ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı
Bir kaç şey yazayım . Uzun süredir ( yaklaşık 4 yıldır e-cig) kullanıyorum . Buraya çok yazmıyorum çünkü bildiğiniz üzere yasaklı ürünler ve ciddi şekilde takibi yapılıyor.
Kargolarınızın bu kadar çok geri dönmesinin sebebi artık her forum sitesinde buna benzer konuların olması . Eskiden site isimleri m.alum site diye anılırdı ve özel mesaj yolluyla halledilirdi, bu kadar çok dillenince direk kara listeye girdi siteler. Mesela abimin geçenlerde aldığı sarjlı tornavida uçları geri dönmüş , arayıp öğrendiğinde adam direk elektronik sigara mı diye sormuş .
PG yani propylene glikola alerjen bir madde olabiliyor . Tükettiği likitten rahatsız olanlar pg miktarları kontrol etsin ve daha çok vg likitlere yönelsin .
İkinci bir konu ise ; buharlıya geçip normal sigarayı bıraktığınızda ağız için floranız yani ağzınızda bulunan bakteri ortamı değişecektir. Bu da ilk zamanlarda diş ağrılarına hatta diş etlerinde hafif kanamalara yol açabilir ama zamanla düzelecektir. Bununla birlikte baş ağrısı vb. sorunlar da görülebilir.
Likitlerdeki aromalar böbrekleri zorlayabilir. Bundan dolayı bol su tüketmelisiniz, zaten farkı idrarınızdaki renk değişimiyle gözlemleyebilirsiniz.
Gördüğüm kadarıyla artık neredeyse herkes hazır coilli sistemlere geçmiş. Sarım yapacak arkadaşlar , tellerinizi mutlaka bilindik ve analizi yapılmış olarak satın alın ( mesela TEMCO) . Sigaranın zararların kurtulayım derken daha fazla zarar görmeyin çünkü kullandığınız teller yüksek ısıya maruz kalıyor.
Kanthal dışında tel kullanacak arkadaşlar, mutlaka ısı kontrollü mod kullanmalı ve direktifler doğrultusunta ısı limiti koymalı. Özellikle titanyum teller ısındığında çok hızlı oksidasyona uğrarlar ve uzun zamanda büyük zarara yol açabilir.
Pamuk , fiber , silika , rayon gibi çeşitli emiciler var. Bunları deneyerek , hangisi daha çok keyif veriyorsa onu kullanın . Ben yıllardır organik japon pamuğu kullanıyorum . Her ne malzeme kullanırsanız kullanın kuru kalmamasına dikkat edin . Eğer beslemeniz yetersizse yeniden kurulum yapın hiç riske girmeyin .
Likit konusuna gelirsek ; Benim açımdan sapphire, natura ıvır zıvır bunlar hep kötü likitler , dekang falan hiç bahsetmiyorum bile. Ucuz likit kötü likittir . Yurt dışı sitelerini inceleyin içeriklerine ulaşabileceğiniz kimyasal analiz raporu olan likitleri tercih edin . Likit kullanırken Ahmet abi önerdi çok iyi yeaaaa demeyin . Doğal aromalar tütünden elde elidmiş n-base'ler pahalı malzemeler yani bunları içeren likitlerin ucuz olması mümkün değil. İyi likikler ortalama 30ml 19$ gibi bir fiyata satılır üç aşağı beş yukarı.
Bilmediğiniz pili satın almayın, güvendiğiniz tedarikçiden satın alın . Pil dediğimiz olay ciddi bir olay . Discharge oranı ( türkçesi boşalma oluyor :)) yüksek olanları alın , örnek 20A. Piller doldurulurken değil boşalırken tehlikelidir.
Bir noktadan sonra bu iş hobiye dönüşüyor. Evimdeki malzemeleri görseniz hasktir diyebilirsiniz. Kendinize optimum bir sistem kurun yoksa çok para harcarsınız. Klon ürün hiç almadım sizde almayın .
Bir noktada kendiniz sarım yapmaya başlayın . Bol bol youtube'ta sarım videosu izleyin . (örnek aratma ; atomizeriniz adı + coil build )
Taifun , Kayfun gibi ürünlerle tanışın ( özellikle sigara içimi için ) . Bir tane RDA ( Damlatmalı sistem ) ciğer çekimi yapın .
Bu arada nitecore gibi bir şarj aletiyle hem pillerinizin ömrünü uzatırsınız hem de güvenle sarj edersiniz. Fiyatları yüksek değil ama ömürlük alet. Ben nitecore d4 kullanıyorum aklınıza gelebilecek her türlü pili şarj edebiliyor.
Özellikle Five Pawns, Alice in vapeland, Suicide Bunny , Ripe Vapes , Witcher Brew , High Roller Sweets, Cosmic Fog gibi markaları çok tavsiye ederim . Ulaşırsanız mutlaka deneyin. Buralarda en kolay bulacağınız premium likit one hit wonder, baya revaçta herhalde her tederikçi satıyor.
Uzun yazı oldu , umarım yardımcı olmuştur.