User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: Polonya'da okumak

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @rebeloghy Okul işini internetten değil burda okuyan Polonyalılardan öğrenmek gerek. Saçma sapan şeyler yazanlar çıkıyor. Adam devlet okuluna gidin diyor ama bazı bölümlerde tek ders bile kalınca dönem tekrarı diyorlar.
    Akademik kariyer kaygısı yoksa Jagiellonian gibi üniversitelerden uzak durmak gerek. Burda üniversiteye girmek çok kolay ama okuyup bitirmek zor.
    Öğrenim süresi de 3 yıl bu arada. 2 yıl da master yapmasan Polonyalılardan okumuş muamelesi görmüyorsun. Ama amaç burda kalmaksa en büyük avantajın türkçe bilmek olur. Burdaki uluslararası şirketler türkçe bilen eleman arıyor.
    @clioGT Abi gelecek olursan haber verirsin. Zaten gezilecek bi Kraków var
    Ha tabii ki internetten dediğim sadece okulların kendi sitelerini kastediyorum doğru adresten doğrudan bilgi almak adına.

Şöyle bir örnek vereyim size, eski bir arkadaşım polonyada iyi bir okulda yüksek lisans yapıyor. Kendini beğenmişlik olarak görmeyin dil seviyem, çift anadal yaparak bir bölümde 3.80 bir bölümde 3.60 ortalamam var ; bahsettiğim arkadaşımın hiç bir dersten kalmadığı okulda madalya alır da mezun olurum.

Ancak soruyorsun nasıl falan diye , yok inanılmaz zorluyorlarmış - sürekli yoğunmuş - çok çok çok çaba gerekiyormuş zormuş da zormuş. Sonra dönem bitip snap atıyor 11 dersten de AA almış.

Uzun lafın kısası bazı insanlar internette de kendi çevremizde de kendi başardığı şeye bir başkası erişemesin diye en başta rakip elemeye bayılıyorlar. Heves kırıcı insanlardan anında uzaklaşın.
    -Fırat

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ha tabii ki internetten dediğim sadece okulların kendi sitelerini kastediyorum doğru adresten doğrudan bilgi almak adına.

Şöyle bir örnek vereyim size, eski bir arkadaşım polonyada iyi bir okulda yüksek lisans yapıyor. Kendini beğenmişlik olarak görmeyin dil seviyem, çift anadal yaparak bir bölümde 3.80 bir bölümde 3.60 ortalamam var ; bahsettiğim arkadaşımın hiç bir dersten kalmadığı okulda madalya alır da mezun olurum.

Ancak soruyorsun nasıl falan diye , yok inanılmaz zorluyorlarmış - sürekli yoğunmuş - çok çok çok çaba gerekiyormuş zormuş da zormuş. Sonra dönem bitip snap atıyor 11 dersten de AA almış.

Uzun lafın kısası bazı insanlar internette de kendi çevremizde de kendi başardığı şeye bir başkası erişemesin diye en başta rakip elemeye bayılıyorlar. Heves kırıcı insanlardan anında uzaklaşın.
    Son 2 cümleniz mükemmel
    Geçen yıl üniversitede bizim sınıfta tam sizin tarif ettiğiniz gibi bir oğlan vardı, algoritma sınavları yaklaştığında milletin gözünü korkuttu boşuna çalışmayın yapamazsınız benim gibi rahat olun zorlamaya gerek yok diye.
    Zaten sınıf 20 kişilik 2-3 kişi dışında bende dahil inandım çalışmaya gerek yok zaten yapamam diye.
    Sınav sonuçları açıklandığında puşt yanlış hatırlamıyorsam 74 almıştı, gizliden yurtta algoritma çalışmış
    Dünyada ne insanlar var. Bi insan bu kadarmı cimri olur anlamıyorum.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi üniversite, hangi bölüm merak ettim.
    Açıkçası ben dönemlik 4.000 euro gömüp mezun olunca kullanmayacağın bir diploma sahibi olmanın mantığını anlamıyorum.
    İş hayatına atılınca kimse ortalamanız kaç diye bakmıyor. Is tecrüben ne, kaç dil biliyorsun, hangi programları biliyorsun, hangi projelerde çalıştın diye soruyorlar.
    Akademik kariyer kaygısı yoksa kasmanın anlamı yok.
    Benim de burda beraber Lehçe öğrendiğim Filistinli çocuklar hem Lehçe biyomekanik okudular hem de üstüne master yapıyorlar. Zor mu? Zor ama isteyince oluyor. Ama hedefini iyi belirlemek gerek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dostum yanlış anlama ben zaten ortalamamı arkadaşımla kıyas olarak yazdım. Yoksa buradaki kimseyi ilgilendirmiyor neticede Ben izmir üniversitesindeyim işletme ve ulus. ticaret ve finansman bitiriyorum. Arkadaşım Wroclaw üni.de.

Ancak şöyle bir durum var, büyük yerler hedefleniyorsa eğitim süresince biraz dinlemek, biraz öğrenmek , biraz araştırmak ; görüşmelere gidildiğinde boş değilim demek için, case study örneklerinde rakiplerin yanından sıyrılabilmek adına çok büyük önem teşkil ediyor kendi tecrübelerimden öğrendiğim kadarı ile. Yoksa zaten sosyal bilimlerde ortalama yapmak falan pek kasılacak zorlanılacak bir şey değil

Hedef büyük yerler ise isimli okul etkisi ilk işe girişte , staj bulmakta, mt programlarında çok önem taşıyor..

Yoksa yeter ki yurtdışında yaşayayım bir işe girer yürürüm diyen en rahat ve kasmadan bitireceği okula girsin elbette.
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük yerleri hedefleyen Polonya'da ne yapsın? Zaten sözü geçen bir tek Jagiellonian Üniversitesi var o da sosyal bilimler. Yani Lehçe okumuyorsan hiç zahmet etme. Lehçe okursan da herhangi bir Polonyalının gerisindesin çünkü bu dili o kadar iyi konuşabilmen için bir yıl hazırlık okumak yetmez. Akademik konuşmak için ne kadar uğraşmak gerek allah bilir.
    İngilizce okursan da ingilterede okuyan herhangi birinin otomatikmen gerisindesin çünkü, birincisi akademik çevren çok dar olur, ikincisi ulaşabileceğin kaynak kısıtlı. yani iyi eğitim istiyorsanız Polonyaua gelmek saçma.

tunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mükemmel ülke sadece havası ve güneşi görme süren biraz boktan... Onlarıda sonuçta AB içinde olcaksın komik paralara ispanyaya vs. gider gelirsin kesinlikle git yaşa derim.
    Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
    Daily Drive: Mini Countryman Diesel

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya ben okumadım ama Favori ülkemdir Polonya. Senede 4 5 kere min. gidiyorum..
    Kumar alışkanlığın olmasın yeterli..

Kızlar teklif ediyor öyle diyim
    ah o kumar dün mahvetti beni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük yerleri hedefleyen Polonya'da ne yapsın? Zaten sözü geçen bir tek Jagiellonian Üniversitesi var o da sosyal bilimler. Yani Lehçe okumuyorsan hiç zahmet etme. Lehçe okursan da herhangi bir Polonyalının gerisindesin çünkü bu dili o kadar iyi konuşabilmen için bir yıl hazırlık okumak yetmez. Akademik konuşmak için ne kadar uğraşmak gerek allah bilir.
    İngilizce okursan da ingilterede okuyan herhangi birinin otomatikmen gerisindesin çünkü, birincisi akademik çevren çok dar olur, ikincisi ulaşabileceğin kaynak kısıtlı. yani iyi eğitim istiyorsanız Polonyaua gelmek saçma.
    Dostum bütün sözlerim özel sektörle ilgiliydi başından beri. Akademik kariyerle ilgili yorum yapmam ilgi alanım değil..
    -Fırat

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden ODTÜ BOĞAZİÇİ BİLKENT mezunu diye verilirdi iş ilanları... Şimdi ise kroluk olarak adlandırılıyor bu yaklaşım!

Devlet kapısında ODTÜ ile Açıköğretimin hiç bir farkı yok...
    Akademide diploma hala önemli (sayılır)
    Özel sektörde, ilk intiba için önemli olabilir. Yani ilk işi kapma zamanı, yeni mezuniyet falan... Sonrasında sizin bir önceki iş tecrübeniz önemli hale geliyor...

İyi bir üniversite o disiplini öğrenmek için kesinlike önemli... Maalesef bizde öğrenciler "işe" odaklanıyor... Okulun bir hazırlık ve birikim safhası olduğunu unutuyorlar. Bizlerde akademisyenler olarak iyi yönlendiremiyoruz gençleri...

Mesela...

Büro yönetimi ve sekreterlik MYO programını 4 kişi geldiği için kapattık... Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü ise sadece 3 yada 4 ders farkı ile 80-90 kişi dolduruyor... neden? Başında tıp var, neden? Atanırım belki, neden? Kariyer yönlendirme sıfır ülkemizde...

Konudan saptık...

Adam akıllı bir üniversite ise Yurt dışında okumaya değer... Olayı güzel kızlar, ucuz içki, eğlence gibi algılamamak lazım Bazen arkadaşlar dili geliştirmeyi yanlış anlıyor (yılların saçma espirisidir )
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum bütün sözlerim özel sektörle ilgiliydi başından beri. Akademik kariyerle ilgili yorum yapmam ilgi alanım değil..
    Amaç özel sektörse yine benim dediğime geliyor. Burda okuduğun hangi üniversite olursa olsun. Yurtdışında okundun mu? Okudun. O kadar.
    Burda okul bitince türkiyeye döner misin? Dönünce en iyi ihtimal 1000-1500 lira verecekler. Burda başlangıç için teklif ettikleri para 3000 lira. Nerden mezun olduğuna filan bakmiyorlar. Dil bilmene, iş tecrübene bakiyorlar.
    Amaç Türkiyeden kaçmak, kısa yoldan ve ucuza insan gibi yaşamaksa Polonya ideal. Yoksa boşuna burda üniversite kasmak gereksiz ve masraflı. Bin liradan aşağı kira yok. 1000 lira sadece tek oda için. Tek yaşamak istersen 1500ü görürsün. Bu kadar masrafa değer mi?

Kekuti* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BurakCengizhanoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ah o kumar dün mahvetti beni
    Hilton ve marriott da oynadım.
    hiltonda çok oynadım. Kazandım.. ama o gece de gasp edildim
    1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
    2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
    Instagram: @itkopekas #dev20 #project400

Eray35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla yazdıklarınız olumlu geliyor iyice kafamı kurcalamaya başladı..

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kekuti* Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hilton ve marriott da oynadım.
    hiltonda çok oynadım. Kazandım.. ama o gece de gasp edildim
    gasp mı ? hangi şehirdeydin?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)