ben hic kullanmamistim sanal kart iyidir
Printable View
ben hic kullanmamistim sanal kart iyidir
@darkmoon, teşekkürler.
Paypal ı para harcama aracı olarak görenlerden ibaret olduğu sürece tabiiki Türkiyeden çekilir adamlar.
Ben kullanmıyorum nasılsa bana ne diyenlerin de kafası güzelmiş..
Ben hep 50 TL'lik paypal kullanıyorum.
Valla benim için büyük kolaylıktı. Sırf hobim için yaptığım harcamalarda bankadan transfer yapmaktan kurtarmıştı. Şimdi Polonya'dan birşey getirtmek istedim; adamlara paypal imkanı artık yok diye de belirtince, bank transfer falan dediler. 3 kuruşluk zımbırtı için bankaya talimat yazdır, fon bozdur, transfer yaptır, transfer ücreti kilitlensin, ee oldu başka derdim yoktu zaten.
Aktif olarak kullanan, olaydan ciddi zarar gören biri olarak şunu diyebilirim; BDDK isteklerinde haklı olmakla birlikte süreci iyi yönetemediği ve olayı bence tam olarak aksettirmediği için Paypal ülkeden geçici sürede olsa çıkmak zorunda kaldığını düşünüyorum.Bürokratik süreci düzgün bir şekilde yönetse, açık net konuşsa ve yeterli süre verseydi şuan hala Paypal kullanıyor olurdu. Paypal birçok ülke için çeşitli uygulamalar yaptı TR içinde yapardı eminim. Adamlara bu şartları yerine getirmesende komisyon izin verebilir gibisine sinyal çakıp 1 senedir ses çıkarmaz sonrasında aniden çark edip server kur dersen adamlarda cebinde taşımıyor bunu çıkarıp kursunlar.
Şuan Paypal'de, Türkiye'de bu durumdan zararlı çıkmış durumdalar.
Geçen hafta paypal'a bir geri iadem olmuştu. Banka kartıma gönderimini yaptım ancak bir on gün bankaya düşmesi sürer yazıyorlardı.
Paypal hesabımda para yok, banka hesabıma da geçmemiş. Umarım bir sorun olmaz bu süreçte.
Açıkçası paypal kabul eden satıcı benim için büyük rahatlıktı. Hem kredi kart bilgilerimi paylaşmıyordum hem de kolayca hallediyordum işlemi. Bakalım ne olacak.
olaya farklı açılardan bakıp fevri davranmak anlamsız.. burda kimse kimsenin düşmanı değil. kimse paypal den maaş da almıyor ki savunsun..
Gerçeklerin konuşulması ve zorda olan insanlara alternatif doğru yolların gösterilmesi en doğru adım olur kanısındayım. yoksa paypal gelmiş gitmiş burda bazı arkadaşlar tartışır durur..
Ey Amerika,ey Almanya, ey Avrupa diyen bir zihniyetin olduğu bu ülkede bu durum serverları Türkiye'de barındırma durumu değil bence. Bkm express gibi büyük ihtimalle yandaş firmaları kullanıma zorlayıp pastadan dilim almak ki dünyada kim takar bkm expressi. Ya da paypal Türkiye'de serverları barındırır Ali,Ayşe,Hasan,Hüseyin paypal üzerinden yurt dışından güzel paralar kazanıyordur bu bilgilere ulaşıp hop sen ne yapıyorsun bu kazanç ne gel vergisini, bizim pastada ki dilimimizi ver bakalım der ya da ey paypal vatandaşlarım üstünden para kazanıyorsun hani bana der. Sonuçta üretim yapmayıp geliri olmayan bir ülke anca böyle ufak hesaplardan gelir kazanmaya yada kendi ceplerini doldurmaya çalışır. Bu durumda ne olur herkes Bitcoin yada benzer sistemini kullanmaya başlar çoğu büyük firma artık bitcoin ile ödemeyi vs kabul ediyor. Bu arada benim kullandığım gelir sağladığım bazı sistemler Bitcoini kabul ediyor. Bitcoin hakkında bilgisi olan, kullanan varsa bilgi verebilirse sevinirim.
Konuya tabi farklı açıdan bakacağım yahu.. Dümdüz ne diye bakayım senin gibi?
Para harcarken zaten kredi kartı kullanıyorum ama satın alma esnasında insanlar paypal kullanarak paralarını güvence altına alıyordu. O işler de bitti.. Şimdi çekinen insanlar 10 kere daha düşünecek kredi kartı kullanırken..
Bana gelince.. Para kazanıyorum ben paypal ile.. Tabi bağırıp çağıracağım.. Tabi lanet edeceğim.. Koyun muyum ben..
Kullanılan platformların ödeme yöntemi olarak sadece paypal seçeneği vardı. Çözüm üretsene bana ve bu insanlara da şimdi.. Şimdi western union mu önereceksin bana da.. Geçiniz.. Milyonlarca euro / dolar döviz girişi oluyordu paypal ile..
Türkiyede paypal kullanan senin bilmediğin (belli ki bilmediğin) kocaman devasa bir dünya var..
Öte yandan benim fevri falan davrandığım yok.. Konuya sığ baktığını söylüyorum baya.. Çok net söylemiştim oysaki.. Niye fevri oldum ki..
Konuya çevirip çevirip farklı açılardan zaten bakman gerek niye anlamsız olsun? At gözlüğü ile bakmanın bu güne kadar kime ne faydası olmuş?
Yarın bir gün Whatsapp kapandığında "aman boşver eskiden olduğu gibi sms kullanırız yine kaybımız yok telaş yapmayın" mı diyeceksin, yoksa kükreyecek misin neden bizi yasaklıyorsunuz diye.. SMS şıkkı yakın gibi geliyor bana..
Her ama her konuda fikrin var ama her konuda olduğu gibi bu konuda da bilgin var gibi davranıyorsun.. Farkı açılardan bakmaya çalış biraz yahu.. Isırmaz korkma..
kredi kartında paypal dan fazla güvenlik var.. kullandığın bankaya bağlı tabiki. işini güvenceye almak istiyorsan sanal kart çıkartırsın olur biter.. (zaten benden çok daha iyi biliyorsundur gerçi bunları) belkide bu yüzden sığ bakıyorumdur..
Neticede ben paypali sadece alım için kullanıyorum olsada önemli değil benim için olmasada umrum değil.. ama sen hem alım hem satış yapıyorsun galiba bunun içinde senin dediğin gibi sadece bir fikir telakki ettim alternatiflere bakılınabilir dedim çekildim aradan çünkü ben satış yapmadığım için bir bilgim yok o konuda sadece fikir söyledim western union falan geçiniz diyorsan tamam o zaman bir bildiğin vardır ki geçiniz diyorsun..
sen para kazanıyorsun işlerin sıkıntıya girmiş onuda anlıyorumda burda hıncını benden ondan almak paypali geri getirmez.. inanmassın belki ama üzüldümde o açıdan.. insanların ekmeği emeği neticede.
her konuda fikrim vardır doğrudur ama her konuda bilgim olduğunu asla ve asla idda etmedim etmemde.. fikir yürütmek ayrı bir şey sohbet ediyoruz bazen bilmediğimide öğreniyorum bazen bildiğimin yanlış olduğunuda öğreniyorum.. seninde ios konundada konuya girip çok şey okudum öğrendim bunuda söyliyim androidciyimdir çünkü ios dan anlamıyorum iki air var tablet..
neticede insanların her tür konu sohbet hakkında tartışmaya katıldığı sohbet toplantı alanı burası.. hepimiz okuduklarımızın bir noktada farklı fikirler sayesinde sağlamasını yapıp ona göre hareket ediyoruz..
bugün ebaydan kart ile alışveriş yapayım dedim
paypal ile almıyorum kartla alacağım seçeneğini seçtim
bilgilerimi girdim, bu kartınıza paypal tanımlaması var paypal ile devam etmek istemisiniz diye sordu
en alttada yok koçum kart ile devam edeyim seçeneğini seçtim
ama kabul etmedi! bıdı bıdı vıdı vıdı garip bir hata verdi satın alma yapamadım.
acaba komple paypal accountu kapatmamızmı lazım?
edit1
üstelik 2 farklı kart denedim
edit2
aynen şu seçeneği seçiyorum en son
Continue to pay as a guest and do not use my PayPal account
ve gelen mesaj bu
We're sorry, but we can't send your payment right now
ben hala dışardan nasıl para alabileceğim çözemedim
2 tane ekran sattım parasını nasıl alırım?
kaldım böyle!
@Maxi Abi paypalla ilişkili ise o kartlar, o kartı kullandığında o hatayı veriyor sanırım.
aynen şu an için işlem yapamıyorlar bende denedim olmadı.
ebay'de çoğu satıcı türkiye'ye gönderim yapmayı kesmiş anında.
eBay'in direk kredi kartı ödemesi kabul etme sistemi PayPal üzerinden çalışıyordu zaten. Hesap açmadan kredi kartı kullanmak içindi. PayPal kapanınca oda kapandı. Küfür edicem valla.
ebaydan başka türlü nasıl alışveriş edebiliriz bilgisi olan varmı ?
şimdi biraz kurcaladım bu paypal dışında ebay başka firmalarlada iş yapıyormuş. propay denen bir firma var ebayın bu firma üstünde onayı varmış yani ebay onaylıyor bu firmayı.. skrill eski moneybookers varmış ama ondan ben zamanında çekmişdim listeme koymuyorum bile. birde gene billmelater diye bir şey var buda paypalin yan kuruluşu paypale ait ama sanırım sadece amerika bazlı çalışıyormuş..
şu propay de denemelik sanal kartla bir hesap açıp denemelik bir şey almayı deniycem.. olursa yazarım burdan..
Ama şöyle bi durum var sanırım satıcı eğer ilan listelerken seçerse ben bu ödeme şekli ilede ödemeyi kabul ediyorum diye, o zaman diğer ödeme seçeneklerini bizde kullanabiliyoruz.Dün ben alım yapacaktım 100 dolar civarında bi ürün maalesef paypal dışında ödeme biçimi yok oda sağolsun kabul etmedi aliexpresse yönlendim yine tam bilmiyorum ama şuan için ebayden alışveriş çok sıkıntı oldu bize.
Kıbrıstaki banka hesaplarıyla birşeyler almayı deneyen oldu mu ?? :) bu işe kıbrısta dahil mi merak ettiğim o..
Veya bulgaristan, yunanistan v.b. bi ülkeye gitsek banka hesabı açabilir miyiz ??
son ihtimal olarak amerikaya gidicem ama daha kolay yolu var ise daha ii olur tabi
citibankın internet üstünden normal hesap açma olayı vardı eskiden.. hala varmı bilmiyorum o açılır kolayda bugün bir ingiliz arkadaşla yazışdım daha doğrusu parça aldığım satıcı ile onun dediği kredi kartı banka merkezli değildir benim bankada hsbc çünkü direk türkiye menşeili kullanıcılar üyelikler bloke edilmiş olabilir dedi.. oda varsayım yaptı tabi..
en olmadı amazona yönelicez neticede ebaydaki satıcıların çoğu amazondada var.
EBAY SATINALMALARINDA SORUN OLMAZ, SADECE PARA TRANSFERLERİ DURDU DİYE BİLENLERE, YAZANLARA;
PayPal TR çağrı merkezini aradım; eBay'in ödeme sistemi PayPal tarafından çalıştırıldığı için eBay'den alışveriş yapılamadığını belirttiler. yani kredi kartı girerim diye bir alternatif yok.
PayPal devletle sorununu çözünceye kadar eBay'den birşey almak imkansız.
bizzat denedim, kredi kartı opsiyonu reddediliyor.
ebayın en büyük iyi yanı yedek parça olayı arabalar için diğer her türlü ürünler aliexpress amazon ve türevleri sitelerde var zaten.. hatta aliexpress de daha ucuz oluyor ebayda satılan çin menşeili ürünler..
Amazon'dan kitap haricinde birşey alınamıyor ki Amazon'a yönelelim. aliexpress, ve diğer türevi Çinli web sitelerinde de benim aradıklarım bulunmuyor. Orijinal OMP yarış eldivenini ebay'den başka bir yerde bulamamıştım. Bileydim böyle olacağını totomu yaymaz yedek olsun diye bir çift daha alırdım şimdi nah alırım.
amazon her tür elektronik ve yedek parça satışına başlamış dün üye oldum üç beş ebayda favorilerime eklediğim şeyler vardı arattım hepsi var.. omp yarış eldiveni dediğin böyle bir şeymi
https://www.amazon.com/Racing-RETARD...=1&*entries*=0
https://www.amazon.com/OMP-FIRST-201...=1&*entries*=0
https://www.amazon.com/OMP-ONE-S-201...=1&*entries*=0
Soyadım Koç olsaydı paypal sen mi büyüksün ben mi büyüğüm diye atlar özel jetle satıcının bulunduğu yere gider ürünü alır eve dönerdim. Uçağın masrafını da pedere itelerdim al sana Free shipping :D :D :D
ahahahahahahaha :hihih:
paypal mıdır mal mıdır ben bilmem. herkes akıllı olacak
satış yapanlar ne yapıcak peki ben onu anlamadım, 6 sondan beri hiç ürünüm satılmadığı için anlayamadım, balance hesabımdada para yok
Benim bu gece ürünlerim satılmış. Ancak alıcı ödeme yapamamış. Mesaj atmış ödeme yapamıyorum diye. Kaldırıyorum ilanları artık. Satış işi de yalan oldu.
ben kısa bir özet geçeyim
sadece paypal değil ebay de hayal oldu türkiye için
dispute ve iadeniz varsa onları geri alabiliyorsunuz kredi kartına.6 ay kadar problem olmayacakmış..