Abi ne takiliyorsun bosver :) s2000 e tabut diyenin zamaninda 205 gti a cennet tapusu diyorlari sanki
Printable View
S2000 e g@tünü verecek adamlar tanıyorum
Tabıt diyorlarr allahımmm :)
arbanin bükülmesi bozulması hiç önemli değil.
önemli olan çarpmayı soğurması ve yaşam kafesinin sağlam olması.
Mustafa Alabora'yı allah korumuş, inşallah diğer arkadaşlar da iyidir.
Araçlar hangi noktadan çarptıklarına göre çok farklı tepkiler verebililer. Misal s2k kapıdan vursaydı burnuyla, citroeni ikiye bölerdi.
Bu konuda yapılacak birşey yok, aracın iskeleti var , yumuşak karnı var sonuçta
cok dagılan araba kotudur dıye bısey yok aksine dagılması enerjiyi absorbe etmesi demek
parcalanmamıs ama içinde öldüğünüz bir arabamı isterseniz paramparca olup içinden sağ cıktıgınız bir arabamı :)
Bazıları araba parçalandı diye çok kötü der bazıları iyi der önemli olan bu tür kazalarda içeriye yansıtılan kaza sonrası G kuvvetidir. içerikedi kişinin yaşayıp yaşamayacağına karar veren kuvvette budur.
Kaza yapan insanlara sağlık diliyorum bu başlarını normale getirir ve bir daha böyle bir hata yapmamalarını sağlayacaktır.
Tam söylemek istediğimi söylemişsin kardeşim. Şöförlerin sağlık durumlarına bakarsak Citroen' in şöförünün bilinci açık çıkartıldı arabadan ama Honda' nın şöförünün durumu hala ağır. İki araçta büyük hasar almış fakat Citroen' in yaşam alanına bişey olmamış.
Yaralılara acil şifalar diliyorum.
s2000 söylendiği gibi daha önce 2 kere toplanmışsa bu kazaya bence çok iyi dayanmış citroenin halide içler acısı ki ds5 sanırım büyük ve ağır bi araç
Gençler iyileşti ise geçmiş olsun tekrardan.
Acı olan başka bir durum var bu aracın kaskosu yoktur bu çocuklara bunun cezasını galerici yansıtmaz mı ?
Mustafa Alabora kaza anını anlattı: Bu bir cinayet!
durumları ciddiymiş haberler de de çıkmaya başladılar.
Ben Ncap testlerinden bahsetmedim.
''Statik bir cisme değil'' kısmına takıldıysan yolda karşına çıkabileceklerden bahsediyorum. (bariyer, duvar,vs)
Yani Ncap'ta çelik ile güçlendirilmiş yüksek mukavemetli 200 km/h 2.000 ton çarpa kuvvetine dayanan duvardan değil.
Kısaca tez yanlış değil ortaya çıkan çarpma hızından bahsettim, söylediğim şey çarpma hızının çok yüksek olması ve buna rağmen araçların nispeten sağlam kalması.
60+70 km/h hizi toplayip 130km ile carpismislar diyorsaniz bu yanlis diyorum.Lise fizik kitaplarini bile acip iki cismin carpisma konusuna bakarsaniz yaptiginizin yanlis oldugunu gorursunuz.Benim zamanimda lise2 konusu falandi sanirim...Dahada uzatmayacagim haklisiniz :)
Fiat doblo karımdan bile güzel diyen dayı geldi aklıma :hehe:
''Ya her s2000 sahibinin arabası aynı şekilde bükülmez,genelleme yapmayın kimisi arkadan bükülür kimisi önden yandan,hepsi mi apaçi şimdi bunların ? ''
Şimdi bu bükülmeyenlere 10' ar lira daha koyarlar bükülmez diye
Temiz bükülmemiş S2000
Beyler ecel geldinmi bukulmeyen arabada bile can verebilirsiniz
Gecmıs olsun arkadaslara tekrardan
Kiralama firması bakalım ne diyecek.Merdiven altı bir firmadan aldılarsa artık senet falan imzalatmışlardır herhalde.
adam savunma olarak kemeri takmamis airbag olsa da is yapmazdi diyemezmi. Bana kalirsa kemersiz araca binmek airbage nazaran daha fazla öldürmeye teşebbüs. Yarin bi gün carptigimiz kisi yada en cok korktuğum kucakta tasinan cocuklar kaza aninda vefat etse sucsuzlugunu ispat etmeyi gectim bunun vicdan azabiyla basbasa birakir insani.
bilemezsinki onu airbag şişmedi gittin kafanı cama veya direksiyona vurdun sen aracı tam eksiksiz bi şekilde kiralaman gerekir
atıyorum forddan bir arac aldın sıfır 1 ay sonra kaza yaptın 90km hızla airbag acılmadı hakkını aramazmısın ya ben kemer takmadım demezsin heralde her halukarda airbag acması lazım aracın
kemer takmaylada airbagın alakası yok her durumda acar kademeli airbagse kemersiz yere az acar ama acar :)
Oha resmen Alabora'nın arabaya S2000'in bir parçası saplanmış, sol çamurluk heralde o?
Kemersiz de airbag açıldığını biliyoruz diyelim, bunun tespiti için mahkeme Honda'ya sorar vs aydınlanır o durum yine haklı çıkabilirler. Biraz da "müşteri her zaman haklıdır"dan yola çıkarlar, en kötü ekstra bir şey ödemeden çıkabilirler.
2 defa pert olmuş araba için hondaya dava açarlarsa çekik gözlüler o mnk pipileri ile bu gencleri miker
Araba ölmüş 2 kere yetkili serviste bile toplanmamış bir b.k talep edemezler
Sürücü 120.000 tl civarı rent e birde para verir ahanda o boş seneti bakalım nasıl ödeyecek periscope çeken arkadaşdaki kayıt herşeyi gösteriyor neyin davası :)
Belki de emniyet kemerlerinin aktif gergi sistemi de çalışmıyor. Kim bilebilir. Kazalardan sonra kimse önemsememiş olabilir bu durumu arabayı toplarken.......
bugun o aracı kiralayan kişi ile karşılaştım şirket falan değil spor araçları pertten alıp toplayıp yapan bi eleman.. (belki şirketi vardır bilemicem) hatta bi pert s2000 i daha yapılıyor kiralamak için... Ustaya bidaha toplarmı bunu dediğimde bu artık artık toplanmaz dedi.. Toplarmı toplamaz mı bilmem..
istanbulda bu tarz arabaların kiralama işlerini yapanlar genelde delikanlı abiler oluyor.
Yani başınıza kiralık araç sürerken minimal bi kaza bile gelse, sigorta kasko nun herşeyi karşılaşaması ile bitirmiyorlar olayı.
fazlasını istiyorlar.
kiralık s2000 ile yanlıyorlar diye, arabasının yanlandıgı haberini duyup, kiralayanları kıstırıp, arabalarını altından alanların hikayesi kulagıma gelmişti
yanlış anlamayın konuda bahsi geçen arkadaşlarımız adına çok ama çok üzüldüm.
ama kiralama olayını ayrıca tartışacak olursak bence kendi düşen ağlamamalı, şimdi sen gidiyorsun kurumsalığı sıfır olan bir firmadan araç kiralıyorsun burda değil araç s2000 araç symbol olsa yine başın çok ciddi şekilde yanabilir.
eee bide göz göre göre 15 yaşında genelde sert kullanılmış,hor görülmüş , muhtemelen defalarca toplanmış bir aracı birde böyle abilerinizden kiralıyorsunuz.
yani biraz daha gözü açık olun gözü açıklara yem olmayın arkadaşlar yazıktır sizede, paranızada maalesef her yanımız kuzu maskeli kurt :(
Hoyda, yani söylediğine inaniyorum sonuçta lise yıllarına sen baya yakınsın, bu yüzden hakimsindir konulara.
Benim zamanımdan sonra lisede olaylar baya değişmiş demek ki.
Tam net hesap istiyorsan momentumdan yürüyebilirsin.
Örn: P⃗ =m⋅V⃗
P.s:Yanımda bir makina bir de inşaat mühendisi çalışıyor, senden öğrendiklerimden sonra ikisini de kovuyorum.
Aşşağıda video ekliyorum.50 mph ile duvara çarpıyorlar.Ondan sonra ikisinide 50-50 ile kafa kafaya çarpıştırıyorlar.Sonrada 100mph ile sadece birini duvara çarpıyorlar.50mph ile duvara çarpan aracın hasarıyla kafa kafaya 50 ile giren araçların hasarı nerdeyse aynı.Öyle 50+50=100mph ile çarpılmış gibi durmuyor.Neyse daha fazla nefesimi tüketemem izleyin işte videoyu...
Mythbusters - Car crash force - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4
P.s:Emin olun lise fiziğinde birşey değişmedi,fizik asırlardır aynı fizik.Yanınızdaki inşaat mühendisi değilde makine mühendisliği okuyana selamımı söyleyin :) Bende makine mühendisliği öğrencisiyim,kendisi unutmuş sanırım fiziği biraz derslere sokayım onu alt sınıfların :)
P.s2:Demekki neymiş 50+50=100 yapmazmış her zaman,hani oraya momentum yazmışınız ya isterseniz öylede anlatabilirim sizede video zaten herşeyi belli ediyor :D
Mehmet bu videodan sonra olay bitti benim için ikisine de yol verdim, rezil ettiler beni forum ortamında.
İkisi de sana çok beddua ettiler yalnız haberin ola.
Beton bir duvarın çarpışma enerjisini emmesiyle
Çarpışma enerjisini emmek için tasarlanmış aracın şasesinin farklı olduğu için böyle bir sonuç çıkmış olamazmı
Arkadaşın söylemek istediği söyle birşey olabilir
60 la kafa kafaya çarpışan iki araçla 120y le duran bi araçtaki hasar aynıdır gibi