7-) Solar Pilli Sunroof (Aracın aküsünden harcamadan güneş enerjisinden ürettiği elekrik ile klimayı çalıştırma özelliği, araç kilitliyken bile içerisi sürekli temiz ve serin hava ile havalandırılır. )
bu nedir ustat yav, bilenler aydinlatsin beni
Printable View
Aracın sunroofunda güneş enerjisi panelleri var. Burada biriktirdiği enerji ile araç park halindeyken klimayı çalıştırabilirsiniz.
Highline Passat, Elegance Skoda Superb modellerinde ek opsiyon olarak alınabiliyordu zamanında.
http://www.bilgiustam.com/resimler/2..._sunroof_2.jpg
Daha fazla detay için aşağıdaki makale yardımcı olabilir
Solar Sunroof Nedir ve Nasıl Calışır? >> Bilgiustam
@XoR cok tesekkurler cok ilginc bu konuda tamamen cahilim :D
gerci E55 amg lerde gormustum solar panelleri ama tam olarak islevini anlamamistim cok ilginc hakikaten
İnşallah kavuşacağız seninle E39 530i
İlan No: 515201117
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
1990'ı hatırlamıyorum ama bildiğim Xedos9'da solar akü şarj sistemi ve solar havalandırma vardı :)
http://www.mazdagaraj.com/dosyalar/xed-dona-jpg.22998/
Solar sunroof konusunu ilk defa duyuyorum çok ilginçmiş gerçekten.
1991 den bir makale.. İşte 90 lar başı diyelim
September 24, 1991|By Jim Mateja, Auto writer.
The 1992 model Mazda 929 sedan isn`t smart enough to come in out of the rain. But it has built-in intelligence so that when it`s parked in the sun all day it turns on its own fans to cool itself off.
The power to activate those fans comes from solar cells built into its glass moonroof.
In the wintertime, when there`s no need to cool itself off, the 929 uses the solar power instead to recharge the battery.
Hottest Offering From Mazda: Solar-powered Cooling - tribunedigital-chicagotribune
Subaru Levorg
Rengi çok güzel, keşke düz vites veya zf8 tarzı bir şanzımanla gelseydi bu araba
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
solar sunroof 2000 model b5.5 passat ile kullanmaya başlandı diye biliyorum vw grubunda
İstanbuldayım Avrupa yakasında araç bakıyoruz. Bugün 100.000 civarı 0 km olarak araç baktık donanımlı Poloya 95.000 dedi. Benzinli Seat Cordobaya 85.000 çekti ve bomboştu. (Hız sabitleme dahi yoktu.) Bayi hükümetin yaptığı vergi düzenlemesini fiyatlara yansıtacaklarmış onu bekliyorlarmış satış yok bugün dediler. Dedim zaten bu fiyatlara olacağı yok. Anlayacağınız 100.000 liraya orta sınıf araç devri kapanmış. Görüşmek isteyen arkadaşlar olursa bir araya gelip tanışırız çay muhabbet vs. Avrupa yakasındayım. Bunun gibi Volvoları geziyorum.
S80 2.0D
Sıfır i30 1.4 motor vardı 75000 civarlarında, düşünürseniz bayillere bir bakmanızı öneririm.
Boş geçmeyelim, reel favorilerimden.
2007 Subaru Legacy Sportwagon
Biz vazgeçtik satın almadan. Sıfırlar dünya para. İkinci elde adam akıllı birşey yok. Ya döküntü yada fiyat uçuk. Otomol BMW'deydim bugün. 0 km 5.20i için kiralama teklifi aldım. 1 yıllık sözleşmeli ve aylık 6.000 lira. Yıllık 20.000 km sınırlı fiyatı bu. Kararım kesinlikle kiralamadan yana. 5.20i cidden güzel araç. Beyaz, gümüş, füme ve siyah renkler varmış ellerinde hepsinin içi bej. Donanımıda iyiydi memleket için eksiksiz donanımlar var araçlarda. Pure+Prestige+Business paket var hepsinde. Herşey onlara ait. Ivır zıvırla uğraşmıyorsun. Kasko MTV sigorta lastik bakım vs ne varsa tıkır tıkır hallediyor herifler. Firma adına olduğu için 6.000 lira aylık vergi borcundanda düşülüyor oh mis. Kalan 290.000i ise INGden %14 oranla vadeye koydunmu 35-36.000 lira yıl sonunda cebinde. Aracın kiralaması o zaman aylık yarı fiyatınında altına iniyor. Arabanın yıllık değer kaybı %10 düşse 25-30.000 oda bize girmiyor. Allah etmesin bir gün pertlik yada ağır hasarlı bir kaza olsa o zamanki değer kaybını da risk olarak hesaba kattıkmı ben kesinlikle uzun dönem kiralama diyorum. Adam akıllı bir arabayada keyifle binmiş oluyorsun. Firmada çalışıyor görünen sigortalı herkes ve firma sahibinin birinci derece akrabaları arscı kullanmakta hak sahibiymiş. Tavsiye ederim düşünen varsa düşünsün derim.
207 gt CC - çok güzel duruyor,manuel olmalıydı...
Birde kiralama süresi bittiğinde aracın o anki rayic bedeline satın almak istersen satın alabiliyorsun. Borusan %5-10 piyasaya göre indirim uyguluyormuş o şekilde. Nasıl olsa kendi bindiğin araç için rahat yani. Başka ikinci ele bakacağına misal diyorum.
bmw 320ied 40yıl --ağır hasar kayıtlı--
2016
14.000km
125e flan verse çok mantıklı
Büyükler kredi vs her neyse istediğini yapıyor yaptırıyor. Bizim büyükler gibi yere basan projemiz yok doğrudur. Sermayemiz ufak. 3-4 belli başlı firmayla sözleşmemiz var gidip geliyoruz işte. Kısacası bize öyle büyüklere sunulan şeyler yok yani. Alt orta sınıf bizimkisi.
Mantıklı fiyat olarak - 740d ; sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres
Makyajlı Fulüyans ; sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres