şuan cogunluk evde bu gerçek. birlik ve beraberlige muhtaç olduğumuz bu günlerde evlerimizde bir bütün olmamız çok harika. umut verici gelecek için.
Alıntıdır..
Printable View
şuan cogunluk evde bu gerçek. birlik ve beraberlige muhtaç olduğumuz bu günlerde evlerimizde bir bütün olmamız çok harika. umut verici gelecek için.
Alıntıdır..
Emekli maaşına zam, asgari ücrete zam vaatlerine kanıp kendine yönetici seçen bir milletin gözünün yolla köprüyle boyanması olası bir durum. Ama asalak bilmiyorki aldığı zamı kat kat geri verdiğini, o yapılan yollardan köprülerden devleti sömüren firmaların zenginleştiğini... Ülkeye sadece istnbul ankara izmir diye bakmamak lazım, cahiliz malesef.
Değneğin diğer boklu ucuda, bu adamları bastırıcak birinin çıkmaması, nefret ediyorum ama şimdi bir istifa furyası başlasa kılçtaroğlunamı bahçeliyemi kalıcak bu ülke diye korkuyorum.. Her olayda istifa çağrısı yapmaktan başka bir halt yiyemeyen muhalefet var. Sen ülkenin en köklü tabanı en kuvvetli partisiyle her seçim hüsrana uğra sonra ölen masum üzerinden kendine kapı aralamaya çalış..
Cem abi tamam dediğin gibi şu anda ülkenin profilini kabullenmek lazım haklısın ülke moka döndü buna alışmak lazım, haksızsın demiyorum ama herşeyi akışına bırakmayla daha ne kadar ülkenin mağduriyeti devam edecek? "Böyle giderse" 23 milyon kişinin halini 10 yıl sonra çok kötü şeyler bekliyor bu açıkça ortada.
La şunlarla tartışmayın ya :)
Abi ne demek istediğimi anlamadın, ülkenin hali git gide kötüye gidiyor demek istiyorum.
"Böyle giderse" 10 yıl sonra sence ülkedeki refah ve huzur seviyesi dahada aşağı düşmeyecekmi?
29 milyon dememin sebebi olaya oy veren kısmıda dahil etmek istememden.
Ha ülkede refah ve huzurun gitgide yukarı çıkacağını düşünüyorsan yanılıyorsun.
Yalnız bi insana hemen darbeci damgası vuracak kadar aciz olmayın.
Ah canım kardeşim..
Sana bir şey diyeyimmi..
En basiti, burada akp düşmanlığı yapan yazan çoğu üyenin ailelerini incelersen hardcore tayyip baba sever olduğunu göreceksin..
Ben bir ara inceledim, eyvah eyvah dedim.. Midem falan bulandı..
Adam burda söver söver, ailesi ampul okşar daha götünün dibinde olan bitenden haberi yok burada şov yapar..
Ülke iyce boka sardı, o yüzden sadece bekleyeceksin, olanı biteni izleyeceksin..
Şunu sakın unutma;
Ülke tam layık olduğu şekilde yönetiliyor.
Tarih buyuncada her emperyal toplumdada aynen bu şekilde oldu. Ekonomi zaten bu tip insanları iktidarlarda tutan güç. Destekleyen, güç veren. Çünkü sonucu, Rasyonel egoist kişinin kendi refah seviyesi ile alakalı. Bu tip toplumlarda iki tip insan bunur.
Biri capital sistemde parayı ve gücü elinde bulunduran, toplumsal etikleri gelişmemiş yarı çahil egosu ezilmiş ve bunun sebebi olarak ezmeyi görev edinmiş kompleksli kimseler, şartlarınının sürekliliğini sağlatan kişi ve kişilleri destekleyerek kendine genel bir süreklilil oluşturur kim olduğu hangi oluşum olduğu veya nasıl olduğu ile ilgilenmezler.
Diğer kesim ise bu kişilerin söylediklerine itibar eden güvenen ve onların üstünlüğünü kabul eden eğitimsiz yoz kesim. Bu kimseleri yönetmek içinse ellerine verilen bir olguyu tek amaçları haline getirerek Pavlovun köpekleri misali koşulsuz olarak biat etmeleri sağlanır. Aksi durumda ne yapabileceklerini bilemez trenden atlayıverirler. Biri birşey demedikçe neyapacaklarınıda bilmezler.
Bu adamlar bana Rwandayı hatırlatıyor. Yıllarca onlara baskılandıkları öğretildi hiç kabul görmediler.. Şimdi ise galip gelmenin verdiği bir tatmin duygusuna dönüştü bunlarda sırf bu his için siksen bile değişmezler. Katlanırlar. Çünkü hayatlarında hiç iyi kısıma geçmediler, ve çoğaldılar kötü çoğunluk iyi azınlığa üstün geliyor, dediğim gibi de bu onları rahatsız etmiyor. İçerisinde islam olmayan Rwandanında sonu ***** İçerisinde islam olan diğer felaketlerinde etraflıca düşünebilen eğitimli beyinler variyasyonları anlayacaktır.
Yani denir ya hep eğitim. Dünyaya gelen her kula bahşedilmiş en değerli şey aslında. Bundan mahrum bırakılan bunun değerini anlayamaz. Yalnızca öğrenmesi istenen şeyi öğrenebilir, ***** anlayamaz kendini eğitimli zanneder. Bir milleti yıkmak istiyorsan önce eğitim sistemini yıkacaksın zaten sonra onlar kendilerini yıkar.
İnsanda akıl olunca ve kullanımı ona bırakılıncada işin tadı kaçıveriyor işte. Yönetilen ve yönlendirilen egolar. Bıkkınlık geliyor düşündükçe.
Ne desen haklısın Cem abi, ben burada neden bişeylerin düzelmesi için çabalıyorumki.
Ne kadar çabalasamda, ne kadar çabalasakta hiçbişey değişmeyecek.
Bu sözlerin bana hayat dersi oldu aslında, banane insanlar ne yaparsa yapsın.
Sağda solda bişeyleri düzeltmeye çalışmak yerine evde sıcak kahvemi içerim bilgisayarımın başında.
Bundan sonra dediğin gibi sadece olanı biteni izleyip sıcak kahvemi yudumlayacağım.
İnsanlar birbirini yesin, ben neden kafaya takayımki.
Sözlerin çok doğru abi, olan biteni sadece izleyeceğim bundan sonra.
Ticari kisma gelecek olursak zaten burada inkar etse bile belli bir is hacmine - ekonomik guce ulasmis sirketler sevmese de , nefret etse de iktidar ile calismak zorunda . Direkt olmasa bile ihale vs durumlarda baglantili birilerini gormesi lazim yoksa isler yurumez .
Daha yazmıcam artık cidden bunaldım. Sadece şunu söylemem gerekiyor.
Biz önce Ümmet dediğimiz sürece işler böyle işleyecek.
Ne zaman ki önce Türk'üm dediğimizde İslamı da rahatça yaşıcaz, terörün de kökünü kazıcaz, bu tarz çakallara da yönettirmiyecez kendimizi..
Sen Türk'sün, Türk Milletisin, senin ataların yedi düvele tarih yazdı, eğer senin o ataların tohumu değilsen
Sktr Git Arabistanda Ümmetçilik yap. Yıllardır kıçını yaladığın o araplarla yaşa. Türk'ten ve Türk Milletinden Uzak DUR .
sende yanılıyorsun benim fikrimce.. açıkca belirtiyorsun ayrımcılık yapıyorsun.
artık kolaylaştırdılar malesef. okumadan gerçeği araştırıp öğrenmeden ortaya laf atanlardan sebep
sana vermediler mi kömür makarna :) işiniz gücünüz particilk sağ sol yesin birbirini istiyosunuz. diyorum ki azcık birbirimize saygı duyalım saygı gösterelim.
akp de değilim. kimsenin kömürünü makarnasınıda istemiyorum. milli birlik, dirliğimizi korusak yeter bize. ama ne mümkün. akp oy vermiş taşlayın mantığı
Allah yer yüzüne İslamı gönderdiğinde Hz. Muhammed islamı insanlara anlatmak için zulumler gördü zulümler yaşadı.
O'na zulüm eden halkın katli sorulduğunda Hayır onların içinde ilerde 1 kişi müslüman olacaksa, helakı hak değildir dedi.
Peki hangi müslümanlıkta yazıyor hangi kitabın kaçıncı sayfası Türkmenleri sınırda o kadar zaman zulme terkedip suriyelileri korumak ?
Kimse bunların Türk kanı taşıdığını söylemesin bana.
Hadi iyice tüylerinizi diken diken edeyim, gözleriniz fal taşı gibi açılsın.
İslamın bugün Türkiye'de yaşanmasının yegane kaynağı olan Mustafa Kemal Atatürk ' e düşmanlığınız nerden geliyor ?
Allah katında kimin takva sahibi olduğunu bilemediğin dinimizde kusura bakma insanları ayyaş top oğlancı gibi ithamla yargıladınız
Hesabını nası vereceksiniz.
Açık ve net sizler dükkan kapatıp populer camilerde kıldığınız namazlardan medet umman şirkçi toplumsunuz..
Allah sizleri ıslah etsin.
Ama ben sizin ciğerinizi biliyorum.
Sizler Sevr ' e razı iken, Amerika'nan nazlı sevgilisi olmaya razı iken, ingilizler sokaklarınızda HATTA EVLERİNİZDE gezer iken mutlu insanlardınız.
O yüzden 2023 leri beklemeye devam edin, kendinizi kandırıp durun lozan 100 yıllıktır diye avunun
Aynen ben de bir umut okuyorum bakıyorum ancak nafile.. Hem çok kısa zamanda art arda yaşananlar hep aynı şeyleri tekrar ettiriyor.. Aynı sözleri yazıp duruyoruz..
Karşıdakiler anlamamakta ısrar ediyorlar.. Ülke elden gidiyor, hala hükümete toz kondurmamak için yırtınanlar.. Suçu ona buna atanlar aynı hız devam ediyorlar..
Bir gün o bombalar bir yerlerinde patlarlarsa, ateşin düştüğü yer kendi ocakları olursa o zaman belki düşünmeye başlarlar hata nerdeydi diye..
2 sayfa önce yazılıyor, ardından gene aynı sözler..
Sen 2 post önce Akp karşıtnı darbeci yaparken iyi de
Terörle müzakere etmiş, Haburda teröristleri davulla karşılamış, Meclise sokmuş, Barzaniyi ağırlamış, Meclisten çıkıp Pkk leşini taziyeye gitmiş hükümetin destekçisi olarak masumsun öyle mi ?
Kusura bakma net destekçisisin. Olabilirsin de. Saygı duymazsam Şerefsizim.
kusura bakma sende evet vermedim ama verene de laf ettirmem tarzında açıklama yapıyosan ben buna akıl tutulması derim.