abi bu hem makyaksız hem parası çok
Printable View
Güzel ekmek yemiş aradım fakat kapora aldım demişti sahibi 140'a verdim demişti hayırlı işler :)
https://i.hizliresim.com/Ma8Ja2.png
nisan yada mayıs yanlış hatırlamıyorsam taba ısıtma hafıza perdeli luxury plus 2016 lci arabayı 146ya alıp 150ye vermiştik ki kmsi 18bin yada 14 bindi o zaman tabi m pluslar max 156 falandı 40 yılllar yeni yeni 170 olmuştu şimdi ise m plusın fiyatı iyi geldi ama sport plusda daha dolu kararsız kaldık
2016 420d GC
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Her ne kadar BMW paylasmak cok klise olsa da, bi tane birakayim. :)
BMW'nin bu tonlardaki en basarili rengi, tanzania blue. Ancak kirmizi interior bana gore hata olmus, arabayi pavyon gibi gosteriyor.
Adini bilmiyorum ama su renk bir deri dosemeyle yikim olurdu.
---------------------
2009 Legacy 2.0 TD
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Su siralar gunluk takip ettigim arabalar dizel legacyler.
Bunun fiyati 56dan dustu.
Subaru forumunda gunes yanigindan (ne kadar dogru bilmem) tavan dahil serviste boyandigi soylenmis. 1-2 parca boyali bile olsaydi yine bile alinirken kafada soru isareti olurdu ama su haliyle imkani yok. Benim paramla edecegi max. 35-38.
bu jipi ne zaman görsem kafamda bu muzik ve sahne canlanıyor
https://www.youtube.com/watch?v=vM6a3Bdfvjc
Bu subaruların ilanlarında dikkatimi çeken bir durum var ya motor yeniden yapılmış ya da "sandık motor" konulmuş diyor.
Yukarıdaki legacy 198K km de imiş. O km de sandık motor ihtiyacı neden doğar ki ? Bana enteresan geliyor bu durum.
Boxer dizel motorlarda genel bir sorun vardı Subaru’nun EE20 kodlu motoru bahsettiğim ünite.
Enjektörlerinde genel bir sorun var 100 bin gibi bitiyorlar, krank milinde de tasarım hatası vardı, bloğu falan tekrar tasarlamışlar hatta yeni modellerde.Örnek aşağıdaki konu, böyle farklı yabancı kaynaklar var;
Why boxer Diesel engine crankshafts fail. - Engine/Electrics - UK Legacy Forums
Bmw z3 m coupe
2000 BMW M Roadster & Coupe | eBay
Yok abi yeni motorlar revizyonlu, parçalarda güçlendirmeye gitmişler eskisi kadar çabuk kırılıp dökülmüyorlar ama kökten çözülmüş de değil.Sorunlu krank milinin kodu şu;
12200AA380
Sırasıyla şunlarla değiştirmiş Subaru motorlar döküldükçe;
12200AA381
12200AA480(Bu da uzun blokta en kuvvetli krank)
Short diye tabir edilen bir blok çeşidi daha var ikisi aynı anda mı çıkıyor yoksa farklı yılların motoru mu bilmiyorum(kodu yine ee20 tabi) ama onda da sağlıklı olan krank mili kodu şu şekilde;
11010AB074(en sağlıklısı ve en son konanı)
11010AB071(sorunlu olan)
Bunlar da sırasıyla sorunlunun yerine konanlar;
11010AB72
11010AB073
Yine de EE20 sağlıklı bir ünite olamadı Egr sirkülasyon sisteminde değişiklik yapmışlar yazılımsal olarak(çok fazla kurum bağlıyormuş araç), enjektör sorununu tam olarak çözememişler(enjektörler Vw’nin başına bela olan 2.0 tdi 170’liklerde çıkan Piezo enjektörler), ayrıca herkes motor hakkında düzgün bir şekilde honlanmamış diyor, bu nasıl olabiliyor bilmiyorum ama bloğun iç yüzeyinde bozukluk var sanırım.(not bored correctly tarzı yorumlar sıkça var)Yeni motor tasarımını o yüzden neredeyse tamamen değiştirmişler, henüz sorun yaşayan görmedim.Yurtdışındaki servisler yeni Boxer dizeli koyuyormuş muhtemelen bu aracın motoru da yeni tip Boxer.Okuduğum kadarıyla Türk lirasına çevirdiğimizde 35 bin gibi bir sandık motor maliyeti çıkıyor...
Güzel bilgiler kardeşim, şunu araştırıp yazman çok güzel bir davranış tebrik ederim.
O zaman motoru piyasa tabiriyle yeni tip olmayan dizel subarudan uzak durmak lazım.
Ya da değişti diyeni de bir servisten kontrol ettirmek gerekli. Diğer bir soru geliyor akla, o zaman diyelim sandık yeni tip motor aldık, bu direkt tak çalıştır oluyor mu ?
o 2.0 TDİ enjektörleri bize 6K ya patladı oldkça külfetli parçalar gerçekten. Subi seviyoruz ama zaten piyasası az alıcısı az olan araç için böyle bir sorun ürkütücü.
35K maliyet çok yüksekmiş.
Bunun aslında farklı nedenleri var. Otomobili yarış otomobili gibi sürekli redline çevirtenler (özellikle motor soğuk olduğunda), sürekli kısa mesafe kullanıp dpf'in dolmasına neden olanlar, marşa basar basmaz daha göstergedeki ışıklar sönmeye fırsat burlmadan gaza abanıp yola çıkanlar, düzgün yağ koymayanlar, turbonun sağlıklı çalışmasına izin vermeden kontağı hemen kapatanlar ....vs yüzünden de bu tip sıkıntılar yaşayanlar oldu.
Bakımlarını düzgün yaptıranlar için garanti bitse bile iyiniyet garantisi adı altında motor değişimleri yapılmış. Ayrıca, ilk versiyonlarda Forester'daki DPF kapalı tip, Legacy Outback'lerdeki DPF ise açık tipti.
Türkiyede tek Sileighty - 1JZ GTE Sil80
Sx sevmem ama bunun yeri ayrı :)
Motor ile oynamış kullanıcılar haricinde, bakımlarını yetkili serviste yapanlara sanmıyorum o kadar yüksek masraf çıkaracaklarını. Ayrıca, söz konusu Japon olunca adamlar illaki birşeyleri düzeltmek peşindeler ve müşteriyi kaybetmek istemiyorlar. Bmw alıyorsun, alana kadar sana kırmızı halı serenler bir anda arkalarını dönüyorlar. En ufak şeyi bile garantiye sokmamak için uğraş veriyorlar hatta iyi niyet garantisi nedir ondan da bir haberler. Biz şanslıyız, motor soğukken abuk sabuk zincir sesi geldi, soluğu Kosifler'de aldık. Sırf zincir değişimi (Arada birkaç ıvır zıvır parçada var) ve periyodik bakım için astronomik rakam istedilerdi, biz kalaylayınca fiyat neredeyse yarıya inmişti.
Bmw'de yazsam roman olacak saçmalıklar yaşadık, hangi yetkili serviste anlatsam ilk defa bizde olmuş gibi reaksiyon veriyorlar. Otomobil ne zaman kendi kendini yok edecek diye merakla bekliyoruz.
https://vignette.wikia.nocookie.net/...20130329003658
Iketanin manitasının makinadan değil mi bu :D
2014 Highline Golf
Beyler arabayı çözemedim, büyük ekran, hayalet gösterge falan var. 2014 yılında böyle bir donanım hatırlamıyorum ben. Sonradan yaptırmıştır diye tahmin ediyorum, doğru mudur ?
golf 7 lere takılıyor hayalet
ender elektronik rahat 1 sene once uygulamaya başlamıştı discovery pro ile beraber takıyorlar bitanede 1.2 tsi vardı boyle
Hayalet Gosterge Golf - Golf 7 2013 ve sonrası - Golf - Volkswagen - OEM Parcalar
Koltuklar hayalet sonradan hatta galiba apo abi yaptı
Öncelikle cevaplar için teşekkürler. O kadar para harcadıysa insan neden bir Durban jant da eklemez diye düşünmeden edemiyor gerçekten :) Güzel doldurmuş ama, hakkını yememek lazım.
Kafa güzeldir :D Gözümün önünde boydan boya yeni S kasayı otoparkta birisi E kasa'ya küçükttü, sol tarafı komple sütunda bıraktı abimiz.