Cahilliğimi maruz görün paypal olmadan Ebayden nasıl alışveriş yapacağız? Bilen bi yardım edebilir mi?
Printable View
Cahilliğimi maruz görün paypal olmadan Ebayden nasıl alışveriş yapacağız? Bilen bi yardım edebilir mi?
değişiklik olmadığı takdirde yapamazsın. "Yassah"
vay arkadaş ya..
Forumda kıbrısda okuyan yada kıbrıslı arkadaşlar vardı onlardan biri kıbrısdaki banka hesaplarıyla ebaydan 1 dolarlık basit bir sticker bir şey alabilirmi denemelik kıbrısda yasak yoksa ordan hesap açarız o kolay..
Betfair işine döndü kıbrısdan hesap felan :D
kıbrısdaki bankalarda burdaki bankalar zaten aynı bankalar. belki orayı cyprus diye türkiyeden bağımsız değerlendirmişlerse para akışında bir sorun olmayabilir..
Amma uzadı mesele ya milletin tek derdi Paypal miş maaşallah. Ülke cennet güllük gülistanlık derdimiz Paypal olmuş. Sokim Paypal'e..
sabah ebay a yazdım paypal kullanmasakta odeyemiyoruz hayırdır diye gelen cevap
sanırım kredi kartı kullanabilmemiz için , kurumsal yerler ile alışveriş yapmamız gerekiyor :D
Alıntı:
Dear Onur,
Thanks for contacting eBay Customer Service.
I understand that you are having a hard time paying for items using PayPal/ Credit Card. I’m sorry to hear that you were not able to complete your purchase. Let me assist you further.
Onur, we heard that PayPal temporarily stopped their operation in serving Turkey members. Actually, PayPal would really want to continue and give their services to all members located in Turkey; however, their application was denied by your government and decides to temporary stop the services they offer in your country effective on June 6, 2016. This is the reason why you are getting errors in paying for your items. If you wanted to know more about this issue, you may want to contact PayPal directly - Bequem bezahlen, Zahlungen empfangen & Geld senden.
About paying for items, you can still pay using credit card as long as the seller have a merchant account provided on their listing. If the seller does not have a merchant account, credit card payments are still being processed through PayPal when you pay through Checkout. If this happened, credit card payments are also being blocked and this means that purchasing that item won’t be possible.
I know this was something unexpected for all Turkey members and I want you to know that we are currently looking for ways on how you can continue to buying items on eBay. In the meantime, you may want to purchase items locally and avoid online purchases that require PayPal as the payment method.
Onur, I trust the information that I’ve provided is helpful and clearly explains things on how you can continue buying on eBay. Thanks for your kind understanding. I wish you all the best on eBay!
I would like to thank you for giving me the opportunity to assist you today and for choosing eBay to buy your items. We value you as a buyer and hope to continue to work with you in order to establish a strong buying history.
May you have a wonderful day in Turkey and wishing you and your family good health! Take care!
Thank you for choosing eBay and we truly value your business, Onur!
Sincerely,
Elaine F.
eBay Customer Service
Sıkıntının Paypal ile ebay ile olmadığının, ruhsatında süren çocuğun babasının şirketininin ismi yazan beyaz renk alman grubu araçlarda olduğunun hükümete belirtilmesi gerekiyor cidden. Adamlar orada kürekle vergi kaçırıyor, bizim 50 dolarlık benzin regülatörü 100 dolarlık bobinimize olan oluyor...
Ben sabah satın alma işlemi yaptım. Megane Coupe için portbagaj tavan barları satın aldım. totalde 235 tl ye tekabül eden alım yaptım. İlk başta hata aldım. Sonra bilgi güncelleme kısmından kart bilgilerimi güncelledim. Akabinde tekrar denedim oldu.
sıkıntı paypalde türkiye ayağını çünkü komple kapatıcakmış..
bugün baya forumları yazışmaları okudum yabancı sitelerde çok mağdur var.. sadece ebay değil envato eyt mi est mi bir alışveirş sitesi var oralar paypal ayağı ancak yabancı bir ülkeden komple bir hesap açılırsa olur gibi.. yani türkiyede hesabınız olduğu sürece yabancı bir bankadan hesap açsanızda olmuyor.. en azından araştırmalarımın neticesi bu..
amazonu kovalıyorum oda güzelmiş .. en azından ürünü alananlar direk yorum yapabiliyor resim ekleyip vodeo koyabiliyor o çok güzel..
Kıbrıs gunceli diyelim :) yok mu deneyen ??
Kktc hesapları değişmediyse uluslararası bankacılıkta mersin olarak gözükmekte. olacağını sanmıyorum.
bir forumda okudum etsy de satış yapan bir kadın yurtdışındaki yerli bir bankanın şubesi ile görüşmüş orda paypal kanalı ödemesi açıkmış.. kıbrısda banka sistemi ortak olsada en nihayetinde farklı bir ülke olarak görünüyor denemek lazım.
Offshore bankalar var abi zaten, gerek yok tr bankalarından hesap açmaya. Kıbrısta bir dolu banka var görüşmen lazım.
Şuan hiçbir şekilde ebay kullanamıyoruz doğrumudur?Bi yol yöntem bulan olursa yazarsa çok iyi olur.Tamda zamanına denk geldi ebaydan başka yerde bulamıyorum alacağım şeyleri
Bi tanıdığım ile konuştum kıbrısta birsürü yabancı banka var onlarla olabilir dedi.. Öyle diyince istanbulda da yabancı bankalar var fikri geldi, bu bankalardan hesap açtırabiliyor muyuz ?? bilgisi olan yok mu ?
iki gündür bir parça almaya çalışıyorum ne paypal üzerinden nede ebay üzerinden bir türlü olmuyor
varmı başka bir yöntemi bu işin?
Yok. Lineaya bineceksiniz...
kullandığınız bankaların internet alışverişleri için verdikleri sanal kartları deneyen oldu mu?
paypale bir çözüm illaki bulunurda sıkıntı ebayda.. ebayda ana sayfaya kocaman ibare koymuşlar paypal türkiyedeki faaliyetlerini askıya almışdır diye..
şimdi basketime bakdım 8 ürün vardı almayı düşündüğüm 6 tanesi direk türkiyeye shippingi kapatmışlar.. esas kötü olan bu..
Yani alternatif bir para aktarma aracı bulsak bile, satıcıların genel "tr ile ticaret sorunu" düşünceleri yerleşeceği için satmak istemeyecekleri ortada.
Zaten saçma salak olan gümrük sistemimiz yetmiyormuş gibi paypal da yok. Alım da yapamıyoruz. Kredi kartı işlemleri bile paypal üzerinden yürüyordu bir çok kez. Çok sıkıntı ya. Şu an güvenilir olduğunu bilmediğim sitelere kredi kartı bilgilerimi girmekten çekiniyorum. Henüz öyle aktif alacağım bir şey yok ancak sırf paypal kapanacak diye 2 ay sonra alacağım parçayı kapanmadan sipariş geçmiştim...
Dün de internet hattında genel bir sorun vardı. Ülkeyi komple dışarıya kapatacaklar herhalde. Neyi düşünerek yapacaklarsa bunu...
Beyler bence asil sorun dunyaya satmakta, satin almakta degil... Satma isini nasil cozeriz ona bakalim once.
paypal kısmını ben pek umursamıyorum ben zaten paypal türkiyeden çıkmadan öncede direk ebay üstünden kredi kartı ile alıyordum . ama oda paypale bağlıymış pos kısmı .. paypal çıkınca kredi kartı ile normal alışveriş şansıda gitti.
ben ebayı sadece ikinci el yedek parça için kullanıyordum onun dışında aliexpress gearbest iyi siteler ben sık sık kullanıyorum bunları.. onların dışında amazonuda kullanmaya başlıycam .. zaten ebayda ikinci el olmıyan ürünlerin %100 nerdeyse bu sitelerde var onda sıkıntı yok..
kredi kartını vermek istemiyorsan bir sanal kart çıkar olsun bitsin.
illa ebayda bir şey almak gerekirse artık aracı siteleri falan kullanıcaz galiba amerikadaniste.com bordelux.com mu ne vardı onları kullanıcaz artık onlar direk bizim adımıza sipariş verip eve yolluyorlar.. tabi alternatif bir çözüm bulunmassa.. olaki türkiyedeki bir bankayı paypal tanır o zaman o bankada hespa açarız olur biter..
Zaten çoğu satıcı turkiye dedinmi bi duraksıyodu artık ebay belki tamamen belki bi süre yalan oldu.Gurbetçi akrabalardan devam westernunion seklınde
sitelerinde sadece paypalı kaldırın yazmışlar , illaki alternatif yaratıcaklardır ama kim bilir nezaman
Important Turkey PayPal service information | Seller Centre
Arkadaşlar ebaydan kredi kartı ile alamıyor muyuz ? Şeceneklerde kredi kartı varsa ?
paypal aslında şu şu bankalarla türkiyeden paypal üstünden alış veriş yapabilirsiniz diye bir yol gösterici olsa güzel olur.. yada fikir verseler şu yolla paypali kullanabilirsiniz diye iyi olur.. bu iş bizim için sıkıntı olduda bir yandanda her felaket bazı insanlar için fırsattır.. paypalı bir şekilde türkiyeden bir banka tanısa yada türkiyedeki onlar içinde inanılmaz bir müşteri portföyü oluşur.. sadece paypali kullanmak için o bankadan bir çok insan kredi kartı hesap falan açar..
abi ben mail attim hic paypalim olmadi bunca zaman kartla suan neden alamiyorum diye attiklari cevap bu siyah isaretledigim yerde dogru anladiysam ufak bi ayrinti var ama satici gormedim ben o sekil
Alıntı:
Dear Onur,
Thanks for contacting eBay Customer Service.
I understand that you are having a hard time paying for items using PayPal/ Credit Card. I’m sorry to hear that you were not able to complete your purchase. Let me assist you further.
Onur, we heard that PayPal temporarily stopped their operation in serving Turkey members. Actually, PayPal would really want to continue and give their services to all members located in Turkey; however, their application was denied by your government and decides to temporary stop the services they offer in your country effective on June 6, 2016. This is the reason why you are getting errors in paying for your items. If you wanted to know more about this issue, you may want to contact PayPal directly - Bequem bezahlen, Zahlungen empfangen & Geld senden.
About paying for items, you can still pay using credit card as long as the seller have a merchant account provided on their listing. If the seller does not have a merchant account, credit card payments are still being processed through PayPal when you pay through Checkout. If this happened, credit card payments are also being blocked and this means that purchasing that item won’t be possible.
I know this was something unexpected for all Turkey members and I want you to know that we are currently looking for ways on how you can continue to buying items on eBay. In the meantime, you may want to purchase items locally and avoid online purchases that require PayPal as the payment method.
Onur, I trust the information that I’ve provided is helpful and clearly explains things on how you can continue buying on eBay. Thanks for your kind understanding. I wish you all the best on eBay!
I would like to thank you for giving me the opportunity to assist you today and for choosing eBay to buy your items. We value you as a buyer and hope to continue to work with you in order to establish a strong buying history.
May you have a wonderful day in Turkey and wishing you and your family good health! Take care!
Thank you for choosing eBay and we truly value your business, Onur!
Sincerely,
Elaine F.
eBay Customer Service
satıcının ticari hesabı olması lazım diyorda o nasıl bir şey bilmiyorum. bizi bağlamıyor sanırım satıcıyı bağlıyor eğerki ticari hesabı varsa alabiliyoruz diyor.
aslında ebayda alternatif ödeme kısmında telefon üstünden ödeme olayıda var ama netice pos paypale bağlıysa gene aynı kapıya çıkar sanırım.
bence bir banka bu işi bir şekilde çözer.. çünkü çok güzel şu anda ekmek var o alanda.. hem satıcılar hem alıcılar için.. adamlar müşteri kovalıyor heleki böyle paraların yabancı döviz kurları üstünden döndüğü hesaplar.. beklemek lazım bir yerden bence bir haber çıkıcakdır..
Paypalın TR'den çekilmesi fırsatçılara gün doğurdu, %10-15 komisyonla para gönderiyor, alışveriş yapıyorlar adınıza.
bız etsy uzerınden yaptıgımız satıslarda alıcıyı payoneer uzerinden odemeye zorluyoruz tabı odeyen var odemeyen var o ayrı konu paypal ın bu mevzusu bızı mahfetti