3cm yay takmışsın hala konuşuyon :D :D :D
Printable View
Edit yapamadım bi fotoğrafta biz atalım madem :) helalcilere selam olsun :)
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...4d&oe=57934196
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...9a&oe=577FF47B
İlk aracım mk2 golf orjinal halinden 21 cm basıktı. Custom yapılmıştı ayanlar alper abi'nin kendi aracına yaptığını söküp almıştık :)
150-160 ı anca yokuş aşşağı falan gördüğümüzde bile sekme vurma savurma yapmıyodu şaşırıyoduk abimle :D
Her yere gidemiyosun, manevra yapamıyosun, 2 kişi bindikten sora hız fazla yapamıyosun. Görüşünü dışında arabanın içine etmekten başka bi işi yok bence. Ama gene olsa gene basarım :D
Araba basık, birde kıramayacağın 4 insan aracına bindiği zaman şov başlıyor. İnsan aracın önüne değil 500mt ilerisine bakıyor, beyin içerisindeki acaba geçermi hesaplaması ayrı bir durum :)
Benim gibi hareket halinde basıklığın bir önemi yok,sadece durduğu yerde biram elimde izlerken yerle bir olsuncu iseniz air şart.
3 cm den fazlasininyapanlar icin post 7 deki gibi dusunuyorum. Yol birden sokak arasinda durmus bir bakmissin capraz gecmeyen calisan biri....
Aracıma maksimum takacağım 17-18 jantlarla 50mm olur oda Eibach-H&R vb markaların. Onun üstü pres, basık o şu bu TR'ye uygun değil eziyetten başka bir amacı yok. Yol tutuşun zaten kötüleşiyor, arabayı tahmin edemiyorsun vs.. gerek yok.
Bassan Olmuyor, Basmasan Olmaz..
https://www.youtube.com/watch?v=8TtsusyFXdU
Aracım şuan orjinalinden 8 cm basık, yerle bir değil, setlerde canım çıkmıyor, bazılarında araçta 4 kişi varsa tatlı sürtüyor ama öyle amanda amanlık bir durum yok.
Görüntüde önemli tabi ama ben araba güven versin diye bastım aracımı. Şerit değiştirirken saçma sapan salınımlar yapıyordu, frenlemedede aynı şekilde. Araba basılınca daha rijit oluyor, tepkileri çok çok iyileşiyor. Arabayı sıfır aldım ızdırap gibi geçen 2000kmden sonra bastım 5 cm, olmadı coil yaptırdım önlere.
Özellikle b segmenti normal yükseklikte arabaları kullanırken insan anlıyor farkı, arkadaşım 2013 corsayla şerit değiştirirken yan koltukta kasılıyorum ben
basık araç kullanmak, ufaktan sıkılmaya başladığım durumdur.
hele birde evliysen ve aile bireyleri ile kullanma durumun varsa hepsine tek tek dert anlatmak sıkıntı veriyor artık. bu neden her yere sürtüyor, neden sekiyor soruları tüğlerimi ürpertiyor. bunların haricinde sevdiğin arabanın sağından solundan tanımadık sesler gelmeye başlıyor. setlerden geçerken durma noktasına geliyosun. dikiz aynasından arkadaki söförün anlamsız bakışlarını kesebiliyorum. bazen öyle oluyorki konvoy olmuş arka taraf ve set geliyor karşıma arka tarafı durdurmayım diye mecburen geçiyorum hızlıca anasını ağlatıyorum arabanın. sıkıldım artık. bu sebeplerden dolayı air olayına sıcak bakıyorum.
basık araba düz yolda ve dururken iyi. diğer her türlü durumda kötü.
zihin jimnastiği için birebir. sürekli buradan geçer miyim, acaba şurda sürter mi, nasıl çapraza almalıyım, ayı gibi 4 herif bindi arabaya ne kadar daha yaklaştım acaba vs. diye sudoku çözer gibi çalışıyor sürekli kafa.
görüntü mükemmel, arabaya eziyet, sürene eziyet ama karşısına geçip arabaya bakmak paha biçilemez.
bu araba neden bu kadar düşük sorusuna cevap vermek sürmekten daha çok yoruyor beni.
Basık aracın mevzusu şu yüksekken araba binmek istemezsiniz basıkken de görüntü hoş olur ama arada sırada gene binmez istemesiniz :) bi zamandan sonra gerçekten adamı sıkıyor basık araba :)
Gençlik zamanlarında tadılması gereken bir duygu diyebilirim. Dip basık aracınız varsa yanına normal bir araç şart. günlük kullanım için eziyet oluyor çünkü. Ama freeday kullanırken keyfide bir başka.
eskiden bayağı basık crx aracım vardı. E5 de sapaktan anayola girerken bile altı sürtüyor hızlı geçişlerde kıvılcım çıkartıyordu. tek koltuklu sadece stres atma aracı olduğu için dert etmiyordum güzeldi o günler. Ondan önce aileyle kullanılan civic vardı. Coilover ilk taktığımda en dibe getirip taktık ama 1 hafta sonra yükselttim. 1 sokakta geri dönmem gerekiyordu belki 10 kez manevra yaptım.
Şimdi tamamen stock punto kullanıyorum ondan önce de stock accord vardı sanırım konfora alıştım :)
Bundan sonra sanırım max 50mm kullanırım. oda normali yüksek araçlar için. Yoksa 35mm eibach mis.
Bel ağrısından bahsedilmiş.
Kullandığınız basık araba emanetse, dizleri sıkmaktan menisküs yırtılması riski var.
Öncelikle şunu söyleyeyim, her basık araba sekecek diye bir kaide yok. Bazıları direk bu kafada yazmış, en azından objektif olmak gerekiyor.
Bundan önce Ek kasa Civic vardı üzerinde kesik yay vardı, sekiyor muydu evet.
Onları söktüm Eibach 5cm spor yay kullandım, sekiyor muydu hayır.
Onları söktüm marka coilover kullandım, sekiyor muydu hayır. (300 liralık renklerine göre kalitesi belli olanlardan değil.)
Her aracın kendine göre bir izin verdiği basıklık seviyesi vardır, onu geçtikten sonra problemler başlar. Civic aracımı sattım Accord aldım, annem bile 'Bu araba niye böyle zıplıyor.' diyordu, konforun vermiş olduğu esneme bizi rahatsız etmeye başlamıştı mesela. Şimdi 3.5cm spor yay var, hepimiz mutluyuz hayatımızdan. Babamla da kullanıyorum aracımı üstelik.