Herkes al sat yap diyor da sonra al sat konularında herkes al satçı diye sitem ediliyor.
15 ini sağlam bir yatırım aracıyla değerlendir ( altın, döviz vb.) koy kenara gir parttime bir işte çalış zaten hedeflediğin 1000-2000 tl arası bir rakamı 0 risk ile kazanırsın.
Ha denemek istiyorum dersen baştan söleyeyim vergi, sigorta falan dedikçe sadece sen açlışsan ( een en ufak iş için bile) ödeyeceğin para 750 lira. Üzerine kira +genel giderler +su +elektirik +eleman vs..vs.. ekledikçe ve açılış aşamasında harcayacaklarınıda hesap ettikçe 1. ayın sonunda işletme nalları diker Tarkan sende gelip iş yaptırmadıkca ...
İşin özü güzel proje planlı projedir. Bu nedenle planlama yapmadan gireceğin her işin sonu şansa kalır ki ticaretini şansa bırakacak sermayede değilsin.
Tavsiyem ilk yazdığım seçenek hem çalışırsın sigortan yatar paran kenarda durur üzerine 3-5 sende biriktiri ilerde yapmak istediğine fulltime yeterli sermaye sağlamış olursun.
Bence böle ...
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Kardeşim henüz 20 yaşındasın, sanırım herhangi bir iş dalında da tecrüben yok.
Benim sana tavsiyem bir işi biliyorsan yap bilmiyorsan öğreniriz yaparız diye girersen elindeki para gider borçlu bile kalırsın. Hele ki ülkenin durumu buyken, ha sen sıkıntı yok para çıkar diyorsan dene bu da bir tecrübe olur.
Ama bi işletme açıp oraya adam koyacaksın akşamdan akşama gidip kasayı toplayacaksın filan.. o iş biraz yaş. bir kere çalıştıracağın adama harbiden güveneceksin. ki çalma çırpma olmasın.
Diğer yandan araba al sat işi üstüne almadanmı yapacaksın ? kişi başına yılda 3 e sınırladılar. hadi kendine 3 anneye 3 babaya 3 abi kardeş 3 12 araç yapar yılda.
hızlı gitsin dersen 500 hadi 1000lira para bıraksın. ayda 1 araç bulup sattığını düşünüyoruz yılda 12 liradan ayda 1 lira yapar.
Bence sen iyisimi örnek aldığın fikir aldığın kişilerin yaptıkları işlere bak ona göre düşün taşın. doğru kararı verirsin zaten..
mesela ben hiç al sat yapmadım ama burda attım tuttum..
işletmede açmadım ama batanları gördüm.
Eğer cafeydi restorant tı düşünüyorsan ileriye yönelik.
Şimdi git bi yerde komi ol barmen ol garson ol. önce işin puştluğunu öğren ne nerde olur nasıl hareket edilir onları gözlemle. belli bi tecrübeye ulaşınca da kendi yerini açarsın kısmetse.
ki bu da zaten ilk söylediğime geliyor.
Özetle paranı altına dolara hisse senedine bişeyle değerlendir.. gir bi yerde part time çalış
tamam diyince çek paranı sermaye yap.
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Bağdat cad. Vali konağında mekanın olmayacaksa hava parası fln vermezsin.. Gerçekten istiyorsan, riske değer diyorsan aç gitsin.. Herkesi dinle, herkesten fikir al, kendi bildiğini yap.. Körü körüne girme; planın, fizibiliten, ticari mantığın tamam diyorsa, öz güvenin yeterliyse tamamdır..
Lakin öğrenciyken işe hiç başlamadan riskin %50 artıyor.. İkincisi elemanı sigortasız ve maaşsız çalıştırmayacaksın sanırım? Brüt olarak ortalama 2.092 lira civarı aylık maliyeti olur bir işçinin.. İşletme sermayesi minimum 6ay gerekli çünkü sen kurumsal bir zincir v.s değilsin müşteri gelsin aksın..
Bunlara dayanarak diyorum ki; işletmeni sahiplenme oranın azalıyor.. Benim tavsiyem hiç dokunmam diyorsan o parayı bir yatırım aracıyla değerlendirip part time çalışman.. Kolay gelsin başarılar..
kardeşim şu an şoktayım ya![]()
Konya'dan ve merter'den 6 adet konteynır dolusu defolu gömlek ihraç ettim çalıştığım firma sayesinde tanıştığım yabancı tüccarlara kenardan.
lannet olsun dediğim olay ise Sheraton global satın almacısı benden havlu ihalelerinde fiyat vermemi istedi biriyle tanıştırdım denizliden güya komisyonla çalışacaktık adam sattı beni şerefsiz şu an trilyonlarla oynuyor hemde 3yıl öncesi şurda maaşlı personelken
dediğin çok doğru aklını kullanacak insan için ciddi paralar var, bu arada bahsetiğin arkadaşın eğer halen gömlek ticareti yapıyorsa iş paslaşabiliriz.
beklenti nedir bilmiyorum ama eğer sigortasız vasıfsız 2 eleman çalıştırırım dersen ve yakınında petrol dışında adam akıllı oto yıkaması olmayan bir sanayi sitesi var ise örnek verebileceğim çok yakın bir arkadaşım var.
adam sanayide satışçılara,patronlara,beyaz yakalara vs mobil yıkama hizmeti veriyor, personeli altındaki mobilet ile aracı almaya gidiyor mobileti orda bırakıp araçla otoyıkamaya geliyor ve yıkatıp pırıl pırıl ettikten sonra geri bırakıyor.
kimisi şahsi, kimisi şirkete faturalı, kimisi müşteri misafir için anlık vs hep yıkatıyor. 2 personel 2 mobileti var.
aylık kira adana'da izmirden çok çok farklı değil burda standart 2+1 ev oldu aylık 1000tl civarı yani aklınıza adana çok uygun diye bir tablo gelmesin ama sanayide özelliklede az dışında kuytuda çok çok uyguna dükkan kiralanabiliyor vede buraya yakın köy'de gençler yok pahasına çalışabiiliyor.
kirası,2 personeli, yakıtı,elektrik suyu herşey dahil aylık masrafı 3000-3500tl civarıymış, aylıkta sezona göre 5500-6500tl arası para yapıyor özetle cebine aylık 2500-3000tl para gidiyor.
çok paramı? değil tabiki ama o yatırım ve emeğe görede beklentiye göre fena değil bence adam haftasonu açmıyor bile sanayide ogün kimse yok deyip özetle gayet ama gayet rahat, 6dan sonra kapalı fln.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Ticaret geçirdiğini karşı tarafa hissettirmemektir
ayıplı ve yalan dolanlı mal satmadık sonra sıkıntı yok
Defolu Gömlek tabelası 10 tl yazdıysan mesela o para hırtlak helaldir mesela![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
@BuğraTuna34
20-30 bine araba satıp üç kuruşluk ilan parasından gocunanlardan mısın, neden üstüne alındın?
Kazık yeseydim de gelip burada ağlamazdım herhalde. Atla deve değil ya, gene kazanırız.
Konu tartışma konusuna dönmesin lütfen...
İş tecrübe olarak 1 buçuk sene Arby's , 1 sene plaj , 1 seneye yakın garsonluk var. Ama olay gidip bir yerde işe girmek değil.
Çünkü ; haftada okulum sadece 3-4 gün. Ama bir yerde part time iş bile min. 4 gün istiyor ki , bu kadar süre de banaders çalışacak zaman bile kalmıyor.
Ha diyeceksiniz ki ; İş kurarsan daha az vakit geçirmeyeceksin. Ama en azında mesela o gün vize fianlim var diyelim veya ertesi gün , açmıyorum ulan bugün veya baba sen gidebilir misin bugün eleman var zaten. diyebilmem lazım.
Hangi işe bugün sınavım vs. var gelemem diyebiliyoruz?![]()
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Peki abi konu dağılmasın. Sen haklısın peki. Ama ''Arabam.com'' konusundan hatırla beni, neden üstüme alındığımı anlarsın. ''Ağlamak'' kelimesi hoşuma gitmedi. Onun tepkisi o.
Neyse arkadaşa yardımcı olalım;
Üniversitede De Facto ve LCW gibi mağazalarda 3.5 yıl çalıştım. 20 bin liralık araba bile aldım. Demem o ki ailenle yaşıyorsan, oralardan kazandığın para sana yeter. Artı burs vs. var mı bilmiyorum. Onlarda varsa gayet rahat edersin.
Sınav vs. konusunu dert etme. Her zaman yardımcı oluyorlar. Beni 3.5 yılda hiç mağdur etmediler. Yeri geldi haftada 2 gün gittim. Her zaman kolaylık sağladılar. Eğitime önem veriyorlar. Hatta piştikten sonra okulu bırakınca direk müdür yardımcı vs. olman çok kolay oluyor. İyi de para var. Ben kendi mesleğime yöneldim. Yoksa ordan da yürüyebilirdim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)