Ben şunu anlamıyorum
Bu ay fakirlerin, açların halinden anlamak ve nefsini terbiye etmek adına yaşanan dini bir ay değil mi ?
Sen 11 ay boyunca sıtarbaksta kahveni içiyosun, akşam evde, restoranda yediğin yemeği paylaşıyor da paylaşıyorsun, mangala gidip löp löp etleri fotoğraflıyorsun
o zaman hiç bi aç insanı düşünüyor musun ? e onlar hep aç, senin ki gibi ALLAH'A yaranmak adına yalandan aç değil.
İftarı bilen aç kalmaz arkadaş, sen taa öğlenden fırın ağzını fırına götürürken iyisin, esas aç olan kaç gün sonra yiyeceğini bile bilmiyor.
Allah cenneti vaad etmese ona bile etmezlerdi secde.
Olay bu siz yalakasınız, Dini satıyorsunuz, Allah'a satıyorsunuz, sizin ciğeriniz beş para etmez.
Bana biri Ramazan Ayında, her sabah normal saatinde okunan ezanı neden 1 saat geriye alıyorlar bunu açıklasın. Siz namazın, ezanın vaktini bile değiştirirsiniz gelenek diye.
Hangi kafayla yazdın bunu çok merak ediyorum. Sigara içmeyen biri olsan bir nebze anlarımda başka bir mesajında içtiğin sigaranın markasına kadar yazmışsın. Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Senin söylediğine göre ramazan dışındaki 11 ayda bende sigara içmeyen biri olarak seni sigara içerken görürsem havamı kirlettiğin için yumruk atabilirim. Ayrıca adamın sanane aq dediğini nereden biliyorsun yumruk atan şerefsizin uydurması ve tahrik indirimi almak için yaptığı çok belli. Suçlu olmasa karısını falan alıp ortadan kaybolmaz zaten.
Ya s*ktir edin adamin veya kadinin ne dededigine. Eger SANANE AQ dese bile hakki var onu söylemeye. O adam o kadinin ne abisi ne kocasi. Kimsin lan sen insanlarin ne b*k yedigine karisirsin nerde yasiyoruz ya? Bu olay isvicrede olsa bu adami sinir disi ederlerdi..
İslam denilen şey zaten yüzyıllar öncesinde bile kendi çıkarları ve rahatları için üretilmiş bir din. Şimdi çok normal bu tür şeyler. Şii'ler bile adamlar keraat vaktine göre niyetleniyorlar ama Sünni kısım aman garanti olsun diye erkene çekiyor vaktini. Hayır abicim milleti neden korkutuyorsun öbür tarafta ellerinde beyzbol sopaları ile beklemiyorlar zaten senin gelmeni. Hayır yani Yaradan'ın işi gücü yok LnchCntrl gelsede onu bir yaksam kaynar kazanlarda demiyordur herhalde değil mi![]()
birincisi derdim hava kirliliği fln değil. o kadar çevreci bir insan değilim .sigara kullanıyorum hemde baya baya kullanıyorum keşke hiç içmesem . ramazan boyunca kendi çapımda orucumuda tuttum. yaklaşık 20 kişi çalışanla ile birlikte aynı ortamda bulundum ki hepsi fosur fosur yanımda sigara içtiler.bu kişilerin çalışanlarım olmasına rağmen sigara içtiklerinde yalnızca biraz uzakta durun ki sigara dumanınız bana gelmesin sizi duyabiliyorum dedim.
konu şudur. sigara dumanı tutulan orucu sakata sokar. başkasının içtiği sigaradanda açıkcası benim tuttuğum orucun sakata girmesini istemem. oruçluyken sigara içen birinin arkasından yürümem , direkt olarak dumanı solumam bu kadar basit.
herkes oruç tutsun kimse sigara içmesinde demiyorum isteyen istediğini yapabilir ama başkalarınında hakkına girmeyerek.
ramazan ayında gece siyah ile beyaz rengi ayırt edene kadar yemek yiyebilirsiniz.mevcut şartlarda bulunduğumuz yerlerde yapay aydınlatmalar olduğunda ezan saatini tayin etmemiz mümkün değil.ileri gelen alimlerin tahminlerine göre 1 saat erken ezan okunuyor.bi yerde tutulan orucun yine sakata düşmemesi için , bazı topluluklar kendi saatlerini belirliyorlar . herhangi bir cemaate dahil olmayan müslümanlar ise diyanetin belirlediği zaman dilimine göre oruç tutuyorlar. bilgisi çok olan biri var ise aramızda kendi saatine göre tutabilir.
herneyse atılan yumruğu savunacak hiçbir söz , hiçbir cümle yok.
ramazan nefis ayıdır , kontrol ayıdır.
Dün yazacaktım, bayram dönüşü trafiğindeydim yazamadım..
Meselenin "hava kirliliği" olmadığını biliyordum, o yüzden farklı örnekler vermiştim. Açıklamalarından sonra diyorum ki; "Ağzın bal yesin"
Tam olarak anlatmaya çalıştığım da bu.. Ramazan, nefis ayıdır.. Kontrol ayıdır.
Yemek yiyene "yemeyeceksin ulan" demezsin, kafanı çevirirsin..
Sigara içene "içmeyeceksin ulan" demezsin, arkasından yürümezsin..
Ancak, senin olan bir mekanda "gidin ileride için" deme hakkın da sonuna kadar vardır.
Cafe / Restaurant gibi kapalı alanlarda sigara içene itiraz edersin, zaten yasal olarak hakkındır itirazda bulunmak
Tam olarak anlatmaya çalıştığım, olması gereken budur dediğim şey işte senin bu yaptığın.. Bunu herkes başarabilse, huzurlu bir memleket olur burası..
Konunun tamamını okuyamadım ama şunu unutmayalım lütfen,
İslam Hoşgörü dinidir. Kolaylık dinidir.
Değil şiddet, kalp kırmak dahi bu dinin gereklilikleri ile yanyana bile gelemez.
O sebeple bu yumruğu atanın hiç bir şekilde geçerli gerekçesi olamaz.
Sen kendin laiki ile orucunu tutabiliyormusun, önce kendini bitir, sonra karşıdakini eleştir vb...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)