120yle giderken duran bir araca çarpan araçtaki hasar aynı olur.
Olucak son bölüm. Okumadan yollamışım
Printable View
120yle giderken duran bir araca çarpan araçtaki hasar aynı olur.
Olucak son bölüm. Okumadan yollamışım
60+70=130 yapmaz,momenti falan gecelim uzayda yasamiyoruz.Carpisma esnasinda enerjinin bir kismi sicakliga,bir kismi surtunmeye,bir kismi sasiler tarafindan emiliyor,arac yamuluyor bukuluyor...vs dagiliyor...Gercek hayatta hicbir sekilde boyle kabaca toplama yapamazsiniz.
Bilardo topu degilki arabalar vurunca ikisinin hizlarinida toplayalim gitsinler kaldiki gercek hayatta bilardo toplarinda bile direkt toplayamazsiniz azda olsa onlardada esnek carpisma oluyor...
Iki arac 60-60 kafa kafaya carpissin,yada biri durana 120 ile girsin gene birebir ayni cikmazlar,yakin ama ayni cikmazlar...Zaten duran arac icin yorum yaptiysa ne alaka derim,s2000 kazasini tartisiyoruz iki aracta hareket halinde.Ayrica altini cize cizede yazmis abimiz statik haldeki bir araca yani duragan birseye carpmiyor diye.Neyse ben cidden daha fazla yazmak istemiyorum baydi beni bu konu
En temel fizik bilginizi kullanırsanız Mehmetmert adlı arkadaşın demek istediğini anlarsınız, mühendis olmanıza gerek yok.
Ezilmeyen ve hareket etmeyen bir duvara 50N'luk bir kuvvet uygularsanız duvar da sizin kuvvet uyguladığınız yönün tam tersine tam olarak 50N'luk kuvvet uygular. Bu ilkokulda öğretilen etki-tepki yasasının gereğidir. bu sebeple 64 km/s ile 40 cmlik deforme olabilen yüzeye ve arkasında deforme olmayan bir duvara karşı yapılan çarpışma tesleri aslında aynı iki aracın kafa kafaya 64 km/s ile çarpışmasını simule eder.
Citroenin A sütununun bu kadar ağır hasar almasının sebebi ise burada konuşulanlardan çok daha farklıdır. Citroenin ön şase kolu hondanınkine göre yüksekte kalıyor ve honda tam önden değil de ön çaprazdan, yani tekere doğru vurduğu için ön kolu ıska geçerek doğruca tüm enerjisini yaşam alanını çevreleyen kafese veriyor. Yani Citroen tarafında çarpışmanın tüm enerjisi kafese biniyor. Bu sebeple bu hasar çok doğal, hatta bir adım öteye taşıyıp DS5 için çok sağlammış diyebiliriz.
lan alaboraya tampon saplanmış
millete proje konusu oldu iyimi
halbuki konunun yönünün s2000e binen apaçidir e doğru kayıp ü.t de son bulması gerekıyodu .Gelişme var:D
yukardaki ne yazdıysa onu yaşıyoruz,yok airbag açmadı yok araç kiralıkdı ,yok şu açıdan çarpsa bişi olmazdı yok o araç kötü bu araç iyi,naparsanız yapın yazıldıysa olacak,kaza yapan gençlere ve ünlü sanatçımıza geçmiş olsun,ne görülmez kazalar ne haksızlıklar oluyor,birbirimizin kıymetini bilelim bir daha bu dünyaya gelmicez..
20 ile kaza yapsada ölme ihtimali var
Kemeri takılı önüne adam gibi baksa bir halt olmayacaktı
Konu don lastiğine döndü
Kullanan arkadaş rahmetli olmuş mekanı cennet olsun
60la araç duvara çarpmış, araç X hasar almış
60la 2 araç birbirine çarpmış, her araç X hasar almış
120 ile araç duvara çarpmış, araç 2X hasar almış
Yani 60'la kafa kafaya çarpan 2 araçla, 120 ile duvara çarpan araç aynı hasarı almıyor.
120 ile giden araç, duran bir araca çarpsa hasar muhtemelen X'ten küçük olur. Duran araç el freni çekili olsa da ilerleyip darbeyi absorbe edecektir. Keza şasesi de eğilip bükülerek darbeyi emecektir. Duvar ya da 60 km hızla ileri giden cisim etkisi göstermeyecektir.
aracı süren vefat etmiş :( mekanı cennet olsun.
yazık oldu...
Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin..
Allah taksiratını affetsin..
Allah rahmet eylesin, kalanlarına ve sevenlerine mevlam sabır versin.
Allah rahmet eylesin.Ateş düştüğü yeri yakar geride bıraktıklarına Allah sabır versin
Allah rahmet eylesin
Allah ailesine sabırlar ihsan eylesin. allah kimseye evlat acısı vermesin
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm
Eleştirenler filan oldu önceki postlarda ama öyle gazlayıp makas atarken olmuş bir kaza değil. Yolun tek şeride düştüğünü bilmiyordu muhtemelen fark edemedi cidden çok talihsiz bir kaza bir anlık dikkatsizlikle hepimizin başına gelebilecek bir durum .
Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin
Annem hep der Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın canını evlatlarından önce alsın diye.
Allah geride kalan ailesine sabırlar versin gerçekten çok zor genç ölümü kabullenmek...
Her ne kadar burada araba konuşulsa da videodan görüldüğü ve anlaşıldığı kadarıyla her ne kadar emniyet kemerini takmayarak yanlış yapmış olsalar bile gayet masumane bir şekilde kaza yapmışlar.
Bir benzerini yaşamayacağımızın garantisi yok. Her ne kadar burada arabalarımıza bakıp hatta onları hızlandırmaya çalışıyor olduğumuzdan duyar kasmanın en gereksiz yerlerinden birisi olacağını yer yer düşünsem de elimizden geldiğince dikkatli olalım ve her yolda yüksek hızla gitmeyelim, mümkünse yüksek hızla gitmeyelim. Önce kendiniz sonra taşıdıklarınız ardından karşınızdaki günahsız insanlar için düşünün.
Ne zaman acele etme bahanesi ile biraz bassam ardından üzülüyor ve kendime kızıyorum. 2 saat geç varsam ne olurdu ya da Allah korusun bir canlıya zarar verseydim diye.
Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm, geride kalanlara sabır diliyorum, gencecik bir evlat kaybedildi :(
bundan 5-6 sene öncesinde yanlayarak otobüse vuran bir S2000 vardı Ankara'da, 2 kardeş vefat etmişti, hasar hemen hemen bunun gibiydi... arabada sıkıntı yok, arkadan itişli kuvvetli çoğu araba sürüşte aynı tepkileri verebilir, TR'den ve dünyadan 3-5 video izleyen kendini sokaklarda Ken Block zannediyor ne yazık ki... kiralama firmaları pert spor arabaları da üstün körü toplayıp, kendini bu şekilde tatmin etmeye çalışanlara kiralıyor... herkes arabanın ederinden konuşuyor ama acaba arabanın trafik sigortası var mıydı? eğer yoksa kiralamacının rahmetliye imzalattığı senetten 8-10 tane lazım olur...
gençler, 20 li yaşlara yakın ya da başlarındaki kardeşlerim, biliyorum biz de o yaşlarda olduk, ne desek bir kulağınızdan girip diğerinden çıkacak ama 'hayatta en önemli şey hayatta kalmaktır!'...
Allah rahmet eylesin. Gencecik bir kardeşimizmiş :( Ailesi kimbilir ne haldedir. Rabbim sabırlar versin...
Allah rahmet eylesin yazık oldu :(
Allah rahmet eylesin .
Allah rahmet eylesin, sevenlerine sabır versin.
allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin üzüldüm gerçekten.
çok talihsiz bir kaza.Allah rahmet eylesin ailesine sabır versin.
Rabbim günahlarını affetsin, ailesine sabır versin.
Allah ailesine sabır versin.
Bir an yapılan ufacık bir hatanın bedeli ibretlik bir hikaye aslında herkes ders çıkarmalı
Allah rahmet eylesin
SATILIK HONDA S2000 ARAÇ ŞİLE DE KAZA YAPAN RENT A CAR ARACIDIR.
Honda S2000 2.0 Vtec 2004 Model 45.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 332453801
O haline bile 45 istiyolar yuh
kafasına dron çarpan ***** kişi alıp; tayfasına 100ze satar bunu