Bataryanın ekstra bir bakımı yok, ömrü var.
Genelde yürüyen aksama yönelik bakımları mevcut. Tabi şarj ünitesi veya iç elektronik aksam hata ve sıkıntıları apayrı bir hadise.
TR'de dönüşüm üstlenen bir firma var. Bu firma DMA adında Derindere çatısı altında çalışıyor. Onların kullandığı bataryalar, 100bin km lik periyotta %80 performansla çalışmaya devam edebildiğini iddia ediyorlardı.
Param olsa hiç düşünmem alırım p85d , tesla türkiye ye yatırım yapıcagını söylüyor aracın yıllık abd bakımı 500 dolar civarı sadece yürüyen aksam . Piller 8 yıl garantili 1-2 sene beklenip alınabilir
Elleme Sekelesin...
P90D'nin 0-100'ü 2.8sn. Daha modifiyeye gerek var mı
Benimde param olsa alırım ama ikinci araç olarak.
Hmm...
Şanzımanı( Şanzıman değil ama anladınız işte, varyatörü) hariç kalan bakımları aslında burada yapılabilir gibi o zaman. Yurtdışından alınsa kargolasalar burada herkes rot rotil balata değiştirir yani bence. Bataryalar bile gelse sökülüp takılabilir aslında yenileri...
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Bu da cahil cesaretiymiş, şerit takip asistanlı mercedes bile burada şeritler birbirine girdiği için saçma salak frene mrene basıyor kahve işareti falan çıkıyor göstergede. Baya güldüğüm bir şey ama neyse o ayrı konu. İstanbul trafiğinde autopilota almak neymiş, bu nasıl bir güvenTamam dayıboy parasını kazanmış, aracını almış Allah daha çok versin ama kendisi üst seviyeye geçti diye ülkeyi de geçti sanmış, hata orada
![]()
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Bunların vergilendirilmesi nasıl oluyordu bilen var mı?
Onun dışında Elon Musk vizyonun ete kemiğe bürünmüş hali. Adam bizim gibi nice petrolkafalıya elektrikli aracı sevdirdi. Araba güncellemek diye bir kavramı lugata soktu.Günümüzde o kadar teknolojik zımbırtılar türerken buna bağlı olarak arabaların ne hale geleceğini hepimize gösterdi. Ne diyelim helal olsun.
Piller 30.000 km ye kadar bir düşüş yasıyıp sonra düzene oturyomuş, düşüş değeri %4 yazmışlar baya iyi bence , hersene pilleri yenileyen renolar vs
Tesla cok mantıklı
Elleme Sekelesin...
Tesla ile ilgili forum var orada kullanıcıların deneyimleri var. Yakın zamanda Türkiyeye girecek (Benim tahminim 2017 sonu). 700'lük olanı bende çok merak ediyorum. İmkanım olsa kesinlikle denerdim.
bir kere sürülen araba değil 4 lastiği ve görüntüsünün arabaya benzemesi araba yapmıyor.. konvansiyonel araçlar gibi değil otto motorlu ..
haliyle ustası bakım yapıcak yerde normal sanayideki bir servis gibi olmıycaktır.. hani sanayideki servisden ziyade bir bilgisayar servisi bakımını yapsa o bile daha mantıklı gelir bana çünkü araç silme yazılım üstüne kurulmuş..
Yani aslında elektrikle çalışan yürüyen bir bilgisayarın içindesiniz. zaten teslanın sahibi elan musku bilişim sektörüne meraklı olanlar iyi tanır hatta tesladan önce tanırlar mark zuckerberg, larry page ve elan musk bu üçlü internet tarhini yazmış insanlar...
esas bombayı larry page uçan drone otomobillerle yapıcak az kaldı.. fiyatlarıda çok makul olucak..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Tesla Proje geliştirmeden, Daniel die bi eleman bizim otele gelmişti.
Baya oturup konuşmuştuk 6 ay kadar önce.
Adamlar öncelikle istasyon ağını kurmaya çalışyorlar, Edirne'den başlayarak ilk etapta transit geçişler için her 250km de bir kurumsal otellerin otaparklarına istasyon kurmayı planlıyorlarmış.
Ardından Türkiye için istasyon ağını genişleterek pazara tam olarak girmeyi planlıyorlar buda 2018'i bulur demişti.
Dilersen bi ara görüş, Four Points by Sheraton Istanbul Batisehir otelinden Furkan'la görüşmüşsün de, kartımı vermiştim muhtemelen bir çok kişiyle tanışmıştır Türkiye'de hatırlamaz ama içeriden birine ki bu jr. proje geliştirme uzmanı sana Türkiye planları hakkında baya bilgi verebilir. çünkü servis ağının da ön araştırmasını bu arkadaşımızın departmanı yapacaktır.
![]()
Fiat's Are Faster Than You Think!
6 sene önce Subaru Beka'da test etmiştim inanılmaz keyifliydiMotosiklet misali ivmelenmesi 14-15 k çevirdiği devir ile beni benden almıştı
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=vKp7dfjycAI
Bunun gibi bir şeydi ama tam hatırlamıyorum
![]()
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Ankara'da kaza yapan bi tanesi sağ ön çamurluk yurt dışından gelecek diye 3 ay yatmıştı. Yetkili servis kurulana kadar riskli gibi görünüyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)