Sıfırı 1.000.000 tl imiş,verdiği örneğe bak hele...
Printable View
Benim ilk aracım X-Type 2.5 V6 4x4 Executive idi.
Hatta şu an ilanlarda, hatırlayanlar vardır belki, görünce duygulandım:
Jaguar / X-Type / 2.5 / Executive / KIRBOĞA dan TEMİZ ve BAKIMLI JAGUAR... sahibinden.comda - 556153948
15 Şubat 2013'tü ve 33.500 TL ödeyerek almıştım, unutmadım.
7-8 tane hasar kaydı vardı, birçok parçası boyalıydı.
Sırf bu renkle duruşu ve şekli için aldım, şekil yerinde yani orası tamam.
V6'nın sesi de güzel, ona da tamam.
Peki ya geri kalanı?
Araç tamamıyle dışı seni, içi beni yakar diyenler için üretilmiş.
Abi...
Bi defa araç hacmine, gücüne göre gitmiyordu.
Civic'ler, Bora'lar falan ışıklarda ya da uzun yolda fark atarak gidiyorlardı.
Bu anca bas bas bağırıyor... (Motoru %78'di eksperde, LPG yoktu.)
Şanzıman çok yavaştı. (Yalnız Jaguar'ın klasik U şeklindeki vites yolu hoştu.)
Kalite, Almanların yanında geçmezdi.
Direksiyon göbeğini bir Çinli işçi dahi o kadar açıklıkta yerine oturtamazdı yani.
O aralıklardan elini içine sokup direksiyondaki havayastığını çıkarabilirdin belki.
Diğer bütün parça birleşim noktaları da öyleydi ve bu aralıklar ticari araçlardakilerden de büyük ve simetrisizdi.
Kilometrede ta o zaman 75-80 kuruş yakıyordu.
Bir buçuk depoyla Kayseri-Gaziantep yaptım!
Dizelini bilmiyorum, tabiki en az yarı yarıya daha düşük yakacaktır.
Gitse anlarım da gitmiyor. (E320 vardı aynı yaşta, o giderdi bak...)
Park sensörleri, ancak çarptıktan sonra öterdi.
Frenler zayıf hissettirirdi, yüksek hızlarda kaçırma yapardı.
Klimayı ikindi vakti açarsanız, akşam namazına ancak soğuturdu.
(Bu arada aracı alır almaz komple bakıma sokmuştum, balatalardan sıvılara, aküden klima gazına, rotlara kadar.)
O zamanlar Jaguar Ortaklar'daydı.
Sadece bir aynanın dış kapağı için 400 TL ödedim.
Yani 83 tane plastik ayna kapağı, aracın kendisi yapıyor düşün...
Üç güzelliğini gördüm.
İlki dediğim gibi şekilliydi ve trafikte baktırırdı kendine.
İkincisi koltuk konforu gerçekten iyiydi.
Üçüncüsü de kaporta sağlamlığı.
O sene Antep'e felaket bir dolu yağmıştı.
Abi milletin VW'sinden Audi'sine, Reno'sundan başka neyi varsa mermi yağmuruna tutulmuş gibi oldu.
Jaguar nasıl bir metal kullandı bilmiyorum ama 3-5 çok hafif ezik haricinde tertemizdi kaporta.
O da bagaj kapağındaydı. Tavan ve kaputta hiçbirşey yoktu.
(Dolu yağarken mal gibi ortadaydı araç, kapalı yerde değildi.)
3 ay kadar kullandıktan sonra kamyonun biri önüme çıktı ve sağ ön köşeden tıkladım.
Kaput açıldı, tamponun köşesi ezildi ve far çatladı. O şekilde içime sinmedi, sattım.
İlanda görüyorsunuz, adamlar o bölgeyi çekiçle düzeltmiş ve hep o şekilde binmişler bu zamana kadar demekki.
Yamul yumul geziyorlar.
Bir İngiliz yayınında okumuştum. (CAR ya da Top Gear'dı sanırım.)
Dünya tarihinde üretilmiş en kötü 50 otomobilin listesini yapmışlar.
O listenin içindeydi X-Type.
Hatta yorumda da "Aracı üreten fabrika çalışanları muhtemelen böyle bir otomobili nasıl yaptık hayret demişlerdir." yazıyordu.
SONUÇ: Tavsiye etmem.
Fiyatla ilgili bi sıkıntın mı var hocam? Aracın sahibiyim. Sen söyle fiyatı oraya çekeyim istersen...
Honda / Prelude / 2.2 VTi / SAHİBİNDEN BAKIMLI PRELUDE MANUEL sahibinden.comda - 575879130
geçen sene 24 e satılıktı. Şimdi 42 olmuş ama hala favorim
Fiyatla ilgili bir sıkıntım olsa fiyatı pahalı der geçerdim ki gram ilgimi çeken bi araç değil o fiyat bandında. Serbest piyasa istediğin rakamı yazabilirsin, sıfırı şu para diye örnek vermek tuhaf.
Üstünden 2 kasa değişmiş,dolar kuru fırlamış,olmuşta olmuş yani,üstüne sıfırı şu para derken komik oluyor.
Latitude hakkında tecrübesi, bilgisi olan var mı? Dikkat edilmesi gereken bir şeyi varmıdır
İlan örnek
RENAULT LATİTUDE:
Renault / Latitude / 1.5 dCi / Executive / BDY GROUP A.Ş.- 2013 LATİTUDE 1.5DCI EXECUTİVE BOYASIZ+DİZEL sahibinden.comda - 572860195
O zaman ikinci el fiyatları neden artıyor? Sıfırını göz önüne almasın o zaman kimse, çok enteresan bir yaklaşım. Geçen sene sıfır km aldığınız aracı bu sene aynı fiyata alamıyorsunuz farkındasınız değil mi?
320i ED 40. Yıl aracımda var 2016 makyajlı kasa 1 parça değişeni var 20bin kmde, sıfır km satın aldığım rakamın 10bin TL üstünü teklif ettiler geçen ay ve satmadım. Çünkü aynısını almak için sattığımın üzerine en az 40-50 bin daha eklemek zorundayım. Herkes te bu mantıkta 2. Elde fiyatları artırmak zorunda kalıyor doğal olarak. O yüzden hele ki emsali olmayan bir araç için muhakkak bir şekilde örnekleme yapmak durumundasınız.
Kasa değişmiş, model düşmüş, bilmemne bunlar galerici ağızları. Otomobil alırken önceliğinize bakarsınız bütçeniz ve önceliklerinizin uyuştuğu aracı alırsınız. Ben model ayırt etmeksizin SW ve güçlü bir araç arıyordum bu araç çıktı karşıma ilan yayınlanmasından iki gün sonra pazarlık bile etmeden gittim aldım. Bu kadar basit. Bu aracı da benim gibi düşünen biri alacaktır, satılmazsa da mühim değil keyifle kullanıyorum zaten.
Ha diyeceksin ki neden satıyorsun o zaman; alma amacında kullanmadığım için. Çocuğum olduktan sonra bagaj ihtiyacımız olur diye aldım ama diğer aracım oldukça yeterli o yüzden M bir araç almayı düşündüğüm için satıyorum. İstediğim rakamlara da ulaşmadığı sürece satmayı düşünmüyorum.
Herkese iyi forumlar.
Ben size araç fiyatlarının artması konusunda tepki göstermedim ki? İsterseniz 500 bin yazın,beni ilgilendiren bir durum yok. Sıfırı şu para demek problem,sıfırı ile arasında 10 yaş var,km farkı var,teknoloji farkı var,koltukları farklı,ses yalıtımı farklı vs gibi gibi uzatabiliriz. Bayiilere yansıyan ötv oranından bahsetmiyorum bile.. umarım anlatabilmişimdir;hayırlı satışlar.
E61'in tr'de tek değil. 2-3 yıl önce İstanbul'da Sepang bronze metallic renk e61 535d ilandaydı.
Yalnız bu daha çok hoşuma gitti. Diğer araç kozmetik olarak pek iyi değil gibiydi.
Çift turbo 3 litre motor, dizel ama 4.400 devirde gelen 282 HP, 5.000'de başlayan redline :) Biraz aykırı bir dizel motor açıkçası
Ayrıca zamanının en güçlü dizeli olmasıyla beraber standart haliyle bile daha dolu donanımla geliyor
İlandaki araç piyasa koşullarına bakınca ciddi düşünülebilir. Al ömür boyu araba defterini kapat kıvamında. Donanımlarıyla vs ülke şartlarında benzersiz bir araç
Şase numarasını özelden paylaşır mısın? Borusan kayıtlarında çıkmadı, özel ithalat veya gümrük girişli mi acaba?
Borusan zamanında iki araç getiriyor fakat satılmadığı için geri gönderiliyor, o araçların şaseleri bende mevcut.
CR65231 Black Sapphire Metallic
CR70866 Mystic Blue Metallic
Borusan ithalatı değil. İlanda konsolosluk çıkması falan diyordu, o zaman bakmıştık konsolosluklar ihale ile satabiliyormuş. Tam detayı bilmiyorum gümrük çıkmasıdır belki. Sahibinden mesajları silmiyorsa bulurum şase numarasını.
Bilmediğimden soruyorum girişi yapılan arabalar geri gönderilebiliyor mu?
Link alabilir miyiz tam olarak nerede kabul ve ikrar ettin, gozden kacirmisiz?
Birde en son 3. kattan dustu dediler senin icin, dogru mudur?
Neyse...
W205 c180 AMG dış - Exclusive iç Ali Koç Başkan Fenerbahce Şampiyon kombinasyon
Mercedes - Benz / C / C 180 / AMG 7G-Tronic / -SUR OTO-OTOPORT C180 AMG+EXCLUSIVE 27.KM BAYİ BOYASIZ. sahibinden.comda - 551621991
Ford Transit Custom 310 S Delux Model 200.000 TL - 582336767
Ford Transit Custom 310 S Delux
Bu araçların arka tarafın darlığı dışında ne gibi sorunları vardır bildiğim kadarıyla fl sonrası vites sıkıntısı bir nebze çözülmüş diyolaa
Volvo S60 2.0T 2006: Volvo / S60 / 2.0 T / 2.0 T / 2008 VOLVO S60 2.0T PRİNS LPG FULL+FULL 06 AK 2001 sahibinden.comda - 574169125
Gümrük ihaleleri olayını ilk defa duydum fakat;
- Farz edelim ki Alman konsolosluğundan biri getirdi çiçek paket bir 750Ld taktı burada CD plakayı..
Araç 2015 Temmuz 1 çıkışlı Alamanyadan.. Adamın şak bugün Faroe Adaları'na tayini çıktı ve konsoloslukta çalışan bir Türk yine bugün talip oldu makineye..
Satışını yapamaz çünkü araç 3 yaşını doldurmamış olmalıydı.. 3 yaş 1 günlük yavru seve seve Faroe'ye veya Alamanya'ya dönüyor....
1995 Mercedes - Benz G 320 185.000 TL Galeriden satılık ikinci el - 584188329
20 yaş genç gösteren Mercedes - Benz G 320 ;)