kiralayın ikisini de birer gün, tepe tepe binin, cevap kendiliğinden gelecektir.
Printable View
Hocam boyasını yiyeyim ya değişenli olsun nolacak? Şase direklerde oynama olmasın yeter.
En genci 15 yaşında araçta hatasız aramak hata bence.
Mis gibi fırın boya yapılmış olsun ne güzel. Güneş yanıklarına tercih ederim.
Boyasız diye o yaşta araca 30lu rakamlar telaffuz etmek mantık dışı bence.
Sizin güzel hatrınıza 25 eder dedim artık.
Bilmediğim araç değil 14 senedir var bizde.
96 da honda ef aldım.
klima yok
abs yok
merkezi yok
elektirikli cam yok
çift karbüratör,alçak oturma pozisyonu,yol tutuşu beni benden almıştı.
gene aynı km.lerde aynı temizlikte bulsam ne klima isterim,ne abs çok zevkliydi.aynı benzer zevkleri 99 senesinde ek de tatdım.
sunilik yok direk şöför odaklı ne görüyorsan o ef-eg-ek bir başkaydı :)
Bugün düzgün bi Eg Sİ bulsam alır garaja koyarım.
Yine bir HONDA konusu ve yine millet birbirine girmiş :D
Hastalık.
Eskiden, küçüklükten gelen bi tutku. TV'de kaç tane arabalı film izlesen illa ki hepsinde en en kötü pert olanlarına denk geliyosun.
Yarış filmlerinde en önde onlar gidiyor. Japon otomobil programı Best Motoringin R34, Supra gibilerine karşı tuttuğu tek atmosferik marka. Yıllarca devir çevirip yorulmadan dahada üstüne koyarak gidebiliyolar. İlk kendi arabam HONDA oldu, 90hp boklu iS. Neler yapmadım onla... Kendimi geliştirdim, gezdim, nerde ne yapılır, 4tekerlekli bi araç ne zaman döt kopartır savurmaya başlar boş alanda hep bunları denedim. Islak zeminde kontralar denedim bakalım nasıl tepkiler verecek diye. Dağa bayıra tırmandım, yeri geldi 4x4 bile oldu :D :D :D
D14 ve D16 motorların ortalama 6-7lt benzin tükettiğinide varsayarsanız oha!!'lar eşliğinde ilginizi çekmeye başlar bu araçlar.
Millet EK ES FD FB biniyor. Baya bi ilgi var bu araçlara. Sorunsuzlar. Sahiplerine sorun, kaç kere sanayiye gittin ? ya da niçin gittin diye. Çok komik cevaplar verirler. Ben kaporta için gittim sanayiye :D
Ben 6ayda 10k km yaptım. Aldıgımda yağ su değiştirdim, sonra düzenli olarak her hafta suyunu tazeledim, yagınıda düzenli aralıklarla kontrol ettim. Hiç ama hiç bi sorun vermedi gezdim durdum. Klima açık şehir içi 20kr yakıyodu, az yüksek devirli kullanıodum öyle sakin sakin kullandıgımda da beni bile şaşırtmıştı, 10tl gazla 60km gitti. 20tl'ye 120-130u net görüyordu yapın hesabı.
Hararet yapmaz, salak saçma hortum patlatmaz kayış koparmaz eee daha ne ?
85binde bej iES var ilk sahibi nene. Niye satmıyon dedim cevaba bak: ''Aldığımdan beri 1kere sorun çıkarsa satardım. İşimi görüyor, çarşı pazara yazlığa gidiyorum. geniş konforlu arabalar bunlar''
Arkadaşımın babası 90lı yıllarca patronunun CRX'ini kullanmış bi kaç kere. Şimdi o arkadaşımda S2000 var amcada biliyor o tarz araçları. CRX'i anlatır anlatır durur. Bi yere park ettiğinde çok garip duran bi araba varsa o o'dur diyor. Kaptırıp gidiyodum 300sel'ler salak oluyodu otobanda arkamda diyo, anlatıyo hep.
Adamlar her kasada biraz daha hızlandı. Son Type-R ***** stock motorla 11sn'leri zorluyor. Az para harca (öyle extreme rakamlar değil) 7-8sn koşar oluyolar. M5lere bay bay. Devir turbo devri olunca onlarda ayıldı. Artık N/A motorları bitiriyolar. 1.5 130hp 1.6 200hp geliyo yavaş yavaş. Eee bunlara bi yazılım cooler....
Daha çooookkkk yıllarca HONDA HONDA diye çekiştirilecek bu marka. Adamlar yapmış, yapıyor, yapacaklarda.
Hayalim EP3, fazlası yok zaten... Boy yüzünden S2000e sığamıyoz mk direksiyon dönmüyo bacaklar yüzünden :D :D :D :D
İnsanların araç seçimindeki tek kıstas, otobanda onun bunun eline vermek değildir.
Kişiyi tatmin edecek kadar gitmesinin yanı sıra, malzeme kalitesi, premium hissiyat, donanım, konfor, prestij gibi 10'larca kavram alıcının araç kararına etken olabilir.
Sen, 20 binlik araçla 100.000 binlik aracın eline verdim diye sevinirsin, 100.000'lik aracı olan senin bu sevincinden habersiz bir şekilde konforlu seyahat yaptığı için sevinir.
Passat jetta alan aracının uçtuğunu zannediyor da, Type-R alan zannetmiyor mu? Bir sır vereyim, hiçbiri uçmuyor :) Hepsinin "daha hızlısı" var.. Önemli olan sahibini tatmin etmesi, ettikten sonra 1 HP arap atı da uçtuğunu zannettirir adama..
Tork/beygir/hızlanma gibi kavramları 1. sıraya yerleştirerek araç almayanlar, alanlara kıyasla çok daha fazla..
19 yaşında bu kavramları 1. sıraya koyabilirsin ama 30'dan sonra insanın pek de umurunda olmuyor 100'e kaç saniyede çıktığın..
Aynen,
Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde araç değişimi yapmayı planlıyorum mesela..
Güvenlik, Yakıt tasarrufu için dizel olması, puset ve bavul için büyük bagaj, konfor, hız sabitleme, otomatik vites
Sıralamamda ilk sıradaki kıstaslar.. 0'dan 100'e 9 sn'de çıkmayacakmış da 10.5 ta çıkacakmış, top speed 220 olmayacakmış da 190 olacakmış.. Zerre umrumda değil
bu güzel bir cümle aynen katılıyorum amaçlar ve araçlar..
herkes aynı otobanda otoyolda gidince amacı aynı zannediyor .. basan herkes basıyor zannediyor herkes bir yarış içinde zannediyor .. konforlu keyifli gidende herkes o mantıkda sürüyor zannediyor..
zaten trafikdeki kaza ve kavgaların çoğunun nedenide bu fikir çatışması.. adam basmayınca o ona küfür ediyor korna çalıyor halbuki basmayan adama sorsan sabitlemiş cruise controlü 100km - 110 km yasaların belirlediği yasal limitlerde gidiyor diğerine sorsan
"abi bomboş yol adam basmıyor ya altındada 150 bin liralık araç bak ben bu 20 bin liralık araçla onu nasıl ezip geçicem şöför değilki adam o araba bende olucakdı kadran devirirdim" mantığı..
ufak bir anektot yıllar önce arkadaşımın kardeşiyle izmire gidiyoruz yasa tesislerine yaklaşdık çocuğa sağa çekde bir şeyler yiyelim dedim "abi bir sürü araç geçdim durursak hepsi bizi geçer" dedi .. ben şok ben bim ben migros ... :))
ulaşılabilir ve sorunsuz olması en büyük etkendir bence..ablamda 1.6 euro Civic vardı,otomatik olmasına rağmen gidişi ve sesi mest ederdi beni,Ve evet arabayı dan dun kullanmasına rağmen Bakım dışında masraf çıkardığını hatırlamıyorum.
Ama olayı Honda ile sınırlamamak Lazım.herkesin bir tepe markası vardır illaki.Ama babasından kalma birşeydir ama ilk aracı olmasının etkisidir.
7 sene w124 kasa 200e kullandım,Bakım dışında birşey yaptırdığımı hatırlamam.Focus 1 2.0'a geçtim,aynı şekilde rutin bakım ve değişecekler dışında masrafım olmadı.ki bir ara Arkadaşımın otomatik civic'i ile Silivri istanbul yapmıştım,yakıtını görünce Focus'u daha da çok sevmiştim.Alman Arabasının içinde büyüdüm,bu Yüzden ilk tercihim Alman'dır.
Şimdi e39 530ia kullanıyorum,bebek geldiği için bu araca geçtim.donanım olarak beklentim dahilinde herşey var,bastığımda da Hakkını veriyor..
Honda alır mıyım,almam..herkesin beklentisi farklı..
Honda Eg diyince kulağıma direkt şu müzik geliyor. Deep enough for you dınınınnnnnn dınıınınınnnnn dıınnnıınnnn deep enough for youuu.
http://i.hizliresim.com/OMlNO0.jpg
Soichiro Honda Bu resimde ne demek istemistir :)
Japon - Honda bende farklı bi yeri var Zamanında Toyotanın bile iplemedigi savas zamanında birseyleri basarmak için azim edip bu zamanlara gelmiş bir üretici ne kadar kendisi ölmüş olsada ben gibi aa özellige cok önem vermeyen biri için sahsen bana hidrolik klima otomatık cam yetiyor,Önemli olan motor kullanım pozisyonu istedigim degerleri vermesidir,Aracın bana hizmet etmesi benim araca hizmet etmemem,Yok arıza yakttı yok cart yok curt sosyal agalarda görüyoruz bayramda arıza yapan yeni nesil araclar korumaya alıp kendini servise muhtac olmasını O kadar para verip bayramda bide beni rezil edicek servis pesinde kosucaksam o arabayı bi bidon benzinle yakarım ben..
Herkeste Honda tutkunlugu yok, Honda su an overrated.
Kaputu acsa neyin nerde oldugunu bilmeyen, abiii s2k deli yanliyo diyip tork fakiri oldugundan haberi bile olmayan, fanboylugun suyunu cikaran o kadar cok eleman var ki iyice suyu cikti isin, iyice irrite ettiler sempati duyan adami da.
Zaten bmw ye mercedese o kadar parayı veren adamların hepsi keriz parayı sokakta buluyor ama honda alanlar mükemmel zeki adamlar. Ayrıca "kafa" lara bu kadar cok ilginiz olmasın kendi yaş grubunuzla yaptığınız tarzda muhabbetleri burada tanımadığınız insanlara yapmayın.
Hondayı Hep Sevmişimdir.Ama Uzaktan
https://www.youtube.com/watch?v=GWQ7OYTtHss
Hadi bidaha dinleyelim. s2000 e rakip istedim :D
Vallahi yıllarca sorunsuz ailecek ek civic kullandık çok memnunduk. Ben ehliyeti falan alınca satıp premium sınıf bir araç alma arayışına girdim. Bir an ikinci sahibinden tertemiz bir Audi a4 ü bulunca gaza gelip aldım. Almaz olaydım dedirtti bana tertemiz olmasına rağmen hiç sorunu sıkıntısı bitmedi aracın elektronik aksamı kanser gibiydi oradan oraya atladı şanzuman deseniz zaten sıkıntısı hiç bitmedi. Sanayiye uğramadan bir yere gidemiyordum. Sıkıntılarını saysam buradan köye yol olur desem yeridir. Zor bela adam edip sattım. Ve her seferinde keşke Honda mı satmasaydım dedirtti bana. Yani sorunsuzluk açısından bir numara olduğu kesindir motor ve şanzuman çok dayanıklı kaporta olarak emsallerine bakıldığında en azından plastik değil. İç aksam bazı bölümler hakikaten kötü kaya gibi ama her koşulda tatminkar seviyede bana göre en azından beni tatmin ediyordu. Zaten Audiyi satınca tekrar dönüş yaptım. Sorunsuz , güçlü , donanımlı , yakışıklı olduğu idüşündüğüm için Honda Accord ' u tercih ettim. Pişman değilim satmayı düşünmüyorum yıllarca kullanmayı düşünüyorum. İleride satarsam kesinlik ile yine tercihim Honda olurdu.
Ve tutulmasının diğer sebepleri ;
Düşük maliyet ile yüksek güç alınması
Sorunsuzluk
Parça bolluğu ve ucuzluğu
Bakım maliyetinin düşük olması
vs vs diye gider.
Kesinlikle Honda en iyisidir vs diye bir düşüncem yok ama bana göre bazı modelleri verildiği paranın hakkını veriyor düşüncesindeyim. Yazdıklarım marka kötülemek veyahutta yüceltmek gibi bir amaç gütmüyor yanlış anlaşılma olmasın lütfen. Sadece düşüncelerimi ve tecrübelerimi aktarmak istedim.
Maalesef bazı hondaci alfaci ve pejocular yüzünden bu tip markalara on yargım var... Sanki bunları alırsam potansiyel apachi muamelesi görecekmişim gibi gelir hep...
Burada Bir çok kişi arabasına aşık... Ve hakkını vererek ilgileniyor... Bir yaşam tarzı olarak. Bu gibi arkadaşlarımız lada bile kullansa benim için çok değerliler...
Ama o apachiler yok mu! Adamı soğutuyorlar... Mazdalardan bile soğumaya basladim su "dünyanın en sorunsuz arabasi' geyiginden dolayı... Adamın arabasına iti baglasan durmaz, sorunsuz diyor hala
Benzerini de volvoda yaşıyorum... Abi ölen yok bu arabada falan...
Bir yerden sonra bayıyor...
2008 model arabayla piste girdikten sonra hiçbir şey olmamış gibi günlük kullanıma devam edebilmek güzel bir duygu, hem de defalarca.
Motor sesi, sürüş posizyonu, yol tutuşu, devirlenmesi gibi özellikleri arabayı olduğundan daha iyi gidiyormuş gibi hissettirmesi de büyük artı.
Lpg uyumu ile muadillerine göre çok daha az yakması da tr için avantaj.
Önden çekiş olmasına rağmen dengele şasisi ile yapabildikleriniz:
https://youtu.be/OPSmXG9Cezk
Bunların yanı sıra yol sesinin berbat şekilde alması, ucuz malzemesi falan çok büyük eksikleri. Fakat az da olsa spor hissiyatlı aile arabası sürmek isteyen adam için bunlar düşük öncelikli özellikler olduğundan, insanlar bunlara katlanabiliyor. Son 5 yıldır falan honda tr pazarına "arabaya bak be" dedirtecek bir ürünle gelmedi. Yeni type r ile üst segment müşteriyi şimdilik memnun etti ama asıl 10. nesil civic'i merakla bekliyoruz.
Bende hondaya karşı çok önyargılıydım taaki bir honda sahibi olana kadar ;) birşeylerle uğraşmayı seven haftasonunu arabasıyla geçirmek isteyen,el emeğine önem veren kişiyseniz gözünüz kapalı müdahale edebileceğiniz araç hondadır,her yerde pdf,video açıklama bilgi dosya ansiklopedi bütün herşeyi bulmak mümkün,ama ben aile babasıyım pikniğe giderim enişteyle mangal yakarım,arabamı mekanın önünne çektiğimde hep ilgi çekerim,bütün komşularım arabamla övünsün derseniz markalar belli :o
kıskanma favorilerini paylaş
Markalar Adet
1-Volkswagen 59.302
2-Renault 58.794
3-Ford 50.977
4-Fiat 46.388
5-Opel 24.058
6-Hyundai 23.530
7-Toyota 21.568
8-Dacia 20.475
9-Mercedes-Benz 18.392
10-Peugeot 15.431
bugünki haberlerden alıntı
Sırf izmitli hondacı kardeşlerim yüzünden honda'ya karşı bir antipati durumu oluştu bende.
Yani bu araç biraz tırı vırı geliyor bana.
Şahsen ben honda'yı hiç sevmiyorum, aksine lpg'li araç sevmem ve hani büyük konuşmuyim binmem maddi durum el verdikçe.
Ama millet bir honda tutturmuş seviyor, ama şimdi stilo örnegi var bak o doğru.
Honda'da donanım denilen birşey yok ki.
Yıl oldu 2016 araçlarda artık son sınıf teknolojiler var, hama vtec vtec diye sızlanan adamlara ben birşey demiyorum.
3 fransız markası reno,pejo,citröen bana kalırsa honda'dan daha iyi markalar.
Bir dizel'ci olarak zaten japon'a yaklaşmam.
Mekanik konusunda efsaneler yapsada gözümde,genel kullanıcı kitlesi yüzünden antipati oluşan marka..Panamera ve Vti yanyana dursun herkes Vti'a bakar diyen bir arkadaş vardı mesela :)
Bı sene sorgulama yılı sanırım techturkey de
Neden niçin niye
Honda neden fanatikliği var yok kardeşim şuan bir avuç s2000 ep3 vti kalmış
Pertler toplanmasaydı 3 veya 4 kez honda defterini belki de kapatmıştık bu ülkede :)
honda lego gibi ne yönde uğraşırsan o yönde iyi bir şeyler çıkıyor araçdan.. misal performans istersen o yönde konfor istersen mercedesle kafa tutucak bir hale gelebiliyor.. tabi para ve çokomel orantısında bu işler..
honda forumunda görmüşdüm belki o arkadaş bu forumada üyedir adam kabukdan başlamış izalasyona davlumbazlar tava taban kapı içleri motor iç kısmı .. hayalimdeki izalasyonu yapmış .. herhalde yolda giderken sivrisinek uçsa duyar aracın içinde..
Bir honda konusu daha 7.sayfaya ulaştı.
Şimdi iesler 30 bin ediyor mu etmiyor mu?
Bu kadar konuştuk onuda bi açıklığa kavuştursaydık da aradan çıksaydı;)
Konunun tartışılması ile İES fiyatlarının arasında nasıl bir korelasyon bulunabilir? Çok merak ettiğimden soruyorum. Ayrıca, yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. Honda'nın yapmış olduğu otomobiller, gerek performans gerek ise kozmetik yönden kurcalanmaya çok müsait otomobillerdir. Fakat ülkemizdeki kullanıcı! kitlesine baktığımızda, durum oldukça içler acısıdır. (Bu noktada, emek - para dengesini mantıklı kullanıp ortaya harika işler çıkartanları tenzih ediyorum.) Kendim Megane Coupe kullanıcısıyım. 2002 model. Daha alalı bir sene olmadı. Araba alacağım zaman birçok marka - modele baktım. Bütçem ve istek - ihtiyaçlarım dahilinde olan en mantıklı aracı seçtim. Ha, otobanda bir tane kıytırık İES bile! tabiri caizse elime verir mi? Rahatlıkla. Ama benim aradığım hız değil konfor idi.
Velhasıl kelam, demek istediğim, otomobillerin sorunsuzluğu ülkemizdeki tutulma oranı ile doğrudan ilişkilidir. Ama bırakın, isteyen istediği marka otomobile binsin yahu!
Saygı ve selametle.
Kıytırık bi ies bile derken ? Konfor derken ? :D Kendi aracınızı cok mu konforlu sanıyorsunuz acaba lütfen elestiri yaparken biraz nazik olun her aracın kulvarı veya hastası farklıdır o zaman bende söyle bisey diyeyim yerle bir yapayım coilimi sizde yapın aynı yolda kim sekiyor kim konforlu gidiyor görelim o zaman,Böyle bisey bu saygı ve selametle
Kıytırık kelimesi, standart bir İES'i yer uçağı sananlar için idi. Üstünüze alınmanıza gerek yoktu. Ayrıca konfordan kastım sadece otomobilin yürüyen aksamı ile ilgili değil donanım seviyesi ile ilgilidir. Evet her otomobil tutkununun hastası olduğu bir marka vardır fakat Sezar'ın hakkı Sezar'a. Sahibi olduğum araçta STANDART olarak dört adet hava yastığı (iki ön + iki koltuklarda perde hava yastıkları) + ABS + Sunroof + CD Changer + Elektrikli arka kelebek camları + Yarı deri yarı kumaş koltuklar standart olarak sunulmuş. Piyasası belli. O fiyatlara alınabilecek en KONFORLU araçlardan biri zannımca.
Motor konusuna dediğim gibi diyecek bir şeyim yok. Otoban'da geçersin, ama konfor ve güvenlikte yanıma yaklaşamazsın o ayrı. Hem de yarı fiyatına!