User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Ülkemizde günümüzün swap modası 2jz

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2jz parçası daha yaygın, ülkemizde kaç tane rb26det var ki? En kısa örneği bu o değilde TRdeki en sağlıklı 200sxlerden biri o mor araç ama o fiyatı asla haketmiyor keyfiye yazılmış bir miktar diyebiliriz. 230 değilde belki 130 olsa hakkını bulabilir araç.
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taylaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi benim anlamadığım , yurtdışında (Özellikle Avrupa ve USA, Japonya'yı saymıyorum.) bu swap işinin zilyon tane örneği varken , bu işi YouTuber gençler bile kendi evlerinde çok uygun maliyetle yapabiliyorken, bizdeki bu fiyatı yüzlerce bin lira abartmanın mantığı nedir? Ha , diyeceksiniz ki onlar dolarla yaşıyor , TL'ye çevir. 100K - 120K TL tutuyor diyorlar , ama ben bu yurtdışındaki gençler 30-40 küsür bin euro veya dolar harcadığını zannetmiyorum. Ha, diyeceksiniz ki çok detay parça var swaplamak için ondan bu kadar tutuyor. Bu yabancı gençler dua ile mi yürütüyor arabayı? Bu bizim deli gibi fiyat yazdığımız parçaları onlar takmadığı için motorları yolda düşüyor falan mı yani kafam almıyor...
    Ülkemizde araba denilince illaki orada bir hükümet kazığı oluyor.
    Şu anda burada tamamen stock Toyota Supra"lar 10-15 BİN TL arasında değişiyor.
    Stock Nissan Skyline"lar ise 45-50 BİN TL arasında değişiyor.
    Yani adam zaten 3-4 aylık kazandığıyla Supra, 1 yıllık kazandığıyla Skyline alıyor.
    Bizde 15 BİN TL"ye en fazla turbo büyütürsün
    N
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani adam zaten 3-4 aylık kazandığıyla Supra, 1 yıllık kazandığıyla Skyline alıyor.
    N
    Bunda devletin suçu yok, suç hükümette.

Kendinize 1 tane araba alabilmek için ak parti hükümetinede 1 tane almalısınız.

Vergi adı altında soygun yani, bu işin başka bir açıklaması yok.
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunda devletin suçu yok, suç hükümette.

Kendinize 1 tane araba alabilmek için ak parti hükümetinede 1 tane almalısınız.

Vergi adı altında soygun yani, bu işin başka bir açıklaması yok.
    Beyler üzerine "DÜZENLEME" yazmayı unutmuşum.

FeVıDun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    N
    Sinan bey merhaba bende almanyadayimdediginiz fiyatlarda ben arac bulamadim. 10.000 ve 15.000 tl ye dediginiz supralar 2jz mi acaba. Ve 40.000 ve 45.000 tl dediginiz skyline. Gtr mi gtt mi.
    Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cenkr1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rb aksine 2jz den daha pahalıdır parça olarak herkesin 2jz tercih etmesinin sebebi odur 500 hp lerde 2jz rb den daha ucuza çıkar koyduğun arabaya göre
    abi genelde rb25 neoları swaplamak daha uygun diyorlarda tabi iş biraz üfletmeye geldiğinde 2jz daha kolay güç aldığından haklı olabilirsin. Abbas abinin s13 mesela 450-500 civarıydı diye biliyorum oda 2jz.

Alıntı yagizs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vvti modelleri derken ? alt tarafı 3 tip 2jz motor var, hepsi vvti değil mi zaten ?
    vvtiden kastım 2jz-gte modeli. özür dilerim biraz açık yazsam olucakmış.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    N
    biraz fiyat konusunda yanlışın var ingilterede yaşayan arkadaşım 32k sterline aldı gtr'ı sizin bahsettiğin fiyatlar gtt için geçerli.

Alıntı FeVıDun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinan bey merhaba bende almanyadayimdediginiz fiyatlarda ben arac bulamadim. 10.000 ve 15.000 tl ye dediginiz supralar 2jz mi acaba. Ve 40.000 ve 45.000 tl dediginiz skyline. Gtr mi gtt mi.
    aynen öyle o kadar uygun değil gtr'lar 10bin tlye anca e46 falan alırsın yani.
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FeVıDun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinan bey merhaba bende almanyadayimdediginiz fiyatlarda ben arac bulamadim. 10.000 ve 15.000 tl ye dediginiz supralar 2jz mi acaba. Ve 45.000 tl dediginiz skyline. Gtr mi gtt mi.
    Fiyatları tekrar kontrol edeyim dedim, Nissan Skyline konusunda GTT" ler 45-50 BİN TL civarında.
    GTR" 80 BİN TL" den başlıyormuş bu konuda haklısınız, yeni fark ettim.

Tüm Supra"lar 2JZ diye biliyorum ben.

Toyota Supra"ların fiyatlarına baktım, daha ucuz olanlar atmosferikmiş.

Turbo olanlar 25 BİN TL"den başlıyormuş.

leboncoin.fr isterseniz kontrol edebilirsiniz.

FeVıDun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyatları tekrar kontrol edeyim dedim, Nissan Skyline konusunda GTT" ler 45-50 BİN TL civarında.
    GTR" 80 BİN TL" den başlıyormuş bu konuda haklısınız, yeni fark ettim.

Tüm Supra"lar 2JZ diye biliyorum ben.

Toyota Supra"ların fiyatlarına baktım, daha ucuz olanlar atmosferikmiş.

Turbo olanlar 25 BİN TL"den başlıyormuş.

leboncoin.fr isterseniz kontrol edebilirsiniz.
    Fransanin piyasasi farkli olabilir. Bilemem ama simdiki fiyatlariniz biraz daha normal. Cunki ben r34 alicaktim baya piyasa arastirdim japonya dahil. Hatda yarim saat once 338.000 km de r34 ihalede satildi 57.000 euro ya. 80.000 tl ye gtr oda uc assagi bes yukari 27.000 euro yapar ben bu zamnaa kadar 40.000 euro dan sagi gercek orjinal gtr 34 bulamadim. Gtt den gtr a donmus olanlar haric. Supra lara gelirsek 15.000 euro ya otomatik sagdan dreksiyon mevcut. Non turbo derseniz cok zibil gibi ama degmez. Tamam belki 10.000 euro ya bulursunuz ama ustune en az 10.000 de harcarsiniz. En ucuz buldugum gtr 30.000 euro idi oda curuk heryeri kule baslari curumus hasat durumda idi. Temiz bakimli gtr lar 2013 gtr 35 fiyatina satiliyir... Amacim tartismak veya polemik yaratmak degil yanlis anlasilmasin bildiklerimi paylasmak istedim. Keyifli forumlar saygilar.
    Harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuyu hafife alanların,hafife alma sebeplerini açıklamaları;abartanların,abartma sebeplerini açıklamalarından daha zor bence.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gte 2jz yı 20 bın dolar altına bulmak cok zor kotu kondısyondadır oda.atmosferık supra 8 10k dolar arasına var. 32 33 gtr lar 15 20 k arası r34 gtr 30k dan baslıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar atladığınız bir konu var. Yurtdışındaki ikinci el fiyatlara neden bakıosunuz ki. Yasal olarak getirebilme şansınız 0. Yasal olarak sadece kullanılmamış ve faturalı motor ithal edebilirsiniz. Adamların yurt dışında 3 kuruşa mal etmelerinin nedeni kullanılmış motor ithalatı yasak değil ve ucuza mal edebiliyorlar. Sadece işçilikler çok yüksek. Onda da adamlar layıkı ile motoru toplayıp yapıolar sıkıntısız kullanıosun. Buradaki gibi motor ustası diye dolaşan kaynak ustalarının yaptıkları motorlar gibi daha rodajdayken yatak sarmıolar.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar atladığınız bir konu var. Yurtdışındaki ikinci el fiyatlara neden bakıosunuz ki. Yasal olarak getirebilme şansınız 0. Yasal olarak sadece kullanılmamış ve faturalı motor ithal edebilirsiniz. Adamların yurt dışında 3 kuruşa mal etmelerinin nedeni kullanılmış motor ithalatı yasak değil ve ucuza mal edebiliyorlar. Sadece işçilikler çok yüksek. Onda da adamlar layıkı ile motoru toplayıp yapıolar sıkıntısız kullanıosun. Buradaki gibi motor ustası diye dolaşan kaynak ustalarının yaptıkları motorlar gibi daha rodajdayken yatak sarmıolar.
    aynen tüm dediklerine katılıyorum abi. parça fiyatları olsun işçilik kalitesi olsun.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam 700-800+hp ler güzel ama bir de yol tutma sorunu var tabii ki. tutamadıktan sonra bir anlamı kalmayabliyor o güçlerin..
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamam 700-800+hp ler güzel ama bir de yol tutma sorunu var tabii ki. tutamadıktan sonra bir anlamı kalmayabliyor o güçlerin..
    bana o yüzden hep 550+ civarı güçler mantıklı gelmiştir.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana o yüzden hep 550+ civarı güçler mantıklı gelmiştir.
    bir arkadaş 550hp güçler için de 2jz 'ye gerek yok, yazık olur motora demiş. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım yapılacak masraf, emek, ve sonuç açısından.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Midnight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yurt disinda da çoğu ülkede legal bir olay değil swap ve modifiye R34 ler silvialar gibi birçok modifiyeli ve swap yapılan araçlar pres makinasında eziliyor. Aptalca birşey mi swap? Bence hayır, kullanım amacına göre işi abartmadan doğru yerde, doğru ustalar ile çalışılması gerek ***** sitedeki 2jz li kirmızı s13 gibi profesyonel birşey olacak swap olacaksada. Ben kendim şahidim ki o s13 e ilandaki yazan rakamdan daha fazla harcandı. Ama ne yazıkki benim ilanımın 230 etmeyeceğini söyleyen arkadaşlar gibi bakıyoruz olaya ancak tamamen zevk meselesi fantaziye kaçan şeyler bunlar. Kırmızı S13 un sahibinin birçok aracı var supersport zevk için yaptı satılıkta, hatta E30 yapmaya bile başladılar, tamamen zevk meselesi. He ben satarmıyım o rakama, hayır kendi zevkim için yaptığım sey bir başkasının tam aradığı sey olması lazımki alsın, satılmasıda gerekmiyor ilana girilmeyen ve sürekli eklenen birçok şey var ve bu camiyadan benim yakınlarımda şahittir ki yazan rakamdan 10-15 bin kadar fazlası gitti ve gitmeye devam ediyor. Tamamen zevk meselesi, tavsiyede bulunmam gerekirse pist aracı tasarlamıyorsanız amaç günlük gazlamaksa 2jz yada bir başka motor swaplayıp kendinizi riske atmamaniz olur. İlerde bende 2jz yada rb26 swaplarsam geceleri 3, 5 arkadas ile gazlamaktan başka yapabileceğim birşey kalmayacak ve trafik şubede sırf bu yasadışı modifiyeli araçlar hakkında ayrı bir masa oluşturuluyor ve her gecen gun daha sıkı denetimler olacak.

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi 5-6 sene önce arkadaşım 1000'e aldığı atmosferik Suprasını 750'ye bana teklif etmişti. Onun yerine gidip aynı paraya arabama emme manifoldu, egzantrik almıştım

Diğer yandan GT-R gibi arabalar her ülkede değerlidir fiyatları artıyor sürekli.
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin garip tarafı 10.000 liraya tofaş bile turbolanmıyor
    Coğrafya kaderdir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)