User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
99 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Ev almak için Ferrari mi satıyorum .

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam kredi ile ev almak hammallık ama kirada oturmakta bana ters yada benim ev sahiplerimi cins anlamadım

kötü komşu insanı ev sahibi yapar hesabı

işler kotu gitti evi sattım kiraya cıktım ev sahibi olmanın değerini benim gibi olanlar anlar

araba filan gelip geçici şeyler
    Ev sahibinin cins olması berbat bişey abi.
    Evin sahibi biraz çılgın bi adam olunca ortaya çok komik şeyler çıkıyor.
    Bazen öyle çılgın ev sahipleri oluyorki, evi kiraya verdiğini unutup ev sahibiyim diye resmen sizle yaşıyor
    Adam utanmasa ev sahibiyim diye kiracıyla yaşayacak
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önce ev, sonra araba. sonra bir araba daha. sonra bir araba daha. sonra yine araba. 1 eksik 1 fazla farketmez, akabinde bir araba daha
    Araya yazlık sıkıştırmak yerine o parayı ilerdeki eşimle tatil yerlerinde yemeyi tercih edebilirim ek olarak abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda atraksiyon yaşadıgım bugünde, bu kadar ev muhabbetine denk gelmek tesadüf oldu sanırım
    Arabacı Ağır japon..

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu aslında cok göreceli kavramlar..

Bi cok arkadasım var yüksek meblalarda kiralar ödeyip evlendikten sonra elde avucta ne varsa verdiler üstüne kredi vs sıfır km arac aldılar bindiler.Kirada otururum ama sıfır km araca binerim dediler... Ben bu durumda olsam hani 100 mt. dairem olsun derim ama benim olsun derdim iyi kötü gider kendi evimi alırım. 10 sene kira ödeyip gene acıkta kalmaktansa 10 sene kredimi öderim en azından sonunda kendime ait olur...

5 sene civarı olacak evleneli.sabit gelirli insanlarız sonucta ama sükür olsun düğünümü kendim yaptım ailemde ufakta olsa bi ev verdi sağolsun bende ne yaptım tadilat lazımdı eve. düğünümden kıstım evime harcadım saraydada yapsan aynı kümestede yapsan aynı benim gözümde.Ben yiyemedim siz yiyin mantığı.tadilata basladım yaklasık 20 bin civarı bi mebla gitti,hic acımadım evime gitti sonucta..

Evlendik vs ilk yıl gezdik falan sonraki yıllar borcumuz vardı sosyal hayat hoop sıfıra cektik eşimle didindik borcları bitirdik arabamızı aldık..
    Balayımızdan sonra öyle cok harika tatiller yapamadık belki yada öyle her gece gezelim tozalım olmadı ama 5 senede genede desteksiz cok güzel seyler yaptık..

Benle aynı durumda olan cogu arkadasım oraya gezelim onu yapalım aa yeni cep telefonu cıktı alalım aaa gidelim sıfır arac alalım diye diye patlak halde geziyorlar suan. işte buda tamamen hayata bakış acısı ile... birde en önemlisi insanın hayat arkadası ile... sağolsun eşim birgün olsun hic öff bile demedi bu durumumuza ki hatta bana bile tutumlu olmayı o ögretti diyebilirim. Valla herşeyden önce mevla hayırlı eş versin sonra gönül ne isterse o olur zaten...

Zevkler renkler sonucta yıllarca baskasını zengin etmektense 10 sene sıkıntı cekerim belki 100-200 daha fazla öderim ama kendi malım derim sonunda.

Onuda gectim aracımı satıp ev alabilecek gibi bi durumum olsa zaten hani hic düşünmem direk satar gider gene ev alırım..
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    235 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev için peşinat biriktirdiğim an tuzla aydınlı taraflarında bir sitede kredi çekip bir ev alıp o evi de kiraya verip kendi kendini ödemesi vasıtasıyla ev sahibi olmayı düşünüyorum. Kredisi bitince muhtemelen iki katı değer kazanacak, bende satıp bu sefer gebze taraflarında 2 tane daire alıp ikisini de kiraya verip ölümsüz olmayı planlıyorum.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ah toki ahh çıksanda bizde ev alsak
    açık söyliyim bende 200-250 verip ev alcak g.t yok. 50 verip 200k borcun altına girmeye de göz yok. Napıcaz bilmiyorum.

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla lüks arabaya binip kira ödemektense orta sınıf arabaya binip kira vermemek çok daha mantıklı geliyor bana.
    kendi oturduğum daireyi kiraya verip kendim farklı bir semtte kiraya çıkacağım 300-500 ek yapmam gerekecek diye o kadar çok düşünüyorum ki ay sonu hemen geliyor birde ev sahibinin tripleri falan.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu tam olarak okumadım. Ama şöyle söyliyeyim. Evlendikten sonra ev almak için 2 tane arabamı sattım. Biri 2007 3.35i biri 2010 3.20d idi. Ev aldım mı? Hayır. Daha iyi bir arabamı aldım? Hayır. Tam ev alacakken bir işletme denk geldi bende devraldım. Eve çekeceğim krediyi buraya çektim. Diğer iş yerimizde tat kaçmaya başlayınca devrettik. Şimdi geçimimi buradan sağlıyorum. Oturduğum evin kirasını buradan ödüyorum. Sıfır aldığım aracın kredisini buradan ödüyorum. Nasip olursa işyerim için çektiğim krediyi bitirir bitirmez ilk hedefim bir ev almak olacak. İş evde aldırır arabada aldırır.

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14 yıllık evli ve kiracıyım.13 yıldır aynı evdeyiz. 1.200 liraya kötü olmayan,ferah bir dairede oturuyorum. 10 ve 5 yaşlarında iki tane kızım var. Büyük kızım iyi bir devlet okulunda okuyor,küçük kızım da yine iyi bir devlet anaokuluna gidiyor ama ucuz bir okul sayılmaz ( tam gün )

Herhangi bir birikimimiz yok. 40 bin liralık bir araba ( halen 25 bin lira kredi borcu var ) bir de 15 bin kadar edecek bir Kadett GSI var. Babadan kalan pek para etmeyen Tuzla'da ki evi satıp,bölüşüp borçları kapatalı 10 yıldan fazla oldu. Çocuklarım en azından orta öğretimlerini devlet okullarında tamamlayacaklar.Lise günlerini görebilirsem yapabildiğimizin en iyisi yapmaya çalışırız. Demem o ki; Bu şartlarda 200-300 bin lira borçlara girip ev almamız mümkün değil.Ev zaten benim için hiçbir zaman amaç ve zorunluluk olmadı.Allaha çok şükür ki insan gibi insan bir ev sahibimiz var.Geleceklerini düşünmem gereken 2 tane evladımız var ama şöyle de bir şansımız var onlar için ( ev anlamında ) kayındederin şimdilik 3 dairesi,3 tane de torunu var. Onun için bana göre büyük sayılabilecek bir kaç yüz bin lira borcun stresine girmeye gerek duymuyorum.

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkat: Ev almak alışkanlık yapıyor. 2-3-4 derken bir de bakmışsınız hayat kaçıvermiş...
    Almamış olanlara duyurulur. Bu işe girişmeden önce kendinize limit koyun. Tek evim olacak veya çocuğa bırakacağım ekstra bir ev vb. şeklinde...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim yazacak çok şeyim varda kafa ütülemeyeyim. Sadece kimsenin görmediği bir detayı gösterip kaçayım. 10 yıl kredi ödeyip hayatımı mı bağlıycam yeeaa demeyin. Bugünün parası ile 2 bin - 3 bin neyse girdiğiniz kredi 10 yıl sonrada aynı taksitte olacak. O zaman sakız parası olucak. İlk 3-4 sene zorlanırsınız sonra ağırlığı azalır. Sosyal yaşam yada otomobil için ikindi kredi çekmek bile kolay olabilir. Bunu düşünün. Ama kira her sene zam gelen birşey. Bu sene 1000 tl olan ev kiranız 10 sene sonra 5500 tl olabilir.
    Tamamen katılıyorum 5 sene önce girdiğim kredi yılın 8 ayı 1250 4 ayda 1750 ödüyordum. Yoruyordu. Şuan gerçekten çerez parası gibi kaldı. Yormadan devam.
    5 sene önce oturduğum eve 800 kira veriyordum aynı evde oturmaya devam etsem her yıl zam gelseydi şuan ödediği krediyle aynı olacaktı. O zaman eşime kızıyordum ne evi 10 yıl borca mı giriliyor araba istiyorum diye. 2 yıl sabrettim arabayıda 0 aldım. Şimdi daha üst modeline bakıyoruz. Araba her zaman alınıyor gerçekten.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

anıl turan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana ev fiyatlari ozellikle istanbulda balonmuş gibi geliyor... bircogumuz gibi icime sinen bir evde oturmak icin 5-10sene kredi cekmeyi gozum yemedi...

bir ferrari degildi ama bende cocukluktan beri hayalini kurdugum estoril bmw mi arsa almak icin yani yatirim amaciyla sattim, arsam hedefledigim degerini bulunca yeni kasasina kismet bakalim

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyla ilgili iki şey de ben paylaşacağım. İnşallah kısa kesebilirim !

Babam; 1999 'da ilk sıfır arabasını aldıktan 2 ay sonra, Kurtköy 'de bir arsa karşılığı satmış. Akşam eve geldiğinde annem de, ablam da ağladı. Ben de 20 yaşındayım, bozulmadım değil ama babama güvenim tamdı. Sadece bu yaşta binmeyeceğim de ne zaman bineceğim dedim, o da sıfır olmayacak ama arabamız olacak deyip beni kafaya aldı. Ama annem ve ablama dayanamayıp, tanıdığa verdiği ve satış işlemleri daha tamamlanmamış olan arabayı geri aldı.
    Şimdi o araba hala duruyor 12-13 bin TL , o arsa... Üstüne uçaklar iniyor.! Sabiha Gökçen

Bazı arkadaşlar; çalışıyorum, yıpranıyorum, bu yaşta gezip tozmayacağım da ne zaman yapacağım diyor, 10 yıl krediye mantıksız diyor. Arkadaşlar bu yaşlar rahat etme değil, sıkıntı çekme yaşları. Genç yaşınızda çekeceğiniz sıkıntı 10 yıl ama buna mantıksız derseniz, 50 de tükendiğinizi ve 80 e kadar yaşadığınızı varsaysak, tükenmiş bir vaziyette 30 yıl kira ödemek ve ev sahibi tribiyle uğraşmak var..! Sanki bu daha mantıksız. Gençken 10 yıl sıkıntı çekeceksin, yaşlandığında rahat edeceksin. Kafanızı sokacağınız bir yer olsun karınınız illaki doyar.

5 sene evvel, binbir zorlukla bir eve girdim. Aylık 1.700 lira kredi ödüyorum, daha da 5 senem var. Şimdi biraz toparladım, 3 km aşağıdaki muhitime geri gitmenin hesaplarını yaptım da, yarısı küçüklükte evlere 1.800 lira kira istiyorlar. Yani 5 sene önceki kafamda kalsaydım benden aynı para çıkıyor olacaktı ama bir evim olamayacaktı. İlk 2-3 yıl evet biraz zorladı ama şimdi kira kadar ödüyorum ve evin yarısı benim oldu.

Ne demiş ;

Ahirette iman , dünyada mekan.

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi araba 300 e aldındığında 1.000.000 oluyor?

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence sadece kendi oturacağın evi almak mantıklı ondada uçmadan makul mantıklı bir ev almak lazım.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi araba 300 e aldındığında 1.000.000 oluyor?
    vti s2k beyaz golf dizel

İlker G.

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postların hepsini okumadımda özellikle evli barklı yani birilerinin sorumluluğu üstünde olan birinin evi bile olmadan daha arabası olmasını anlayamıyorum.

Direk toplu taşıma olmalı o arkadaşın ulaşım aracı.

Ha bekarsındır cebinde varsa kral olmadığı zaman oturur evde duvarları kemirirsin kimseyede zararın dokunmaz anlarımda çocuk vs varken falan Allah korusun yani...

Araba dediğin durduğu yerde değer kaybeden tamamen keyfi birşey

Özetle varım yokumla araba alırım cebimde benzin parası olduğunda biner olmadığında otururum ama buda sadece beni ilgilendirir benden başka kimseye dokunmaz denebiliyorsa yani bekarsan vs işte o zaman bunu kabul ederek olabilir.

Ama diğer türlü kira yani her ay boşa parayı sokağa atmaktansa kredi çekip kira ödeyeceğime bunu öderim demek en doğrusu

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arabasızadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bodrumda siyah S2000 le gazlayan sizmiydiniz yoksa?
    Yok hocam Ali o yazın gelir pek gazlamaz ama o sakin gider , siz kötü gününe denk gelmişsiniz. Benimki gri Ap2 48 TR plakaydı.

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. İhtiyaç ev
    2. İhtiyaç araba.

Günümüz şartlarında araba lüks değil, ihtiyaç. Ama önce sıcak bir yuva

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)