Bu iş sanayide dükkana gelen arabayı çırağın kaçırması ve gidip bir yere patlamasına dönmüş.
Printable View
Bu iş sanayide dükkana gelen arabayı çırağın kaçırması ve gidip bir yere patlamasına dönmüş.
yok yazım gayet geneldi :) topgear benzetmen dışında tabii :)
insanlar videolardan da bir şeyler öğrenebilirler buna itirazım yok ama gayet de laubali bir şekilde, başka kişi ve forumları hedef aldığı belli konuşmalar yaparsa işte ona karşı çıkarım, burada örnek verilen videolarda da durum gayet öyle...
Burda büyük konuşmak anlamsız sonuçta kaza bi anlık dalgınlığa bakar
Ve hayatın insana ne getirceği cidden hiç belli olmaz
Focus rs gibi bi arabanın pistte limitlerini zorlamak sizce ne
Kadar anormal pistler bunun için yapılmadımı zaten
Anda geçmiş olsun diyorum ve unutmayın ki bu hepimizin başına gelebilir
Geçmiş olsun. Her arabanın huyu suyu farklı. Test için kısa süre kullanılan arabayı tanımak kolay değil. Ben onların yerinde olsam hazır kurumsal moda girmişken bilinen tanınan, kabul gören iyi bir pilotu dışarıdan dahi olsa ekine katardım. Zaten her gün pist temelli araba test edilmiyor. Bu tip araç geldiğinde de örneğin jason bey den destek alırdım. Bu sayede hem ortaya kaliteli bir video çıkar hem de yapılan sürenin referans etkisi olur. ( stig gibi ) . Daha çok ilgi çeker, daha güvenli olurdu. Verilen emeğe kalite katacağını tahmin ediyorum.
Kırmızıda geçmeleri ya da otomatik arabayı yürür halde P'ye takmalarını konuşalım, hatta yerin dibine sokalım. Sonuna kadar hakediyorlar bunu.
Ancak atanamamış stig olmalarını eleştirmek yersiz. Çünkü biz de atanabilmiş stig'ler değiliz. Aracı kullanırken senin benim yaptığımız hataları yapan insanlar bunlar. Ne araç bana ait ne de marka temsilciyim. O yüzden arabayı pistte hunharca ya da bilinçsizce kullanması benim umrumda değil. Arabayı perte bile çıkarabilirler. X bir aracı yarış pilotu kullandığında ve hatta üzerinde fabrika çıkışı lastik olmadığında bile bazen " bu test tam olarak gerçeği yansıtmıyor, evde denememeliyiz" minvalinde düşünüyorsak, aha bu da bunun tam tersi. standart bir araçla, senden benden daha iyi sürücü olmayan birinin yaptığı test. Bunun daha profesyonelini arıyorsak zaten internette bolca mevcut.
10 sayfadır konuşulan aslında hep aynı şeyler :)
Birileri adam kaza yapmış geçmiş olsun diyin , hala ne uzatıyorsunuz diyor. Diğer bir kısım ise yapmaması gerekti diye düşünüyor , bende bu kısımdanım :)
Kaza yapmış geçmiş olsun diyen tarafın anlamadığı nokta şu ki ;
Bu şekilde düşünen arkadaşlar kurumsal firma veya kuruluşlar da yer aldılar mı bilmiyorum yada herhangi bir bağlantıları , görüşmeleri vs ancak bu ekip kendilerine "kurumsal" adını koyup farklı bir yol çizdiler , bazı takım arkadaşı veya arkadaşları ile yolları ayırdılar bunu herkes biliyor zaten şimdi asıl konu şu ki herkes yazıp çiziyor , kazayı yapan şahıs hala bilgisayar oyunu oynarcasına "ulan o apex nasıl kaçar hala anlamadım yav :D" tarzı bir açıklama yapıyor , üstüne bazı insanlar aracın gazladığını ve kırmızı ışıkta durmadığını bahsediyor vs vs. Buna ek olarak üzerine bir bomba daha geliyor , ekip yemekteyken araç boş kalmasın 2 gazlamaya çıkayım hatta onların panpalar mantığında 2 sıkayım mantığıyle fırsattan istifade gazlamaya çıkılıyor ve olan oluyor :)
1- Kurumsal firmasın ancak kamuoyuna açıklama yaptığın başlığı forumundan kaldırıyorsun , hepimiz insanız hata olabilir , Allah korusun daha büyük bir şey de olabilirdi neyse ki olmamış ancak konuyu silmek nedir ? Hani sen kurumsal bir firmaydın ? Kaç tane kurumsal yer gördünüz böyle bir tavır takınan.
2- Kurumsal firmasın , aracın cadde de çekilen fotoğrafında fren yapıldığını söylüyorsun ancak araç fren yapmıyor burada zaten haksız duruma düşüyorsun , üstüne bunu paylaşan kişiye ispatla (!) diyorsun , sen kurumsal firmasın bunu ispatlamak olayın fotoğrafını çekene mi kaldı yoksa senin elemanını sorgulayıp varsa bir suçu yaptırım yapmak sana mı düşüyor ? Senin şirketin altında çalışan birileri belli ki bir işler çeviriyorlar bundan senin haberin yok ancak bu olayı araştırmak sana düşer nede olsa kurumsal firmasın, Ahmet'in, Mehmet'in işi değil. Sen o şirket, firma her ne ise kurucuları arasındasın varsa bir yanlış anlaşılma buyurun diye sunmak sana düşüyor.
3- Ford bu aracı siz insanlara tanıtın diye veriyor yani bir nevi hem araçlarını tanıtmanızı istiyor hemde test edip insanlara sunmanızı istiyor kalkıp ta kendi egolarınızı tatmin etmek amaçlı ufak tefek fırsatlarda aracı alıp ta kendinizi tatmin edin diye vermiyor. Kendi beklentileriniz için araç sürecekseniz bunu kurumsal firma çatısı altında değil showroom'dan anahtar teslim aracı alıp yaparsın. Aksi taktirde kimseye bir şey ispat edemezsin belki de araçta kamera kayıttaydı ama sizin hatanız yüzünden kaza oldu bu böyle anlatılıyor , ne bilelim ?
Kaldı ki negatif yorum yapan veya olumsuz yorum yapanları eleştirenler , arkadaşlar bu testi yapan firma kurumsal bir firma Ahmet abi veya Mehmet abi kaza yapmıyor , aracı test etmek için alıp pistte elbette ki 50 km hızla gezmesini kimse istemez ancak limitlerde sürmek zaten adı üzerinde limittir ancak belli ki limitin üzerine çıkılmış ve bu olay olmuş zaten bunu pist tecrübesi olan az çok forumdan tanıdığımız insanlar mantıklı şekilde açıklıyor. Sen, ben bu kazayı yaparız ancak böyle kendilerini tanıtan bir kuruluş için bur tip bir kazanın yapılması "saçma" , kaza bu olur daha büyük bir şey olmasın ama bir başkasının kendi egosunu tatmin etmesi için yapılan bir kazanın kimse savunucusu olamaz. Kaldı ki aracı süren kişiyi eğer testleri izleyenler varsa zaten bilecektir elbet bir gün böyle bir şey olacaktı :)
Hele o golf videosu birde onu youtube'da yayınlamışlar tamamen rezillik , birileri de çıkıp demiş ki start stop sistemini bende hep merak etmiştim ama deneyememiştim yahu şahin mi sürüyorsun ? hareket halinde olan aracın neden kontağını kapatıp açmak istersin ki ? Yolda yürüyen aracı , otomatik bir aracı neden P ye alırsın ? Sen cesaret edemezsin evet , çünkü o senin malın belirli zorluklarla yada umutlarla almışsındır çünkü senindir o ama video yu çeken şahıslar sanki gavurun malıymış gibi saçma sapan hareketler yapıpta aracın anasını belliyorlar neden mi ? O aracı almak yada sürmek için en ufak bir çaba göstermemiş , sanki kiralık aracın anasını belleyelim mantığıyla yapılan testler. Ben o aracı veren kurum veya kuruluş yada şahıs kimse bir daha anahtar bile vermem. Senin , benim bir tarafımızı yırtarak aldığımız aracın en ufak bir çiziğine içimiz acırken adamlar neler yapıyor :) Ha birde savunan arkadaşlar var buda çok tuhaf verin arabanızı aynısını yapsınlar bir bakalım ne tepki vereceksiniz yahu bende hep merak etmiştim , helal olsun ne güzel anasını belledin mi dersin ? Yoksa adamın boğazına mı yapışırsın ?
Ben bu adamların buluşmasına gitmiştim. Sene 2015'ti sanırım. Boğaziçi mezunları derneğinde olmuştu. Çok sıkılmıştım erkenden ayrıldım. Buluşmaya gelen kişilerin çoğu 16-20 yaş arasıydı. Erişkin kişilerde çoktu elbet ama genellikle daha küçük yaş grubu vardı. Böyle videolar çekmeleri normal. Takipçileri genelde küçük yaştaki kardeşlerimiz, onlara hitap ediyorlar.
Gelelim meseleye; kaza olabilir. And kaza da yapabilir. Ben bu durumu normal karşılıyorum. Ancak ego problemi var And Bey'de. Onu değersizleştiren nokta bu. Doğan kabak oradaki en adam gibi adam. Hiç bir şeyin mokunu çıkartmıyor.
RS'e yazık olmuş. And'a geçmiş olsun diyelim.
Bu arada unutmadan :D Şort spec
http://i.hizliresim.com/byEVoj.png
Otopark ı takip ederim, And Mehmet i tavırlarından dolayı kibirli bulurum sevmem ama kaza yapmışlarsa geçmiş olsun. Umarım tekrarını yaşamazlar.
3 gündür konuyu takip ediyorum video günceli çekeyim var mı linki youtube gösteren yeri falan hala izlemedim videoyu ???
Otopark.com'u beğenerek takıp edıyorum...Bır kaza yapılmıs, unlu pılotlar bıle kaza yapabılıyorlar test sürüşlerınde and yapıncamı auuuuvvv ?
Burası baya eksisozluk'e dondü..Linç kültürü buraya da sıçramış...Ego tatmın edıyor maalesef çoğu insan...
önceki yorumlara bakarsan arkadaşlar test videolarında forumdan konularla dalga geçiyorlardı.
şimdi forum ahalisi fırsat bulmuş kaçırırmı giydiriyorlar haklı olarak.
TR hangi forumda roll vs videoların bu kadar geniş olarak paylaşıldığı bir platform yok.
bu forumda otomobil camiasının ekşisi değil ama kesinlıkle incisi dir :D
bu arkadaşların bir sözlük forum gibi sitesi vardı neydi o bilen var mı ?
Kendileri herhalde bu ulkede o fiyattaki satilabilecek tek focus rs'in sahibi olarak tarihe gecerler.
Yoksa konsolu yumusak degilmiymis ondan butun bu olanlar..
gülmekten soğuttu :D