İyide yönetim planında yok. Müteahhit bu şekilde yapmış
Printable View
İyide yönetim planında yok. Müteahhit bu şekilde yapmış
Bizde de otopark alanında sürüyor mecburen çocuklar. Başka alanları yok. Çizik olayı bizde de olmuş oluyorda. Oraya peyzaj yapmaya da gerek yokki para boşuna gider.
Top alanı için para verseler bir kısım kapatılıp yapılır ama onada yanaşmıyorlar
Keşke para vermeye yanaşsalarda yapılsa
Komşuculuk zaten evlerin yetersiz yalıtımıysa problemli konu biraz daha büyüyüp site olunca problem x5 oluyor 720 dairelik bir sitede oturuyorum WP grubunda herkes birbirini bıçaklayacak noktaya gelmiş durumda yok sesi kısın yok ışıkları kapatın yok o araba öylemi park edilir seni trafiğe kim çıkartıyor vs vs
çocuklara oyun oynayacak yer yoksa her yerde oynarlar, kaçışınız yok, ilk başta onu çözmelisiniz
valla arkadaşlar sitede çocuk parkı bisiklet yolu futbol alanı yada basket alanı dahi olsa yine çocuklar o arabaların arasında top oynayıp bisiklete binecekler :)
zamanında Türkiyedeyken sahibi olduğumuz evde bu konudan çok büyük muzdariptim. 2 erkek çocuklu (biri 3 biri 7 yaşında) bir aile vardı üst katımızda. polislik bile olduk. o günden sonra biraz azaltmışlardı ama yinede gürültü devam ediyordu. en sonunda taşındılar ve üst kata arkadaşım taşındı ama çocuk olmamasına rağmen yürüme sesinden, tv sesinden bile rahatsız oluyordum. piskolojimizi bozmuştu öncekiler. şimdi Hollandada dedik komşu sayısını düşürebildiğimiz kadar düşürelim müstakil ikiz bi eve taşındık. ve tabiki ne oldu, yan eve Polonyalı 2 erkek çocuğu ve sürekli havlayan köpeği olan, yüksek sesle müzik dinleyip konuşan bir aile taşındı. yandan ses gelmez diyorduk ama üst katta çocuklar koşarken ev titriyor, tv izlediklerinde sanki ben izliyorum gibi ses geliyor, konuştuklarında bizim salonda beraber konuşuyor gibi oluyoruz. duvarlarda Türkiyedeki duvarlar gibi boş değil bildiğiniz zor delinen sert bir duvar. sağlam bir yalıtım olmadığı sürece duvar kalında olsa ses geçiyormuş. yani artık ben pes ettim, tv nin sesini yükseltip geçiyorum. bu işin tek çözümü müstakil tek ev arkadaşlar. yoksa uyarmakla, ikaz etmekle, diğer yollarla olmuyor.
gelen gideni aratır diye bir söz var.
şuan oturduğumuz evde üst katımızda 2 çocuklu bir aile vardı.ufak çocukları işte evde koşturma tekerlekli araba falan top oynama ne varsa yapıyordu.ama işin en güzel yani akşam en geç 22:00'da falan sesi kesiliyordu.eşim çok takılıyordu ses geliyor falan diye dedim duymamaya çalış (demesi kolay tabi insan kafaya takınca bir kere unutamıyor)neyse aradan 1-2 sene geçti taşındılar üste çocuksuz bir çift geldi.bu seferde eşi çalışmıyor sanırım sabaha kadar kulağında kulaklık pc'de arkadaşları ile oyun oynuyor kahkaha bağırma gülme sesleri bitmiyor.
en güzeli müstakil bile değil villa alırsan yan ev sabaha kadar havuz partisi yapar disko bar gibi geleni gideni bitmez.
asıl en güzel ege taraflarında çok uzak olmayan ada alıcaksın o zaman kafan rahat olur ama onun içinde koç sabancı kadar paramız olması gerekiyor. :D
Gelen gideni aratıyor gerçekten. Üst katımda çocuksuz bir aile vardı, nadiren takunya gibi birşey ile yürüyormuş gibi ses gelirdi.
Yakın zamanda bu daire satıldı yeni bir aile geldi. Taşınma telaşıdır gece matkapları bitmedi, onu çek bunu ittir bitmedi. Olur dedik zamanla düzelir.
Taşınırken bizim camı kriletmişler ben fark etmedim bile, neyse geldi kız biz kirlettik istemeden temizlettirelim isterseniz dedi, dedim sorun yok tşk ederim.
Neyse tam bunlar da çocuksuz diye sevinirken bizim ev bi anda hipodrom gibi oldu, 4 nala koşan bir varlık var yukarda. Sese de takılınca takılıyorsun, hani ben mi hassasım diye eşime sordum, olur dedi böyle ses, sen takıldın. Neyse kendimi rahatlattım.
Bir pazar günü bu 4 nala koşan ufaklık ve saz arkadaşları evi tepemize yıkmalarına 5 kala çaldım kapılarını. Kapıyı 5. çalışımda ancak açıldı.
Durumu izah etitm, dedim evimde oturamıyorum gerçekten, hani ses olur çocuk koşar ama bu artık başka seviye.
O gün bu gün sesler koşuşturmalar iyice azaldı. Kavga dövüş olmadan çözülmesi memnuniyet verici oldu.
Ha çocuk tabiki koşacak oynayacak ama anne baba da bi dur demesi lazım.
1800 dairelik siteden kalabalık olması, otopark sıkıntısı yaşanması, fahiş aidat ve site yönetiminin paraları cukkalaması sebebiyle tek bloklu siteye taşındık.
Benzer sıkıntı bizde de var, üstteki hanımefendi benim gibi evden çalışıyor ancak günün 23 saatini temizlikle geçiriyor.
Pazar sabah 8de koltuk çekmeler, süpürgeyle temizlik yaparken sarhoş gibi sağa sola vurmalar, cocukların sürekli hoplaması, koridorda at gibi koşturması vs derken bıkkınlık geldi.
Muhtemelen dyson tarzı fırçalı süpürge var, halı aparatıyla her yeri süpürmeye kalkıyor. Çıkan gürültü akıl almaz derecede.
Geçtiğimiz Kasım ayı gözü karartıp "artık nolacaksa olsun" diyip gece 12de kapılarını çalmak zorunda kaldım.
Eşim hasta yatıyordu, uyku uyutmadılar. Eşi çıktı , "hakkını helal et, cocukları zapt edemiyoruz, misafirler vardı, dikkat ederiz" dedi. İçimden " tüh bak adamlara ayıp ettik" diye düşündüm, iyi niyetliyiz ya.
3 gün geçti geçmedi gürültüler tekrar başladı. Cocuklara asla "yapmayın, etmeyin" demek yok. İnsan bari yalandan da olsa uyarır dimi?
Kadın baktım devam ediyor , ben de artık sistem geliştirdim, savaşa hazır atlının tuttuğu mızrak gibi mop sapı tutuyorum etrafımda. O başlayınca ben de takır takır vuruyorum, duyuyor heralde ki biraz daha nazik temizliyor.
Evlerinde halı vs olduğunu düşünmüyorum, normal şartlarda bu kadar gürültü olması imkansız.
Metal müzik dinlemeyi severim, ısrarla devam ederse bir sonraki işlem özellikle gürültü yapılan odanın tavanına hoparlör sistemi takmak ve sevdiğim müzikleri onlar da eşlik etsin de dinletmek olacak.
İyi niyete cevap vermeyene başka çözüm bırakmıyorlar maalesef :D
Erkek evlat sahibiyim.
Alt kat boş, biri taşınmasın diye dua ediyorum. İstisnasız 5 dakikada 1 koşma diye uyarıyorum, ama çocuk işte, uyarıyı da unutuyor.
Onun koşması benim de gözümü yoruyor, ama dışarıdan bakan için terbiye verememişiz gibi görünüyordur eminim. Kim bilir ne çözümler vardır kendilerinin bildiği ama ebeveynlerinin yapmadığı.
Halbuki 2 tane vursam ağzına (!) tüm insanlık rahat nefes alır.
Uçakta arkamda çocuk olup da koltuğu tekmelerse falan gülüp geçiyorum; hatta velisi nemrut tipler değilse oynuyorum da; ama insanların ekşide falan da düşmanca yorumlarını okudukça gerçekten çocuğu alıp uçağa binmeye cesaret edemiyorum.
Bu üst üste dairelerde oturmayı kim buldu, biz insanlık olarak buna nasıl ikna olduk bilmiyorum :)
Alt katımız boş, bu sebeple kışın ev buz gibi oluyor ne kadar doğalgazı açsakta.
Ama evde tek kale maç yapabiliyoruz çocukla :)
Ki bende kız çocuğu var görece daha az hareketli erkek çocuklarına göre.
çocukların yatma saati 9u geçmemeli zaten. 9 dan sonra bu tarz sesler kesilse sorun olmayacak ama insanlar ya çocuklarını çok geç uyututorlar yoksa kimse akşam 7-8 de yapılacak 1 saatlik gürültüyü sorun etmez diye düşünüyorum.
Erkek çocuğu evde bakılacask bir şey değil zaten. Mümkünse 2-3 dönüm araziye sahip bir yerde bakılması daha iyi olur. Benim oğlan da bazen hipodrom moduna alıyor kendini. Allah'tan aile apartmanında oturuyorum.Yoksa ben de şimdiye kadar komşularla papaz olmuştum. Site hayatı kiraciysan aşırı zor,ev sahibi olsan da zor. Sitede dairesi olanlar bazen kendni sitenin sahibiymiş gibi davranınca ipler kopabiliyor.
Yok mu kaynarcada 2 dönüm arazi be, yapalım oraya bi yer, yanına kuralım garajımızı :D
Erkek çocuk cidden entresan. Ailecek sevdiğimiz bir çift var. 6 yaşlarında bir erkek ejderyaları var. Anne baba da çoook tatlış insanlar hayır dur demeyi beceremiyorlar.
Çocuk bunları esir almış, biz ne zaman oturmaya gitsek vedalaşırken ejderya nın babası eşim için " .... teyze de hep bize gelse keşke" bizim hatun 2 bakışıyla mum ediyor keratayı.
Cidden şuna ikna oldum hem çocuğun karakteri hem de anne babanın yaklaşımı önemli. Ben kızıma bağırmayı bırak seslenmeden kaşımı kaldırdığımda kendine gelirdi.
Sanırım bu konuda çok şanslıyım hala da öyle 10 yaşına geldi göz göze gelmemiz çeki düzen konusunda yetiyor.
9'dan sonra çocukların uyumama sebebi eğer kreş'e gidiyorsa kreş'de öğlen uyutuyorlar.3 yaşına kadar uyuması gerekiyor diyorlar.bizimki 4 oldu hala uyutuyorlardı.akşam üstü alıp gece gidiyoruz gece 23:00-24:00-00:30 oluyor zor bela ikna edip uyutuyorduk.en son gidip ya gece yarısına kadar oturuyoruz oyun oynuyoruz bizde yatıp dinlenicez sabah 7 de kalkıyoruz dediğimde o zaman öğle uykusunu bıraktıralım dediler.onun üstüne sordum öğlen ne kadar uyuyor çocuklar dedim 1.1-5 saat dedi.dedim bende bu yaşta öğlen bu kadar uyusam gece yatmamki dedim.öğle uykusu iptal oldu şimdi akşam en gec 21:00 21:30 uykuya geçiyoruz.bu arada bide benim kızım var kız çocuğu sakin olur falan derler ama evde yapmadığımız oyun etkinlik kalmıyor kız erkek ayırmamak lazım günümüz kuşağında :D
Biraz sitemkar bi yazı olmuş :)
Ama evet, kendi ailemi de dahil etmek üzere Türk aileler çocuk yetiştirmeyi bilmiyor. Defalarca tecrübe ettim. Bazı milletlerin çocukları uçakta (ya da başka sosyal ortamlarda) uslu uslu otururken bizimkiler koltuktan koltuğa zıplayacak kadar fütursuzca davranıyor. Aileleri salmış artık. Bu durum düzeltilemeyecek bir durum olmasa gerek. 18-20 yaşında anne olan eğitimsiz bir İngiliz'den çok daha iyi ebeveyn olmamıza engel yok diye düşünüyorum.
Oturduğum binada çocuk yok. (Konsept gereği yalnız yaşayanlar ya da çocuksuz çiftler için daha uygun). Buraya taşındıktan sonra nasıl bir lüks olduğunu anladım. Yorgun bir anınızda gürültüden uzak olduğunuzda kıymetini anlıyorsunuz. Bu arada çocukları severim, acayip iyi anlaşırım; çoğu zaman ebeveynlerinden bile iyi anlaşırlar benimle. Ama tesadüfen yaptığım daire seçimi çoğu günümün kalitesini artırdı adeta. Bilhassa burada yazılanları okuduktan sonra aşırı kalabalık aile sitelerine gitmemişim iyi ki.
Üstadım sitemden ziyade, amacım farkındalık yaratmak. Aşırı bir çocuk düşmanlığı olmaya başladı insanlarda, 1-2 kişi empati yapsa kardır diyerek yazdım inan.
Zira her şeyden önce empatiden yoksun "vicdansız" bir nesil yetişiyor, e bu da kendilerine gösterilmeyen empati eksikliğinden.
Boldladığım kısımın öncesi ile ilgili, sadece benim bildiğim birden fazla sebebi var.
Yaşadığımız dönemden kaynaklı uyaran fazlalığından tutun da, yediğinden içtiğinden, demografik yapının değişmesinden, sosyal alanların az olmasına kadar.
Evet, çocuğunu ihmal eden aile çok. Lakin, çocuğu ile eksiksiz ilgilense dahi, günün sonunda bahsettiğim etkenlerden dolayı zapt edilebilmesi imkansız hal alabiliyor. Çünkü sanal bebek değil bu, insan ve kendince bir karakter oluşturuyor.
Ebeveynin tepkilerinden sebep mi sonuç mu çok net anlaşılıyor durum. Şikayet ettiğinde çaresizlikle özür dilemiş bir ebeveyne çocuk yetiştiremiyorlar demek, yaşadığı yüke bir yük de söyleyenin koyması demek.
Ha, çocuk orada kudururken, kendi elinde telefon, karşısında televizyon, paketli gıdayı dayayan bir ebeveynse zaten getirin beraber dövelim :)
Cin Ali okumak için bile eline kitap almadan ömrünü tamamlayan insanlar var ki, biz oğlana 3 yaşına kadar okuduğumuz kitapların yüksekliği neredeyse 1 metreye ulaştı.
3 yaşına kadar TV görmedi.
Ama saat 21:00, baba top oynayalım diye geliyor, oynamazsak da kendi kendine koşturuyor evin içinde. O kortizolü atamazsa çocuk, uyku da uyumuyor haliyle.
Enteresan şekilde, uyuyamazsa bu sefer daha beter bir enerji geliyor.
Kışın AVM'ler çok kalabalık oluyor diye insanlar şikayet ediyor ya, sebebi bu işte :)
Ha bu arada çocuğun evde koşturmamasının basit yolu var, ver eline tablet, yerinden milim oynamazlar. Yani iyi ebeveyn/çocuk ilişkisi evin içinde maymunluk yapmasıyla ile ilgili de değil.
Ne diyeyim, kolaylıklar diliyorum. Yolunuz uzun :)
Valla zor bir süreç. 9 aylık bebeğimiz var. Çocuk gece uyumuyor. Gündüz uyumuyor. Uyumuyor. Uyutmaya gittiğimizde en az 45 dk 1 saat uğraşıyoruz. Sadece bel ağrıları değil artık tüm vücudumuz ağrıyor. Gündüz uykuları neredeyse yarım saati geçmiyor. Gece ise sürekli uyanıyor. Anne zor durumda bulunduğumuz şehirde kimsemiz yok, ben elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor.
Dün akşam çocuğu uyuttuk saat 23 civarı -ilginç bir şekilde alt kattakilerin sesi yukarımızdan geliyor- at koşturuyorlar sanki. Bağrışlar çığlıklar. Annesi bağırıyor. Tüm sesler bizim evin içinde. Bizim çocuk uyanıyor. Tekrar 1 saatlik süreç başlıyor. Biz sinir krizi geçiriyoruz bu sefer, bizim çocuğu hırpalıyoruz. Gidiyor böyle..
Alt kata vuruyoruz biraz duruluyorlar ama her akşam aynı. Gündüz de benzeriymiş durum.
En temizi müstakil tarzı bir ev bakmak.