi derlerse de samimiyetimle söylüyorum aynı şekilde karşılarında dururum, örneğini göster var ise ben denk gelmedim. Kendinden büyükleri eleştiremezsin demedim iyi oku, daha üniversite çağındaki adamsın süper zeka falan değilsen bitirmiş olman imkansız. Çıkıpta millete cahil diye ahkam kesecek yere gelmemişsin ki zaten kimse de kesmemeli. Ben hala alternatif kısmındayım?????
Sosyal medyada binlerce var örnekleri kendini kandırma bizi zaten kandıramazsın kardeşim kusura bakma . Bu ülkeyi birbirine düşman eden tek bir kişi var o da belli tam bir şizofrenik vakadır. Yıllardır alevi-sunni yıllardır türk-kürt . Mitinglerde tecavüze uğrayan kadında etek varmış,yok işte söyle kılıçdaroğlu sen alevi misin ? vs.vs.vs. Bu ülkede ülkücü olsun diğer görüşte insanlar olsun pisi pisine ölen gencecik çocuklara gözyaşı döküldü mü ? Adam bir ağladı pir ağladı herkes arabasının arkasına R4BİA sticker ı yapıştırmadı mı ?
Hadi birleştirsin şimdi bu öfkeli halkı birbirine . O kadar ötekileştirdi ki bizden olmayan bize oy vermeyen vatan hainidir cümlesine denk düşecek söylemleri kendi yarattı ve sen şimdi bu öfkeli sesini çıkartmak isteyen halk neden öyle konuşuyor demek istiyorsun .
Alternatif şu an için yok uzun bir sürede olmayacak. Alternatif yok diye susmamız anlamına gelmiyor kusura bakma .
Doğruları dile getirip söylemeyen , dilsiz şeytandır.
Dün akşam halı saha maçındaydık, 12 kişi toplam.
9 tanesi 4 yıllık fakülte (genel olarak müh.) mezunu, 1 tanesi yönetici, 1 tanesi üniv. müh. fak. hoca.
Yaş ortalaması 26-28 arası.
Konuşmaları, yapılan yorumları duysanız ağlarsınız. Şöyle bir izledim ortamı. Çoğu ile uzun süreli tanışıklığım var.
Sessiz sedasız kalktım. Hepsi iyi ve düzgün insanlar, ama bakış açıları şaka gibi.
Eğitimliler böyle düşünüyorsa, gerisini siz düşünün.
Siyaset insanlarda öyle bir etki ederki peygamber efendimizin hanımı bile siyasetin etkisinde kalaraktan Hz Ali R.a ile savaşa girişti ve binlerce müslüman o savaşta öldü ,şehid oldu diyemiyorum çünkü savaşanlar ne ile ne için savaştıklarını bilmiyorlardı onlarda siyasetin etkisi altında idiler.bugünde memleketi uğruna bişeyler yapmaya çalışan bazı liderler siyaset tarihinde ya vatan haini yada büyük liderler olarak anılıyorlar ama bir güç varki her iki düşünce tarafada öyle etki ediyorki kimse neyin doğru neyin yanlış olduğunu bir türlü idrak edemiyor.
Yazmıyım yazmıyım dıyorum ama gördükçe baktıkça rahatsız oluyorum, Lafım adam gibi yazana edene değil şu durduk yere akp oy verenlere hakaret edenlere herkes üstüne gerektiğini alabilir. sizlerin düşünceleride başkalarına ters gelir bunu anlamamak zormu bu kadar? Adam kalkmış kendi özgür idaresini kullanarak, özgür bir ülkede oyunu kullanıyor ki ükenıısı o partiye oy kullanıyor, 7 den 70 okumuşu okumamışı, iki tane dingil mal amk salağı cıkmış oy veren cahildir, oy veren aptaldır bunların yuzunden Ülke dağıldı vs vs, terbiyesizlik yapmayın, Ben akp oy verdim ailemde öyle kimseyi sklemez, gine seçim olsun gine veririm, varsın koyun varsın öküz desin, her boku bilen klavye ile Ülke strateji oyununu oynamaya çalışan arkadaşlar, burası forum araba formu pc de Age of Empires oynamıyorsunuz.
Ne zaman ki Atatürk'ün EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR. Sözünü kıt beyinlerimize sokucaz o zaman rahata ericez..
Arkadaş tamamen örnek olsun diye söylüyorum , Bir daha ki sefere, kimse oy basmaya gitmese, Neler olur sizce ?
Siyasetçiler, liderler, hükümetler vs vs bizim için varlar, ama biz hayatlarımızı onlara göre şekillendirdik neden tersini yaşıyoruz?
Evet ihtilal mi dersin adına devrim mi dersin cihat mı dersin ne dersen de biz halkız güç bizimdir, farkındalıklarımız köreldi..
Başkanlık sistemi geldiğinde bu patlamalar, olaylar, terör, vs hepsi bir anda pufff..
Evet isteyen istediği partiye verir arkadaşlar, son 2 seçimdir oy atmayan biri olarak söylüyorum.
Bırakın insanlar istedikleri gibi oy versinler, ama yeter ki ayrışmayalım, ha şunu da söyleyim, hükümet için ne düşündüğümü merak eden 5-6 sayfa önce yazdığıma baksın sürekli özel mesaj geliyor, umrumda değil sizin siyasi partileriniz..
Durum o kadar vahim ki bizi tillahı gelse bu durumdan döndüremez, bizi sadece Türk Halkının birliği beraberliği kurtarır yarın bigün akp chp mhp gider biz kalırız..
O güvendiğiniz adamlar teker teker kaçış planları yapıp ülkeden kaçarken ,siz kaçacak bir yer bile bulamayacaksınız . O zaman bu masum suçsuz günahsız öfkeli halka nasıl hesap vereceksiniz ,çok fena karşı karşıya gelicez . Ya sizden ya bizden..
Tamam, Erdoğan kişisel çıkarları yüzünden başkanlık istiyor, uzun uzun yazarım açıklama isteyene.
Tam karşısında duruyorum dünya görüşü olarak hükümetin, o da tamam
Çözüm ne abi , napıcaz, Halkın yüzde 25 i oy atmasa bu adamların kaygıları seçilmekten çıksa hizmete dönse ?
Bugün Akp yarın Chp sonra Mhp gelecek emin olun aynısını hepsi yapacak, basmayalım hiç birine mührü onlar bize muhtaç olsun
Yeni bir patlama olmuş bilen varmı?
http://www.milliyet.com.tr/ankara-da...undem-2210791/
milliyette yazmış.
Kanka ,
Bu hükümet zaten geri dönüşü olmayan bir yola girdi ve uzun veya kısa vadede firar kaçınılmaz oldu, bu kesin.
Bende geriye biz bize kaldığımızda ki durumdan bahsediyorum kaç sayfadır ?
Bizi ne hale sokup kaçacaklar sonra Türkiye ne olacak ?
Askeri yıpranmış, Yasama-yürütme-yargı organları hiç edilmiş, Halkı polise düşman edilmiş, Eğitim kurumlarının güveni sarsılmış vs vs bir ülke
Biz o övündüğümüz duble yollar mı kurtaracak ?
Halkın acilen kendine gelmesi gerekli anıl, hiç bir siyasi partiden medet ummadan Devlete,Askere,Polise karşı durmadan direk Siyasilere Sivil direniş ŞART
Ben kimseyi desteklemiyorum ki.. Hepsi aynı..
Ancak;
Bizde bu kaypaklık, bu eyyamcılık, bu yalakalık, bu cehalet (vsvsvs uzatırım daha) olduğu sürece kimse kimseye muhtaç olmaz.
Benim hiç bişeyden umudum yok.. Yaşıyoruz işte bir şekilde.
Genç arkadaşlar da vatan millet sakarya yı bıraksın, tüm şartlarını zorlasın yurtdışına gitsinler, kurtarsınlar kendilerini.
Kardeşim benim medet umduğum bir siyasi parti yok artık . Ben hepsinin doğru ya da yanlışlarını savunabilecek kapasiteye sahip biriyim ama çoğu kişi değil. A partisinin yanlışını da söylerim B partisinin doğrusunuda. Bu düşünebilen normal İNSANların kolaylıkla yapabileceği bir eylemdir .
Terör ve onun gibi yığın oluşturacak şekilde sorunumuzu çözebilecek hiçbir lider yok şu an inşallah Allah gönderir bir şekilde . Benim sinirim millet utanmadan hala kalkmış İNADINA diyor ya İNADINAAAAAAAAAAAAAAAAA
10 Tane daha bomba patlasın banane modundalar sana yemin ediyorum bak . Sorgulamak yok , düşünmek yok , ya bizim adam da iyi şeyler yapıyorda ama artık yetmez mi bi durması gerekmiyor mu ? Diye sorgulayan yok . Ondan sonra gelip milletten saygı bekliyorlar ne saygısı be emmioğlu .
Herkes döt korkusuyla yaşamaya başladı yarının garantisi yok ,senin desteklediğin adamların gözünde değerimiz yok . Benim anamın bacımın babamın herhangi bir değeri yoksa senin yüzünden sen de saygı bekleme . Bu kadar basit.
Senin ve çok değer verdiğin adamların egoları yüzünden benim değer verdiğim İNSANLIK VE TÜRKLÜK yerle bir edilemez bunun da dünya dilinde saygısı olamaz .
Sizin ve diğer vatandaşların güvendiği kişilerin, doğru veya yanlış kişiler olduğunu nasıl taahhül ediyorsunuz. Ya sizin güvendikleriniz kaçıp giderse... Nasıl bu kadar emin olunabilir. Bu ülkede bu patlamaları bu bölünmeleri kimin yaptırdığına %100 emin olmadan görmeden veya duymadan, ki bu kadar terör örgütü varken nasıl akp/tayyib in yaptırdığını düşünüyorsunuz gerçekten merak ediyorum. Farklı kaynaklarınız mı var öğrendiğiniz. Yoksa mantığınız mı sizi böyle düşündürüyor..
Böyle düşünen herkes cevap verebilir. Gerçekten merak ettiğimden soruyorum. Eleştiri değil hakikaten ciddi ciddi soru soruyorum.
Şu yapıyada hayranım chp mhp gelse onlarda yapacak kim yapmıcak ki gerçekten kim yapmıcak ki acaba bunu öğrenmek için denemek gerekmezmi adam gelmiş bana ankaradaki patlamada ölenlere alın yazısı diyo benim bunla oyum eşit sayılıyo kafayı yiyicem yukarda dendiği gibi bunlar kaçıcak destekleyenler kalıcak ozaman merak ediyorum ne halt yicekler benim doğmamış çocuğumun geleceği ile oynuyoalar kendilerini düşünüp.....
fransada terör saldırısı oldu her yer yasta adamlar yerinde oturamadı burda ülkenin başkentinde patlama oldu yayın yasağı geldi ölenlerin sayısı kesin değil yapılan açıklama ferhat göçeri dinlicektik dinleyemedik.......
Türkçe konuşup yazdığımızı düşünüyorum yanılıyor muyum ? Önceki ve daha önceki sayfalarda yazmış olduğum kadarıyla şu anda ülkeyi yönetebilecek muhafelet olmadığını belirtmiştim değil mi ? Ben direk suçlama da yapmıyorum. Ben sadece ELEŞTİRİYORUM . Bu ve daha önceki sizin yapmış olduğunuz ''Sessiz ve sadece izlemek'' olan eylemleri ben harekete geçirip tüm sesimle bağırarak soruyorum neden oluyor ? Neden bitmiyor ? Neden acaba bir güvenlik zafiyeti mi var ?
Bunları sorup sorgulayınca suçlu ilan ediliyorsun . Açıklama yapayım ;
-Belkide cumhuriyet tarihi boyunca en güzel atılacak adım atıldı,çözüm süreci değil mi buna hem fikiriz . Olumlu şeyleri de söylersek tarafsız bir eleştiri yapmış oluruz.
-Ancak bu çözüm süreci içerisindeki çoğu olayları iktidarın kendi içindeki bakan ve milletvekili dahil kimsenin tam kapsamlı şekilde BİLMEMESİ ?
-İki muhalefet partisinden saklanarak ilerlemesi . Her defasında KAPALI OTURUM yapalım çağrısına RED cevabı almaları.
-Çözüm süreci olsun,kürt sorunu halledilsin ancak uygulamada yanlış yapıyorsunuz yapmayın etmeyin siz silah bıraktınız,ancak bu şerefsizler bunu değerlendirip yol kesiyorlar kimlik kontrolü yapıyorlar ve silahlanıyorlar diyen muhalefet partilerine alaycı şekilde yaklaşıp söz hakkı vermediniz ? .
-Muhalefet partileri, cemaat tüm bürokrasi dallarında kadrolaşıyor önlem alınması lazım dendiğin de ''Buna kargalar bile güler,asparagas'' DENMEDİ Mİ ?
Sonuçları hep beraber görüp tartışalım şimdi ikisinde de ''İhanete uğradık , kandırıldık.'' Denilmedi mi ?
Esat her zaman diktatördü,esat'ın babası da zaten aynıydı bunu herkes söyledi uyardı yine dikkate alınmadı. Yanlış bir suriye politikası sonrası bunun bedelini yine halk ödüyor sen ben ödüyoruz .
Bunların sorumlusu kim ?
Kesinlikle, tüm partileri sorguladığını eğrisi doğrusu hepsini açık ve net bildiğini biliyorum. bundan şüphem yok.
Evet haklısın, adamların çoğu halen istikrardan kaynaklanıyor bütün bunlar kafasını yaşıyor.
Ölümüne sataşmalar var, o da kesin, bütün değerlerimize aleni tehdit bu kafadaki adamların varlığı o da kabul.
Ama sadece şunu söylüyorum siyasilerin hiç birinden bize bi hayır geleceğini düşünmüyorum.
Yarın Chp ya da Mhp gelse onlarıda böyle acımasız eleştiricem, sende öylesin ama artık halk olarak adımlar atmamız gerekli
durum cidden çok vahim..
Hükümet hakkında tekrar tekrar yazmak istemiyorum demediğimi bırakmadım iç yapılarını biliyorum.
Kimin saf niyetlerle bu partiye oy verdiğini biliyorum, kimin çıkarları için peşinden koştuğunu da biliyorum.
O yüzden diyorum ki insanları oy verdikleri partilerle sınırlamayın, çıkın siyasi kafan, onca yıl hepsi denedik ne oldu ?
İçindeki vatan sevgisine bizzat kefil olduğum Osman Pamukoğlu'nu neden desteklemedik ben dahil ?
Adam barajı geçemem diye seçime bile girmedi en son, bu adam terörü bitiremez miydi ? sade bir askerken nasıl darbeler verdiğini bu örgüt daha iyi bilir ..
Biz samimi değiliz kardeşim, kimse kusura bakmasın, Halk birliğini kaybetti, sebebi akp dir chp dir mhp dir tartışmak artık bişe kazandırmaaaaz.
İyi idrak etmemiz gereken tek konu, şu parti sevdasından vazgeçmemiz gerektiğidir.
Ben herhan gibi bir parti savunmadım yukar da zaten parti ismi söylemedim ben bunlar gitsinde kim gelirse gelsin umrumda değil her gün acaba ülkemde nolucak diye korkarak uyanır oldum başkanlık sistemi gelirse naparız diye düşünmeye başladım bende net iyi biliyorum kimin neden desteklediğini zaten onlara sövüyorum bu vatanda hepimizin hakkı var atam bu vatanı bize bıraktı ama bunlar benimde doğmamış çocuğumunda ali nin de velinin de hakkını yiyor haram zıkkım olsun bunlarada destekleyenlerede.
Şimdi hep eleştiriyoruz adamları ama şunu çok net söyleyebilirim.
Yakın siyasi tarih içerisinde bu kadar iyi organize olup, iletişi kanallarını bu kadar iyi kullanıp, hedef kitle tayinini çok iyi belirleyip istediği amaca ulaşan çok az parti var.
Hatta yaşanan onca olumsuzluğa (krizler vs) rağmen bu denli ilerleyebilmiş olmaları kesinlike başarıdır.
Ben bu başarıyı "biat" kültürüne bağlıyorum. Ayrıca taraf olan bertaraf olur da diğer bir bakış açısı olabilir.
Ayrıca sevmiyor/tasvip etmiyor olsamda reis-i Cumhur'un liderlik konusunda ciddi bir yeterliliği var. Bkz: Belagat sanatı.
Bakın 17/25 olduğunda Çevre-şehircilik bakanı ne dedi "ben ne yaptıysam x'in bilgisi " dahilinde yaptım.
Kurdukları sisteme kendi içlerinde fire de verseler asla dışarıya yansıtmıyorlar.
Arınç'ın i.Gökçek için Ankarayı parsel parsel sattı dedikten sonra suspus olması gibi.
Adamların başarılı olmaları satın alma gücünün (borçlandırarak) ülke de yükselmiş olması, biraz konjonktür olarak dünyanın iyi seyretmesi ve tabiki en önemli aktivatör olan "DİN" sömürüsü.
Bu kulaklar "T.'in g_ö_tünün kılıyım" dan tut "Çalıyor ama Müslüman çalıyor" mantığındaki insanların toplumda izan/irfan sahibi olanlardan çok daha fazla sayıda olmasından kaynaklanıyor.
Yazımın başına belirttiğim gibi adamların hedef kitlesi belli Cahil/araştırmayan/okumayan/yeniliğe kapalı (haşa) ağzından çıkanı Kur'an ayeti sanacak derecede kör bir bakış açısına sahip insanlar.
Dikkat edin bu ülkede okur yazarlık nicelik olarak artsa da nitelik olarak çok geriye gidiyor. Amaç sorgulayan bir nesil yetişmesini engellemek.
Yine bir bakınız gelsin gezi olayları. Toplumun bir çoğu gezi olaylarını üç-beş ağacın kesilmesi olarak gördü ve eminim hala öyle sananlar var.
Dolayısı ile olayın ana fikrini anlamadan eleştiren bir toplumsal güruh oluştu. Tabi bunda yapılan algı yönetiminin ciddi etkisi var. (nefret ediyorum bu kelimeden)
Sonuç olarak ki açılım ile ilgili bir sorudan 2. sınıf emniyet amiri tarafından elenmiş bir aday polis memuru olarak yazıyorum.
Kesinlikle gereksiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu toplumda ayrışma isteyecek o kadar çok etnik kimlik var iken bunun sadece bu topraklarda yaşayan kürt vatandaşlar tarafından talep ediliyor olması zaten bir sıkıntı olduğunun kanıtı benim gözümde.
Taviz tavizi doğurur cümlesini hep sevmişimdir. Siz dün açılım adı altında bu ülkeye hizmet etmek için görev yapan askere/polise/kamu görevlisine kurşun sıkan katilleri davul zurna ile karşıladınız. Zaten toplumu bu işi yaparak bir noktada ayrıştırdınız.
Belki ailesinde şehit olan bir insan kürt komşusuna kötü bir his beslemiyordu ama bu durumdan sonra düşüncesi değişti.
Bir tarafı yaparken diğer tarafı yıkmamak önemlidir. Bunu başaramadılar. Hatta görülen tablo çok açık eline yüzüne bulaştırdılar.
Kişisel hırslar toplumun refah ve huzurundan önemli hale geldi, çıkar ön plana çıktı.
Bunun neticesinde ufacık dahi nemalanan insanlar gidişatın yanlış olduğunu gördüğü halde sesini çıkarmadı.
Şahsi kanaatim devlet kadrolarında yapılan liyakat'a aykırı atamalar, toplum nezdinde polisin askerin gücünün zayıflatılması onarılmaz yaralar açtı idari açıdan.
Bundan 10 yıl önce ağızlarına almaktan korktukları kelimeleri fütursuzca şehit cenazesi / açılış demeden sarf ettiler. Biz de toplum olarak buna göz yumduk,
neden biz blok halinde olan %49'un dışıydık. Yani taraf olmadığımız için bertaraf olmaya layık görülen kısımda kalıyorduk.
Şimdi burada sayfalar dolusu yazarım ama öncelikle bu yazı dahil uzun metinleri okumayı seven bir toplum değiliz.
Ben yaşadıklarımızın öncelikle kişisel çıkarlarımızı ön planda tutmamızdan ikincil olarak ta eğitimli fakat cahil nesiller yetiştirmemizden kaynaklandığını düşünüyorum.
Din evet toplumda inanan insanlar için ciddi bir güdüleyici unsurdur fakat siyasi açıdan bunun kullanılmasını etik bulmuyorum.
Temelde baktığınızda tüm dinlerin öğretisi ortaktır. Adamın hangi dine mensup olduğunu düşünmezsek
*iyi insan olmak,
*dürüst insan olmak
*başkalarının hakkını gasp etmemek
*kendine ait olmayan bir şeyi almamak
*canlılara zarar vermemek gibi temel öğretileri vardır. Ama bunları konuşurken sık tekrarlayıp yapmayan insanlar olduk maalesef.
Dolayısıyla çok uzun oldu, başlayıp yarıda kesen sonra da oha olm adam destan yazmış diyen arkadaşlar için hemen bitiriyorum.
Biz iyi insan olursak, çocuğumuzu bilinçli yetiştirirsek (dinsiz değil bilinçli) empati yapmayı öğrenir bencilliği bırakırsak.
Tarihten ders alıp birlik ve bütünlüğün en büyük kazanım olduğuna inanırsak sanıyorum ki çok daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşacağız.
Tamamını okumak için vakit ayıran arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler saygılar.
O bu değilde ne kadar saf, temiz, masum halkımız var.
Halkımıza ekmek vermesen bişey demez, hep iyi niyetle yaklaşır.
Bu zamana kadar siyasilerin çoğu halkın iyi niyetinden faydalandı, bu maalesef acı bir gerçek.
Halk olarak başımıza ne geliyorsa hep iyi niyetimizden geliyor, bu "Osmanlı Devletimiz" zamanından beri böyleydi.
Yakaladığımız düşmanlarımıza, ne olursa olsun onlar düşman demedik.
Genede ne olursa olsun düşmana bile iyi niyetle davrandık.
Biyeri işgal etmedik hep fethettik. Genede elimizdeki esirlere iyi davranıp onlara hertürlü özgürlüğü verdik.
Sonradan ne oldu, hepsi iyi niyetimizden faydalanıp "Osmanlı Devleti"nin ardından kuyu kazdılar.
O zamanki iyi niyetimiz olmasaydı ve acımasız olsaydık şu an dünyanın en güçlü ve en refahlı ülkesi olurduk.
Şu anda aynı şey devam ediyor, iyi niyetimizden kaybediyoruz her zaman...