User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
86 sonuçtan 77 ile 86 arası

Konu: Engelli arabası almak konusunda yardım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Einstein'in bir sözü var "Aptallık aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir."

Sizin gibi Ortadoğu zihniyetinde ki insanlara tekrar tekrar anlatmak istemiyorum, herkesin kendi vicdanı, kendi hayatı.

Benim yazdıklarımdan ÖTV muafiyetine karşı güttüğüm bir art niyet çıkarabiliyorsanız; Truman Show karakteri gibi bir hayat geçirmişsinizdir.
    Aksine çevrenizde olayları kontrol eden, düzenleyen birisi yoksa, bu yaşınıza kadar belgesellere konu olacak bir hayatta kalma hikayeniz var.

Tekrar tekrar yazdıklarımı iki basamaklı IQ Seviyesinde insanların yazdığı şekilde açıklamak "aptallık" olacak.

Nasıl anladıysanız, inandıysanız o şekilde devam edin.
    Yav he he...

blumenberg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aramızda fırsatçılık ve verilen hak arasındaki farkı idrak edemeyenler var sanırım.

5 sene kadar bende yabancı vatandaşlığımdan ve devletin bize vermiş olduğu haktan dolayı ötv'siz araç kullandım, gidip kırk takla atıp tc vatandaşlığı olup gürcistan bulgaristan vs ülkelerden usülsüz şekilde, vekaleten araç getirip kullanmadım.

Sahtecilik yapıp kendine hak yaratmak fırsatçılıktır asıl. Devletin vatandaşına vermiş olduğu bu durumdan yararlanmak sonuna kadar haktır. Kimse o kişiye, kar etmek için araba alıyor diye bi itamda bulunmamalı. Sonuçta yakınını bu duruma kendisi bilerek sokmadı, ayrıca 1.6 motor sınırının olması da bu gibi suistimallerin önüne geçilmesi için.

Ha devletin vatandaşını afedersiniz bip'mesi de ayrı bir konu
    ( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bir soru soracağım. dedem %100 engelli bundan dolayı amcam araba alıyor. sormak istediğim ise amcam bu arabayı alırken mahkeme falan uğraştı sanırım. devlet demiyormu bu adamın diğer çocuklarından onay alman gerekiyor diye ?

hsyn64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    demiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilgincmis riza almadan hangi kisi giderse aliyor demek

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi ustune almiyorki engelli sahsin ustune aliyor, sadece islemleri kendisi yapiyo ve arabaya kendi biniyor , ruhsat sahibi engelli kisi oluyor yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir soru soracağım. dedem %100 engelli bundan dolayı amcam araba alıyor. sormak istediğim ise amcam bu arabayı alırken mahkeme falan uğraştı sanırım. devlet demiyormu bu adamın diğer çocuklarından onay alman gerekiyor diye ?
    %100 engel fiziksel ise yani, zihinsel acidan cezai yukumlugu var ise dedenizin, ruhsat kendi adina ciktigi icin noterden vekalet verdigi herhangi bir cezai ehliyeti olan vatandas dedeniz adina araci alabilir(yalnizca alabilir, birinci derece yakini degil ise kullanamaz.)
    Amcaniz araci dedenizin uzerine alma islemlerini yapmis, o yuzden devlet dedenizin karar verme ozellikleri/zihinsel cezai kimligi oldugu icin kardeslerine sormamis.
    Parasini amcaniz dahi odemis olsa, o arac dedenizin uzerine, amcanizin degil.

Gecmis olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amcanizin ugrasi, dedenizi devlet nezdinden engelli ve pozitif ayricalikli vatandas statusune sokabilmek icindir sanirim.
    Devletimize gore bazi ozur durumlari, bu ayricaliklardan yararlanabilmek adina yeterli degil maalesef.

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prosedür şöyle; daha yeni 1 arkadaşımın %90 engelli kardeşi için aileye araba alındı bendende yardım istediler bende araştırdım.
    Araç engelli kişinin engel oranı %90 ise araç o kişi üzerine alır ve 3. derece akrabaya kadar herkes kullanabilir. Yani araç dedeniz sizin babanızda sizde kullanbilirsinz. Tabiki şimdi manevi işler işin içine girince orası size kalmış. Parayı amca verdi demek araba benim diyor gibi.
    http://www.engellilersitesi.com/haber/88821

Burada %90engellilere göre ötv hesaplama modülü http://otvhesapla.engelliler.gen.tr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolsun arkadaşlar cevaplar için. dedem kalp krizi geçirdi beyin oksijensiz kaldığı için malesef yatalak kaldı. bilinç kapalı. amcam zaten araba arıyordu dedemin başına böyle bir hal gelince bir süre sonra oda mahkemelerde bişiler yaptı ama bilmiyorum naptığını babamdan imza falan istenmedi. tabi dediğiniz gibi manevi bir şey var işin içinde malesef. babamın merak ettiği devlet benden imza almadan bilinci kapalı kişinin velayetini yada işlerini nasıl bir kişi yapar. buna kızgın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)