User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Polonya'da okumak

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Polonya'da okumak

Kuzenimle boyle bi dusuncemiz olustu okuyaniniz var mi ? Veya herhangi bir bilgisi olaniniz kusura bakmayin telefondan yaziyorum imla hatalari var malesef

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumdan rebeloghy fırat var. Ona bi pm at,yada görürse yazar

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla reis nedir bu başka ülkede okuma aşkı
    Bende memlekete döneyim tekrar üniversiteye başlayayım diye çabalıyorum.
    Bence memlekette güzel bir bölümde okuyorsanız macera aramayın, üniversitede değişim öğrencisi olarak 1 yıllığınada olsa başka ülkelerde okuyabilirsiniz sanırım.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi bölümü düşünüyorsun? Ingilizce mi yoksa Lehçe mi okuyacaksın? Yabancı dilin ne durumda? Maddi durumun nasıl? Hangi şehri düşünüyorsun?

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben poznanda okuyorum sormak istediklerini cevaplayabilirim.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İmkanı olan adam için. Sırf dil öğrenmek için bile gidilir. Tabi gidip geçerliliği olmayan bir dilden bahsetmiyorum. 3 Büyükler olmalı.

Bölüm tercihini bilmem ama müh. olursa okul sürecinde kendini geliştirirsen sonra da biraz sıkar TR nin kötü maaş politikasına kızmayıp iş tecrüben olursa 3-5 Seneye rahata erersin.

Üniyi de araştırıp gitmek lazım, sözün özü okul elle tutulur amaç karı kız değil e imkan da var ise güzel fikir.

Şu kafayla 20 li yaşlarda olaydım TR de okumak için kasmazdım.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Varşova standart bir beton şehri...
    Krakowu çok beğendim... Ama uzun süreli kalınırsa sıkılır insan...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepimize yetecek sarışın mavi gözlü kız var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Varsovada olucak ingilizcem orta seviye pek bi maddi sikintim yok allaha sukur 30.000 civarinda arabami satip gidicem. Ailem duruma gore destek olucak veya donucem...Bi yurtdisi egitim danismanliginin yardimiyla gidicem adi mec bilginiz var mi acaba ? Yani demek istedigim 4 bin lira danismanlik ucreti istiyolar 6bin lira okul yillik istiyor acikcasi dolandirilmak istemiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 bin lira mı? 4 bin liralık ne iş yapıyorlarmış bi sorsana. Gel ben sana ücretsiz danışmanlık yaparım. Facebookta ekle Ömür Sarıaslan.
    +48 534 089 783 bu da numaram aramak istersen.
    Sakın o kendine danışmanlık şirketi diyen şerefsizlere para yedirme. Ben kend işimi kendim yaptım sen de yaparsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 bin lira mı? 4 bin liralık ne iş yapıyorlarmış bi sorsana. Gel ben sana ücretsiz danışmanlık yaparım. Facebookta ekle Ömür Sarıaslan.
    +48 534 089 783 bu da numaram aramak istersen.
    Sakın o kendine danışmanlık şirketi diyen şerefsizlere para yedirme. Ben kend işimi kendim yaptım sen de yaparsın.
    Valla senin gibi bir dost lazım bana teşekkürler. Peki cidden senelik ücreti 6 bin mi okulun ? İstediğin bölümü seçebiliyorsun lise ortalaman önemli ve lehçe pek öğremene gerek yok ingilizce konuşuyo çoğu insan diyolar ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okula göre değişir benim okulda yıllık 5 bin zloti. Aynı bölüm bir diğer üniversitede yıllık 15 bin.
    İstediğin bölümü seçebilirsin lise ortalaman filan önemli değil.
    Dil konusu önemli ama sana bağlı. Lehçe zor bir dil kimsenin öğrenmeyi paçası yemiyor açıkçası. Öğrenmesen de olur ama öğrenince işin baya kolaylaşır. Eğer amacın geri dönmekse bence nerde okuduğun çok önemli değil. Hoş herkes benim okuluma da burun kıvırıyordu ama daha bitmeden iş buldum. Başlangıç için Türkiye'de kazanabilecegim paranın üç katını veriyorlar.
    Gelirsen dönmek istemezseniz zaten. Polak bi kız bulan kalıyor burda.
    Ingilizcen ne seviyede git öğren bir an önce.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi üniversite olayını araştırın, bir çok paylaşılmış konu var internette polonya ile ilgili sitelerde. En iyi okulların sitelerine girip sırayla bilgi edinip uyanlara başvurursunuz.

Eylül'den beri Polonya'dayım erasmus ile. Avrupa'da hayat gerçekten çok güzel. İzmir'e dönerken sanırım 12-13 ülke, 20-25 şehir gezmiş olacağım. 4 yıl okumak gayet uzun bir zaman, isteyen öğrenir Lehçe'yi vakit ayırdıktan sonra. Okuduktan sonra da burada iş bulunur. Türkiye'de 5 senede alacağınız araba buradaki gelirle 1 yılda alınır.

Ben güneyinde olduğum için Berlin e 2.5 saat , Prag'a 3 saat. Wroclaw var buradaki büyük şehir. Bazı büyük şirketler de var ilerisi için. Wroclaw konum olarak çok cazip geliyor bana. 6-7 saat sürüş sonunda Hollanda, Belçika , Tüm almanya, avusturya italya yani neredeyse tüm avrupaya ulaşabiliyorsunuz. Ben gezmeyi sevdiğim için güzel yollar, güzel arabalar ve inanılmaz saygılı trafik anlayışı çok cazip geliyor.

Yani gelin bence, Türkiye'de 1000 takla atıp da bir şeyler yapacağım diyene kadar ilk 10 taklanın çok daha getirisi olduğu yer mantıklı geliyor.

Uzun oluyor ama hiç mi zor değil elbette zor. Berberim bile ingilizce bilmiyor, bakkalı bilmiyor, bu sayede ingilizcede bildiğim meyve sebze vs günlük kelimelerden daha çoğunu Lehçe olarak öğrendim. Ben 4 yıllık kız arkadaşımla beraber geldiğim için daha kolay oldu.
    Tek başına yabancı bir ülkeye yerleşip orada yaşamaya karar vermek kolay değil. Ancak yapın yani
    -Fırat

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okumayı bilmem de en çok gezmek istediğim yerlerden biri
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @rebeloghy Okul işini internetten değil burda okuyan Polonyalılardan öğrenmek gerek. Saçma sapan şeyler yazanlar çıkıyor. Adam devlet okuluna gidin diyor ama bazı bölümlerde tek ders bile kalınca dönem tekrarı diyorlar.
    Akademik kariyer kaygısı yoksa Jagiellonian gibi üniversitelerden uzak durmak gerek. Burda üniversiteye girmek çok kolay ama okuyup bitirmek zor.
    Öğrenim süresi de 3 yıl bu arada. 2 yıl da master yapmasan Polonyalılardan okumuş muamelesi görmüyorsun. Ama amaç burda kalmaksa en büyük avantajın türkçe bilmek olur. Burdaki uluslararası şirketler türkçe bilen eleman arıyor.
    @clioGT Abi gelecek olursan haber verirsin. Zaten gezilecek bi Kraków var

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @rebeloghy Okul işini internetten değil burda okuyan Polonyalılardan öğrenmek gerek. Saçma sapan şeyler yazanlar çıkıyor. Adam devlet okuluna gidin diyor ama bazı bölümlerde tek ders bile kalınca dönem tekrarı diyorlar.
    Akademik kariyer kaygısı yoksa Jagiellonian gibi üniversitelerden uzak durmak gerek. Burda üniversiteye girmek çok kolay ama okuyup bitirmek zor.
    Öğrenim süresi de 3 yıl bu arada. 2 yıl da master yapmasan Polonyalılardan okumuş muamelesi görmüyorsun. Ama amaç burda kalmaksa en büyük avantajın türkçe bilmek olur. Burdaki uluslararası şirketler türkçe bilen eleman arıyor.
    @clioGT Abi gelecek olursan haber verirsin. Zaten gezilecek bi Kraków var
    varşova ve gdansk? buralar da yok mu
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya ben okumadım ama Favori ülkemdir Polonya. Senede 4 5 kere min. gidiyorum..
    Kumar alışkanlığın olmasın yeterli..

Kızlar teklif ediyor öyle diyim
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    varşova ve gdansk? buralar da yok mu
    Valla GdaÅ„sk en güzel şehir açıkçası ama Baltık denizi Akdeniz'i gördükten sonra açmıyor.
    Varşovayı beğenene hiç denk gelmedim.
    WrocÅ‚aw güzel aynı Kraków gibi ama Krakówun eski baskent olmasi hem tarihi miras olarak avantaj sağlıyor hem de burdaki Pieniny, Tatra, Zakopane gibi dağlık yerlere ve milli parklara yakın olması sebebiyle tercih sebebi.
    Schindlerin fabrikası Auschwitz gibi yerler bu bölgede.

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vatan millet sevgisi başkadır. Kimseden vatan millet sevgisini öğrenecek değiliz

Ben ve eşim şuan Doktora tezimize verme aşamasındayız. 2 çocuğum var... İkimizde bulunduğumuz üniversitelerde iyi konumlardayız ama fırsatını bulursam kesinlikle öncelik olarak Amerika'ya yerleşmek istiyorum...

Bazı Avrupa ülkeleri'de yaşamak istediğim yerler arasında...

Türkiye'nin son durumları maalesef hayat enerjimizi alıyor bazen. Korkunç bir kamplaşma, korkunç bir nefret söylemi...

Yeni Zelanda'yı çok övdü bir arkadaşım. Hatta biriside gitti. Orayıda düşünüyorum ama çok uzak ***** Akrabaya falan...

Tebdil-i Mekanda ferahlık vardır derler... Farklı yerlerde olmak ciddi tecrübe kazandırıyor. Emin olun çok okuyan mı çok gezen mi bilir tartışmasına hak veriyorsunuz...

Polonya'yı ben sevdim. Prag'da güzel olmasına rağmen, polonya daha bir yakın geldi bana

Ama bir gün varşovada garda bilet kestirmen gerekirse sakın o 45 yaşlarında ki kadına kestirme. Yada gidersen benim en içten küfürlerimi söyle
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)