User Tag List

Sayfa 3/10 İlkİlk 12345 ... SonSon
185 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Sahibinden sitesinin ilanları ücretli hale getirmesinin piyasaya yansımaları

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha temiz bir ticaret için kesinlikle olumlu bir hareket ama meblağ çok yüksek
    bu kadar yüksek bir meblağ belirleyeceklerine daha fazla reklam alma stratejisine gidebilir ilan açmayı kısıtlamak için de
    üye başına ilan limiti koyabilirlerdi.
    Sonuçta günde 10 milyonun üstünde tekil ziyaretçi tıklaması alan bir sitenin çılgın gibi reklam ve reklam geliri alması gerekir.
    Ticari olarak çalışanlar için elbette rakam daha yüksek olabilir sonuçta bu işten para kazanmak için bu işi yapıyorlar
    ama bu fiyat sosyal kullanıcılarını küstürebilir.

Bu insanlık ne Msn lerden, ne Yonjalardan, ne ICQ lardan vazgeçti
    şu an tekel gibi ama sahibinden sitesi de karşısına dişli bir rakip çıkması durumunda vazgeçilmez değildir.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    fiyatlandırma bu şekilde

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı poseidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha temiz bir ticaret için kesinlikle olumlu bir hareket ama meblağ çok yüksek
    bu kadar yüksek bir meblağ belirleyeceklerine daha fazla reklam alma stratejisine gidebilir ilan açmayı kısıtlamak için de
    üye başına ilan limiti koyabilirlerdi.
    Sonuçta günde 10 milyonun üstünde tekil ziyaretçi tıklaması alan bir sitenin çılgın gibi reklam ve reklam geliri alması gerekir.
    Ticari olarak çalışanlar için elbette rakam daha yüksek olabilir sonuçta bu işten para kazanmak için bu işi yapıyorlar
    ama bu fiyat sosyal kullanıcılarını küstürebilir.

Bu insanlık ne Msn lerden, ne Yonjalardan, ne ICQ lardan vazgeçti
    şu an tekel gibi ama sahibinden sitesi de karşısına dişli bir rakip çıkması durumunda vazgeçilmez değildir.
    Bunun için sistem değişikliğine gidilmesi gerek. Aynı prensiplerle yeni bir site iş yapamaz...
    Ben şahsen denedim, 2 yıl önce yaklaşık 10bin TL harcadım ama başarılı olamadım
    (Amacım, yeni sitedeki araçların hasar durumlarının garantili olarak kullanıcılara sunulmasıydı(ekspertiz raporu zorunluluğu vardı, ekspertiz firmaları ile bağlantılı bir sistem di), ama 1 yılda 3 tane ilan alabildim )
    Bunu çok daha yüksek bütçelerle profesyonel bir şekilde yapan olursa belki rakip olabilir...

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emlakçı/galerici veya tam anlamıyla kurumsal üyeler bu siteden vazgeçerse bu site bir kayıp yaşar.

her şartta bir ev ya da araç bakmak istediğinizde alım-satım yapan her sektördü sahibinden : ibaresi yer aldıkça çok zor TR şartlarında.

ayrıca sahibinden bir aydır radyo reklamlarında evi satalım- niye canım istedi sahibindene bakalım tarzında reklamlarla herkesin ilk aklına gelen site olduğu tarzında reklamlarla ilerliyor.

hurriyet emlak dünya kadar reklam verdi ama ne çare.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar cevrem'de ne kadar tanıdığım insan varsa ev,araba,motorsikle alıcak olan ya dur bi bakalım sahibinden.com'a bakalım diyor.

sahibinden.com bir tekel olmuş bunu'da nasıl becerdi açıkcası bende bilmiyorum ama zamanında ebay bile deviremedi.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normal şartlarda halka mal olmuş kelimeler için patent alamazsınız,
    örneğin ben kazasızaraba ifadesi için alamamıştım,
    sahibinden için de alınamaması gerekir çünkü halka mal olmuş bir terim ve günlük hayatta kullanılan bir ifade.
    Nitekim ilgili site de uzun yıllar uğraştıktan sonra ismine patent alabilmiştir

crazydog - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlgili site ile nasıl bir sorunun oldu? Ne yaptı da satmak istediğin / sattığın ürün/araçtan dolayı nasıl bir zarara uğradın?
    Bu yazdığının başka bir açıklaması yok çünkü. Mutlaka zarara uğramış olman gerek.
    Siteyle bi sorunum olmadı bunca yıldır araç aldım araç sattım ve bunları ücretsiz yaptığım yerin kalkıpta şu anda benden 59 TL para istemesi benim gözümde çakallıktan başka birşey değildir o zaman en başından ücretli yapıcaktı bu işi , zarara uğramadım 205'imin ilanı vardı süresi dolduğunda para istedi tekrar ilanı koymadım. Piyasada tekel olduğu için şu an böyleler ama illaki o tekellik gidecektir. 59TL değil 1TL bile istese laf ederdim yani

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüksek fiyatlara darbe vuracak bir hamle yapmışlar valla

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş hayırdır satıyor musun aracı, ilanını gördüm de ?

yok kardeşim ya, sahibinden öylesine koydum yazdığım parayı veren olursa satarım.
    piyasa yoklayan çakallardan arınmış olur.

güzel bir uygulama.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Süresi biten ilanı güncelleme 29 liraymış galiba. 59 tl, aynı yıl içinde 2. ilan için istenen para.

Kendi namına ayda 1-2 araç alıp satanlar seve seve ödüyordur bu parayı. Zira kurumsal üyelik dehşet pahalı.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ya anlamadığım 20-30-50-100-300 .000TL lik araba satacaksınız ve bunu en net, en çok kişiye ulaşarak çok etkili yapacaksınız ve 59TL size batıyor?

Neden bu kadar ratasız ediyor hergün arabamı satıyorsunuz, yıl 1-2 araba satar normal kullanıcı oda keyfine araba değiştiyorsa. Galeriyseniz zaten onun fiyatlandırması ve uygulaması farklı.

E geriye kim kalıyor rahatsız olacak AL-SAT tayfası. Onlarda verecek o 59TL'yi çok bu işi vergi vermeden yapmak istiyorlasa.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya anlamadığım 20-30-50-100-300 .000TL lik araba satacaksınız ve bunu en net, en çok kişiye ulaşarak çok etkili yapacaksınız ve 59TL size batıyor?

Neden bu kadar ratasız ediyor hergün arabamı satıyorsunuz, yıl 1-2 araba satar normal kullanıcı oda keyfine araba değiştiyorsa. Galeriyseniz zaten onun fiyatlandırması ve uygulaması farklı.

E geriye kim kalıyor rahatsız olacak AL-SAT tayfası. Onlarda verecek o 59TL'yi çok bu işi vergi vermeden yapmak istiyorlasa.
    Valla ben 3-4 senede bir araba değiştirdiğim için çok gelmiyor al sat yapıp senede 3-4 tane araba satışı yapanlar düşünsün.

bir kaç aydır arkadaşa araba bakıyoruz bulamadık sahibinden.com'da ve arabalar azalıyor.arkadaş'da dedimki arabam.com'a da baksana dedim beraber bir baktım sahibinden'de 2-3 aydır duran satılmayan yüksek fiyatlı araba ilanları hepsi arabam.com a geçmiş aynı rakamla ordada bekliyorlar
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srdralc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş hayırdır satıyor musun aracı, ilanını gördüm de ?

yok kardeşim ya, sahibinden öylesine koydum yazdığım parayı veren olursa satarım.
    piyasa yoklayan çakallardan arınmış olur.

güzel bir uygulama.
    gereksiz zevkine ilanlar kalkacak katılıyorum aynen

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun için sistem değişikliğine gidilmesi gerek. Aynı prensiplerle yeni bir site iş yapamaz...
    Ben şahsen denedim, 2 yıl önce yaklaşık 10bin TL harcadım ama başarılı olamadım
    (Amacım, yeni sitedeki araçların hasar durumlarının garantili olarak kullanıcılara sunulmasıydı(ekspertiz raporu zorunluluğu vardı, ekspertiz firmaları ile bağlantılı bir sistem di), ama 1 yılda 3 tane ilan alabildim )
    Bunu çok daha yüksek bütçelerle profesyonel bir şekilde yapan olursa belki rakip olabilir...
    Olay ne sattığında değil onu nasıl tanıttığında diye düşünüyorum.
    Güzel fikirlerle ve tabi akılda yer edecek reklamlar müşteri sayısında patlama yapar.
    Kulaktan kulağa reklam da çarkı döndürür.

Prime time kuşağında güzel bir reklam gazete dergi ve internet sitelerinde ilgili çekici spotlar beklenen müşteriyi çeker.

Tabi bu da ciddi reklam yatırımları demek oluyor.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan en vasat otopazara bile gitseniz içeri girmek için günlük para veriyorsunuz. Kaldı ki artık otopazar gezmeyi bıraktı insanlar, sahibinden'de geziyor. Bence fiyatın miktarı tartışılabilir ancak, alırlar almazlar değil.

Ayrıca, ilan onaylama sistemini de sıkı tutmaları gerek. Yedek parça kategorisinden jant ilanı koyup 'Araç da satılıktır.' ibaresi koyulur çok rahatlıkla.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok iyi çok iyi ..

şimdi kefal avına çıkanlar .. 10 liralık araca 30 lira isteyenler.. aracı olmamasına rağmen dolu fake sahte araç ilanları açanlar onlar düşünsünler.. piyasayı yüksek tutma kaygısıyla 5-6 tane aynı model araca yüksek rakamlar yazanlar düşünsün..

Aracını satıcak samimi ciddi insan gider normal rakamı neyse o rakamdan fiyat ister 1 ay dada satar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı crazydog Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siteyle bi sorunum olmadı bunca yıldır araç aldım araç sattım ve bunları ücretsiz yaptığım yerin kalkıpta şu anda benden 59 TL para istemesi benim gözümde çakallıktan başka birşey değildir o zaman en başından ücretli yapıcaktı bu işi , zarara uğramadım 205'imin ilanı vardı süresi dolduğunda para istedi tekrar ilanı koymadım. Piyasada tekel olduğu için şu an böyleler ama illaki o tekellik gidecektir. 59TL değil 1TL bile istese laf ederdim yani
    Adam milyarlarca yatırım yapacak, adını duyurmak için marka oluşturmak için bir süre ücretsiz yapacak, sonra ücretliye döndü diye çakal mı olacak.
    Evinizin dükkanınızın önüne park bile ettirmezsiniz,
    Dükkanınıza evinize gelen misafir 3ncü çayı içti diye suratınızı ekşitirsiniz,
    Ondan sonra adamlar sen arabanı satabil diye açtıkları platform için para istediklerinde tukaka mı yaparsınız.

Sizin gibilere oto pazarları müstehak.. Evinizde oturduğunuz yerden göbeğinizi kaşıya kaşıya arabanızı satıyorsunuz, üstüne adamlara çakal diyeceksiniz. Bu nasıl bir meşreptir böyle?

Ne iş yaptığını bilmem ama gidip bir yerlerden parasıyla aldığın bir ürünü bedava dağıttığın bir şey var mı.. Sanmam.. Sana bu teklif edilse ıslak odun ararsınız onunla kovalamak için.

Ama adamlar ücretliye geçti diye çakal oluyorlar.. Yazık zihniyetine..

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamlar piyasayı çok iyi domine ettiler, fikir sahibini ciddi anlamda kutluyorum. Şu forumda ortalama her kişi günde en az 10 dk takılıyordur sahibinden de.

Ben çok alışveriş yaptım, hatta tüm araçlarımı buradan alıp sattım. Şimdi ücretsiz bir sisteme alışan insana para ödemek zor geliyor, bana da gelmişti açıkçası.

Mantık olarak baktığında sana katkısı ile istediği ücret makul sayılabilir. 25 - 30 TL bandında olsa bence daha iyi olur. Adamların rakibi yok maalesef.

Bir ara güzel kapışmalı reklamlar vardı sanırım istenen sonuç alınamadı.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    piyasa berbattı şişmiş fiyatlar uçuyordu havalarda.. daha bu sabah W124 lere bayılırım çok severim o kasanın yapısını şeklini.

bir bakıyım dedim güzel bir şey varmı 40-50-60- 90 bin tl gibi rakamlar .. Mercedes de olsa 30 yaşında araç .. balon balon nereye kadar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)