User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
55 sonuçtan 39 ile 55 arası

Konu: Bayram Öncesi Sendromu...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok fazla tatil yapan bir ulkeyiz. Bayramlarida milletimiz tatil olarak gormekte.
    Ticari odemelerde kullanilan araclarin pek bi onemi kalmadi gunumuzde. Piyasalarinda donmesi icin gereken odeme araci nakit odeme olmasi gerekirken kredi kartlari cek vs sebebiyle nakit akisi kesilmis durumda. Kimsenin cebinde 300-500 tl den fazla nakit yok. Herkesin parasi bankada yada borcu bankaya.
    Piyasalar hep kotuydu. Daha da kotu olacak. Islerim super diyen bir esnaf gormedim bugune kadar. Ticaretin sekli degismis durumda bana gore. Buna ayak uydurabilenin ayakta kalma sansi var.
    Gecinme konusunda ise bence biraz kendimizi sorgulamaliyiz. Cok fazla gereksiz harcamalari kontrol altina almaliyiz. Gerci istanbul ankara gibi metropollerde hayat pahalilasmis ve besin degerleri sifira inmis urunler tuketmekteyiz. Hic iyiye gitmiyoruz ozellikle son 15-20 yildir.

Genel olarak kanaatim tr deki is gucu cok dusuk bir seviyede diger dunya ulkelerine gore. Bende herkes kendine bir reset atmali...
    Gökhan ÇAPRAZ

34 BYC 099 civic sport plus

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Allahtan nakit dönen sektördeyim

Şurda yazılanları okuyup şükrediyorum

Bende parise gidiyorum çok şükür ne alacak ne de borcum var piyasaya

Darısı sizlerin başına

İşler son 10 gündür mokoko

Bayramın 4. Gününden 1 kasıma kadar party hard bende çok şükür
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşaat sektörü hakediş üzerinden yürür, rakamlar büyüktür tek bir hakediş bazen 500-600bin tl olur, o nedenle kimse senin ne hakettiğini görmeden fazla ödeme yapmaz... eskiden bu hakediş yapıldıktan en geç 1 hafta içinde ödenirdi şimdi bu zaman 8-9 ay olmaya başladı...

günü bitirdim bayrama giriyorum, toplu sonuçlar:

280 bin TL alacak-75bin TL talep-45 bin TL ödeme emri-10bin TL hesaba geçen
    60 bin TL alacak- 9 aydır cuma yatacak-3ün1i hesaba geçen

haa bu arada adını ifşa edeceğim, Ankara'nın en büyük gözlükçüsü Levent Optik, malikanesini yaptım, ağladı param yok iskonto ile ucuza yap dedi, aradaki mimar arkadaşım olduğu için hiç uğraşamayacağım bu küçük işe girdim, toplam mebla 27 bin TL, geçen bayram öncesi bakiyesi 8bin TL, ödeme 200 tl bayram sonrası 5bin TL ye anlaşalım 3binini sil dedi ona da eyvallah bayram geldi ödeme sıfır

ben böyle piyasanın taaaaaaaa... ha bu arada saydırmaya başlamışken, ziraat bankasının internet şubesi 4 itibari ile gümledi, yapı kredi ise 3 te gümledi, onlara da öpücük yolluyorum bu sıkışıklıkta şubeye gitmek zorunda kaldığım için!!!
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cüzdanımda 200 liradan fazla nakit dolaştırmam kredi kartı kullanırım hep.Hem puan birikiyor hem vade farksız taksit imkanı sunuyor.Hesapta nakit kalmadıysa acil nakit lazımsa avans çekebiliyorsunuz taksit de yapabiliyor.Kullanmayı bilene güzel icat.Lakin ben de kullanmayı hala öğrenemeyenlerdenim bir ara kredi kartı borcunu kredi ile kapattım onun borcunu bitirdim ardından kredi kartı limitini çok düşürdüm.

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En yakin arkadasim da bana 2500 usd dolar takmis durumda... ayda 500 bin ciro yapiyor... Bizim 7500 tl yi bir veremedi...
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen bende 2 lirayı bile karttan öderim. İnsanlara neden garip geliyor anlamıyorum bir türlü ama.
    Nakit dönen işler için kimse kart kabul etmek istemez. Adam sigarayı peşin alıyor mesela, ettiği 3 kuruş kar, onu da 45 gün sonra alacaksa hiç satmaz daha iyi.

O kadarcık idare edemiyorsa niye dükkan işletiyor diyebilirsiniz, siz de haklısınız bi yerde Süpermarket falan idare edebiliyor, o yüzden bakkala göre şanslı.

Ben de her alışverişte kart kullanılmasından yanayım. Ama ülke olarak o raddeye gelmemiz için daha çok var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kredi kartı olmasa zaten batmış bir ülkeyiz geleceğimizi satmışız günü kurtarıyoruz ülke olarak

Hesap kitap iyi yapan her zaman her krizden karlı çıkar bu ülkede
    Dr.ECU

zx6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kredi kartı olmasa zaten batmış bir ülkeyiz geleceğimizi satmışız günü kurtarıyoruz ülke olarak

Hesap kitap iyi yapan her zaman her krizden karlı çıkar bu ülkede

Hastayım bu adamın yorumlarına yav,
    Benjamin franklinmisin be adam , bi taklalı 3.28 satmadın bize
    Kawasaki zx6r
    Nissan 350Z
    The Beetle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında para var da kimse harcamak istemiyor. ya da ele geçen para banka kredilerine gidiyor, kredi kartına gidiyor.
    eczacıyım eczanede 5 liralık ilaca kart uzatanlar var. para nereye gitti diye sormak haddime değil ama eczanenin önüne çekip indiği 2015 a4 ü az çok nereye gittiğini gösteriyor.
    insanlar ödeme ertelemeyi huy edindi. para varsa bile sonraya diyorlar. şimdiki bahane bayramdan sonraya.
    avm ler ağzına kadar dolu burda (diyarbakır). david people 'ın önünden geçerken en basit araba en son kasa 320.
    diğer şehirleri bilmem ama burda para cidden var ancak ödeme erteleye erteleye yakında küçük esnaflar iflas edecek.
    para zenginler arasında dolaşıyor. fakirler onlardan dökülen ufak tefeğe talim ediyor.
    Allah sonumuzu hayretsin
    Ben de kart kullanıyorum. 3 sebepten ötürü:
    1) Böyle bir imkan var alışveriş yaptığım dükkanda
    2) Bana ödeme vadesi veriyor
    3) Sen üzerine alınma ama nakit verince fiş falan verilmiyor. KDV indirimi falan da yapmıyor satıcı. Vergi kaçırıyor. En azından sisteme girsin diye kredi kartı kullanıyorum.
    Okumadan imzalamam.....

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliDogukan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cüzdanımda 200 liradan fazla nakit dolaştırmam kredi kartı kullanırım hep.Hem puan birikiyor hem vade farksız taksit imkanı sunuyor.Hesapta nakit kalmadıysa acil nakit lazımsa avans çekebiliyorsunuz taksit de yapabiliyor.Kullanmayı bilene güzel icat.Lakin ben de kullanmayı hala öğrenemeyenlerdenim bir ara kredi kartı borcunu kredi ile kapattım onun borcunu bitirdim ardından kredi kartı limitini çok düşürdüm.
    Bende gerek Tr gerek ise Abd de kucuk isletmeler haric herseyi kredi karti ile oduyorum . American express im var ama buyuk yerler haric kullanmiyorum isletmelerden buyuk komisyonlar aldiklari icin . Banane odesinler diyemiyorum sonucta kucuk isletmeler .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı zx6r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hastayım bu adamın yorumlarına yav,
    Benjamin franklinmisin be adam , bi taklalı 3.28 satmadın bize
    3.28i taklalı olmadığını öğrendin şimdi pişmanmısın
    Dr.ECU

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında olay neden KK kullanılıyor değil, eczacı arkdaşımızın dediği gibi 2016 A4 ten inip 3 liraya KK çektirenler, mesela benim iş yaptığım müteahhit aldığı Porsche yi ballandıra ballandıra nlatır ama 100bin tl yi ödemez ağlar durur...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi yaw çok şükür , fluence diye bir araba olmasa aç kalırım ama
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burası alakasız olmuş. Kredi kartı ile taksiti birbirine karıştırmayın.
    Ben nakit kullanmam. 2 liralık şeye de kart veririm 10.000TL'lik alışverişe de. Genelde 20TL altını temassız öderim hatta. Bölelikle harcamam hep bellidir, yanımda sadece kartsız durumlar için nakit 100TL vardır ters bir duruma yönelik. Her ayda kart borumun tamamını kapatırım hesabımdan gelecek aya birşey kalmaz. Elime nakit geçmez, direkt hesaptan kart ödemeleri yapılır biter.

Aylık harcamaların kalem kalem sektör sektör kayıt altında olur bölelikle.
    sanırım anlatmak istediğimi tam olarak ifade edemedim. harcamasını kayıt altına almak isteyenler var tabi ki sizin gibi saygım da sonsuzdur bu gibi düşünenlere.
    benim kastettiğim ceplerini cüzdanını karıştırıp verecek parayı bulamayarak kart uzatan kişilerdi.

bu vesileyle açıklığa kavuşturmak istedim.
    teşekkürler.

Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de kart kullanıyorum. 3 sebepten ötürü:
    1) Böyle bir imkan var alışveriş yaptığım dükkanda
    2) Bana ödeme vadesi veriyor
    3) Sen üzerine alınma ama nakit verince fiş falan verilmiyor. KDV indirimi falan da yapmıyor satıcı. Vergi kaçırıyor. En azından sisteme girsin diye kredi kartı kullanıyorum.
    eczanelerde bu durum çok farklı. zaten tüm satışları SGK ya faturalandıran yerlerdir eczaneler. KDV si %8 ve %18 olarak iki farklı şekilde ödenir matraha göre. reçeteli satışlarda reçete tutarı faturaya eklendiği için kdv si zaten ödeniyor ancak reçete tutarı kredi kartı ile ödendiği takdirde SGK ya faturalanan ve vergisi ödenen tutar dışında pos cihazından nakit satış muamelesi görüp çekilen tutardan ekstra %8 KDV kesiliyor. Bankanın pos kesintisi de cabası. reçetesiz ilaç alımında tamam ancak reçeteli alımlarda eczacı 2 kdv ödüyor. muhasebe ile uğraşan arkadaşlar daha iyi bilir. belki yanlışım vardır düzeltirler beni de.
    vergiyi kaçırabilecek işletmelerde kredi kartı kullanımı kayıt dışı ekonominin azalması için çok mantıklı ancak önceki arkadaş vasıtasıyla açıkladığım gibi benim sözüm kredi kartının esiri olmuş olanlara. ay başı maaşı erkenden kullandığı için direkt kredi kartına gömen ay sonuna kadar da yine kredi kartına mahkum kalmak zorunda olan kişilereydi.
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi sektördesiniz bilmiyorum ama inşaat sektöründe bu şekilde çalışmayı istemek ciddi anlamda iş kaybı demektir. Yerinize geçebilecek çok fazla rakip var ve sonuç olarak azalan ciro, küçülen şirket, göz önünden kaybolma, az iş, az ama garanti para...
    Dogrudur. Biz kalite sertifikasyon isindeyiz.

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KK Kullanmıyorum, bişey alacaksam param varsa alıyorum, mesela telefon alacaksam nakit biriktiriyorum nakit alıyorum, ne alırsam böyle alıyorum, zaten öğrenci adamım KK neyime.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Piyasada iş arayan insan sayısı çok iş yok. Çince biliyoruz bi yerden başlarız dedik her yer duvar oldu spor gazetesi
    Coğrafya kaderdir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler