Değinmek istediğim tek bir nokta var. Bu adam 53 yaşında. Kiminizin babasıyla aynı yaşta belki de daha büyük.
Konuşurken, tartışırken rica ediyorum kendinize yakışan uslupla konuşun.
Printable View
Değinmek istediğim tek bir nokta var. Bu adam 53 yaşında. Kiminizin babasıyla aynı yaşta belki de daha büyük.
Konuşurken, tartışırken rica ediyorum kendinize yakışan uslupla konuşun.
shkodra beydendı sadece denk gelmedım ve merakımdan soruyorum(fazla merak ıyımıdır degılmıdır onuda bılmem) hıc otomobıller ıle ılgılı bı yazınız bı gorusunuz varmıdır bı konuda?
yani hep siyasi pkk ckk çükkaka amerıka tayyeap ıran ırak asker polıs konuları ıcın mı varsınız bı forumda?
öyle bir konuşuyoruz ki, sanki Ali Koç'u Amerika'da İran'la ticaret yaptı diye içeri aldılar...
yahu Zerrab kim??? İran ambargo yıllarında Boeng uçağından tut, içeride satılan otomobillere, beyaz eşyadan tut, asfalt makinasına kadar yedek parça bulamıyor, elindeki makine parkını da yenileme olasılığı yok! tek yapabileceği, İslam devletine yakın yani 'güvenilir??!!??' kişilere paravan şirketler kurdurmak, özellikle İran dışında yaşayan İranlılar sayesinde paravan bir ticaret yapmak... ama sorun şu ki İran elindeki parayı yurt dışına çıkartamıyor, çıkartsa İran parasıyla ticaret şansı yok, tek çare 'altın'! yani güya bu şirketler İran'dan altın satın alıyor, oysa satın alma falan yok, bildiğin İran beleş yolluyor bu altınları... altınlar özellikle TR de bozduruluyor sonra da bu paralarla İran'a lazım olan mallar alınıp illegal yollarla İran'a geçiriliyor... ben bu tcareti birebir gördüm arkadaşlar ve de en az 15 senedir yapılıyor... İran devamlı altın yolluyor sonra da paravan şirketler bu altınlara karşılık borçlarını olmayan altınla ödüyorlar... Babek Zencani ve onun gibiler belli bir süreden sonra bu paraları kaçırmaya başladılar, 1 İran'a 3 kendilerine... Zarrab kim peki? Zencani'nin parasını TR de aklayan adam, bunu yaparken de politikacılara nasıl rüşvetler verdiğini duymayan kalmadı, Halk Bankası da buna alet oldu, bu paraları aklama görevi onlara verildi, Zarrab kim diyorum tekrar, 25 milyar USD lik altını nereden alıp nereye götürmüş? sıfatı ne? parayı nereden bulmuş? müşterisi nerde?
İran kendi parasının yenildiğini anlayınca Zencani'yi paketledi ve idam cezası verdi, Zerrab'ın da hemen arkasından tutuklanması garip mi geldi size?
şu adamı bile savunanlar çıkıyor ya, ben diyecek bir şey bulamıyorum... Metin Bey, hayatınızda hiç ticaret yaptınız mı? 33 yaşında senede 25 milyar USD ticaret yapabilmek ne demek bilir misiniz? 20 yaşında yırtık ayakkabı ile gezerken bunu başarabilmek ne kadar büyük bir ticari zeka değil mi? biz de kıskandığımız için çekemiyoruz işte ne yapalım, kimin tutukladığından bana ne?
şöyle bir alıntı var ;
1) Kimse Zarrab'ın, Miami'de hava güzel, birkaç gün tatil yapıp denize girerim diye gittiğini sanmasın. Zarrab o kadar aptal olamaz.
2) Babek Zencani'nin İran'da yargılanmasından beri Zarrab tedirgindi. Zencani idam cezasını alınca Zarrab harekete geçti.
3) Basından takip etmişsiniz, Zarrab'ın boşanma meselesi ve mallarını satması gündemdeydi. Zarrab Istanbul'da diken üstündeydi.
4) Zarrab'ı Istanbul'da ölüm korkusu sarmıştı. O'nu koruyan güç O'nu mafyaya teslim etmişti. Hem mafyayı doyurmak, hem de denileni yapmak
5) Zarrab'ı koruyan güç, izleri silmek için Zarrab'ı ortadan kaldıracaktı. Zarrab'ın yaşaması artık zarar veriyordu.Mafya zaten ensesindeydi
6) Istanbul'da,büyük para kazananların hepsinin hayatı tehlikede. Hele Zarrab gibilerin milyar dolarlarla Istanbul'da yaşaması imkansız.
7) Zarrab, yolun sonuna geldiğini gördü, değil Amerika Avrupa'ya gidemiyordu.Büyük ihtimalle Amerika ile irtibata geçti. Çünkü sorun ABD
8) Zarrab, ABD-Miami'ye indiğinde FBI'nın kendisini tutuklayacağını bilmemesi imkansız. Belli ki, arada CIA-FBI'ın adamları var.
9) FBI, Zarrab'ı konuşturacak. Zarrab da konuşmak için gitti zaten. Zarrab konuşursa, az ceza alır ve servetinin bir kısmını kurtarır.
10) Büyük ihtimalle Zarrab Amerika'ya tüm bilgileri, bağlantılarını verecek. Bunun karşılığında kefaletle bırakırlar.
11) Amerika, Zarrab'dan bilgileri aldıktan sonra kefaletle bırakır, ama Amerika'dan çıkamaz. Zarrab da onu istiyor zaten.
12) Zarrab, karakter olarak zayıf biri. Türkiye'de tutuklandığında hemen dışarıya haber göndermişti. 'Beni çıkarmazsanız konuşurum' demişti
13) Zarrab konuşursa ne olur ? Türkiye'deki 17-25 Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu uluslararası davaya dönüşür.
14) Türkiye'deki bazı siyasilerin ve İran'daki bazı mollaların para trafiği ortaya saçılır. İran'da,Ahmed-i Nejat kilit isim olacak.
15) Zarrab'ın konuşması ile İran'da üst düzey tutuklamalar olur. Bu tutuklamalar Hasan Ruhani'yi çok rahatlatacak. ABD Ruhani ile çalışacak
16) Zarrab,Türkiye ve Türk siyasetçilerle ilgili net bilgiler verir. Türk siyasetçiler Zarrab'ın suçlandığı konuların tam göbeğinde olur.
17) Suçlama çok büyük ve uluslararası suçlar. Atatürk havalimanı antreposundaki CIA Operasyonlarının hepsi ortaya dökülür.
18) Türkiye'de,hukuk şapa oturdu. Türkiye, kesemediği göbeğini Amerika kesti.Bu siyaset veya siyasetsizlik bir yerde bitecekti.Buraya kadar
19) Netice itibariyle, Zarrab Türkiye'den kaçtı ve Amerika'ya sığındı. Zarrab canını kurtardı, gerisi düşünsün.
20) Zarrab, Türkiye'den mi gitti, Dubai'den alındı mı ? Onu da bir iki gün içinde öğreniriz.
Feyzi İşbaşaran
Dedikleriniz harfiyen dogru. Ben bir parantez acip bu iste amerikanin rolu nedir veya bundan sonra ne olacak bunu sorguluyorum. Amerika cumhurbaskanina istifa et diyor , aradan bir kac gun geciyor cumhurbaskaninin ,oglunun , bakanlarin , bakanlarin ogullarininda ortak olabilecegi bir adam yakalaniyor. Simdi aklima su geliyor ; Emperyalist gucler avucuna aldigi bir devlet liderine siyaset sahnesinden cikmasi icin mi baski yapar yoksa bu durumu bir baski araci haline getirip ulkeyi bu kisiler uzerinden yonetmeye mi kalkisir ? Veya
ulkemizde boyle bir durumda ulkesini dusunerek kendini yakacak-isifa edecek bir siyasi-burokrat var midir
Kelime çarptırma. İdrak et. Benim Amerikan yanım felan yok. O amerikanın önüne yatan lafı banaysa eğer açıkla.
Bu bir.
İkincisi Amerikanın piyonu olan sizsiniz 13 yıl boyunca kelime kelime her dediğini yapıp gelip burda milliyetçilik yapma,
Reza Zarrab mevzusu olunca mı ülkenin derdine düştün ?
Benim alıntımı yaparken daha dikkatli yorumlar yap. Olası başka bir alıntında benim ülkeme olan hassasiyetimi hafife alır tarza yorum yaparsan
Açık ve net IZDIRAP olurum.
Bu lafımı da çarpıtıp tehdit etti felan deme, yaparsan dedim. Fazla uzatmayım.
haa bildiklerimden devam edeyim, bu adam bilmem kaç milyon vergi veriyormuş, kara para aklamak demek, parayı vergisini vererek yasal hale getirmektir arkadaşlar! adamın amacı zaten o, ama herif TV lerde senede 25 milyar USD lik ticaret yapıyorum dediğinde, kimse aklına gelip de 'kardeş sen günde 70 milyon USD lik nasıl bir ticaret yapıyorsun?' diyemedi... adamın fabrikası yok, üretimi yok!!! ülkedeki popüler sanatçılarla yaşıyor, bir tane şarkıcıyla evleniyor, boğazda yalı alıyor vs vs... biraz akıllı olun, ve lütfen SAÇMALAMAYIN!
Bi önceki sayfada biri saygılı olunsun demiş, haklı ama adamın bana sorduğu soruya bak hangi yanın Amerika hangi yanın Türkiye..
Yaptığım yorumu bu kadar çirkefleştirebilir bi insan anca .
Bence saygı beklemeden önce saygılı olmak önemli. Yine de saygılıyım şu an zaten kendisine pm de attım .
Benim ülkeme olan hassasiyetimi bir daha bu şekilde ağzına almazsa çok saygılıyım.
her şekilde de tartışırım. saygımı da gösteririm
1 ömür yasayacam, denk geldigimiz doneme bak avradini sikim..
Her ne kadar karşılıklı tartışıyormuşsunuz gibi görünse de ben sizi hedef alarak yazmadım o mesajı.
Genelde benim de içinde olduğum 20'li yaşlardaki arkadaşlar hemen hemen her konuda o adamı görünce saçma sapan kelimeler kullanıyor,
haklıyken de haksız duruma düşüyorlar.
Şimdi bizimki çıkıp "amerika Türkiye'nin başarılarını kıskandığı için saygın iş adamımıza komplo kurdular" demesin :)
Bu konuya son mesajim benimnicin bu saten sonra yargilanmis yargilanmamis onemli degil bi 5 10 senelik guldum.
http://i1277.photobucket.com/albums/...psds5q1psm.jpg
Arkadaşlar ben kararımı verdim. Bundan sonra siyasi veya sosyal hiç bir konuda bu forumda yazı yazmayacağım.
Ne desem boş büyük bir ihtimal ile ben derdimi anlatamıyorum ..
Hemen hemen hepiniz her konuda haklı veya haksız şu anki hükümetin karşısında olmak gibi çok büyük bir takıntınız var ve bu taraflı bakışınız gerçekleri görmenizi engelliyor. Resmin büyüğüne bakamıyorsunuz. Hatalarınızdan biride karşınızdakinide kendiniz gibi taraflı görüyorsunuz tarafsız bir görüşe sahip olabileceğini düşünemiyorsunuz..
Neyse uzatamıyalım bundan sonra sadece araba konularında görüş beyan edeceğim.