User Tag List

Sayfa 21/27 İlkİlk ... 111920212223 ... SonSon
501 sonuçtan 381 ile 399 arası

Konu: İstiklal Caddesi Patlama

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı judgeGTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

sana vermediler mi kömür makarna işiniz gücünüz particilk sağ sol yesin birbirini istiyosunuz. diyorum ki azcık birbirimize saygı duyalım saygı gösterelim.
    akp de değilim. kimsenin kömürünü makarnasınıda istemiyorum. milli birlik, dirliğimizi korusak yeter bize. ama ne mümkün. akp oy vermiş taşlayın mantığı
    Bana vermediler kömür makarna. Sosyal devletin yapması gereken şeyleri siz parti probagandası diye yaptınız.

Yol yaptınız övündünüz, makarna kömür dediniz övündünüz, uçak dediniz övündünüz bana tek bir sorunun cevabını ver abi

Bir teröristle el sıkışmanın ederi kaç kömür ? kaç makarna ?

Hayatını yakıp teröristin alnına kurşunu sıkacak atalarınızı kaç makarnaya tercih ettiniz ?

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazıcaklarım çok uzun geldi şuan gözüme,telefonumu versemde üyeler arasa ordan anlatsam olurmu ?
    İNSTAGRAM KULLANICI ADIM : h.a.k.a.n.s.g.r

ES353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sende yanılıyorsun benim fikrimce.. açıkca belirtiyorsun ayrımcılık yapıyorsun.

artık kolaylaştırdılar malesef. okumadan gerçeği araştırıp öğrenmeden ortaya laf atanlardan sebep

sana vermediler mi kömür makarna işiniz gücünüz particilk sağ sol yesin birbirini istiyosunuz. diyorum ki azcık birbirimize saygı duyalım saygı gösterelim.
    akp de değilim. kimsenin kömürünü makarnasınıda istemiyorum. milli birlik, dirliğimizi korusak yeter bize. ama ne mümkün. akp oy vermiş taşlayın mantığı
    Bana vermediler hocam komur, makarna falan. Ulkenin icine ediceklerini bildigim halde komure makarnaya muhtac olsam bile oy vermezdim bu bastakilere. Kendinle celisiyosun akp de degilim diyosun ama kalkip hukumeti elestiren *** atanlar teror propangandasi yapiyor diyosun. Hukumet kim ? Madem akp de degilsin neden hukumetin ulkeyi bu hale getirmesi hakkinda biseyler demiyorsun neden yapilan adilikleri gormuyosun ? Biraz gercekci olalim hocam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazıcaklarım çok uzun geldi şuan gözüme,telefonumu versemde üyeler arasa ordan anlatsam olurmu ?
    Hakan abi eğer vaktin varsa düşüncelerini burda yazmanı istiyorum, aynı fikirde olalım olmayalım sevdiğim birisin forumdan tanıyorum seni.

Fikirlerin benim için önemlli.

rahatsız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hatalı aramak, kavga etmek yerine çözüm üretmek lazım. "türk olduğumuz için bize düşmanlar, müslümanız diye bizi istemiyorlar" kompleksinden kurtulup, daha gerçekci çözümler üretmek lazım.

terörün amacı ne? insanları korkutmak, endişe, kaygı yaratmak. su an amacına ulaştı, sokaklar bombos. eşim hamile ve hafta içi sürekli evde, hafta sonu dışarı çıkamıyoruz mesela. insanlar ölmüş, çocuklar öksüz kalmış, milletin canı yanmış. burada esnaf arkadas "araba satılmıyor" diyor, ekmeğinin derdine düşmüş. bu terör insanın ailesi de, işini de, psikolojisini de her şeyi etkiliyor. bunu da: sen, ben, bireysel olarak çözemeyiz. bu siyasetle çözülecek iştir. facebook'a türk bayrağı koymakla, nickin başına tc koymakla olacak seyler değil. dün bir bebek yaralandı ve durumu ciddi. askerler, polisler, ölüyor. tehlike devam ediyor. kürt/türk değil, olaylara insanı yaklaşacak bir irade lazım. ve bu terörist köpekler her yerdeler, emin olun.. burayı takip eden pkklı yok mu sanıyorsunuz, o yüzden bazı özel konularda dikkat edin. ben facebook'ta bir yazı yazdım, profili pkk bayraklı bir tip beni tehdit etti. o hesabı bilişime şikayet ettim, hesap kaldırılmış, araştırılıyor.
    a piece of heaven, goes like hell. NİSSAN 350z

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birazdan kanallarda yayın yasağı savunma görevi başlar, yayın yasağına karşı çıkanlar ise vatan haini ilan edilmek için uğraşılır.
    Bundan bi önceki patlamada tayyip istifa etsin diyen birisini vatan haini ilan etmişti tayyip kanalları çünkü.
    Adam 30 yıl okumuş profösor olmuş, çıkmış kanala istihbaratın hiçbir suçu yok konumumuzdan dolayı böyle olaylar olabilir diyor.
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan abi eğer vaktin varsa düşüncelerini burda yazmanı istiyorum, aynı fikirde olalım olmayalım sevdiğim birisin forumdan tanıyorum seni.

+1
    10karakter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çok teşekkür ederim kardeşim,inan her ferdin fikri önemli,kişilere uyar ya da uymaz saygı ve sevgi cercevesi içinde olduğu sürece tartışmalar ileri götürür.. Fikir alış verişleri,lazım,yoksa sabaha kadar höt möt konuşsak boş..

Şuan telefondan yazıyorum,onun için çok uzuna giremiyorum diye belirttim yukarıda..

Bizim sorunumuz ne biliyomusunuz ? Millet olarak çok sinirliyiz,bağırarak sesimizin duyulacağını zannediyoruz,politik davranamıyoruz,halbuki bazı model yapılanmaları biraz incelediğimizde,işlerini sinir ile değilde,stratejik hareketler ile yaptıklarını,yaptırdıklarını görebiliriz..

Şimdi benim ailem akp'ye oy veriyor.. Babam,annem !! Burda ben kalksam bunlar şöyle böyle fakan filan diye corlasam,hayatta bazı şeyleri görmelerini sağlayamam..ancak ne yapıyorum ? Bazı seylerı öyle bir anlatıp güzellik ile kanıtları ile gösteriyorum ki bi aceba oldular.. Bu teknıkleri bazı ülkelerin servislerine bakarak cözebilirsiniz bence..

Dediğim gibi çok fazla şey yazarım da telden zor oluyo hakıkaten.. Müsayit bir zamanda yazarım inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim kardeşim,inan her ferdin fikri önemli,kişilere uyar ya da uymaz saygı ve sevgi cercevesi içinde olduğu sürece tartışmalar ileri götürür.. Fikir alış verişleri,lazım,yoksa sabaha kadar höt möt konuşsak boş..

Şuan telefondan yazıyorum,onun için çok uzuna giremiyorum diye belirttim yukarıda..

Bizim sorunumuz ne biliyomusunuz ? Millet olarak çok sinirliyiz,bağırarak sesimizin duyulacağını zannediyoruz,politik davranamıyoruz,halbuki bazı model yapılanmaları biraz incelediğimizde,işlerini sinir ile değilde,stratejik hareketler ile yaptıklarını,yaptırdıklarını görebiliriz..

Şimdi benim ailem akp'ye oy veriyor.. Babam,annem !! Burda ben kalksam bunlar şöyle böyle fakan filan diye corlasam,hayatta bazı şeyleri görmelerini sağlayamam..ancak ne yapıyorum ? Bazı seylerı öyle bir anlatıp güzellik ile kanıtları ile gösteriyorum ki bi aceba oldular.. Bu teknıkleri bazı ülkelerin servislerine bakarak cözebilirsiniz bence..

Dediğim gibi çok fazla şey yazarım da telden zor oluyo hakıkaten.. Müsayit bir zamanda yazarım inşallah
    Öncelikle ricamı kırmayıp yazdığın için çok teşekkürler abi.

Evet en büyük sorunumuz taktiksel iletişim yerine pata küte yapmamız. Sonuç olarak kimse bu şekilde fikrini değiştirmiyor.

Eğrisini doğrusunu söyleyen adam zaten istediği partiye oy versin, hayır vermiceksin verirsen şöylesin böylesin demek hiç bi anlayışa sığmıyor.

Dediklerini anladım ve gayet mantıklı buldum.

Teşekkürler , saygılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle ricamı kırmayıp yazdığın için çok teşekkürler abi.

Evet en büyük sorunumuz taktiksel iletişim yerine pata küte yapmamız. Sonuç olarak kimse bu şekilde fikrini değiştirmiyor.

Eğrisini doğrusunu söyleyen adam zaten istediği partiye oy versin, hayır vermiceksin verirsen şöylesin böylesin demek hiç bi anlayışa sığmıyor.

Dediklerini anladım ve gayet mantıklı buldum.

Teşekkürler , saygılar.
    Estafurullah kardeşim hepinize esenlikler diliyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 yıl sonra görüşelim senle nolur. tc 79 milyon niye ayrımcılık yapıyorsun. darbe mi yapıcan. seçimle gelen seçimle gider. neyin peşindesin bi açıklarmısın ?
    AKP yi desteklemeyen herkes Darbeci değilmi? yada Paralel.. Oda olmazsa Balyoz , Ergenekon.. Kurtarmazsa ne olduklarını kim olduklarını birtürlü çözemediğimiz KARANLIK ODAKLAR yada DIŞ MİHRAKLAR..

Birde Seçimle gelen seçimle gider demişsin ya dostum 1. ağızdan Ankarada yetkili AKP liden son belediye seçimlerinin nasıl Mansur Yavaştan Melih Gökçeğe döndürüldüğünü , o sisteme oy düşmeyen 1 buçuk saatte nerelerde neler döndüğünü ağzı açık dinlemiş biri olarak söylüyorum bunu Senin benim kime oy verdiğimiz gerçekten önemli değil.. Oyları kimin saydığı seçimin galibini belirliyor..

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlar neden sunu idrak edemiyor , ergenekon basladiginda bu iste sikinti var dedik postal yalayici olduk. balyoz davasi acildi tepki koyduk darbe sevici olduk. Cemaat cok ilerledi dedik, calisan birlik olan insanlari kiskanmayin siz de birlik olun dediler, simdi de diyoruz bu yol yanlis alenen dalga geciyorlar ulkenin her yerinde bombalar patliyor sorumlular gorevini eksik yapanlar ceza alsin diyoruz; vatan haini ilan ediliyoruz. Bu "hersey gulluk gulistanlik" zihniyetinden dolayi her olaydan sonra "biz demistik" demekten yorulduk artik. Susuyoruz olmuyor, konusuyoruz nafile...
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence AKP-PKK bir şekilde anlaştı ama seçimlerde 400 vekil alamayınca AKP zorda kaldı. AKP dedi ki başkanlık gelsin, eyalet sistemini getirelim, seçim yapalım, güneydoğu yönetimi sizin olsun. PKK OK dedi. Ama 400 vekil olmayınca PKK özüne döndü. Bu esnada yığınaklarını yaptı.
    Şimdiki dokunulmazlık kaldırımı da erken seçim için oyun.
    Bu tür olaylarda güç gösterisi bence.
    PKK-ISID her neyse gitse Eminönü alt geçine, patlatsa en az 150 ölü, daha sansasyonel istese binse vapura-motora patlatsa........
    13 yıldır tek başına iktidarda olan partiden başka kime soru sorulacak?
    Ha birde mhp var, 2015'de terör araştırılmasın diye oy vermişti..... Bunlarda masum değil......
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok yazilar yazilmis,
    Toplumlarin en buyuk sorunu herseyi ben biliyorum cahilligi, bizde herkesin her konuda fikri vardir.g. kiliyik diyende aynisi, kemalizmi savunan ama onla ilgili 3 4 laf disinda birsey bilmeyende ayni kuranda 2 sure bilip kuran bilirim diyende aynidir gozumde.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz bunlar hep kompleksli avrupa ozentisi ile yasamaktan,(avrupanin bilimini al,calisma disiplinini al)bilincaltimiza bunu islediler yillardir.az oku arastir avrupa dediginiz bu konuma kac yilda gelmis sanayi devrimi nasil olmus neyse...

Kisiler hata yapar hatasiz kimse yok gecmis herkesin hatalaryla doludur. Yurumeden kosamaz insan gecmisten ders cikarip onumuze bakalim,banane akp rte gitmis baskasi gelsin anlamdigimiz su
    Adamlar istedigini getiriyor,istedigine ic ayaklanma savas cikartiyor ,devirtiyor bknz ortadogu,savas vs eskidenmis onlar ekonomik savas var artik sen gosteris icin o markali urunleri tuketmeye devam ettikce ulke daha cok yoksulluk ceker hep geriye gider osmanlinin son donemleri gibi oluruz,ulkede hosgorusuzluk tavan yapmis,turklerin en onemli ozelligi milliyetcilik ozelligi ortadan kaldirilmis,liberal ekonomi savunuculari kilifini hazirlamis.
    Ataturk geldiginde once hangi devrimleri yapti onlari arastirmak lazim
    Biraz makro dusunelim kisilere takili kalmayalim. Ideoloji savuncaksak neyi savundugumuzuda bilelim yoksa ordan oraya savruluruz.

(Eski komunistler gibi fislendik ama olsun)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BİRİNCİ BÖLÜM

TANZİMAT'TAN CUMHURİYET'E****1838 Osmanlı-İngiliz Serbest Ticaret Anlaşması

*** "Islahat hareketlerinin babası ve 19.yüzyıl Osmanlı siyaset adamlarının fikir ustası"*(1)*olarak tanınan Hariciye Nazırı*Mustafa Reşit Paşa, 16 Ağustos 1838'de, İngiltere ve Belçika'yla Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı. Baltalimanı'ndaki Reşit Paşa Yalısı'nda imzalanması nedeniyle Baltalimanı Anlaşması da denilen bu anlaşma, ülkeyi "Avrupa'nın açık pazarı"*(2)*haline getirerek yol açtığı ekonomik çöküşle, Osmanlı İmparatorluğu'nu dağılmaya götürecek süreci başlattı. Ticari ve siyasi ayrıcalıkların (kapitülasyonlar) kaldırıldığı Cumhuriyet'e dek, devlet siyasetine yön ve biçim verdi; tanzimat (düzenleme-yeniden yapılanma), Islahat (iyileştirme-düzeltme) ya da batılılaşma adına, Osmanlı İmparatorluğu'nu yarı-sömürge bir ülke haline getirdi.

*** 1838'den sonraki 80 yıl boyunca uygulanan dışa bağımlı politika; hep uygarlaşma, gelişme ve yenileşme söylemiyle sürdürüldü, ama her zaman ve kesin olarak ekonomik ödünler üzerine oturtuldu. "Islahat hareketlerinin evrimi, her aşamada, ekonomik sömürgeleşmenin evrimini" izledi. 1839 Tanzimat Fermanı nasıl 1838 Balta Limanı Anlaşması'nı, 1856 Islahat Fermanı'nı nasıl 1854 Borç Anlaşması izlemişse; 1878 Berlin Anlaşması da, 1875 malî iflasın arkasından geldi. Ekonomik her ödün, siyasi ödünlerle tamamlandı. Batılı devletler, ekonomik bağımlılığa atılan her adımda, Osmanlı Devleti üzerindeki siyasi etkilerini daha fazla arttırdılar.*(3)

*** Baltalimanı Anlaşması'nı "Capo d'Opera" (şaheser) diyerek coşkuyla karşılayan, dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı*Henry Palmerston, 1839 başında İstanbul'daki büyükelçisine bir yazı göndererek şu buyruğu veriyordu: "Serbest ticaret yoluyla Sultan'ın tabaasının servet ve refahı artacak, sanayi önemli gelişme gösterecek. Türkiye bu anlaşmayı uygulamakla, Batı uygarlığına girecek. Gereken kişilere bunları anlat."*(4)

*** Büyükelçilik görevlileri buyruğun gereklerini yerine getirip, devlet politikasına yön veren yetkililere bunları "anlatırken", İngiliz ekonomi uzmanları, ilişkilerde uygulanacak yöntemi saptıyordu. İngiliz hükümetine, Türkiye'de nasıl davranacaklarını öneren raporlar verecek kadar İngiliz yanlısı olan Dışişleri Nazırı*Mustafa Reşit Paşa, ölüm döşeğindeki Padişah'a, "serbest ticaret yoluyla hızla kalkınmanın zor olmayacağını" anlatıyor, onu ikna etmeye çalışıyordu.*(5)*Anlaşma imzalandıktan sonra İngiltere'de, "Osmanlı liberalizminin yüksek nitelikleri" dile getiriliyor, "Osmanlı rejiminden Avrupalıların bile örnek alması" gerektiği söyleniyordu.*Palmerston, yapılan anlaşmalardan o denli hoşnut kalmıştı ki, aradan 10 yıl geçtiğinde, 1849'da; "Osmanlı Devleti ticari ilişkilerinde, dünyadaki bütün devletler içinde, serbest ticareti en geniş biçimde uygulayan ülkedir" diyecektir.*(6)

*

*** 1838 Osmanlı-İngiliz Ticaret Anlaşması, Türkiye zararına işleyen tek taraflı ve bağlayıcı maddelerle doluydu. Bu anlaşmayla, sürmekte olan kapitülasyon ayrıcalıklarına ek olarak; "Büyük Britanya uyruklarına ve gemilerine" yeni imtiyaz hakları tanınmış ve bu imtiyazların "Şimdi ve sonsuza dek süresiz olarak geçerli" olduğu hükme bağlanmıştı. İngiliz vatandaşları ve tüccarları, Müslüman olsun ya da olmasın, "İç ticaretle uğraşan Osmanlı tebaasının en çok kayırılan sınıfının ödediği vergilere eş vergi ödeyen" bir konuma getirilmişti. Anlaşmaya göre dışalım (ithalat), dışsatım (ihracat) ve iç ticaret tam olarak serbest kılınmıştı. Herhangi bir Türk ürünü, Britanyalı bir tüccar ya da vekili tarafından dışsatım amacıyla satın alınırsa, bu ürünleri satın alan Britanyalı tüccar ya da vekili, hiçbir ticari kısıtlamaya bağlı olmayacak ve dilediği gibi davranmakta serbest olacaktı.

Alintidir
    Yazinin devami icin
    http://acan.home.uludag.edu.tr/BOOK/...saluretim.html

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen Erdal Beşikçioğlu yazmıştı galiba...

bir eviniz var düşünün, evinizin de güvenlik görevlisi var.
    5 ayda evinize 3 kere hırsız girdiğini düşünün ve güvenlik görevlinizin "GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK" dediğini düşünün.
    ağzını burnunu kırar, kapının önüne koyarsınız...

ama biz ne yapıyoruz ?
    Loading...

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son dakika

GS-FB maçı güvenlik nedeniyle seyircisiz oynanacakmış.
    staddan milleti çıkartıyorlar...

şaka gibi.
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hahahahahah koca Türkiye Devleti bir stadyumun güvenliğini sağlayamıyor.. Böyle bir saçmalık olabilirmi? Sorsan önlem alıyoruz işte derler.. Tövbe estağfurullah..

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güvenlik sebebiyle akşamki derbi maçı seyircisiz oynanayacakmış..

Korkamayın deniyordu , her şey abartılıyor itimat etmeyin deniyordu??..

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hahahahahah koca Türkiye Devleti bir stadyumun güvenliğini sağlayamıyor.. Böyle bir saçmalık olabilirmi? Sorsan önlem alıyoruz işte derler.. Tövbe estağfurullah..
    Bırak stadı, İstanbul sokakları şuan bomboş kimse dışarı çıkamıyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)