S2000 de özellikle alt devirlerde bariz fark ettiriyor. 1.4 turbo benzinli Alfa da ise nerdeyse hiç etkilemiyor
S2000 de özellikle alt devirlerde bariz fark ettiriyor. 1.4 turbo benzinli Alfa da ise nerdeyse hiç etkilemiyor
1.4 tsi poloda farkı anlamıyorum açıkcası , 1.6 crdi i30 da da aynı şekilde , sadece 1.1 crdi picantoda yuksek hızlarda ve ilk kalkışlarda çok az farkı hissediyorum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Benim punto 1.3 mjet de klima acinca etkileniyor. Arac 70hp. Gazdan ayagi cekince devir daha cabuk dusuyor ayrica
Bahadır Ustaoğlu
biraz sıkışınca klimayı devreden çıkartıyor, sıfırdan kalkarken çok az gaza basıldığında, boşta ara gaz yapınca, vites küçültüp dip gaz yapınca vs. yoksa 1.3 fındık dizel koca totolu astra j yi mümkünatı yok yürütemezdi
konu ile ilgili şöyle bir tespitim oldu manuel klima var 6 kademeli fanı var, klima açıkken fan kademesini arttırınca rolanti dengesizleşmeye başlıyor
65 lik yazılımlı clio 3 için gözlemlerimi aktarıorumdur kalk ve ani hızlanmalarda etkileniyor birçok araç gibi yokuş yukarı oldumu çok net belli oluyor ama mesela otobanda sabitlemişim 100 le gidiyorum anlık 4 mü tüketim kapatıyorum tüketim düşmüyor yada açıyorum yükselmiyor bikaç kez denemiştim
![]()
Hocam sağolasın bunu öğrendiğim iyi oldu.
S2000 gibi bir araçta farkediyorsa tek çare torklu araç o zaman atmosferikle boşa uğraşmayalım.
Anlamadım. Daha az derken hiç yürümüyor mu diyorsun?
Teşekkürler.
95lik gibi değil yani.
Astralarda hep söyleniyor. H kasalarda da şikayet ediliyor. Galiba onda da kasa ağır geliyor.
Şimdi corollalarda elektronik mi?
Herkes memnun Toyotodan. Hatta atmosferik Avensisden bile çok memnundum diyen var konuda.
Japonlar bu konuda Avrupalılardan daha iyi anlaşılan.
Renoya helal olsun.
Peki arkadaşlar atmosferik 1.6lar arasında performanslı olan. İes, Vtec2, Ae101, E12, Fd6 gibi araçlarda durum nasıl?
h kasanın 1.vites çok uzun olduğu için sanırım daha sıkıntılı. alışık olmayınca klima açık birkaç yolcu ile aracı yürütmek problem olabilir, 1.6 atmosferik benzinlilerde düşük tork nedeni ile bu durum daha da vahimdir diye tahmin ediyorum. ara hızlanmalarda zaten çoğunlukla kendiliğinden devreden çıkartıyor yüke göre
Fd6 mızda pek etkilemiyordu. 1.6 ies otomatik vites 5 kişiyle yokuşta klima açıkken geberiyor gerçi klima kapalıykende gitmiyor pek vites oranlarından dolayı galiba.
Geçen denemesini yaptım rolantide devir düşüyor klima açıkken.
vtec2lerde pek etkilenmiyor klimadan. 2araç biri klima açık diğeri kapalı denersen farkettirir tabiki ama, hissiyatta bir farkı yok klimanın, 17 jant olmasına ragmen klima yokmuş gibi şehiriçinde.
tüm benzinli fordlarda klimayı açmak ultra rahatsız ediyor. Şehiriçi hafif rampa bile olsa klimayı kapat aç yapıyoruz
T5 kullanıyorum motor imzamda yazıyor klima açık kapalı araba dolu boş her türlü çekiyor etkilenmiyor.
1500-2000 rpm arası sürekli 400 tork üretiyor.2000 devirden sonra da grafik keskin bir şekilde düşmüyor.
4000 rpm'de 180 hp güç üretiyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)