User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
110 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Kafayı Sıyırdım Bende Gürcistanda Araba Bakmaya Gidiyorum.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    E güzel bilgi sağol Eren
    Allınan ve çeşitli illerde fotoğrafı çıkan araçlar mevcut. Görüyoruz.
    Gerçi oda yapılabilir bir durum ama avukatınızda varsa getirin baksın kısmı dikkat çekici.
    Bu kadar isteyipte kafayı kırıp gerçekten (hukuki ve gümrük mevzuatında iyi) bilgili biri yada avukatıyla bu duruma kasan biri yokmu?,
    Açıkça ortaya çıksın bu durum?? Almak isteyen alıp tepe tepe binsin, alınmayacaksa da bu işe girilmesin
    Senin, benim işim değil bu iş baba. Ben baya araştırdım, kovaladım. O riski almadım. Almam da. Benim arabamsa Ferişahı gelse el koyamamalı.

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir vatandaşımız tecrübelerini paylaşmış
    buyrun bakabilirsiniz.

http://www.hukuki.net/showthread.php...ek-Hk-Tecrubem

RIDVAN

Ahmet Bby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Autopapa diye galeri var rustavi'de buradan araç alanlar var mı? Siteye girdiğimde türk vatandaşları ile video çekmişler araç alanları görüşlerini falan dile getiriyordu..
    SKODA SIMPLY CLEVER

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben tifliste yaşıyorum gelmek isteyen olursa yardım ederim.Aracı sizin üstünüze yapıyoruz dedikleri farklı bir olay arabayı yine gumrukten gurcu gecırıyo sızın elınızde sadece adınızın yazdıgı eski ruhsat oluyo , yani yasal değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle şeylere inanmayın arkadaşım yok arkadasım bmw aldı amcam ferrarı aldı 2 yıldır bınıyo felan fılan.Suan 2 yıl yazılmıyo 6 ay.6 ayı gecersede aylık 300 500 lıra cezası oluyo toplamda 3 ay ceza hakkı var.9 ayı gectıkten sonrada yakalaması cıkar aracın.Adınıza ruhsat yapıyolar yok orda yasıyo gıbı gosterıyolar yalan dolan kahvehaneden pazardan bı dayı bulup 300 500 dolar verıp arabayı turkıyeye sokuyolar olay bu.Ordan gıdıp 20 bın dolara araba alan vatandasta gururuna yedıremıyo araba benım ustume bak sıgortada yaptırdım cevırmeye gırdım ceza yemedım dıyo.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle şeylere inanmayın arkadaşım yok arkadasım bmw aldı amcam ferrarı aldı 2 yıldır bınıyo felan fılan.Suan 2 yıl yazılmıyo 6 ay.6 ayı gecersede aylık 300 500 lıra cezası oluyo toplamda 3 ay ceza hakkı var.9 ayı gectıkten sonrada yakalaması cıkar aracın.Adınıza ruhsat yapıyolar yok orda yasıyo gıbı gosterıyolar yalan dolan kahvehaneden pazardan bı dayı bulup 300 500 dolar verıp arabayı turkıyeye sokuyolar olay bu.Ordan gıdıp 20 bın dolara araba alan vatandasta gururuna yedıremıyo araba benım ustume bak sıgortada yaptırdım cevırmeye gırdım ceza yemedım dıyo.
    Valla bilmiyorumda parasını örnek vereyim 20.000dolar kaptıranlarda sesini çıkartamıyor sazan.avi olarak reklam olmayalım diyorlar herhalde.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

corrado - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha önce bol bol konuşuldu bu mevzu.
    linkte panthera arkadaşımızın güzel bilgileri mevcut.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...-24-ay-10.html

yasal yollardan getirebilmek için oturumunuzu yurt dışına alıp, konsolosluğa bildirmeniz lazım.
    sonrasında 1 sene içinde 185 gün yurt dışında bulunabilirseniz ,resmi olarak aracı getirebilirsiniz.

bunun harici dolambaçlı gayri resmi yollar veya mevzuattaki boşluklardan yararlanan sistemler vardır.getirir kullanırsınız ta ki işi bilen polis ( çevirmede ruhsata değil. pasaporta bakacak ) veya gümrük memuruna denk gelene kadar.

bir arkadaşım ekolünden bende anlatayım bir yaşanmışlık.

bir arkadaşım getirdi gayet güzel x5.
    aracılar; aracı getirirken 9 ay kullanırsın ,sonrasında gürcüye gitmeye gerek yok, plakaları göndereceğiz yenisi gelecek kullanırsın dedi . çok uyardım dinlemedi.
    3 ay gayet güzel kullandı. bir akşam oturuyoruz merkezde bir kafede. bu aracı gümrük müdürlüğüne yakın parketmiş. memurum biri görmüş sorgulatmış sistemden , verilen süre dolduğu için çektirmiş otoparka..
    sonrası arkadaşım 2 sefer gürcüye gitti adamları getirebilmek için.arac üzerine kayıtlı olan garip bir gürcü.2 gürcünün bilet parası masrafı artı onlara para verdi.
    gümrükten çıkarılana kadar çekilen sıkıntı stres. ödenen para vesaire.
    bitti mi bitmedi.
    araç gürcüye döndü. satılacak buna parası verilecek .
    kaç ay üzerine satıldı.
    tabiki çok daha düşük bedele.
    elde sadece 3 ay x5 ile gezmesi kaldı (yanlış hatırlamıyorsam birde şanzımanda arıza yaşadı. bir sağlam parada oraya gömdü )

macerayı seven buyursun

alpbodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar son noktayı koyuyorum dikkatli okuyun :

Öncelikle geçireceğiniz aracın daha önce Türkiye ye girmemiş olması gerekli , aracı 2 yılda bir gelip tekrar sokuyorsun olayı yalan vede Türkiye de benim sürem doldu diye satılan araçların gümrükten çıkıp tekrar girme imkanı yokmuş , aracın Türkiye de kalma hakkı 1 yıl. Tekrar girmesi için 1 yıl daha gürcistan da kalması gerekiyor !!!!!

Şimdi ;

1 - Gidip aracı buldunuz , size kefil olacak birini bulup gürcistan emniyetine gittiniz , neye imza attığınızı bilmiyorsunuz şayet bilseniz bile orada yasal bir şikayet hakkınız olmadığından memura vs rüşvet verip aracı sizin üzerinize hiç yapmadan direk sizi dolandırabiliyorlarmış !!
    2- Diyelim ki aracı üzerinize yaptınız , Sizin kapıdan çıkma şansınız asla yok - hani diyorlar ya başka bir arkadaşa vekalet veriyorsun o geçiriyor, bu en büyük yalan , arayıp gümrüğü sorun , araç sahibinin 185 gün oturma izni yoksa vekaletle gürcü de çıkaramaz. O size vekalet dedikleri olay aracı başka bir gürcü vatandaşın üzerine yapıyorsunuz !! O ruhsat kayboldu deyip yeni ruhsat çıkarıyor ve bu ruhsatla çıkıyor ; yani araç resmi olarak sizin üzerinize değil ve sonrasında adam arabam çalındı diye şikayet edebiliyormuş !!!
    3- Hadi elinizde balon ruhsatla Türkiye' ye çıkmayı kabul ettiniz ve diyelim ki dolandırılmadınız Karadeniz bölgesine gümrük müdürlüğü çok ciddi bildirimler yapmış artık Polis direk maliyeyi arayıp aracı sorguluyor ; jandarma da direk gümrükten sorgulayıp aracı bağlıyor. Bu işten sağlam para cezası yiyorsunuz ve aracı gümrüğe kadar bir memur ile götürmek zorunda kalıyorsunuz ve memurun yol harcırahlarını karşılamak zorundasınız !!

Yani bu iş yaş arkadaşlar .

TLH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    :d Tam hallederiz A.Ş. gibi olmuş. Benim de yakın çevremde bir abim aldı geldi önce bir yıldızlı aldı baktı sorun yok şimdi bir de range getirdi.

Range öyle güzel ki rakam sormak istemedim ama burda ortalama bir b sınıfı parası değildir kesin.

Hatta adam fantezi yapıp plakalarını da AK AK 54 falan almış o derece.
    Türkiye Cumhuriyeti 054 AK, sabahtan akşama kadar dükkanımın önünde araç. Sorucam soramıyorum abi iyi olduğu tanıdığının olması, hemen pm atıyorum sana
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurtdisinda 185 gun kaldiniz diyelim Tr ye doneceginiz gun araba alip gelemiyorsunuz heralde? Birkac konuda daha konusulmustu aracin en az 6 aymi ne uzerinize kayitli olmasi gerekiyor diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yurtdisinda 185 gun kaldiniz diyelim Tr ye doneceginiz gun araba alip gelemiyorsunuz heralde? Birkac konuda daha konusulmustu aracin en az 6 aymi ne uzerinize kayitli olmasi gerekiyor diye.
    185 gun dolmussa ertesı gun cıkılabılıyo aracın 6 ay uzerınıze olması gerekmıyo 1 gun once satıs alıp ertesı gun cıkılıyor.

Otto_Skorzeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben burda arabaya 120k veriyorum, akıllının biri gidiyo çakallığını buluyo 20k ya benimkinden daha dolu araca biniyor. Bunu yapan kim varsa (çakallıkla) inşallah hepsinin arabasını bağlarlar, zarara girer.
    Hepiniz hızlısınız ama bayır aşağı

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Otto_Skorzeny Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben burda arabaya 120k veriyorum, akıllının biri gidiyo çakallığını buluyo 20k ya benimkinden daha dolu araca biniyor. Bunu yapan kim varsa (çakallıkla) inşallah hepsinin arabasını bağlarlar, zarara girer.
    buda böyle bi kafa işte 20k ya o arabayı alacağına 10k ya şahin alıp senin cic arabanı kullandığın yolda makas atsın ? nasıl bu tarafı daha güzel durdu mu ?

herkes en güzeline en güvenlisine binsin. kim nasıl biniyorsa binsin.
    turbocuk istiyoruz

*MERT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla milket bunlarla ugrasırken arkadas amasyada 5 yıldır yatan almanya aracı ama ne plakası ne ruhsatı olan E38 aldı fıstık gibi içi dışı. aynı aksam sıka sıka x sehre getırdı durmadan geldı kafasına gore app plaka bastı tuvturk muayene puluda çaktı üstüne 1.5 senedır bınıyor valla yapar bide pert bi e38 den cenç tamamdir zaten ömürlük makına muhtemelen koyuyor garaja haftasonları cıkarıyor
    Bmw E34

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bunu bi çözemedik 185 günüm var yurtdışında, başka bir ülkeden arabayı alıp buraya getirebiliyoruz ama o ülkede ehliyet vs gerekmeden pasaportumu TR ehliyetimi görüp arabayı benim üzerime yasal olarak tescil edecek ülke var mı? Gürcü'de şu ana kadarki sistem Gürcü birinin üzerine asıl ruhsatı yapıp senin üzerine olan çakma ruhsatla TR'ye giriyorsun. ABD'deki arabayı 2 yıllığına getir-götür yapmak için çıkan nakliye parası vs. kurtarmaz, yakınlardaki ülkelerden dediğim duruma imkan veren bir yer bulmak lazım ama o da yok sanırım.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı *MERT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla milket bunlarla ugrasırken arkadas amasyada 5 yıldır yatan almanya aracı ama ne plakası ne ruhsatı olan E38 aldı fıstık gibi içi dışı. aynı aksam sıka sıka x sehre getırdı durmadan geldı kafasına gore app plaka bastı tuvturk muayene puluda çaktı üstüne 1.5 senedır bınıyor valla yapar bide pert bi e38 den cenç tamamdir zaten ömürlük makına muhtemelen koyuyor garaja haftasonları cıkarıyor
    Yalnız durur durur bir gün mevzu patlarsa arkadaşından kan alırlar Hele o çenç (doğrusu change) işini söyle sakın yapmasın.

Gürcü den oturum hakkı olmadan araba getirmek ne kadar yasal değil ise arkadaşının yaptığı da o kadar yasal değil.

Yarın bir gün bir kazaya karışır o zaman çok canı yanar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Otto_Skorzeny Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne kadar haset dolu saçma sapan bir mesaj. Adam sonuçta riske girerek yapıyor bunu. Sonuçta arabann bağlanması geri gönderilmesi bir sürü riski var seninde maçan yetiyorsa Kimse seni engellemiyor sende yap aynısını. Ayrıca burada sorgulanması gereken sana 20 liralık arabayı 100 liraya satan vergi sistemi keşke böyle bir sistem olmasa da herkes uyguna en güzel arabalara binse

BarKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya cidden ulkemizde rezalet yasal hirsizlik otv mtv olayi, Mustahak vergi kacirmak, Millet gemicik alsin diye vergi verioruz haram zikkim olsun kurusuna kadar, Yabancilar ulkemizde bizdsn kral yasiyor hangi ulkeye gidince yabanciyim diye vergi vermedim? Abd de verdim araba alrken, Anca zaten bizim ulkede yalanir bu kdr yabancilarin bi tarafi, Ayrica kimse gocunmasin ama Assagilamiyorum kimseyi, Gurcu plakali arabaya bincegime alamanci gibi hic binmem daha iyi, Polisiyle vs laf anlatilip ugrasilmaz, Kanser eder insani, Harun tastan supra falan almisti bi ara kil kuyrugu macasi sikiyorsa tr plakali bulsun alsin ozenti
    Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ne kadar da hırsız üçkağıtçı dolandırıcı bir millet olduk adına da ticaret der olduk.

Ulan madem memnun değilsin sistemden, vergilerden kurallardan git tepkini göster seçimde yada protesto et bişey yap. Biz herşey güzel diyip sonra abi bu sistem böle bende kendi yolumu bulurum diyoruz valla tarihte görülmemiş bir düzen/kafa yapısı.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)